View Full Version : В борбата с комедоните (черните точки)
Много бързо ми се омазнява кожата на лицето а това води до комедони (така наречените трънчета) които не са много приятни.Някакви съвети за гелове за лице или пък кремове? Всичко свързано с това да се каже тука за да имам инф... 8)
Редактирано от Цвети, съгласно 7-ма точка. :)
VinDiesel
02-22-2008, 22:49
Не че разбирам много от козметики и такива неща но мий си редовно лицето по няколко пъти на ден и си земи спирт и памук и се минавай с него преди лягане и след като станеш от сън
Seducti0n
02-22-2008, 23:09
Не прекалявай със спирта, защото в противен случай може да изсуши кожата ти.Препоръчвам ти Garnier Pure 3 in 1-добро е гелчето.Използва се веднъж дневно, има екстракт от евкалипт, само винмавай да не попадне в очичките, че ще има сълзички.Успех в борбата с гадните комедони. :)
П.С.-Сега се сетих, че след като ползваш спирт, после задължително трябва да сложиш подхранващо/овлажняващо кремче. :) :)
jim_beam
02-23-2008, 06:04
gel4eto na avon za premahvane na 4erni to4ki e dosta dobro... ;)
CocainCocktail
02-23-2008, 07:15
Ами вземи си нещо за масната секреция има ги в avon и oriflame или посто ходи редовно на козметик
LuCiFersAngeL
02-23-2008, 07:35
Аз бях много доволна от измиващия гел и крема за лице на Eveline от серията Pure Control. Може да ги използваш 2 пъти на ден (то и на опаковката така пише, ама аз да кажа :) ). Също ще ти препоръчам да пробваш аспиринова маска, но понеже е доста силна прави я не по-често от 2-3 пъти седмично и след това, ако ще излизаш задължително нанеси крем за лице със слънцезащита. Аз по принцип си правя тази маска вечер и минавам с обикновен успокояващ крем или "Бочко". Можеш още да си замразиш чай от лайка и сутрин и вечер (а може и по-често, ако имаш време) да отриваш лицето си с кубче чай за стягане на порите. Компрес от изстуден чай от лайка и смрадлика също има стягащо и успокояващо действие. Друго което можеш да опиташ са тоалетни трици - осигуряват страхотен механичен пилинг и не изсушават кожата, защото не съдържат сапун.
Това съм изпробвала аз, дано и на теб ти помогнат! :-)
Напълно съгласна съм с Цветито- гелът на Герниер е много добър продукт. Ако може LuCiFer`s AngeL да сподели каква е тази аспиринова маска? :)
NeaDekVatnA
02-23-2008, 15:22
мм...на мен честно казано не ми помага особено да не кажа хич това гелче 3 В 1 но аз имам доста вече на махна ми ги козметик и най-добре е маи при него да се отиде ама лошото е че после дже седмици нищу не трябва да хлепваш по лицето само грим може на очите
Купи си лентичките на NIVEA - SOFT CLEAR-UP STRIPS за Т-зона,не са скъпи (около 1,50) и много помагат.
LuCiFersAngeL
02-23-2008, 17:28
Вълшебната аспиринова маска за лице
Много евтина и ефикасна, аспириновата маска е вариант на BHA маска за лице, подходяща за всички типове кожи. Тя е изключително ефикасна и може да се приготви от салицилова киселина /продава се на прах в аптеките и струва стотинки/ или от най-обикновен аспирин.
Тази маска ще ви помогне да почистите порите си в дълбочина и ще придаде свеж вид на лицето ви.
Какво е BHA? Бета хидрокси киселина. Една от съставките й е салициловата киселина, която се използва в козметичната индустрия.
Начин на приготвяне: 1/4 чаена лъжица салицилова киселина на прах или 3-5 стрити таблетки аспирин смесете с малко количество вода, колкото за едно нанасяне върху лицето. Нанесете върху сухо и чисто лице, като наблегнете на Т-зоната. Оставете да изсъхне. Вземете козметичен тампон, намокрете го и започнете да обтривате лицето с кръгообразни движения. Накрая изплакнете много добре с вода.
Практически могат да се направят безброй вариации на тази маска – можете да добавите стрит аспирин към готовата си маска за лице, да добавите лъжица мед или кисело мляко.
Можете да добавите салициловата киселина или стрития аспирин в глинена или хидратираща маска.
Предупреждения: Избягвайте зоната около очите, защото действието на тази маска ще е твърде агресивно върху нежната кожа в тази област. Не превишавайте дозата, за да не изгорите кожата си.
