Влез

View Full Version : Училище без насилие

Страници : 1 [2]

TheLightQeen96
04-06-2010, 20:12
Много съм съгласна с всички,които са против насилието не само в училище,но и попринцип!Много пъти ми се е случвало да попадна в центъра на действието,а и да съм жертва на подигравки,подмятания,бой, ероризиране... . ; ( Кофти е,че децата в днешно време са си такива (едно 90%)...НЯМА ОПРАВИЯ!!
все още на се дошли на себе си след тоя скапан пубертет... а най-лошото е ,че някои са си такива по природа......

uBuTo
04-07-2010, 10:01
Не ми допада идеята! Обичам да тормозя зайците! :o

djuwkata
04-17-2010, 10:00
Ебати ве, хора вижте се.
Защо разсъждавате по този начин? " Аз като бях заек ме унижаваха, ся съм голям и аз ще унижавам ;]] " Тва е крайно ограничено мислене според мен. Айде бийте, насилвайте, радвайте се... кво удоволствие е това, за Бога? :shock:
Замислете се като пораснат всички деца ще мислят като вас. По този начин насилието никога няма да спре, а обратното - ще стане още по-ужасно.
Срам, унижение и тъга - егати якото даскало ;]
Сега е лесно, ама след години тези малки "изблици" на гняв стават още по-сериозни.
После се чудим защо всеки ден по новините дават "Дете уби свой съученик по особено жесток начин" ..
Замислете се.. :?

HornedDemoN
04-25-2010, 16:06
Насилие? Отдавна поддържам мнение, което може да се сумаризира като "бий се, ако наистина има защо". Защо мисля така? Ами, на първо място, логично е. Не подкрепям бой за забавление от рода на "хей това хлапе ме дразни, хайде да се съберем 10 човека и да му покажем какъв е животът в действителност" или пък "обидих го, той ме удари и съответно трябва да си го върна десетократно, макар вината да е изцяло моя". Боят наистина е крайно решение на проблеми, но не трябва да бъде пренебрегван. Ако наистина трябва да се биеш, ти обикновено го чувстваш, знаеш че няма друго решение. Ако някой те провокира вербално, според мен не трябва да се биеш. Тогава ще е умно ако просто го игнорираш и съответно го "докладваш" на някой учител (или като цяло, някое влиятелно лице, което може да му повлияе отрицателно, според твоите предварителни намерения), за да се разправя с него. Но ако ти посегне, знай че избор нямаш - НАСИЛИЕ ДО КРАЙ, motherfucker. Няма какво да му прощаваш, след като той е започнал и ЗНАЕ до какво може да се стигне. Разбира се, бъди разумен, не усложнявай нещата за себе си прекалено. Просто трябва да си готов във всички ситуации и да мислиш разумно. Имай в предвид достойнството си, цени го, но също така цени и ЖИВОТА СИ!

sladurka122
04-27-2010, 13:40
Това е много тъжно. Ние нетрябва да нападаме по слабите от нас! Това е много гадно. :-# :-# :smt089

Faltera
04-29-2010, 10:59
Така е било писано.Но тази държава Б-я едва ли ще направи нещо за нейните граждани. :-x

HornedDemoN
04-29-2010, 16:45
Харесва ми как хората предпочитат да обвинят "държавата" за случващото се, напълно забравяйки, че те самите са "държавата".

И така, знаейки това, какво би направил?

"ами държавата е виновна и няма оправяне sob sob"

Не. Ти си този, който трябва да направи нещо. Поемете малко отговорност, вместо само да обвинявате!

Elizabett
05-01-2010, 16:06
Лелее..Аз също не знаех,произхода на това стихотворение// :cry:

wellzchou
05-12-2010, 06:15
А мислите ли, че можем да помогнем някак си? :( :o
Според мен можем :) Просто като видиш насилие се опитай да го спреш по някакъв начин.Ако видиш деца от по-малките класове ще успееш да ги разтарвеш.Аз имах такъв случей да разтарвавам...ама ме хвана една даскалка и ме драпна и ми каза най-спокойно "Остави Педалогическия съвет ще се погрижи за тях а ти влизай в час че почваме..." а нямаше и помен от някой от тоз савет, те деца от 5ти клас се скубят, ритат а се насабрали 20-25 човека и снимат с телефоните и се кефят "Бой бой" :( :x и после имаше слухове, че Педагошката ( нз как се пише ) ги накарала да си стиснат ръцете и им говорила 10 мин и ги оставила :shock: как си варши работата таз жена...разпитала ги "Защо" и т.н. ии накрая им казала "Да не се повтаря повече неискам неприятности" :? тцц тцц

:-) емии ..
аз също мисля че тррябва да помогнем .. нно не винаги се получава .. понякога е мнгг трудно .. в класа ми имаше едно момчче .. което тормозеше висчки .. и акко се опиташ да помогнеш или тте сритва или тте бута .. така чче зависи .. :oops:

uBuTo
05-12-2010, 10:33
Ми то тогава какво ще е?.. Харесвам си измъчените зайци, които още на входа си вадят портмонетата и дават паричките и цигарките на кака си Ивелиннка ( демек на мене ) :lol:

PlamitOo
05-12-2010, 20:37
Ми то тогава какво ще е?.. Харесвам си измъчените зайци, които още на входа си вадят портмонетата и дават паричките и цигарките на кака си Ивелиннка ( демек на мене ) :lol:

Добре, че не всички мислят по този начин. :o

mrtn
05-12-2010, 20:38
Ела на мене да ми направиш тей и най-вероятно да ти счупя главата. :lol:

uBuTo
05-13-2010, 10:16
Ела на мене да ми направиш тей и най-вероятно да ти счупя главата. :lol:
Окей, веднага! Кажи само къде да дойда! :lol:

SideBySide
05-24-2010, 12:08
:cry: :cry: оххх .....

autista88
05-25-2010, 07:08
Боя решава всички проблеми. :grin:

MuffDiver
05-25-2010, 22:05
Мдам просто тия глупости "Не на насилието" и прочие по телевизия,форуми и такива просто си чешат езиците.Насилието в дск никога няма да спре,ако не бой то ще е на психологическа основа да тормозят някое дете.Просто това никога няма да престане.

DeAdLyDoSe
05-28-2010, 10:33
Не знаех за историята на това стихотворение :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: жалко е че тази кампания не е много ефективна (поне в моето училище) и тормоза над "различните" продължава

HoBoJIyHuE
06-01-2010, 17:21
[/i][/b]Наистина много тъжна история..Мен самата ме тормозят постоянно вече 7 години...Как може да има такива хора,..Всички,които обиждат другите са едни комплексарчета и нищо повече.Не мога да схвана какво му е якото да обиждаш хората...Просто..Малоумно е!!!! :x #-o :smt018 [-X Но..за жалост е пълно с такива хора..... :(

krasiveli
06-18-2010, 09:31
Мдам просто тия глупости "Не на насилието" и прочие по телевизия,форуми и такива просто си чешат езиците.Насилието в дск никога няма да спре,ако не бой то ще е на психологическа основа да тормозят някое дете.Просто това никога няма да престане.
Съгласна съм. В класа ми почти намяше физически тормоз, но психическият беше мн голям.
Всички се подиграваха на едно момиче за външни й вид и финансовото й положение, особено две момичета. Това, как изглеждаш и колко си богат, не е всичко. Много ми е жал за нея, надявам се да й е добро бъдещето (т.е. без тормоз от страна на съучениците й).
Не разбирам какво толкова харесват някои хора да мачкат другите. Сигурно имат самочувствие до небесата и заради това. Но дали някога са се замисляли как ще се чувстват, ако тях ги тормозят, ако са на мястото на тези, които обиждат.... :(

kriskoy10
06-26-2010, 08:05
значии вижтее историята е страшно тъжна а всички тези работи стават заради глупости.Историята е елементарна.
Умните момичета или момчета виждат че класа им са идиоти те си изкарват оценките а другите ги бъзикат(на мен не ми пречи да си говорят след като станат боклуции тогава ще ги питам), а момчетата биват физически малтретирани с тези хора няма оправяне саму бой им е майката на тея!!!Може да казвате че е гадно ,но след като сте малтретирани с такива кампании тези тинейджъри които малтретират и бият съучениците си стават все по и по-агресивни.Затова трябва да им се покаже ,че не са най-големите и колкото ии да ги е страх аз принципно може и да уча редовно обаче те знаят повечето и само нещо напряко да ми кажат ии знаят какво ги очаква.Това е истината ,колкото и да е гадна :) .

