View Full Version : на Генеколог... Хелп
blackfate
02-24-2008, 09:13
незнам дали има такава тема, съжелявам ако се повтаря. ако някой смята темата за тъпа моля да не пише. :(
И сега проблема ми е следния. Напоследък много ме боли корема когато ми дойде и започнах да пия разни обезболяващи, и майка ми забеляза това - а преди това и едно хапче не съм пила. И поиска да ме замъкне на генеколог за цялостен преглед или нещо от сорта - не ги разбирам нещата. Аз се възпротивих леко, но все пак знам че е хубаво да се направи един преглед, просто да се види как е. Както и да е. Обаче генеколожката е някфа приятелка на майка ми и ме е страх да не разбере по някъф начин че съм спала с момче, следователно и майка ми да разбере и да стане проблема... Някъф съвет как да се измъкна от положението да обяснявам на майка ми как защо кога и тн...
Наистина се притеснявам ... :?
незнам дали има такава тема, съжелявам ако се повтаря. ако някой смята темата за тъпа моля да не пише. :(
И сега проблема ми е следния. Напоследък много ме боли корема когато ми дойде и започнах да пия разни обезболяващи, и майка ми забеляза това - а преди това и едно хапче не съм пила. И поиска да ме замъкне на генеколог за цялостен преглед или нещо от сорта - не ги разбирам нещата. Аз се възпротивих леко, но все пак знам че е хубаво да се направи един преглед, просто да се види как е. Както и да е. Обаче генеколожката е някфа приятелка на майка ми и ме е страх да не разбере по някъф начин не съм спала с момче, следователно и майка ми да разбере и да стане проблема... Някъф съвет как да се измъкна от положението да обяснявам на майка ми как защо кога и тн...
Наистина се притеснявам ... :?
Лекарите са длъжни да пазят тайна. Ако и тази лекарка е компетентна би триябвало и тя да пази тайна нищо, че майка ти й е приятелка. Най-много да й каже диагнозата.
Правилно те е посъветвала майка ти да отидеш на гинеколог. Не е нищо страшно, предполагам, че може да ти изпише противозачатъчни.
А ако толкова те притеснява да отидеш при тази гинеколкожка просто сподели на майка ти й намерете друга. Но тук има един плюс, защото щом с майка ти са си приятелки ще ти обърне повече внимание, а това е много важно - да не претупа нещата.
DevilWish
02-24-2008, 09:20
100% се разбира ,че не си девствена ,но ако я помолиш да мълчи ,смятам ,че е длъжна да го направи ;)
мм и аз имах подобен слу4ай пии но-6па и болките 6те от6умят.а за гинеголога как да се измъкне6 просто й кажи 4е няма нужда 4е ти е минало а пък ако найстина много те боли може6 и сама да отиде6 :)ако държи6 да каже6 на майка ти гледай да е настроена позитивно и действай при мойта бе6е обратното треа6е да гледам когато е пред нервен срив 4е тва да не й направи голямо впе4атление :)дано съм ти помогнала
мм и аз имах подобен слу4ай пии но-6па и болките 6те от6умят.а за гинеголога как да се измъкне6 просто й кажи 4е няма нужда 4е ти е минало а пък ако найстина много те боли може6 и сама да отиде6 :)ако държи6 да каже6 на майка ти гледай да е настроена позитивно и действай при мойта бе6е обратното треа6е да гледам когато е пред нервен срив 4е тва да не й направи голямо впе4атление :)дано съм ти помогнала
Глупости!Не съм съгласна! не е хубаво да се преструваш,че всичко е ОК. Може да се окаже, че имаш малка поликистоза, която СПОКО не е опасна, но трябва да се има предвид и се лекува с противозачатъчни.
0тивай на лекар- важното е да се оправиш, пък 0ттам нататък, ще му мислиш
dajdostih
02-24-2008, 09:34
Обаче генеколожката е някфа приятелка на майка ми и ме е страх да не разбере по някъф начин Не съм спала с момче, следователно и майка ми да разбере и да стане проблема... quote]
Доколкото разбирам от поста ти, ти не си спала с момче, така че какъв е проблема да отидеш на гинеколог ?
blackfate
02-24-2008, 09:41
опс... сори на всички, имам 5-6 правописни грешчици... са ги поправих ...
