View Full Version : за тампоните...?
naughtyyygirl
03-08-2008, 15:10
ей момичета разкажете повече за тампоните; реших да пробвам, но някак се притеснявам да не се скъса конеца, възможно ли е това и често ли се случва, при положение, че си купих, смятам, най-добрите, които се предлагат на пазара. Изчетох листовката - но моля по-опитните да споделят най-честите допускани грешки при използването на тампони и да дадат съвети как да ги избегна... имам предвид при неправилно поставяне, дали се маха и се поставя нов или не? и до колкото знам не трябва да се усеща, и ако го усещаш- значи нещо не е наред?
искам, ако има девствени момичета, които използват тампони да пишат как е при тях... / или ако сте ползвали, докато сте били/
... само не ме обвинявайте, че не знам нищо и съм тръгнала да правя глупости... да девствена съм и съм малко притеснета, но иначе разбирам за какво става дума, може би исках да ме поуспокойте в това отношение защото за мен е нещо ново... :)
Nadelina
03-08-2008, 15:34
POvecheto hora si mislqt che tampona moje da razkysa devstvenata cipa no tova v nikakav sluchai ne e vqrno zashtoto e prekaleno tynyk.. a pyk i ima tamponi za devstveni momicheta... taka che ot tova che si devstvena nedei da imash pritesnenia... Az izpolzvam tamponi veche dosta vreme i sym mnogo dovolna.. predpochitam gi pred prevryzkite... ne sym imala problemi sys kysane na koneca... no syveta mi e predi da go slojish drypni koneca za da se uverish che e zdravo zakrepen i togava mushkai... Otnosno tova dali trqbva da go useshtash ili ne ... spored men ima neshto i na psihicheska osnova zashtoto v nachaloto vse si misleh za nego i sqkash go useshtah... a moje i da ne sym go slagala dostatachno navytre... Po princip trqbva da se sloji 1 pryst navytre za da ne go useshtash... Az lichno edin edinstven pyt imah problem s tampon zashtoto toku shto go bqh slojila a se bqh izcapala.. kato go mahnah ne beshe pylen... moje bi sym go bila slojila pogreshno ili e bil povreden... ne znam.... :P Aide uspeh ...
Има опътване как да го поставиш най-лесно и да ти е удобно.Няма от какво да се притесняваш..Бутай навутре смело :-D
splendour
03-08-2008, 16:39
spokoino vsi4ko e nared i ne se k1sa koneca a i kogato e napoen ve4e sam zapo4va da izliza.ako ne si go slojila dostat14no nav1tre 6te ti e neydobno no ima4e ne se yse6ta.ai yspex ;)
Аз бих те посъветвала да си вземеш Тампакс Компак. Те са с апликатор за поставяне. От една страна е по-хигиенично а от друга ще си сигурна че е правилно поставен. А и плюс това никак не са скъпи.
LuCiFersAngeL
03-09-2008, 07:15
Аз бих те посъветвала да си вземеш Тампакс Компак. Те са с апликатор за поставяне. От една страна е по-хигиенично а от друга ще си сигурна че е правилно поставен. А и плюс това никак не са скъпи.
Леле аз с това нещо (апликатора) не мога да се справя посмъртно, а и ни показваха в училище - и пак.... Обикновените тампони без апликатор са ми по удобни за поставяне.
Според мен няма вероятност да не го поставиш правилно (освен ако не си уцелиш дупето 8-) ). Опъваш конеца, за да се изправи. Поставяш тампона и набутваш с пръстче във влагалището, като оставиш конеца да виси отвън. Тампонът трябва да е толкова навътре, че да не може да се извади от самосебеси и да не го усещаш. Е това е за поставянето. И не забравяй да го сменяш задължително на всеки 3 - 4 часа иначе рискуваш да си докараш някоя инфекция или знам ли още какво... А за девствеността не се притеснявай. Аз и преди години съм носила и не съм имала проблеми с това, че съм била девствена. А и имаше една реклама на O.B. - "Губиш девствеността си от любов, а не заради тампон!' :-)
naughtyyygirl
03-09-2008, 07:43
А и имаше една реклама на O.B. - "Губиш девствеността си от любов, а не заради тампон!' :-)
е това ми хареса...
