View Full Version : Родители и деца...
zvQr_nO_s_ChAr
02-18-2008, 12:05
Врагове или приятели са родителите на децата си в наши дни? Умеят ли едните и другите да разговарят помежду си?
Разговаряйки със сина си един баща казва :
-Когато говориш с мене, ще МЪЛЧИШ! :-x :lol:
Това е много отностително ... например аз нищо почти не казвам на майка си по така щото въобще не реагира като един пекан родител,а точно като една гадна снобка .. уж все казва "споделяй ми аз съм ти майка бла бла бла " обаче като и споделя и тя веднага почва да ме съди ! Но има и пекани родители,които разбират децата си ... на всеки какъвто се падне... да се надяваме че мойта майка ще се поотрака с времето ама дотогажа ...
zvezdichkaaa
02-18-2008, 17:16
А мама-да,но с баща ми-не,освен след дъъъъългите разпити когато се опитват да ми извади думите с чингел от устата :-D .
inSane_baby
02-27-2008, 15:35
А мама-да,но с баща ми-не,освен след дъъъъългите разпити когато се опитват да ми извади думите с чингел от устата :-D .
и при мен е така :smt001
nefchi_bs
02-28-2008, 08:11
Хич не се разбирам и с двамата...ама с баща ми мн се караме и някак си не се получава разговора ама поне често отсъства и не ми се налага да гоеоря мн мн с него...
Seducti0n
02-28-2008, 08:15
Спорен е отговорът на този въпрос.Позанавам семейства с идеални отношения между родителите :arrow: деца, а също така и такива в които нещата не вървят и няма никакви изгледи да се променят.
Като цяло е сложно да се изгради спойката в отношенията, защото големите не разбират нашите потребности, гледат през своя, в повечето случаи изкривен мироглед и не си дават сметка, че ние искаме съвсем нормални неща.
Аз, като цяло се разбирам с наще, с баща ми повече.Той определено е по-спокоен и уравновесен.Отнася се с повече разбиране и търпение.Мама е пълната противоположност-вечно изнервена и недоволна( естеството на работата и оказва огромно влияние).Опитвам се да я разбирам и да не навлизаме в излишни спорове, но има моменти в които и моите нерви не издържат и гледай какво става...
HePeAJIeH
02-28-2008, 09:34
Наистина отговора на този въпрос е доста относителен..зависи изцяло от развитието разбиранията и умственото положение на детето и родителите.В повечето случаи няма консенсус заради разкъсването на отношенията а именно различното отнешение сред приятелските среди и родителското обкръжение и в повечето случаи родителите не са съгласни с гледната точка на детето защото то разсъждава така както е сред приятели и дотам се стига и до кавгите м/у децата и родителите! Друг фактор е и хормона и тийнейджърските години през които децата минават през т.нар. преход депресии и любовни проблеми които допълнитерно изострят нервите им и ги правят по-раздразнителни и импулсивни.Лично аз се карам с родителите си за дреболии..като цяло не съм проблемно дете :)
MemoRieS
02-28-2008, 10:11
При нас отношенията са приятелски. Също се разбираме и добре, като изключим моментите в който се караме, все пак не може и без тях. :)
hooliganka89
02-28-2008, 11:57
И моя баща ми казва това "Когато говориш с мен,ще мълчиш".
Като цяло не е лош,или сега смятам така,след като съм далеч,но мен и до ден днешен ме боли това,че той никога за тези 18 години,не ми обрна достатачно внимание,и никога не си направи труда да ме изслуша :lol: Остана ми дупка в детството това.
Оф едно копче,от клавиатурата падна,егати ужаса :shock:
Адски съм щастлива, че се разбирам с родителите си. Имат ми доверие, което на моменти направо си мисля, че не засужавам :) . Пускат ме едва ли не навсякъде (: .
С майка ми обаче споделям много повече неща и като цяло с нея си общувам повече. Убедена съм, че и баща ми се интересува толкова, колкото и майка ми от мен, но той просто си е такъв. Не ме разпитва как е минало училището например, къде съм била и пр..
У нас цари мир и разбирателство, както се казва (: .
Exothermic
02-28-2008, 19:56
Уф ние с мамка ми сме си първи другарчета...
Много добре се разбираме...бати пича е.... :grin: 8-)
4eere6ka_kiss
02-28-2008, 20:15
Твърди НЕ ! Сега родителите забравиха какво е да си дете и те съдят за повечето неща ! ВРАГОВЕ ! :D Ест родителят е най-важен ,но ... :?
DevilWish
02-29-2008, 14:50
Аз на майка ми и казвам всиииииииииииииииичко за мен ,освен ако става въпрос за секс ,цигари или наркотици ;)
ImmortallyInsane
03-02-2008, 09:44
V dne6no vreme naistina roditelite sa zabravili kakvo e da bydat na na6ite godini, a dori i da si spomnqt ne6ti4ko, vremenata sa se promenili.Az li4no jiveq samo s edin roditel(razbirame se kogato mn seriozno sym dokazala, 4e moje da mi se ima doverie), a roditelite na pove4eto mi priqteli sa razvedeni i gi glezqt otkym pari, puskat gi po4ti navsqkyde, no zabravqt kakvo e da si priqtel da deteto si i da mu vqrva6, za6toto to si nqma nikoi drug na toq svqt i iska samo da go obi4at. Ot druga strana za po-strogite re6eniq e razbiraemo za6to se karame s roditelite. Nikoi roditel ne iska deteto mu da zagubi devstvenostta si na 14 godini primerno. A v dne6no vreme pove4eto tiineidjyri sa mn otrakani i kato posledna stypka ot "razvitieto si sred drugite", go pravqt. Taka 4e e hubavo da namerim na4in pone s edin ot roditelite si da se razbirame, za6toto te sa tezi, koito biha dali jivota si za nas.
С наще нямам проблеми и се радвам,че не ме засипват с безмислени въпроси,малко се дразня когато не сме на едно мнение,защото тогава започва едно спорене :x чук са
:smt003