MaRiElKaAa
08-16-2010, 10:22
Оле , не бях чувала за това момиче!Много е тъжно!Ужас! Как може да има толкова жестоки хора! ;(

mlakniwe2
08-16-2010, 10:49
От нашия клас има един, който постояно го дразнят,като бие звънеца 10-12 момчета си оставят чантите и торбичките при него и той ги мъкни вместо тям например ги носи там къвто час имаме и те отиват да пушат, после ако видят нещо оцапано по чантите има почват да го бият! Веднъж му залепиха една бележка на гърба-няма да казвам кво пишеше и караха да обикаля из коридорите така и всички му се смяха-много кофти ми става като го гледам или пък го карат да им бърше обувките, карат го да казва разни неща на госпожите и ако не го направи след часа ще го бият! И над момичетата има тормоз но те го взимат на шега щото са тъпи-паример по ФВС господина ни раздаде едни пръчки и те им ги ръгат в гъза и онез се хилят, или пък им крадат чантите и всички гримове и др буклуци през джама от 4-тия етаж-е тогава не се хилят много , но...-зимата ядът малко сняг, лятото ги заливаме с вода целите не им е лесно много в клас с 24 момчета и 2 момичета-направо ги побъркваме :D

cherno
08-18-2010, 22:58
В бившето ми училище, имаше катилчета, които се правеха на много важни... събираха се по 10 12 човека и всеки ден биеха или се ебеваха с някой... дори и да не те бият сещатее се 10 12 момчета по-големи от вас да те заобградят да те псуват... меко казано е плашещо... един ден и мен ме хванаха, ии започнаха да ме псуват и ме ритаха. По някаква случайност в този момент по булеварда, който е до двора на училището където ме бяха закещили се прибирал вуйчо ми който ме видял... ха бая ги натупа и от тогава не са ме закачали :) Таа така де... призовавам хората, които са малтретирани да не си мълчат!!

HoBoJIyHuE
08-27-2010, 02:38
az p1k mislq, 4e vsi4ko idva ot tova, 4e decata podrajavat. Vijda ot nqkoi po-golqm batko ili kaka, 4e se pravi na otvoren i 4e nalita na boi, popiva vsi4ko i kopira doslovno :-x . Az li4no vijdam pove4e golemi "g1zari", otkolkoto malki :smt093

100000000000% е вярно това,което каза !

DqVoLsKoJeLaNiE
09-11-2010, 17:46
Ебати ве, хора вижте се.
Защо разсъждавате по този начин? " Аз като бях заек ме унижаваха, ся съм голям и аз ще унижавам ;]] " Тва е крайно ограничено мислене според мен. Айде бийте, насилвайте, радвайте се... кво удоволствие е това, за Бога? :shock:
Замислете се като пораснат всички деца ще мислят като вас. По този начин насилието никога няма да спре, а обратното - ще стане още по-ужасно.
Срам, унижение и тъга - егати якото даскало ;]
Сега е лесно, ама след години тези малки "изблици" на гняв стават още по-сериозни.
После се чудим защо всеки ден по новините дават "Дете уби свой съученик по особено жесток начин" ..
Замислете се.. :?

Няма кой да се замисли и това е проблема..

thevampirediaries
09-29-2010, 18:59
Има много такива хора в училище за съжаление . Те си мислят че са много силни , че са единствени . Малтретират другите (по-слабите естествено)
И като набият някои само защото не ги е погледнал както те искат или не е казал каквото те искат ... И по този начин мислят , че стават по-силни като малтретират други .. Но за мен това са само едни комплексари . Наскоро гледах едно клипче във vbox7 за това колко процента е насилието между децата в България . Прочетох коментарите и ми стана лошо повечето коментари бяха "Трябва да биеш а не да те бият" "На тия идиоти само бой им трябва" И коментари от този род . И после като видим по новините как съобщават за побой между децата и как някое от тях е в болницата или е мъртво .. Ами докато няма възпитание и докато хората не се оправят и страната ни няма да се оправи ..

awqward
10-02-2010, 22:05
^ Аз намерих още едно клипче във vbox7, с риск да ме баннат...

play:e65a86ca

manifesto
10-03-2010, 18:06
Никой няма да дойде да ви помогне ако вие сами не покажете себеуважение. В повечето училища рядко се стига до физическо насилие. Рядко жертви на насилие стават деца, които сами се уважават. Под себеуважение имам предвид да не позволявате да ви ебават по всякакви възможни начини. На всяка атака (физическа или не) трябва да се отвърне независимо дали сте способни да победите, защото когато атакуващия разбере, че може да бъде победен може и да премисли действията си. Малтретиращите в повечето случаи го правят за да спечелят някакво уважение от страна на някой друг и страхопочитание от ваша страна следователно най-много се страхуват да бъдат изложени (победени). Ако успеете да "затапите" някой, който ви се подиграва едва ли той ще продължи защото ще се изложи на риск от ново затапване. В всички положения не трябва да показвате страх дори и да се страхувате. Ако покажете страх или отстъпите (си замълчите) всички ще загубят всякакво уважение и ще разберат, че могат да се ебават с вас без последствия и тогава броя на хората, които психически ви малтретират се увеличава и едва ли ще имате шанс да се предпазите. Тогава вече ще се чувстват силни защото са мнозинство и всяка ваша защита може да бъде наказана с много бой. Те вече знаят, че сте страхлив и не струвате нищо и няма да се претеснявате да ви посегнат и да ви счупят от бой. Тогава и думите ви вече не стуват почти нищо за тях и за околните.
А за да се предпазите от физическо насилие по крайните квартали единствения изход е да тренирате повечко + да познавате повече хора, които са готови да ви помогнат и малко повечко фалшива репотация колкото и жалко да ви звучи. И фрази от рода на "можеш да ме пребиеш сега, но ще те е страх да ходиш сам по улиците" никога не са излишни. И най-важното пазете си достойнството независимо дали ще ядете бой защото иначе много хора ще се опитват да ви тормозят... Не се страхувайте от това, че ще ви пребият.. Сложете си на кантар кое ви е по важно? Това да имат някакво уважение към вас или синката на лицето и се молете да не останете без зъби xD Забравих, да кажа, че добра идея и да съберете повечето от тия малтретираните и да им покажете кой-кого xD

Моля забележки от рода научи се да пишеш и там трябва да има запетая просто ги забравете. Не съм отличник по български, но смятам, че мога да дам 2-3 полезни съвета.

Offtopic: Направо се отачаях като поогледах тоя форум оттук от там.. Кви са тея теми "Играете ли на телефона в час", "Слушате ли музика в час", "В колко си лягате", "Точкета и къса пола или кецове и дънки", "искам да започна да пуша ама.." пичове и пички излезте от тоя сайт and get a life...

fpasysh
10-04-2010, 16:22
manifesto прав си...наистина някой хора страдат от насилие в училище като мен и всички(почти) момчета са пълни улигофрени и гледат да се дразнят...незнам за вас но аз съм заобграден отвсякаде с едни малоумни същества...по едно време викат дай 50 стинки че не ми стигат за хамбургер или там нещо а в следващия ти бият едно коляно и ти вкарват 2 ритника..и кат им кажа " кво прайш бе " и ми отговаря " ама ти ми викаш ? ооо " е това...просто отвсякаде съм заобиколен от уникално малоумни същества...е все пак тряя да ги трая само по 6-7 часа на ден не е много :D ама не им обръщам внимание щото знам че ще дойдат после още 5 човека...е още една година има да ги изтрая и са изнисам от тва даскало :D ...е някой ден накой на тях ще им фърли един хубавичак бой... :D

AriDasVeriDas
10-07-2010, 21:55
Виж Чо'Ече..
ако си аутсайдер или няма кого да викнеш има едно предупреждения:

"Може сега да ме набиеш,може да си гъзар с 10 човека зад тебе, ама ако продължаваш така ще ти се случи нещо..."

няма да казваш какво само намекваш че може..
леко ако го хванеш някъде..
с една лопата или дървен прът..
после 1-2 години ще се възтановява(физически)
психически да не говорим.
:D

flaverdisaver
10-08-2010, 13:34
Значи пичове неизбежно е да не се сбиеш с някой...защото рано или късно вече ти писва да не те разбират и да не тормозят за най-най-малкото нещо. :x Съжелявам ,но такъв е животът!

fpasysh
10-09-2010, 07:02
Виж Чо'Ече..
ако си аутсайдер или няма кого да викнеш има едно предупреждения:

"Може сега да ме набиеш,може да си гъзар с 10 човека зад тебе, ама ако продължаваш така ще ти се случи нещо..."

