Влез

View Full Version : Има ли гордост в любовта?

lonesome
02-17-2008, 23:44
Айде ся като ви четях темата за повтарящите се теми реших да пофилософствам ей така, за разнообразие в 3 без малко... Та.. има ли гордост в любовта?! До колко обичате и къде започва гордостта ви? Питам по повод на честичките ми мини скандали с моя... При по - сериозен скандал обаче бяхме разделени за 2 дни и ако не бях помолила да се съберем сега нямаше и да сме заедно... Гордостта признак ли е за липса на обич? Защото едни мои "доброжелатели" съвсем доброжелателно ми го натякват докато съмразтроена след поредния скандал. Наистина ли след като не ме търси след като сме се скарали не ме обича или просто гордостта му е в повече...? Я да чуя мнения!

Alabalaportokala
02-18-2008, 00:13
Зависи до колко е привързан към тебе. Ако те обича истински - гордостта и мъжкото достойнство му пречат да те потърси, най вече гордостта. Но ако не изпитва кой знае какви чувства към тебе, определено е безразличието и приятелите

hooliganka89
02-18-2008, 05:40
Еми гордоста си е нормално нещо,не само за мъжете.
Аз съм момиче и съм горда,което много н ми помага в отношенията с приятелят ми,но какво да направя...

Wrathchild
02-18-2008, 06:14
Без гордост и самоуважение си за никъде. Дори в любовта...
Не можеш ти постоянно да тичаш след някой, в 1 момент ще ти се качи на главата и ще съжаляваш, че не си отстоявала себе си.

sapphirr
02-18-2008, 06:24
ами гордостта е нещо,което на мъжете им е в пове4е,въпреки,4е не са и малко жените,които ги бият и в тва отношение.аз смятам,4е ако оби4аш нещо или някой,искаш или не ,понякога трябва да преско4иш гордостта си,защото може след това да страдаш заради нея.за "доброжелателите"-изгубих му бройката за кой път го казвам,но ще го кажа пак-такива хора не трябва да са критерий за нищо,най-малко за отношенията ти с някой!

Presley
02-18-2008, 08:43
Всеки човек малко или много е горделив.Така,че да-има. :D

hera
02-18-2008, 09:08
:) Какво да ти кажа, случвало ми се е доста да си задавам точно същите въпроси,които и ти и стигнах до извода,че гордост в любовта няма,но в хората има.Все пак любовта освен всичко друго е и да прощаваш на някого повече отколкото заслужава, е без да се увличаш разбира се. Смятам,че когато става въпрос за любовта,гордостта трябва да се контролира в противен случай се стига до каране за глупости и съмния,който те кара да изпитваш въпросния човек.Пък и в повечето случаи съжалява после.Това е от характера на самия човек,характерно е за повечето мъже,но нали все пак се стремят да са силния пол и да не показват слабости,емоционалност.Бе ако обичаш някой и го загубиш,заради излишна гордост,това е най-глулавото,да си направиш сам нещастието,това което сам човек може да си причини,никой друг не може. Такааа че давайте умереноо с гордостаа и да се обичаме повече :) :smt008 =P~

tsvety_91
02-18-2008, 09:19
Според мен много връзки се развалят,точно зарди проклетата гордост,колко пъти съм чувала приятели да казва:"Скарах се с моята,много ми липсва не мога без нея,ама няма да я потърся,защото ще реши,че не мога без нея и ще ми се качи на главата!" или другото "е само аз го търся,айде и той да се сети веднъж,щом твърди че толкова ме обича,нека той да се помъчи малко!" и всичко тва от едничка ГОРДОСТ или щото еди кой си приятел ти казал че се влачиш в краката на половинката си...както казаха без гордост и самоуважение си за никаде,но понякога трябва да забравиш гордостта и да спасиш любовта!----->мое мнение :)

Wrathchild
02-18-2008, 09:43
"е само аз го търся,айде и той да се сети веднъж,щом твърди че толкова ме обича,нека той да се помъчи малко!" Ако само единия търси другия, този един си е напълно в правото да изчака 1 път на него да му се обадят!

hottie
02-18-2008, 10:09
при нас гордостта остава винаги настрани. Единствената гордост, която има в нашата връзка е , че сме заедно.

