Влез

View Full Version : Кампания: "Училище без насилие"!

didivid
03-03-2008, 13:22
Кампанията в България е спонсорирана от Unicef.
Идеята идва от Великобритания, след като момичето Лора Граймс се
самоубива. Тя била на 14, живеела в град Бристол ( Великобритания ) .
Самоубива се, защото е системно мълтретирана от своите съученици ,
винаги обиждана, никой не и обръщал внимание, някои и името и не
знаели.
Когато се самоубива оставя на родителите си само едно писмо ( първо го давам на нейния роден език ):
"I am the person you bullied at school.
I am the person who didn’t know how to be cool.
I am the person that you alienated.
I am the person you ridiculed and hated.
I am the person you scared everyday.
I am the person who had nothing to say.
I am the person with hurt in his eyes.
I am the person you never saw cry.
I am the person living alone with his fears.
I am the person destroyed by her pees.
I am the person who drowned in your scorn.
I am the person who wished she haden’t been born.
I am the person you destroyed for “fun”.
I am the person, but not the only one.
I am the person whose name you don’t know.
I am the person who just can’t let go.
You thing bullying makes you cool.
But I am a person too,just like you…
Don’t be indifferent.
Just be different!
Get in touch!"

Тя моли всичко това да се прочете на нейното погребение . Ето и превода на това стихотворение :
"Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Аз съм човекът, който седеше самотен
Аз съм човекът, който върви към дома неохотно
Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден
Аз съм човекът, който стоеше безмълвен, смутен
Аз съм човекът, който носи болка в очите си
Аз съм човекът, който винаги крие сълзите си
Аз съм човекът, който живя в страх и насилие толкова време
Аз съм човекът, разрушен от това бреме
Аз съм човекът, който се давеше в презрение
Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение
Аз съм човекът, когото мачкаше за забавление
Аз съм човекът - от твоето поколение
Аз съм човекът, чието име не знаеш
Аз съм човекът, за когото нехаеш.
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Не бъди безразличен,
бъди различен!!"

Не бъди безраличен, бъди различен !!
Много ще ми е интересно и любопитно да разбера какво мислите Вие за
тази кампания и за насилието и малтретирането на децата в училище , ако щете и в домовете .. защо има и такива . Аз съм подготвила профили, които можете да носите .. те не са мои , взех ги от друг форум .. но можете да ги носите , ако желаете да се присъедините към тази кампания, защото само това ще помогне поне мъничко.

http://prikachi.com/files/90457F.png
http://prikachi.com/files/90458a.png

http://i29.tinypic.com/4k8xm0.png

http://i166.photobucket.com/albums/u99/Sladurka_94/avatars/3.png

http://prikachi.com/users/out%20of%20the%20tv/1388L.png

http://i25.tinypic.com/1zdoswx.jpg
http://i27.tinypic.com/25ryovm.jpg
http://i28.tinypic.com/1672jwp.jpg
http://i31.tinypic.com/av245u.jpg

П.П. Съжалявам ако има такава тема, но пуснах търсачката и не ми намери нищо!

lookatme
03-03-2008, 13:31
много ме радва че си сложила такава тема.имае една подобно за едно момиче,което умира заради побой в училище,май.то не че има много общо,но просто исках да покажа,че не е като да си казваш: "да бе,това са единични случай,не може да попадна в подобна ситуация!" но както и да е..не винаги трябва да мислиш само за себе си.

GetNasty
03-03-2008, 13:34
много хубава кампания, знам какво е да те малтретират в у-ще и знам че не е приятно. в моето у-ще всички се знаем и няма такива неща :-)

mgxpower
03-03-2008, 14:01
И аз навремето в даскало преминах гладко класа ми си беше задружен!
Като цяло всички в даскалото ми бяха готини е с малки изключения! :D

marsilia
03-03-2008, 19:52
много добра кампания! Аз лично харесвам това дори си бях писала на скайпа това "Аз съм човекът, който носи болка в очите си..."

sladkata_94
03-04-2008, 16:41
Наистина темата е много хубава !!! =D> =D> =D> ;-) По принцип знам какво е да те малтретират години наред в училище и да си мечтаеш за един ден , в който никой няма да те обиди или да те удари и да отидеш на училище и всички да са същите и да те мразят . Незнам наистина съм ЗА тази кампания да може да се приеме на сериозно в България , а не само рекламки и всички да са си същите насилници и нещастници . Който е "ЗА" нека каже и може би един ден ще можем да спрем това насилие в училищата , защото вече то се превръща в ежедневие и доста деца биват пребивани и убивани точно по този повод ... Децата в България вече всякаш са настроени много зле към целия свят и обичат само себе си . Незнам , но това е моето мнение ! :) :) :)

ResidentEvil
03-04-2008, 16:53
Аз съм ЗА!