няма да казваш какво само намекваш че може..
леко ако го хванеш някъде..
с една лопата или дървен прът..
после 1-2 години ще се възтановява(физически)
психически да не говорим.
:D

мерси :grin: наистина върши работа :grin: и една качулчица на главата кат си сложих :grin: евалата :grin: опрайх си проблема :grin:
само трима бяха :grin: и кат фанах с едната рака една тояга и в другата ръка един бокс със шипове :grin: разкатах им мамата на тез говеда :grin: мс за съвета :grin: ся единия е в пирогов :grin:

loveca777
10-10-2010, 17:09
Еми как няма да има насилие като сме в България ... Защото училищната ни система ни е пълен ПРОВАЛ !
Дори не са малко случите със самоубити деца, които са ги тормозили в училище.. Защото , например някой по- ,,лек'' ако не успее да влезе в елитно даскало , където да учи до припадък а се забие в някво забутано .... Сами знаете.
Защо ли хората напускат Бг. Защото при нас всичко ( ама всяка една независимо здравна или др. система ) е зле.

:(
И въпреки това, аз съм си с патриотично мислене. ; )

manifesto
10-11-2010, 23:46
fpasysh пич браво на тебе, че не си сдухал, обаче сега не вади бокса от джоба щот може да се започне война единия ден ти го вкарваш в приогов излезе той те вкара и така нататак ;d Дори един газов за да ги плашиш няма да ти дойде зле, поразпитай френдове и се порови в нета да видиш от каде може да си земеш(по добре не го ползвай обаче :D).

fpasysh
10-12-2010, 17:02
fpasysh пич браво на тебе, че не си сдухал, обаче сега не вади бокса от джоба щот може да се започне война единия ден ти го вкарваш в приогов излезе той те вкара и така нататак ;d Дори един газов за да ги плашиш няма да ти дойде зле, поразпитай френдове и се порови в нета да видиш от каде може да си земеш(по добре не го ползвай обаче :D).

зако да си земам газов ? земам един истински и едни хаусни и тва е...той баща ми има и помпа ама да не земам крайни мерки че и може да ме фане :D земам един истински и тва е :grin: а и вече тез кучки имат респект към мен вече...ее нали ги видях кви са биячи...бреди ма беше бъз ама с няколко съвета...

burpp
10-26-2010, 14:12
Незнаех, че това стихотворение е написано от момиченце, което се е самоубило :-# :-# :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

И аз си нямах на идея ... леле ужас :-k :-k

burpp
10-26-2010, 14:23
От нашия клас има един, който постояно го дразнят,като бие звънеца 10-12 момчета си оставят чантите и торбичките при него и той ги мъкни вместо тям например ги носи там къвто час имаме и те отиват да пушат, после ако видят нещо оцапано по чантите има почват да го бият! Веднъж му залепиха една бележка на гърба-няма да казвам кво пишеше и караха да обикаля из коридорите така и всички му се смяха-много кофти ми става като го гледам или пък го карат да им бърше обувките, карат го да казва разни неща на госпожите и ако не го направи след часа ще го бият! И над момичетата има тормоз но те го взимат на шега щото са тъпи-паример по ФВС господина ни раздаде едни пръчки и те им ги ръгат в гъза и онез се хилят, или пък им крадат чантите и всички гримове и др буклуци през джама от 4-тия етаж-е тогава не се хилят много , но...-зимата ядът малко сняг, лятото ги заливаме с вода целите не им е лесно много в клас с 24 момчета и 2 момичета-направо ги побъркваме :D

Като съдя твоята грамотност, емотиконките който пращаш, начина по който разказваш съм сигурен, че не си оставал неутрален в постъпките на момчетата, срещу въпросното момче за което разказваш.

Вместо да кажеш, че ти е гадно за това, че постъпките им са супер глупави, ти едва ли не се кефиш на това и съм убеден в това.

wheelie
10-28-2010, 17:59
аз лично съм мноого против насилието в училище! дори и аз като по-малък бях жертва на насилие. :( Обаче, мога да дам един съвет на момчетата, които "ядат яко бой в даскало", който лично на мен ми помогна: следващият път ако някой ти каже нещо (дори най-малко обидното) му скачаш и го удряш веднъж - два пъти (толкова стига, но се увери че около теб има и други хора които да го видят). резултатът ще е следният: въпросният човек може и да продължи да те обижда (за да изглежда все едно не му пука), но със сигурност няма да ти посегне. а останалите просто ще се пазят от теб. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН! НИТО РОДИТЕЛИТЕ, НИТО УЧИТЕЛИТЕ МОГАТ ДА ПОМОГНАТ Казвам го от личен опит и ти гарантирам че в поне 90% така се прави! 8)

melinnna88
11-06-2010, 04:03
Кампанията е страхотна но аз срещам все повече и все повече насилие хората много се озлобиха забравиха ценностите традициите особено що се отнася за училище.

everythingisrelative
11-16-2010, 17:14
В Българските учелища винаги ще има насилие. 8-)

martina22961
11-22-2010, 14:17
наистина! аз съм 6-ти клас и съучениците ми постоянно се бият и е супер е смущаващо и гадно! има ученици, пребивани от свои съученици и даже има някои, които са влизали в болницата... и момичетата не изостават! моите съученички бият всяко момче което мине покрай тях! това е нещо ужасяващо, просто не знам какво да кажа! хубаво е, че сте направили такава тема, но не мисля че нещата ще се променят! а доколкото до момчетата - държат се супер цинично, просташко и волгарно, но това е друга тема... така де браво за темата! а стихотворението в началото на темата е супер - в смисъл кара хората да се замислят над този проблем :)

Destroyer89
11-23-2010, 12:57
В Българските учелища винаги ще има насилие. 8-)
Училище се пише с И, а не с Е.
Относно по-долният пост ще кажа само, че вече е модерно да си безмозъчен олигофрен

minionka
11-23-2010, 16:31

Горкото момче!! А ти уе ..за кво не се намесиш.. нали ти е супер кофти?? 100 % съм сигурна, че и ти така го правиш на нищо тва момче. Гледал ли си филма Klass?? Да ви знам в тъпите пишлемета..все едно сте на 5. Ама що ли се учудвам..А междудругото.. днеска една психоложка от районото идва да ни обяснява за разни присъди за непълнолетни и малолетни...тфа дето го правят тези момчета е подсъдимо... и това..малтретираното момче реши ли се да ви, или ги издаде са мн зле нещата за тях. Ама ние в такава държава живеем..че си представям кой, колко ще направи!!

UnIkAlEn
12-03-2010, 14:00
Трябва да се разбере, че с говорене нищо няма да стане. _DaYa_ даде много хубав пример. Според мен, като видят, че някви лапета се бият - слагат по едно предупреждение за изгонване и при следващ подобен случай направо да гонят. Един-двама ще си тръгнат и всички ще станат като агънцета. Поне аз друго решение не виждам.
АЗ напълно съм съгласен с това
"Училището е място в което всички са равни независимо какви са"

firstdiesel
12-15-2010, 15:09
Такова училище няма, поне не в България !
В България и в учлищата трябва да има охрани, както по нощните клубове ... трябва някой да пази реда!

Всеки се мисли за много добър, обаче ако му кажат нещо на криво или нещо от сорта ведната се променя, хич не ми разправяйте ...

mitkoyyy
01-03-2011, 22:38
Нашият клас винаги е бил задружен, ако някой от другите класове се отваря на някой от нашият или го набие влизахме целя клас да се биеме.... Но това някъде 3,4 клас, а сега всички се разбираме и от време на време се случва да се сбият някакви момичета ;д

зако да си земам газов ? земам един истински и едни хаусни и тва е...той баща ми има и помпа ама да не земам крайни мерки че и може да ме фане земам един истински и тва е а и вече тез кучки имат респект към мен вече...ее нали ги видях кви са биячи...бреди ма беше бъз ама с няколко съвета...

fpasysh няма значение какво ще извадиш оръжие ли е ти си подсъдим и чак помпи да вадиш много руски филми гледаш ;д

LabilnaPsihika
02-09-2011, 20:21
зависи и в какво у-ще учите. Уча в НТБГ и мога да твърдя, че това е едно уникално училище. Класа ни е адски задружен, проблемите се оправят с разговори и в най-лошия случай с обиди, но до сбиване се е стигало 2 пъти за доста дълго време - говоря за цялото училище от 1100 ученика :)

Към тези, които се чувстват малтретирани по някакъв начин. - най-добрия начин е да не общувате внимание на идиотите, защото ако им се впрягате става по-лошо и се ядосвате. Игнорирайте всякакви дразнители и си гледайте кефа ;)

angelina7878
02-20-2011, 20:27
Съвместното проучване на изследователи от университета в Лестър и Лийдс, Обединеното кралство установи, че родителски натиск върху децата влияе положително на тяхното обучение, съобщава BBC News. Изследването също така показа, че при многодетните семейства има по-малко натиск върху потомство им. Учените използват информация за британските ученици, родени през 1958 година.

angelina7878
02-20-2011, 20:30
Съвместното проучване на изследователи от университета в Лестър и Лийдс, Обединеното кралство установи, че родителски натиск върху децата влияе положително на тяхното обучение, съобщава BBC News. Изследването също така показа, че при многодетните семейства има по-малко натиск върху потомство им. Учените използват информация за британските ученици, родени през 1958 година.