koalka
02-18-2008, 10:16
Всичко си има някакви граници.Не може единия да е виновен, а другия да ходи да се извинява при положение, че не е виновен.Има разлика от гордост до глезотия.В любовта не би трябвало да има толкова гордост, но както казах - всичко си има граници.И всеки трябва да си осъзнава вината.Приятелят ти е от типа хора(не мога да говоря нищо със сигурност), за които е важно да запазят гордостта си, а тук въобще не може да се говори за гордост, това по-скоро е инат и предпочита да умира за теб, но нищо да не направи, което хич не е хубаво.Аз се радвам, че не съм от този тип хора.И на негово място щях да поискам да се съберем, независимо дали аз съм направила нещо или другата страна, защото ще искам да съм с човека, когото обичам.

white_chik
02-18-2008, 12:09
Готина тема.Но според мен в различни ситуации е различно.Когато има някакъв скандал,по принцип винаги едни от двамата не е съвсем прав и ако след скандала ти не ходиш да му се извиняваш,защото той не е прав,това не означава,че не го обичаш.Гордостта е важно нещо,много важно.Според мен определено има място в лрюбовта,както и във всичко останало.Аз лично не обичам да си извинявам,внимавам какво правя и никога не се извинявам,ако не мисля,че имам вина.Аз лично съм нан мнение,че дори в любовта човек трябва да отстоява позициите си.

slun4ice_90
02-18-2008, 12:30
И аз съм много горда даже...понякога.Но в любовта,гордостта няма място,тогава тя е като плевел,който може да унищожи нещо красиво,доста пофилософствах хаха. :-D :grin: :-P

BeBsItO
02-18-2008, 16:25
dam dam dam, gordost.....kolko poznato! imah q,a sega q nqmam!v lubovta,DA V LUBOVTA!ako trqbva da sam 4esna bih preglutnala vsi4ko, preglu6tala sam mn ne6ta..... sqka6 sam sposobna vsi4ko da prostq.... '''da ostri kamaka.....'' nali znaete pogovorkata! na toq princip sam! v jivota moga da sam gorda ambiciozna i pro4ie, no v lubovta ne sam! moje bi edistvenoto ne6to koeto ne bih preglutnala e iznevqrata! :razz:

bibo
02-18-2008, 16:30
ИМА Я СЪС СИГУРНОСТ!!!Колко врузки са се провалили заради нея....Само аз за 3 се сещам...

хЛаДнА_нЕжНо{с}т
02-18-2008, 16:48
Да,има гордост в любовта..за добро или за лошо аз притежавам такава :) въпрос на лична самооценка и на това колко държиш на човека до теб..Склонна съм да прощавам и да правя компромиси,но всичко в рамките на нормалното..,но все пак мисля,че ако найстина обичаш някого място за такава не би могло да има.. 8)

sweet_sorcerer
02-18-2008, 17:34
Мен питайте дали има гордост....проклетата ми гордост е съсипала не 1-2 от връзките ми и замалко да провали и последната....добре че я преглътнах навреме че иначе.... :( Така че,ДА, според мен има гордост в любовта..

inSane_baby
02-19-2008, 13:52
Еми гордоста си е нормално нещо,не само за мъжете.
Аз съм момиче и съм горда,което много н ми помага в отношенията с приятелят ми,но какво да направя...

axx същото е и при мен. и двамата сме прекалено горделиви бих казала нито аз нито той търси другия, а пред приятелите си споделяме, че може би още се обичаме. но аз се заклех, че съм по голям инат от него :o

Kisses_P
02-19-2008, 16:27
Обичаш ли истински гордост няма.Не може при "мини скандал" независимо кой е причината да чакате другият да се извини.Ако и двамата са толкова горделиви ще си останете скарани и всичко ще приключи така.

radito
02-19-2008, 16:29
Ако толкова много искате да запазите връзката си, няма да бъдете горделиви!

putenceto
02-19-2008, 17:18
Дали от гордост ... или от инат,всеки човек иска да се почувства търсен и специален,и когато каже "Сърдя се" ( пример ... ) , другия да му обърне внимание и да се извини ... да го целуне ... трябва да се правят компромиси,но днес кой ли иска да прави.Аз лично в "моята връзка" като кажа "Сърдя се" (пак пример) и никой не ме е.ава ... :-o :( Но това съм си аз...мекошавата.Иначе гордост има в хората,и от тях се пренася и в любовта.