Благодара на всички за коментарите и за съветите, които дадохте, наистина ще са ми от полза! :)
момичета, за да не пускам нова тема, ще задам тук и един друг въпрос, който възникна току-що. Девствена съм, в смисъл никога не съм го правила с момче, НО все си мисля, че девствената ми ципа е разкъсана, (бях малка и не си спомням много добре, но веднъж докато си играех, не знам какво съм скачала и какво съм правила, но си спомням, че имаше малко кръв, не посмях да кажа на мама, пък и тя не беше вкъщи, изкъпах се и ми нямаше нищо, затова и не съм си приказвала после с нея, притеснявах се), да съм била на 9-10г. някъде. Та въпросът ми е може ли по някакъв начин, при гинеколог ли да отида и може ли той да ми каже дали това е така (от любопитство искам да знам, и да съм подготвена за Момента, когато дойде, демек да се подготвя за кръв или не) Ако можете да ме посъветвате нещо, няма да ми е излишно, запланувала съм скоро да ходя на гинеколог, но и не знам как точно мога да го помоля за това и как ще стане да ме прегледа (преди не съм ходила) Чакам съветите ви! Благодаря предварително! :)
тампони рулз
не ти правят проблем, не шумят, компактни са, не приличат на памперси (особено ония големите превръзки ЛЕЕЛЕ ебати) и вобще тампон е много по добре от превръзка
аз ползвам О.В. .. обаче при тампоните е различно това, че примерно аз като ползвах превръзки още първите дни като ми е по-силно аз си използвах always ultra light винаги - и при силно, и при слабо течение, шото просто са някви нормално големи.. смисъл тва ако си сложа онея дето са за супер се едно съм с некъв памперс.. иии вобще неудобно е
и нали използвах си always ultra light и не съм имала никви проблеми
обачеее при тампоните е друго
там като ти е силно, трябва да си вземеш за силно, а като ти е по-слабо, си зимаш за слабо.. там вече има значение, не е като при превзъзките
тъй че да не стане гаф си земи тези дето са за по-обилно течение.. да са по големи с няколко милиметра
и ги използвай винаги (:
а относно поставянето - абе буташ докато не усетиш, че не може повече.. хах... може дори да ти се струва, че е малко накриво поставен - това няма значение, той ше си се намести самичък после.. шото като поема кръв става голям сещаш ли се.. и си се нагажда сам където трябва
достатъчно е да бъде навътре
иии кво кво още.. тва е :)
тампони рулз +1 :D
И аз ползвам O.B. много съм доволна от тях
TasteOfSin
03-09-2008, 18:10
Вече използвам само тампони.И колкото и да ми е силно си използвам Normal.Както казаха буташ, докато спреш да го усещаш и така цикъла минава по-лесно:) .А не да ходиш се едно с памперс!Предварително се извинявам на авторката,че използвам нейната тема,но искам да попитам в след като ми дойде и първите няколко пъти при поставянето на тампона ме боли,понякога много боли.И в началото си мислих, че правя нещо грешно,но вече използвам около година тампони по един и същи начин а и ме боли само първите два-три пъти.На какво може да се дължи?Мерси предварително :-) :)
И аз ползвам тампони,но само през деня,доста по-компактни са и по-удобни.Но нощно време си ползвам превръзки,не мога да спя с тампон.
Колкото до темата аз лично не съм ползвала тампони докато бях девствена,просто защото ме болеше като опитвах да си сложа.Но при всеки си е индивидуално,пробвай-ако ти е удобно супер,ползвай си ги.А за въпроса дали си дествена-иди при гинеколог,той ще ти отговори на въпроса,не се притеснявай,през кабинета му минават десетки други пациентки само за един ден,така че едва ли ще се впечатли много от въпроса ти.
Nadelina
03-10-2008, 11:33
Ginekolog moje da ti kaje dali si devstvena. No tova ne znachi che kogato trygnesh da pravish sex nqma da te zaboli zashtoto si mnogo tqsna otdolu. A otnosno tova dali e vyzmojno razkysvaneto na devstvenata cipa bez da si imala polov kontakt... da vyzmojno e... Mnogo momicheta bez da iskat go pravqt... naprimer gimnastichki... momicheta koito qzdqt kon... i t.n. ;]
naughtyyygirl
03-10-2008, 16:40
Ginekolog moje da ti kaje dali si devstvena. No tova ne znachi che kogato trygnesh da pravish sex nqma da te zaboli zashtoto si mnogo tqsna otdolu. A otnosno tova dali e vyzmojno razkysvaneto na devstvenata cipa bez da si imala polov kontakt... da vyzmojno e... Mnogo momicheta bez da iskat go pravqt... naprimer gimnastichki... momicheta koito qzdqt kon... i t.n. ;]
да, на ясно съм с това, че ще ме боли при първия път. Знам и че е възможно разкъсването на ципата и без полов контакт, но въпросът ми по-точно беше по какъв начин е възможно да ме прегледа генеколог за да останови дали в моят случай е така, т.е. дали е разкъсана ципата или не? искам с повече подробности да обясни някой, защото както казах ниога не съм ходила и малко ми е странно... :)
sweatkiss
03-10-2008, 16:51
Аз ползвам превръзки защото ме боли като пробвам да си сложа тампон........
naughtyyygirl
03-10-2008, 17:06
Аз ползвам превръзки защото ме боли като пробвам да си сложа тампон........
ти на колко си? питам просто от любопитство
а предполагам, че с времето се свиква и не боли след това :)
LuCiFersAngeL
03-10-2008, 17:43
За да не те боли, когато поставяш тампона трябва да се отписнеш. Същото важи и при първия полов контакт. И в двата случая колкото повече се спичаш и си мислиш, че ще боли непоносимо много, съзнателно или не стягаш влагалищните мускули и така проникването (на тампона или на "нещо друго") става болезнено, а в някои случаи дори невъзможно.
Така че релакс момичета, спокойствието му е майката! :wink: :-)
И мен ме боли, когато ползвам обикновени тампони. Ама с тези с апликатор или по-точно Тампакс Компак нямам този проблем.
abvgdejzi
03-11-2008, 12:50
mi az poprincip sam devstvena(ama nqmam cipa,za6toto si skasah otdavna o6te nqkade v 6 klas pri 6pagat)i izpolzvam tamponi daje ot golemite.ni6to neuse6tam,nikoga ne me e bolqlo kato si go slagam i koneca ne mi se e kasal,no imam priqtelki koito mn gi boli kato se opitvam da si slojat tampona i takai ne se osmelqvat.
dai smelo 8)
s tampon e mn po-udobno i nakak si se 4uvstvam po-4ista!!!!!!!