Dimityr
02-27-2011, 10:15
Аз съм против насилието но каквото и да правим то никога няма да спре!!!!!! :x :x :x :x

Dimityr
02-27-2011, 10:19
Аз в момента съм ученик в 7 клас и 3 момчета от класът ми гледат борба по бтв комедия в 11:00 вечерта и когато видят накакъв нов удар го изпробват върху малките.Аз не мога да понасям това!!!!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

magituyu
02-28-2011, 21:26
Лора Граймс е 14-годишно момиче от Бристъл, Великобритания, което се самоубива, след като е системно малтретирано в училище от свои връстници. В предсмъртното си писмо оставя това стихотворение, което моли да бъде прочетено на погребението й. :-# :-# :-# :-# :cry: :cry:

quattro4
03-03-2011, 19:23
vinagi kato gledam reklamata mi stava tolkova tajno, a povoda za napisvaneto na tova stihotvorenie- :cry: ujas.I az iskam takava lenti4ka.Predi vreme ima6e v spisanie Blqsak ako ne se laja no az ne si kupih :( a trqbva6e.. :cry: :cry: :cry:
кат'ти гледам ника, си плащаш любовта :razz:

Nebuu
03-27-2011, 21:39
vinagi kato gledam reklamata mi stava tolkova tajno, a povoda za napisvaneto na tova stihotvorenie- :cry: ujas.I az iskam takava lenti4ka.Predi vreme ima6e v spisanie Blqsak ako ne se laja no az ne si kupih :( a trqbva6e.. :cry: :cry: :cry:
кат'ти гледам ника, си плащаш любовта :razz:
Това също се може да бъде счетено като лична нападка. И то в такава тема.

elenka3
03-28-2011, 13:20
Абе виие правихте ли една анкета .??

sashinka95
03-28-2011, 14:06
Абе виие правихте ли една анкета .??
Аз не съм? Каква е по-точно?

Fiction7577
03-28-2011, 18:39
Не ми допада идеята! Обичам да тормозя зайците! :o

Мила, ти си тъпа и ограничена.

И какво като си 9 клас, една година си по-голяма от тях и вече ти си готината, а те задръстените, понеже са 8 клас?

Някой хора са просто депресиращо зле ...

Ми нали като станат 10-11 клас, най-вече момчетата, така ще се изгаврят с тебе че ще се чудиш през коя дупка ти е влязло бе, мивко!

Ах как ме тварят такива самонадеяни и разглезени КИФЛИ като теб, просто нямам думи!! :-x :-x

Ще ти се върне, помни.

magiie
04-10-2011, 10:24
В моя клас има едно момче (гений) и всички момчета постоянно го тормозят- бият го, събарят го от столя и почват да го удрят с него и още много гадни случки, които не ми се споделят. Според мен му завиждат, заради това, че е умен..

zlatinka10
04-10-2011, 18:24
Според мен няма училище или по точно клас без насилие просто във всеки клас си има по някоя ку.. ии ако някой не харесва другият просто трябва да го набие. В моя клас има едно момиче което нникой не харесва и за да и го докажем нашите момчета постоянноо я бияття не правви нищо само постоянно се усмихваа и това ни дразнии.

WhySoSerious
04-17-2011, 22:10
В България това нещо много често се вижда .. за съжаление
така че който ти прави зло и тай вращаш .. който ти прай добро и ти тай праиш...
аз съм против тва нещо .. зашото един човек
даже който е да кажем е супер зъл .. сам .. мускулист много сериозен ..
и той когато се осамоти си мисли за себе си ! със сълзи или с мъка !

marzinata
04-25-2011, 23:41
Според мен няма училище или по точно клас без насилие просто във всеки клас си има по някоя ку.. ии ако някой не харесва другият просто трябва да го набие. В моя клас има едно момиче което нникой не харесва и за да и го докажем нашите момчета постоянноо я бияття не правви нищо само постоянно се усмихваа и това ни дразнии.

Е това е много грубо, не мислиш ли?

Rolezzz
04-26-2011, 16:35
мен пък ме кефи да се заяждам със зайците и да им вземам парите .. верно че и аз бях заек 1 време .. сега е време за отмъщение .. :-D :-D
А мен ме кефи да шибам такива к*рволяци като теб и да се оплакват после, че това ги боляло онова ги боляло...

ccdesigns
05-30-2011, 22:49
Разбирам какво и е на момичето от първия пост, което се е самоубило. Мен от 1 до 4 клас (че и в 5 и 6, но по-малко) постоянно ми се подиграваха, обиждаха, биеха дори, а не можех да направя нищо... Явно просто имам малко по-здрава психика. В 6 клас продължи да го прави 1 момче, но предупредих майка ми да говори с техните, че някой път нервите ми няма да издържат и ще стане нещо, което не трябва, против което е и кампанията. Не знам колко хора знаят какво е всеки ден да ходиш с мъка на училище.... :-# За щастие вече спряха, особено като му се махна бодигардчето на това момче. Винаги има такива "големци", които се правят на велики и обичат да тормозят останалите. Винаги си намират жертва...

dreamwalker
06-10-2011, 18:23
Най-често страдат от комплекс за малоценност или ниско самочувствие, което ги прави още по-агресивни.

busted97
06-10-2011, 18:28
Лошото е че и най-добрите ми приятели го правят.. И това всичко става заради така наречения "статут" в училищата.. Или си бияч или загубеняк. Аз не искам да им казвам нищо, за да не развалям отношенията ни. Иначе се опитвам да ги спирам..

Абе няма да се промени. И камери се сложиха и пак нищо не се променя.

webmast3rche
07-17-2011, 16:44
Дам. Ти си утайката на форума!

jakkiee
07-19-2011, 21:35
:cry:

reich
08-08-2011, 13:32
Най-ужасното нещо е че се бият момичета помежду си и дори момчета бият момичета.

pofek
08-17-2011, 19:32
мисля си,че агресията в училище и изобщо на пътя скоро няма да спре...според мен децата няма от кого да вземат добър пример в тези времена,а колкото до боевете между момиче и момче,това наистина е отвратително....

Sectumsempra
08-19-2011, 09:38
Насилието е нещо ужасно! За жалост в всеки училищен ден стажам свидетел на насилие ! Кампанията може би е най-добрата в България но както виждам не помага!
* това е видео в което са събани компилация от ''побоищата'' в моя клас http://vbox7.com/play:d9448b06d2 изгледаите го и ще видите за какво става дума !!всеки опитал да помогне или просто да се възпротиви на насилниците бива пренебрегнат или нагрубен ! Другите изцепки са : хвърляне на момче в локва, изсипване на коша върху госпожа , всекидневни сбивания .... и др.