Смисъла беше, че съм спала с момче и ме е страх майка ми да не разбере, защото няма да го одобри...
hahavteen
02-24-2008, 09:54
опс... сори на всички, имам 5-6 правописни грешчици... са ги поправих ...
Gλedam oba4e 4e ne si popravila nai-brytalnata :-o Pi6e se гИнеколог za6toto idva ot gruckata dyma za jena koiato e γυναικα :)
Nadelina
02-24-2008, 10:58
Ginekolojkata 100% shte razbere che si spala s momche... Ne odobrqvam obache che ti kriesh ot maika si che si spala s momche... shtom go kriesh znachi ti samata se chuvstvash guzna pred neq... Ne mislq che trqbva da go kriesh ot maika si... Spored men tq trqbva da znae kakvo stava s teb.. da znae na kakvo moje da se dylji dadeno neshto... bolest.. infekcia.. ne dai si Boje bremennost... Na ginekolog se hodi tochno za tova ... da se napravi pregled dali ima nqkakvi problemi... koito spored mene maika ti trqbva da znae... ima pravo da gi nauchi... Postavi se na neino mqsto... ako imash dete koeto vodi polov jivot s chovek ili zaradi godinite na koito e ili nezavisimo za kakvo ti ne odobrqvash... kak bi se pochuvstvala ako deteto ti go krie ot teb i daje moli priatelkata i-ginekolog da go skrie? :P
blackfate
02-24-2008, 11:14
еми знам че ще и стане гадно, ама просто тя толкова ми е говорила за тая тема и толко ми е обяснявала и ми е казвала че ми е рано да спя с момчета и тн .... и са някфо ако разбере че въпреки тфа съм го направила реакцията и ще е доста остра ... и нз. Аз съм сигурна че не съм бременна, пазихме се с момчето, + тфа цикъла ми дойде точно навреме, цялата тая суета беше че от 2-3 месеца просто ме боли корема и пия хапчета (а принципно никфи хапчета не взимам и не искам да взимам) ... и затфа. Иначе аз съм решила да и кажа за момчето, но просто малко по нататъка, защото вероятно тогава реакцията и няма да е толкова буреносна :? Незнам...
Благодаря много за коментарите, най малкото поне няма да се притеснявам че генеколожката ще каже нещо на мама (заради лекарската тайна)
уф стига сте и давали насока на оная работа на момичето, то си е нейна работа ебати.
По принцип лекарката е задължена да пази лекарска тайна, така че ще я престъпи ако каже нещо на майка ти. Но за всеки случай тряя си говориш с нея докат си вътре сама с нея в кабинета и да и кажеш че туй са си ваши работи и е хубаво тя да си спазва клетвата.
Ако прецениш че това няма да я спре да сподели информацията с майка ти тогава кажи че искаш при друг гинеколог, щото те е срам от това че тя и е приятелка (или няква друга лъжа измисли).
Да вметна само че Но-Шпа не лекува, а само притъпява болката
az puk ne sum suglasna,4e maikata triabva da znae dali momi4eto i e devstveno ili ne.tova e dosta intimno i ne e nujno da se spodelia...
ginekolojkata e tazi,koiato dava diagnozata i na neia triabva da i se kaje vsi4ko - ne na maikata.
Nadelina
02-24-2008, 11:21
az puk ne sum suglasna,4e maikata triabva da znae dali momi4eto i e devstveno ili ne.tova e dosta intimno i ne e nujno da se spodelia...
Momichetata v dneshno vreme pravqt sex na 12... ito ne samo vaginalen.. a i oralen i analen.. vsqkakav... probvat troiki... i razlichni takiva "intimni" neshta... Ne mi se vqrva ako si maika da iskash deteto ti da pravi sex na 12... dori da se pazi... Ne kazvam che momicheto koeto e pusnalo temata e na 12 i e pylna ironiq na sydbata che pravi sex i maika i ne go odobrqva... No spored men da pravish sex ne e chak tolkova intimno.. che da ne mojesh da go spodelish s maika si...