ImmortalForever
09-15-2008, 14:14
Гордост...мамка й на гордостта.Познавам себе си повече от прекрасно..И знам че съм горделива и проклета и ината и всички минуси които се сетиш в любовта..Сблъсках се с още по-голяма гордост..и Ела да видиш...Скандали ли не бяха.."Не-Търсения" ли не бяха..пфф.. От личен опит.. "Пука му за теб, просто е мъж с голямо его!" Щом мъж ми го е казал, значи е така...И не пренебрегвай гордостта си щом я имаш и да бягаш да го търсиш..От това, само неговото ЕГО удря гъзър в тавана, ти си слаба в този вариант.. Аз накрая не го потърсих и заради шибанта, ебана, прецакваща, погубваща, брутално изчукана ГОРДОСТ, дори и в посления си разговор тъпкахме на едно място и сега сме на 250 километра..... :-k Абе яя... кфи са тез размеквания!! [-( Да пукна ако го потърся пак! [-(

SINDEL
09-15-2008, 16:17
Гордостта в една връзка е най-глупавото нещо на света. Какво зна4и да се скарате и да се дебнете с дни кой ще направи първата кра4ка, за да се сдобрите? Или да не му звъннеш, понеже в пове4ето слу4аи го търсиш ти, а не той теб?
Моят мъж е най-добрият ми приятел освен вси4ко останало. Няма място за гордост пред 4овека, когото най-много оби4аш на света. Имам му доверие и не с4итам за нужно да си виря носа или да се правя на велика. А и знам, 4е няма да ми се изсмее в лицето, ако първа проявя 'слабост' и му се извиня, или му се обадя, за да му кажа, 4е ми липсва или каквото и да било друго :)

hahavteen
09-15-2008, 16:25
Много горделиво животно съм мамка му :o
Не би трябвало да има място в любовта и опрделено не бих допуснала същите грешки в следващата си връзка като многобройните които направих в предишната заради пустата гордост!
Съгласна съм със Синделчето :)

SunShinePearl
09-15-2008, 17:10
ми аз съм мн горда и даже и да обичам някой човек няма да се върна при него докато той не дойде при мен...така че мн зависи от хората

Lysit0
09-15-2008, 17:21
Не можеш ти постоянно да тичаш след някой, в 1 момент ще ти се качи на главата и ще съжаляваш, че не си отстоявала себе си.
+10

BaiToq
09-15-2008, 17:43
Айде ся като ви четях темата за повтарящите се теми реших да пофилософствам ей така, за разнообразие в 3 без малко... Та.. има ли гордост в любовта?! До колко обичате и къде започва гордостта ви? Питам по повод на честичките ми мини скандали с моя... При по - сериозен скандал обаче бяхме разделени за 2 дни и ако не бях помолила да се съберем сега нямаше и да сме заедно... Гордостта признак ли е за липса на обич? Защото едни мои "доброжелатели" съвсем доброжелателно ми го натякват докато съмразтроена след поредния скандал. Наистина ли след като не ме търси след като сме се скарали не ме обича или просто гордостта му е в повече...? Я да чуя мнения!
Може би става въпрос за
достойнство,не гордост.
За мъжете е важно да запазят
достойнството си.
Поне за Бай Тоя е.

krem4et0
09-16-2008, 19:28
Уф, въпросът хич не е лесен...Аз по принцип съм горделив човек. Уважавам се, ценя се, знам какво струвам и отстоявам себе си и позициите си. Във връзката си обаче се стремя да не се налагам, поне не ВИНАГИ. Той ме познава прекалено добре и няма защо да се правя на нещо повече от него. След като съм избрала да сме заедно, значи съм приела, че си подхождаме. Тук важи и това, че сме на 1 ниво. 1 съм запомнила от майка си, а и съм видяла от сестра си-1 мъж не трябва да е тъпкан, не трябва да му се показва, че е на по-ниско ниво от теб в което и да е отношение. Трябва да има мъжко достойнство. Щадя неговото, а и той моето. В крайна сметка се уважаваме взаимно, а това е най-важното, нали?

partychild
09-16-2008, 23:13