просто нямам думи! да учиш в България е АД (поне в някои училища - да не би в ваще да е различно ???)

mechetyy
08-19-2011, 12:46
Да можеше да имаме нормални училища в България без насилие,без делене на хората независимо на какво дали на красота и грознота ,на слаби и дебели,на умни и глупави, на българи и турци на какво ли още не ние българите делим хората а после се чудим защо бягат от нас другите

powerman
08-24-2011, 08:41
Проблемите при НАС децата се пораждат от семейната среда,семейните проблеми ,когато отидем в училище с всяка друга цел отиваме ,но НЕ И ДА УЧИМ.Един мой стар съученик имаше много комплекси от брат му ,който го тероризираше постоянно бой,бой и пак бой и той като идваше на училище се биеше с всички

reich
08-25-2011, 09:43
Вижте родителите на сегашното поколение,те са дотолкова тъпи от комунизма,че няма от кой да взимаме пример.Родителите пият ракийка,хапват салатка,говорят си за всякакви глупости,играят карти,някаква мизерна работа имат,бият се по кръчмите,правят се на философи.Ей това е 90 процента от населението на България.
Как да има хубави деца като родителите им са прогнили роби,живеещи все още в комунизма.
Замислете се какви владетели са имали предишните българи,а сега какви "политици" имаме.Явно си ги заслужаваме.За глупав народ,глупави управници.Ей това е.
ПП Вие форумни пчелички само знаете да пишете срещу насилието(не говоря за всички) обаче реално само по форумите сте ревностни защитници на каузата си.Иначе ако наистина бяхте съпричастни,щяхте ако видите някой да бива тормозен щяхте да му помогнете независимо от това за какви ще ви мислят по-нататък.Ей такива трябва да сте.

buXti4Ka
08-25-2011, 10:12
Най-ужасното нещо е че се бият момичета помежду си и дори момчета бият момичета.

+

reich
08-26-2011, 21:23
абе тея момичета се бият повече от момчетата вече... :shock:

reich
08-26-2011, 21:55
мерси :grin: наистина върши работа :grin: и една качулчица на главата кат си сложих :grin: евалата :grin: опрайх си проблема :grin:
само трима бяха :grin: и кат фанах с едната рака една тояга и в другата ръка един бокс със шипове :grin: разкатах им мамата на тез говеда :grin: мс за съвета :grin: ся единия е в пирогов :grin:[/quote]

Тежко въоръжение брат! :D

ToPx0
09-03-2011, 17:19
[quote=zlatinka10]Според мен няма училище или по точно клас без насилие просто във всеки клас си има по някоя ку.. ии ако някой не харесва другият просто трябва да го набие. В моя клас има едно момиче което нникой не харесва и за да и го докажем нашите момчета постоянноо я бияття не правви нищо само постоянно се усмихваа и това ни дразнии.

Ах курве долно ако те хвана да ти кажа кое ви дразни в момичето ще те пречукам и после ще те излежа маааааа колко хора съсипахте гадове мръсни вие ще решавате кой ще тормозите , не сте видяли някои по луд от вас за тва :smt097

XinZhao
09-04-2011, 14:14
И мене ме дразни аватара ти. И к'во да почна да тролвам ли!? Баси логиката, баси възпитанието.
Моля родителите да прочетат това (http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=614), за да намалим дебилизма сред тийнейджърите.

joanittka
09-12-2011, 11:17
Историята е много тъжна. . . на нас ни я разказваха в училище ! Насилието в нашето училище е главно психическо ! Момчетата са ужасни и само обиждат и се подиграват . #-o #-o Случвало се е и да идват момчета от друго училище и се бият с момчета от нашето . Оттогава имаме баджове [ карта, на която пише името ти и има твоя снимка ] !! :smt012

Историята обаче просто минава всякакви граници !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Melenchok
09-27-2011, 19:12
само трима бяха :grin: и кат фанах с едната рака една тояга и в другата ръка един бокс със шипове :grin: разкатах им мамата на тез говеда :grin: мс за съвета :grin: ся единия е в пирогов :grin:

Тежко въоръжение брат! :D[/quote]
Друг изход освен бои при тея няма.Само от това разбират.

crowberry
10-18-2011, 07:49

Пу че си проста..

doggy9302
10-23-2011, 09:53
Училище без насилие ли :D :D :D ?! Ти трябва да се базикаш,насилието никога не знаеш кога ще се прояви,под каква форма,от кого,как,къде,защо и т.н. !!! И да не говорим че насилието се заражда още в домовете на учениците да не говорим още къде като са по-малки.. :? :? а пък да не говорим некой комплексар,надуфка или некви чукове дето се правят на отворени и на големи престъпници биячите на даскало кво ?! кво прай даскалото по-въпроса с тея хора като никой не прави нищо ние трябва да направим нещо така че айде... :? :? :shock: :shock: :lol: :lol:

iv4o1995
10-29-2011, 20:27
Вече четвърта година съм на индивидуално обучение..Там е спасението от насилието..Напоследък искам да ходя на училище и да си бъда нормален ученик,но не мисля,че момчетата,които ме тормозеха са се променили..В 10 клас съм..Иде ми тея дни да си посегна на живота като Лора..То не бяха подигравки,че съм женствен,че съм гей,че съм дечко,не бяха спъвания,блъскания и на всичко отгоре преписваха от домашното ми
!!!Нахални са и това е!От както съм в училище не се чувствам добре...Ще взема ножа и ще си прережа вените и т'ва е.А вие като сте малоумни се присмивайте,че едно момче мисли по този начин..Писна ми от този тормоз и ако разбера от тея момчета,че няма да се променят и ако живота ми нататък е още такъв ще си посегна!Учителите си мълчат и отговарят,че това са детски истории не мога да повярвам,че така разсъждават!За мен това си е чист тормоз и съм съпричастен на всички малтретирани в училище деца!В България завистта играе важна роля на човек,ако не сте го разбрали..Ако си красив,умен,амбициозен,мож щ,богат или друго всички се нахвърлят срещу теб и те намразват да не казвам,че даже убийства са ставали в училища.Някой по-силен като види по-слаб и веднага го напада като цели да му попречи да се изгради като личност и даже да му понижи оценките.Ето затова държавата ни е такава..защото ние сме такива!

Lilzz3
11-07-2011, 08:22
наистина много тъжна история ... и това се случва със всички просто е НЕВЕРОЯТНО какви хора може да има :shock: :-k

spystorero
11-16-2011, 16:56
Самата идея е много добра, по принцип всичко идва от учлище :)

Infinity92
11-22-2011, 16:49
Вече четвърта година съм на индивидуално обучение..Там е спасението от насилието..Напоследък искам да ходя на училище и да си бъда нормален ученик,но не мисля,че момчетата,които ме тормозеха са се променили..В 10 клас съм..Иде ми тея дни да си посегна на живота като Лора..То не бяха подигравки,че съм женствен,че съм гей,че съм дечко,не бяха спъвания,блъскания и на всичко отгоре преписваха от домашното ми
!!!Нахални са и това е!От както съм в училище не се чувствам добре...Ще взема ножа и ще си прережа вените и т'ва е.А вие като сте малоумни се присмивайте,че едно момче мисли по този начин..Писна ми от този тормоз и ако разбера от тея момчета,че няма да се променят и ако живота ми нататък е още такъв ще си посегна!Учителите си мълчат и отговарят,че това са детски истории не мога да повярвам,че така разсъждават!За мен това си е чист тормоз и съм съпричастен на всички малтретирани в училище деца!В България завистта играе важна роля на човек,ако не сте го разбрали..Ако си красив,умен,амбициозен,мож щ,богат или друго всички се нахвърлят срещу теб и те намразват да не казвам,че даже убийства са ставали в училища.Някой по-силен като види по-слаб и веднага го напада като цели да му попречи да се изгради като личност и даже да му понижи оценките.Ето затова държавата ни е такава..защото ние сме такива!
Аз имам въпрос:
Защо по дяволите си искал да си посегнеш на живота??Това не мога да разбера.Пък относно твоята история и аз съм бил в подобна ситуация но просто аз си избрах един по дребен които се подиграваше с мен.Та този конкретният ме спъна и аз паднах, да заболя ме но се изправих и го ударих така че тоя цял живот ще ме помни

dexter09
11-23-2011, 17:29

Ужас,надявам се нещата да се пооправят с душевния ти мир най-вече. Хора пречещи ще има винаги

weti
01-14-2012, 11:01
Има ги всякакви боклуци навсякъде.В моя клас имаше три момичета които ме тормозиха.Накрая не ми издържаха нервите сбих се едната,не могат да ме разтърват.Сега обаче се държат много миличко въпросните курви :D

xXxAngerfisTxXx
01-14-2012, 11:20
отиваш с това на даскало и се безсмъртен
http://www.zonaburgas.bg/test/wp-content/imagescaler/3ddbdf0c35fb7ba9f5d882dc585dc17c.jpg

lolipoop1
01-19-2012, 09:17
Не са виновни родителите, защото децата в къщи се държат много кротко, но като излезнат от тях стават съвсем други хора, не са и виновни и компютърните игри с насилие.
Нормално е децата да са агресивни и пълни енергия след като по цял ден стоят пред компютрите и няма по-хубаво нещо от това децата да са агресивни и енергични, но нито държавата, нито училищата правят нещо, че да може да накарат децата да спортуват и да си изразходват енергията.
В училищата няма много възможности за спорт, има само по 1 физкултурен салон и това е.
Държавата трябва да изгради спортни бази във всеки квартал на всеки град и във всяко училище, а училището трябва да накара учениците да тренират още от малки!

dani24
01-19-2012, 13:56
хахах weti, дала си им добър урок, браво :) аз избягвам боя, но пък ми се случва честичко :))

pentxayc
01-24-2012, 08:40
каква драма

Lewskarche
03-01-2012, 12:27
ХАхаха ... бих казал че сте жалки ... Кво ви пука за другите ми кажете ?? гледайте си вашата купичка и това е .. !!! Всеки един от другите е бъдещ индивид , който ще се бори за вашето място в университет ,, работа и така .. той е един съперник .. !!!! така че ,, мачкайте за да не бъдете мачкани !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Аз лично съм на това мнение .. .. лично мен от 5 до 8 клас ме мачкаха доста... но нещата се объркаха ,, и всичко благодарение на начина на мислене !!