Не правете тази маска повече от два пъти в седмицата, ако имате мазна кожа или акне, и не повече от един път в седмицата, ако кожата ви е суха или нормална. Ако усетите кожата си твърде раздразнена, веднага изплакнете с вода.
Задължително използвайте крем с висока SPF защита, след като сте правили тази маска.
Резултатите: Видим ефект има още при първия път. Ще усетите кожата си невероятно гладка и чиста.
Аз смесвам аспирина с хума и наистина ефекта се забелязва веднага. За трайни резултати обаче е нужно постоянство, както и при всеки друг козметичен продукт! :-)
sladku_bebzi
02-23-2008, 17:35
Купи си лентичките на NIVEA - SOFT CLEAR-UP STRIPS за Т-зона,не са скъпи (около 1,50) и много помагат.
А възможно ли е да изсушат кожата?
Shtastl1va
02-23-2008, 18:22
След тази аспиринова маска кремчетата Здраве или Бочко подходящи ли са ? Или ако не - кое друго?
аз си бях купила, но не ми помогнаха
JivaRana
02-23-2008, 18:46
аз знам за едни ленти, но са доста скъпи към 10 лв мисля, че на nivea или garnier
LuCiFersAngeL
02-23-2008, 19:14
След тази аспиринова маска кремчетата Здраве или Бочко подходящи ли са ? Или ако не - кое друго?
Аз в първия си пост споменах, но сега пак ще повторя. Значи ако няма да излизаш и да се излагаш на слънчева светлина не е неоходим крем със слънцезащита. Затова аз си правя маската вечер и се мажа или с Бочко или с едно кремче на Талодерма за чувствителна кожа :wink:
аз си бях купила, но не ми помогнаха
Aми и на мен не ми помогнаха от първия път,но в началото ги ползвах по 3-4 пъти на седмица докато не се махнат черните точки и сега ги слагам само 1 път в седмицата.
VilleBaby
02-23-2008, 20:02
препоръчвам ти garnier 3 in 1 аз го имам и съм изключително доволна :wink:
[B]a[N]D[i]T[k]a
02-24-2008, 05:51
когато ми се появят ходя на козметик .. :)
Налълно съгласна съм!Още от първия път като го ползвах започна да се вижда напредък в премахването им :o :-D До сега съм го ползвала само два пъти [взех си го тази седмица] и вече мога да кажа,че почти нямам черни точки,е тук-так се вижда по 1-2,но наистина в сравнение с преди лицето ми е доста по-чисто ;)
ммм.. пробвай крем "Кларина" той е спец. за черни точки и седи като фон дьо тен :D :D :D
jim_beam
02-24-2008, 18:42
ммм.. пробвай крем "Кларина" той е спец. за черни точки и седи като фон дьо тен :D :D :D
za prav pat 4uvam za takav krem.... :? dai malko pove4e info 4e mi stana interesno.... :D
one_love
02-27-2008, 09:49
za prav pat 4uvam za takav krem.... :? dai malko pove4e info 4e mi stana interesno.... :D
+1
zvezdichkaaa
02-27-2008, 11:22
А на колко пари са?
sapphirr
02-27-2008, 12:00
аз използвам нещо,което е мн добро,няма то4но име.то е като маска (бяло като вар) има спирт в него,в малки коли4ества.правят го във всяка аптека.като влезеш опиши го на аптекарките кажи,4е търсиш смес с 4емерика (тва е извлек на спиртна основа)и им го опиши.струва 2.50-кво му плащаш!
mi to ne e tochno krem.. daje i az nz kvo se vodi ama e mn dobro .. ima telesen cvqt :D:D
slun4ice_90
02-28-2008, 16:21
аз си бях купила, но не ми помогнахаИ аз си ги бях купила НЯМА ПОЛЗА :?
Ъъъ, каквото и да правиш само недей с Ейвън. ;-) Имам го и ефект няма. :)
Exothermic
02-28-2008, 19:39
Clean Clear 8)
jim_beam
02-29-2008, 16:56
Ъъъ, каквото и да правиш само недей с Ейвън. ;-) Имам го и ефект няма. :)
emi se pak si4ki sme razli4ni.... :) nz za teb ama na men mi pomaga... ;)
http://shop.avon.com/shop/assets/images/prod/PROD_1039911_LG.gif
http://i7.ebayimg.com/06/i/000/c8/37/3967_1.JPG
Този тоник и крем можеш да намериш във всеки каталог на Avon...Гарантирам ефект има...
VilleBaby
02-29-2008, 19:15
garnier 3 in 1 си го взех за 9 и нещо...аве смятай го 10 лв но много помага,страхотен е и много хубаво миришее :-)