kasiopea
04-02-2008, 07:33
Подкрепям кампанията, а стихотворението много ме разчувства. Честно казано и аз съм ставала жертва на насилие в училище.Най-лошото в случая е,че всичко те притиска и ти трябва да си мълчиш, да сдържаш сълзите си и да не казваш на никой за това,което ти се случва.
Дано се спре това насилие! Всички сме хора все пак,друг е въпросът, че на някой му доставя удоволствие да тормози по-слабите и по-беззащитните от него. :(

ancika
04-02-2008, 13:07
Az bqh ot "jertvite". Slagam dumata pod kavi4ki, 6toto sega napylno sym ocelqla. Ama mi se podigravaha, praveha si 6egi s men, vednyj daje mi s4upiha nosa... Be6e ujasno, ama mina. Posle horata se promeniha... Ama poddyrjam tazi kampaniq :) Za6toto e hubavo da ima6 dobri spomeni ot osnovnoto ti u4ili6te. Az gi nqmam. I nevednyj sym 4uvala za smyrt na u4enici- nqkoi gi buta, te padat i umirat... Jalko e tova...

mon4eto
04-02-2008, 15:38
Oh kato se setq kak biq mom4etata ot klasa mi po4va da mi stava jal :D Ama to moito ne e nasilie 8-)

ancika
04-02-2008, 16:43
Oh kato se setq kak biq mom4etata ot klasa mi po4va da mi stava jal :D Ama to moito ne e nasilie 8-)
Stiga da ne bie6 momi4eta, 4e 6a ti eba mamkata :grin:

Jessika_MG
04-04-2008, 09:44
И аз твърдо подкрепям кампанията. Всичко изписано съм го чувала от рекламата на кампанията по ТВ-то, но не знаех за предисторията. Радвам се, че има хора, които вярват в кампанията. Радвам се и че има такива, които правят нещо срещу насилието.

miloto_girl_4e
04-04-2008, 17:11
И аз напълно подкрепям кампанията, изреченията, които видях тук написани, ги бях чувала само по телевизията и не знаеш предисторията.. Наистина много тъжен разказ..
Надявам се загубата на този детски живот не бъде безмислена и въпреки всичко, нещата написани от момичето да помогнат по някакъв начин, да няма насилие и тормоз в училище, защото и в моя клас - адашката ми е доооста тормозена и подигравана, но явно е с по-непукистки характер и не им обръща грам внимание..

psihqsala
04-12-2008, 22:03
Подкрепям кампанията, а стихотворението много ме разчувства. Честно казано и аз съм ставала жертва на насилие в училище.Най-лошото в случая е,че всичко те притиска и ти трябва да си мълчиш, да сдържаш сълзите си и да не казваш на никой за това,което ти се случва.
Дано се спре това насилие! Всички сме хора все пак,друг е въпросът, че на някой му доставя удоволствие да тормози по-слабите и по-беззащитните от него. :(
Трябва да си мълчиш и да не казваш на никого за случващото се!? Докато си мълчиш и 'сдържаш сълзите си',нищо няма да посигнеш. За да накараш някой да спре да се държи така определено не трябва да си мълчиш,камо ли да не споделиш на някого. Напротив,трябва да се изправиш срещу проблема си и да намериш решението му,но последното нещо,което трябва да правиш е да се смиряваш като първия глупак,ти си човек с достойнство и някой нарани ли го,отмъщаваш жестоко. НЕ си мълчете,защото така само вие губите,а никой в крайна сметка не се интересува живо от вас,може би само родителите(и то не винаги). Ако има насилие при вас,оплачете се където трябва,не си трайте като ви обиждат,ами поставете въпросния на мястото му. Другото не е работа, казвам всичко това,защото пред очите ми са се разигравали ужасни сценки със съученичка. Никой не бива да допуска да се държат с него като с парцал,най-малкото,защото този,който се държи така с някого е най-големия парцал. Защитавайте се и отстоявайте себе си,друг няма да го направи вместо вас,.

BAD_KID
04-13-2008, 22:56
Аз също съм ЗА тази кампания защото аз живея във Великобритания и всеки ден виждам пред очите си или чувам по телевизията за пребити ученици или дори убити. Докъто още си бях във България също ми се е случвало да виждам жалки гледки като например един мой съученик преби едно момче от съседния клас и го вкара в болницата с комоциум и момчето лежа една седмиця там. Случвало ми се е когато отидох в гимназия била съм шести или седми клас тогава щях да се збия с едно по малко момче от мен защото тормозеше негова съученичка и аз по стечение на обстоятелствата се оказах там но реших че вместо да го натупам едно хубаво е по добре да го направя за срам 'големия мъж' за да му държи влага дълго време и да не се гаври с по слабите. Тази кампания се надявам да помогне на децата защото понякога те наистина имат голяма нужда и не един или два пъти съм виждала тук във този форум момичета и момчета който турсят начин да се справят с малтретирането в училище.