Закона на джунглата е .. Силните оцеляват :)

пAteNцЕ
03-01-2012, 13:20
^много точно макар че за мачкането на другите не съм съгласна но карай...аз мисля че насилието в училище е изкривена представа на мачкащите да се забавляват и да си правят кефа....всеки да си гледа себе си така е най-добре

Eduard17
03-19-2012, 07:47
Здрасти, абе тука някой са прави ама не винаги е така. Зависи от случая. Има някви дебили дето няма как като го видя в коридора и да не му смачкам фейса. В смиисъл като си толко зле седи си в къщи. За кво излизаш да дразниш хората. Е как на такъв човек да не му покажеш как стоят нещата с няклко тупаника. Но пък и не смятам че всичко трябва с насилие. Някои разбират от дума. Като му разкажеш кво ще му се случи и някой се усещат, навеждат главица и го дават по спокойно. Четох някви коментарчета и видях че има супер мнг хора които не са в час и говорят някви заучени неща от вестници и телевизия. Веднъж като влезеш в средата и всичко се променя

Mr.Psychological
04-15-2012, 18:48
Първо, зравейте на всички! Нов съм във форума.
Прочетох едно 80% от мненията. Тъй като са много няма как да отговарям на всяко едно, за това ще напиша всичко в едно мнение.
Значи, като по-малък и мен са ме тормозили, това не го отричам. Навсякъде има идиоти, няма да споря. НО:
1) Ако вече сте едни от тормозените, бих ви препоръчал следното. Следващият път, когато този/тези индивид/и ви обидя/блъснат/спънът... просто моментално им скочете на бой. Няма значение колко са. Ако ще да са 10 човека. Няма нужда да се замисляте "Ами те са 10 а аз съм само един. Ами ако ме вкарат в болница?....". Опълчете им се! Докато не го направите, те няма да спрат да ви тъпчат. Както един човек е казал "Ако се оставиш да те тъпчат, ще те тъпчат цял живот.". Преди да им скочите, разбира се, от моя гледна точка, е добре да направите някакво bad ass looking motherfucker face. Трябва да изглеждате уверени в себе си и намеренията си. Само малко да се поколебаете и всичко е свършено. Дори и да ви смачкат, с последни думи може да им кажете нещо от сорта: "Дано сте готови за следващата вълна" (въпреки, че ми звучи малко странно). Но както казах нещо от сорта. След това, както са направили по-назад в темата, отивате и ги пребивате един по един, че и по двама-трима може (в зависимост от физическите ви черти), с каквото ви попадне. Дали е бухалка, дали бокс, дали обикновенна летва......Защото, такива хора просто не разбират от друго.
2) Обръщам се към самоубийците! Погледнете точка 1).
3) Виждам, че някой хора си мислят, че игнорирването винаги работи. Не е така. Може би при обидите върши работа, но тя не е много. Ако примерно ви спъват, блъскат,... не виждам как човек може да игнорира това. По-скоро, показвате слабост, като не им отвръщате със същото или по-лошо.
4) Много от хората, казвате: "Малее, горкия"; "Много гадно"; "Напълно съм против насилието в училище!"; и всякакъв тип изрази, но колко от вас правят нещо по въпроса? Предполагам едва 5% от вас.
5) Други пък, гледате да хвърлите вината на училищата или родителите. Еми щом видите, че нито едното не върши работа, хванете се вие!
6) В случай, че сте момиче тормозено от момчета/момичета, може да пробвате следната самозащита, която включва физическо насилие. Пуснете си нокти на ръцете (в случай, че нямате) и като дойде време за саморазправа, драскайте ги по лицето. Съвет: целете се в очите! Колкото и брутално и насилсвено да ви звучи. Просто хората сме свъкнали да разчитаме прекалено много на зрението си и без него сме за никъде.
7) Ако си някакъв женчо, който дори и момичетата го тормозят, може да пробваш точка 1). Но преди това, започни от момичетата. (Най-вече искам да знаете, че съм НАПЪЛНО против насилието над жените, но все пак няма аз да го правя това) Като дойде някаква п*тка, хващаш я здраво, ама найстина ЗДРАВО за гушата, повдигаш и леко главата, един вид да гледа леко надолу, стискаш, но не толкова, че да я удуши, колкото да и се спече говното. През това време разбира се, я гледаш с поглед, стил "Ще те убия и после ще ти изч*кам тялото". Или просто слагате физиономията от точка 1). Както си решите. И я питаш нещо от сорта: "А ве к*чко искаш ли да ти разфасовам (или някой друг синоним) лицето за цял живот?" И очаквате отговор. Взависимост от него, преценявате как да реагирате. Като през цялото време се дръжите уверено и вярвате в това, което казвате!
Тези (дори и аз не бих ги нарекЪл така) "съвети" са за в случай, че сте вълк единак или просто така наречените ви "приятели" не ви пазят гърбЪ.
Сега малко и от моя живот. Както казах в началото на поста си, и аз съм бил тормозен. Това беше до 6 клас, включително. После заминах за Испания, в която още съм. През лятото, преди да почне учебната година си казах: "Край! До тук беше! Повече няма да се оставя на никой да се ебава с мен." Така и стана. Още първия ден в даскало, един унгарец ме нарече "тъпанар". Веднага подхванах най-близкия стол до мен и го враснах с него. Ъпсурт да ме убиди пак. За в бъдеще правех същото. И най-малката обида и налитах на бой. И си изградих уважение в цялото даскало. Дори и по-големите не смеяха да се ебават с мен. Ако щете ми вярвайте. Всеки сам си избира.
Обаче ме е яд, че не приложих тази техника още като бях в България. Тъй като там имах доста познати.
Попринцип, гледам да избягвам саморазправа, но винаги си имам едно на ум.
Но все пак запомнете: "Най-добрия бой е този, който не се е състоял. Достатъчно е да сплашиш врага си и да изглеждаш уверен в намеренията си."
"В боя няма правила. Трябва да използваш всико около теб, като оръжие. Слюнката и прахта са най-лесни за употреба."
Колкото и човек да чете в интернет и да мрънка колко е гадно това и онова, докато Вие не направите нещо, нищо няма да се реши!

П.П. Може да съм нов във форума, но не и в живота. ;)
П.П.2. Извинявам се за правописните грешка. :)
П.П.3. Имайте в предвид, че някои от нещата звучат доста филмирани, но повярвайте ми, вършат работа!

DyO
04-25-2012, 13:22
без насилие? ми то няма такова,или има все някой идиот или аз съм TOP-MEN

kytabix
05-05-2012, 16:53
Здравейте, приятели! На 13 години съм и съм в 6-ти клас. Тази година и аз бях подложен на тормоз. Провокираха ме, хвърляха разни неща по мен. Доста висок съм за моята възраст (1.72 м.), но този път наистина ме сринаха. Предупреждавах ги няколко пъти, казвах им че ако продължават ще им отвърна. Не се повлияха. Един ден отново тръгнаха да ме целят с хартийки...... Тогава вече не можах да издържа. Хванах едно от момчетата, ритнах го в слабините, после с юмрук в гърлото. Оттогава никой не ме е закачал.

Та, съветът ми е: НИКОГА не се оставяйте да ви мачкат. И аз мислех, че ако не им обръщам внимание ще спрат, но... това е грешно. Единствения начин нещата да се оправят, е да се сбиете. Дори и да загубите, пак ще имат респект към вас.