Ginekolojkata 100% shte razbere che si spala s momche... Ne odobrqvam obache che ti kriesh ot maika si che si spala s momche... shtom go kriesh znachi ti samata se chuvstvash guzna pred neq... Ne mislq che trqbva da go kriesh ot maika si... Spored men tq trqbva da znae kakvo stava s teb.. da znae na kakvo moje da se dylji dadeno neshto... bolest.. infekcia.. ne dai si Boje bremennost... Na ginekolog se hodi tochno za tova ... da se napravi pregled dali ima nqkakvi problemi... koito spored mene maika ti trqbva da znae... ima pravo da gi nauchi... Postavi se na neino mqsto... ako imash dete koeto vodi polov jivot s chovek ili zaradi godinite na koito e ili nezavisimo za kakvo ti ne odobrqvash... kak bi se pochuvstvala ako deteto ti go krie ot teb i daje moli priatelkata i-ginekolog da go skrie? :P
аз несам с1гласен с теб секи трябва да има ли4ен живот, трябва да споделя това което смята 4е трябва не ако някой направи не6то цялото семеиство да знае... аз неказвам по4ти ни6то на на6ите то не4е не6то правя ама.. имам ли4ен живот които пазя в таина и несе 4уствам ГУЗЕН :oops:
Momichetata v dneshno vreme pravqt sex na 12... ito ne samo vaginalen.. a i oralen i analen.. vsqkakav... probvat troiki... i razlichni takiva "intimni" neshta... Ne mi se vqrva ako si maika da iskash deteto ti da pravi sex na 12... dori da se pazi... Ne kazvam che momicheto koeto e pusnalo temata e na 12 i e pylna ironiq na sydbata che pravi sex i maika i ne go odobrqva... No spored men da pravish sex ne e chak tolkova intimno.. che da ne mojesh da go spodelish s maika si...
praw сам 4е има сякакви моми4анца в това време но ако секса не е толкова интимно не6то което да споделя6 с маика си кое би било по интимно от секса? :shock:
Nadelina
02-24-2008, 11:40
Ne mislq che ima neshta koito da ne mojesh ili da ne trqbva da spodelish s maika si...
Останалото вече си е до възпитание.
Но какво, момичето да отиде при майка си и да и каже "мамо правих секс"... е и? Какво може да направи майката?
Да,разбирам да си поговорят по принцип за контрацепция, болести и пр. но не мисля, че е задължително моми4ето да споделя за такива интимни неща.
blackfate
02-24-2008, 12:37
принципно мога да говора за всичко с майка си и не се притеснявам, обаче тая тема е по различна.
Откакто тръгнах с тфа момче тя неспира всяка вечер да ми говори за болестите, контрацептивите, презервативи и най вече какви лайна били мъжете, и че всичките искали само секс и след тфа щели да ме зарежат след като постигнат сфоето.
На мене не ми е проблем да и кажа, просто ми е гадно заради нея щото ще реши че не е добра майка, защото не ме е опазила и тн .. точно затова не искам и да разбира.
А аз щом не и казвам ще е тъпо да го разбере от генеколожката, и ест. ще е по гадно за нея, както и за мене...
Мерси отново за всичките съвети, наистина ми помогнахте много :-)
zabludenata
02-24-2008, 13:25
Тя ще те пита в началото, ти сама решаваш дали да си признаеш или да скриеш истината. В твой плюс е да си кажеш, защото така поне ще те прегледа обстойно, а ако й кажеш че си девствена ще минеш само на ехограф.А отсносно това дали ще си остане в тайна... лекарите са дали клетва за мълчание.Споко ;)
Но не взимай противозачатъчни които използват приятелките ти или за които си чула! За всеки организъм трябват РАЗЛИЧНИ, така че се посъветвай с гинеколог или личен лекар...
Но не взимай противозачатъчни които използват приятелките ти или за които си чула! За всеки организъм трябват РАЗЛИЧНИ, така че се посъветвай с гинеколог или личен лекар...
Mnogo momi4eta praviat gre6kata da vzimat kakvito i da e protivoza4atu4ni ILI ginekolozite praviat gre6kata da ne iziskvat kruvni izsledvnia, v sledstvie na koeto momi4eto polu4ava hormonalni problemi!
Za tova, momi4eta ako vzimate takiva hap4eta iskaite purvo da vi izsledvat hormonite!!
Не съм съгласна,че всичко тряя да се споделя със семейството.Тва е твърде лично,все едно майка ми да ми споделя кво прай с баща ми.Според мен е тъпо.Тва е твърде лично и интимно,за да го знае майка ти.Вярно е,че трябва да се поделя,но не всичко!