BlizeR
05-23-2012, 07:49
Многог тъжно!

the sniper guy
06-09-2012, 13:18

Земи се стегни малко!! Бият ли те бий ги и ти! Така стана и при мен до 3 клас ме обиждаха, а след това седяха по ъглите !
А относно оръжията ако си слаб им правиш услуга! (Ще те млатят с тях :D )

the sniper guy
06-09-2012, 13:19

Земи се стегни малко!! Бият ли те бий ги и ти! Така стана и при мен до 3 клас ме обиждаха, а след това седяха по ъглите !
А относно оръжията ако си слаб им правиш услуга! (Ще те млатят с тях :D )

NeeeW
06-10-2012, 13:16
Дано не станем като тия руснаци Цък (http://www.http://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forumhttp://www.teenproblem.net/forum.com/bg/invitation/bylink/94078)

the sniper guy
06-10-2012, 20:39
Кво се бъзикаш бе !!!??

rumen petrov
06-24-2012, 15:05
За онези, които искат да учат нещо ново, много важно за България и страшно интересно: http://socialnarabotavbg.com/

nichilori
08-06-2012, 10:07
мн съм близка с една от мойто даскало. всеки час сме на един чин всяко междучасие сме заедно и един глупак който отрязах след като ми предложи защото е мега гнусен почна да ми вика че съм лизбийка на мен и на фр-то ми ама на мене вече не ми пука особено

potatomaster
08-25-2012, 15:03
:D Ха ха ха! Как обичам да тормозя слабите! Ха ха ха!

potatomaster
08-25-2012, 16:40
:D Когато някой по-слаб от мен страда аз триумфирам! :D

Mim40z
08-27-2012, 17:35
Какви са тия глупости с самоубиването бе ? Вие Луди ли сте , стегнете се ! Хората в африканските държави нямат какво да ядат , та нищо не правят , българчетата ли ще се самоубивате ? тва е глупаво , така не правите лошо за вас а за вашите роднини и приятели...

emociones de amor
08-28-2012, 20:38
Радвам се ,че има хора,които се интерсуват от деца,които са тормозени в училище . За жалост не всички имат късмета да са от популярните !!!

roni9043
09-25-2012, 15:27
стихотворението...и аз съм минала през такъв случай..сякаш за мен е писано..и аз не знам как оцелях досега..просто...знам какво е...и наистина е ужасно трудно да оцелееш .... :(

iv123
10-02-2012, 12:23
Честно казано и аз съм в една гадна ситуация.Учениците които ми си подиграват и съсипват живота ми са отличници и затова учителите не правят нищо по въпроса а директорката е на тяхна страна штото и явно и тя е била като тях!!!Това вече го понасям 8 години а те продължават да се правят на невинни все едно никога не са ме обиждали, ако можех да си купя такава лента щях ама и те ще си купят за да излеждат невинни...карат ме да се чувствам все едно е по-добре да се гръмна за да някои най-сетне да ме обърне внимание!!!! И мисълта че това ще го понасям още 4 години ме унищожава!Преди първи клас обичах да тичам да се разхождам но сега НЕ защото когато губим игра винаги изкарват мен виновна а пък и града ни малък и а ако изляза ще ги видя а тази мисъл ме ужасява и за това предпочитам да си седя в къщи!!Хващам се на бас че даже не осъзнават колко всъщност ме обиждат!!!!

iv123
10-02-2012, 12:26
Това е просташко да обиждаш някого!!!!!!!!!!!!!!!!! И честно казано пожелавам на тези хора да си получат заслуженото а това е след като стане време да с си вървят от този свят да отидат в ада защото там им е мястото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iv123
10-02-2012, 12:29
Така е !!!!!!!!!!!!!

the sniper guy
10-03-2012, 15:39
HAHA Голям бъзик на всякаде по-силните и печени хора доминират!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Momo_ cacata
10-27-2012, 19:23
Dokato chetox tova se razplakax .

IliyanaB
11-02-2012, 13:23
Това се случва ... това насилието в училище, обидите и подигравките ! Те се случват и трябваше момиче на 14 да се самоубие за да се направи нещо по въпроса.Но това се случва ,то пак се случва. Година ,две ,три се случва.Мисля ,че всеки един от нас трябва сериозно да го ПРЕпрочита зада осъзнае какво се крие зад тези думи.Защото аз настръхнах и първата ми мисъл беше " леле колко ли й е било трудно.." Знаете ли кое би било добре и най-вече поучително за нас ? Да го преживеем и ние :) Да усетим болката,страха и безмощието ,което тя е изпитвала всеки божи ден.Не не да си предтсавим, не да й съчувстваме, не това!

ross
11-13-2012, 10:40
Подкрепям каузата и наистина се надявам насилието в училище да изчезне!

totik
12-02-2012, 22:31
Истината е че и в училище и в живота има четири типа хора.Агресивни,които се опитват да доминират с цената на всичко.Буквално на Всичко!Вторият тип са непукистите-те никога не закачат и тях никой не ги закача-опитват се да са щастливи въпреки помията около тях.Тритият тип са аутсайдерите-тези които дали заради слабост или тежко детство стават жертва на хищниците.Понякога тези жертви се превръщат в хищници ,дори по жестоки от насилниците си!.Четвъртият тип за съжаление е най-рядко срещан-това са защитниците.Те са достатъчно силни за да не се страхуват за себе си и дори да спасяват жертвите.Защитникът е съвършеният хищник в природата,защото те единствени са лишени от бремето на страха.А агресорите-те просто нападат от страх да не се превърнат в жертви.Ако обаче не изпитват страх,а го правят просто за едното удоволствие отварят петият тип.Не го споменах в началото защото този тип е грешка на природата.Да ти харесва да измъчваш някого без да бъдеш предизвикан по какъвто и да било начин те прави психопат.Тези животни просто не трябва да съществуват.

totik
12-03-2012, 20:31
Ми проблема си е изцяло твой.Това ми е позицията.

DieselBlood
12-15-2012, 19:35
Това е нещо, с което шибаната система не може да се справи вече дълги години. Като слушам в момента какво става в училищата, се ужасявам. Две момичета пребили трето, защото ги погледнало накриво. За какво си говорим просто?

Dobr
01-05-2013, 15:50
Хора,класните и директорите винаги държат под лупа специалните деца!

sokol02
01-13-2013, 10:41
В даскало няма популярни и не популярни, тва беше до седми клас. След това кандидатствах намерих си WEED дружинка и ме боли к*ра за останалите :)

skromno
01-23-2013, 15:51
До 7-ми клас бях в училище,в което имаше всякакви ученици.И глупави и умни,и кротки и буйни.Аз бях и все още съм си от кротките и прилежните.За това и често ми се подиграваха,удряха ме без причина,но в същото време редовно преписваха от мен.Сега аз съм в елитна гимназия където всички са подбрани хора.Повечето са като мен,но само с мен са се държали така.И сега ми е много по-добре,защото никой не ми се подиграва,че не съм добър в нещо.Никой не знае,че така са се държали с мен,но въпреко това знам,че винаги мога да поискам помощ от съученик.Тази нова обстановка премени и самия мен.Забелязал съм,че вече съм с доста по-добро самочувстие и не съм срамежлив за разлика от преди.Мога само да бъда благодарен,че съм с такива приятни хора в училище сега! :)

black pearl
01-23-2013, 16:23
Ако ти сам не си помогнеш -никой не може ! Така , че на всички които ги тормозят ще кажа само че трябва да се стегнат и да си пазят достойнството. Аз имам една история.. миналата година ме преместиха в ново училище понеже сменихме апартамента. Та така , когато отидох във въпросното училище, в начолото абсолютно всички страняха от мен без едни момичета , но с тях просто нямаше какво да си кажа.. и така ..много от хората (лидерите) каквато бях и аз в стария си клас ме изолираха и даже едното момиче ми се надъхваше и щеше да се стигне до бой..но аз си запазих достойнството и не веднъж я поставих на мястото и ;) После едното момиче ми се извинява как била избързала с мнението си за мен..другите почнаха да ми се подмазват и така ; ддд

Dobr
01-25-2013, 13:56
Абе един съученик си е заплюл 5 Б клас,аз съм в 7 и кат отида при тях той само ме удря в гърба!

SpiritInBlack
01-25-2013, 14:34
тоя го утрепа , брато :D

granger
01-25-2013, 15:06
За такива изроди като от гифчето - бой с лопата по тях.
Насилието поражда насилие, ама тая животинка не може да се защити

Doom_Stalker
01-25-2013, 15:24
За такива изроди като от гифчето - бой с лопата по тях.

>Възмущаваш се от насилие...
>Призоваваш към насилие...

http://prikachi.com/images/492/5783492c.gif

Не си от най-умните, нали?

Violenza
01-25-2013, 15:29
Нали точно това е казала, умнико. Насилието ражда само и единствено насилие.
За такива психопати - смъртни присъди.

Delvecchio
01-25-2013, 15:37
>Възмущаваш се от насилие...
>Призоваваш към насилие...

http://prikachi.com/images/492/5783492c.gif

Не си от най-умните, нали?

Андрюха,не можа ли да сложиш Джон Клийз в началото и да има мир :D

Doom_Stalker
01-25-2013, 15:38
Нали точно това е казала, умнико. Насилието ражда само и единствено насилие.
За такива психопати - смъртни присъди.
http://prikachi.com/images/555/5783555O.gif

Violenza
01-25-2013, 15:42
Даже не си жалък, знаеш ли? Просто си поредната нещастна човешка издънка, която само тъпче земята.

Delvecchio
01-25-2013, 16:04
Не съм никакъв Андрюха... Всъщност не съм и подражател на никой и нищо. Просто ме кефи изражението на лицето му.
Не зачитам никакви морални и етични граници отнасящи се за каквото и да е било, затова изтъкването им като отправна точка в някои аргументи, ми се струва безсмислено и няма дори да засягам този аспект.
Впрочем и аз съм за мир, даже съм по миролюбив от повечето тук, които призовават за насилие срещу не-миролюбивите. Това отначало ми изглеждаше като парадокс... Да призоваваш към насилие срещу насилниците, само защото искаш да няма насилие. Но в последствие разбрах какво движи такива "идеи", а именно същността на "малките" и "детските" хора, които имат прости обяснения и "формули" за това кое как трябва да се случва. Изграждането на модел за света, особенно пък колективен такъв, и нарушаването на този модел, води до всякакви негативни реакции, които често преминават във физическо насилие. Ето как призива за ненасилие се превръща в насилие.... Прости и тесногръди хорица, сте. И по същество не се различавате особено от един средностатистически насилник. Просто в такова време сте се родили и с това са ви напълнили главата.... Източника на насилието, и източника на насилието срещу насилието е един и същ... това е всичко, което казвам... А призивите за морал и правосъдие като оправдание, са също толкова смешни и жалки, колкото и оправданията на самите насилници.
Всъщност призивът трябва да бъде за спиране на насилието без да се използват инструментите му....
Няма същество в природата,което да убива и изтезава за удоволствие.Това,което постна е противоестествено,не просто за човека,а за всяка форма на живот във вселената и въпреки,че съм съгласен,че непредизвиканото насилие е не по-малко лошо от предизвиканото,не разбирам какво друго очакваше,освен гневна реакция?

SpiritInBlack
01-25-2013, 16:06
Някои мастии са за лопата , ама тва с паленето е кофти

Violenza
01-25-2013, 16:38
Слез на земята. С тези абстрактно-безсмислени локуми и петокласничка ще разочароваш.

granger
01-25-2013, 16:42
Аз не разбирам как може да се допускат такива гифове тук?

Delvecchio
01-25-2013, 16:58
Всъщност не трябва да има никакъв призив. Именно призивите и хората, които живеят в тях, за тях и от тях, поражда онзи широк спектър от абнормални феномени в човешкото общество. Защото призивите се променят, а масовия човек си остава все същия - Жесток, агресивен, живеещ във колективната заблуда на "приемливото" и винаги готов да убие, запали и унищожи "неприемливото". Приемливото е абстрактно, то е просто коректна идея,, но за хората, които живеят в него, то става реалност - реалност, която са готови да защитят на всяка цена, дори и с цената на "неприемливото". Точно това се случи и тук, като реакция на моите думи. Ако си мислиш, че мнозинството от "добрите" и "морални" хора не са способни на жестокости като тези от гиф-а, значи си в сериозна грешка.

Също така, цялата човешка цивилизация е противоестествена, но това не ти пречи да живееш в нея нали? И тук нямам предвид само физическото "живеене".
Отказвам да приема,че жестокостта е част от същността ми.Дори да се самозаблуждавам,ако се държа и действам така,сякаш тази моя страна не съществува,ще изживея живота си така както според мен трябва и ще съм го сторил не заради убеждения наложени от невежо общество,а заради собствената си преценка.Сам ще съм стигнал до отговорите,които всеки разсъждаващ търси и никой няма да може да ме убеди в противното.Бъди добър,живей и остави другите да живеят,обичай,създай живот.Друго за мен няма.Вероятно и аз тая в себе си жестокост и злоба,може би някой ден ще я покажа,но ще съм направил всичко възможно да я изкореня преди това да се случи.Подтискайки първичните си,животински инстинкти,човек показва,че е различен от всяко друго същество.Вярвам,че подтискането на някои от човешките ще е новата стъпка в еволюцията ни.

Violenza
01-25-2013, 17:28
Доста първосигнална реакция, пълна липса на аргументи, използване на променени думи с цел дискредитиране на казаното от мен (това е похват типичен за 5-ти клас).... Доста предвидимо.

Става дума за неоправдано насилие. За издевателството над по-беззащитно същество, което е най-отвратително нещо в цялата история на света. Независимо дали ще е куче, мъж, жена, дете...
Ти си смучеш от пръстите думички, чието значение не разбираш (като например морал и тесногръдие) и вадиш от 9 кладенеца вода, за да обясниш как хората били жестоки, пък ти си бил миролюбив, пък трето, пък пето. И това го правиш за да кажеш какво? На практика - нищо.
Спести си коментара, в който заявяваш, че не съм разбрала великия замисъл на приумиците на един тийнейджър.

Delvecchio
01-25-2013, 18:35
Човешкото съзнание е необятно като вселената.Фройд го е разглеждал като константа на базата на някакви си няколко хиляди години история и макар че е положил основите на една от науките на бъдещето,не е разглеждал осъвършенстването на съзнанието в течение на времето.В далечното бъдеще например.След като човешката психика е толкова лабилна не е ли логично напредъка на цивилизацията ни да е свързан със заздравяването на съзнанието ни,с възможността да превърнем мислите си в нещо,с което да управляваме живота си до съвършенство?А всъщност толкова ли са лоши някои идеи внушавани ни от религиите.Лошо ли е да имам някакви правила,които да следваме след като не им вярваме сляпо,а ги спазваме за доброто на вида ни?Утопичното общество не е просто фантазия,то е постижимо и човек ще го постигне някой ден,ако съсредоточи силите си в спазването на правилата.Анархията и хаосът водят към гибел...

In_Nomine_Sathanas
01-25-2013, 18:55
Човешкото съзнание е необятно като вселената.Фройд го е разглеждал като константа на базата на някакви си няколко хиляди години история и макар че е положил основите на една от науките на бъдещето,не е разглеждал осъвършенстването на съзнанието в течение на времето.В далечното бъдеще например.След като човешката психика е толкова лабилна не е ли логично напредъка на цивилизацията ни да е свързан със заздравяването на съзнанието ни,с възможността да превърнем мислите си в нещо,с което да управляваме живота си до съвършенство?А всъщност толкова ли са лоши някои идеи внушавани ни от религиите.Лошо ли е да имам някакви правила,които да следваме след като не им вярваме сляпо,а ги спазваме за доброто на вида ни?Утопичното общество не е просто фантазия,то е постижимо и човек ще го постигне някой ден,ако съсредоточи силите си в спазването на правилата.Анархията и хаосът водят към гибел...

Няма нищо, което да ТРЯБВА, има само нещо което Е. Какво ТРЯБВА мен не ме интересува и не живея в това измерение на мисълта, още повече, че желанието за нещо е изцяло илюзорно и "желаното" търпи промени с времето. Интересувам се от това какво Е, не какво трябва да бъде. Така че тези безсмислени дрънканици, какво човечеството трябва да постигне(респективно АЗ какво трябва да постигна) изобщо не ме вълнуват. Още повече, че не се идентифицирам с човечеството и обществото, така че не извличам никакво емоционално удовлетворение (или неудовлетворение) от човешкото развитие и същност. Спрях да играя тези игри отдавна...

Колкото до човечеството, то върви все повече към инфатилност, а САМО-ОСЪЗНАВАНЕТО - в пълния смисъл на думата, а не с пълнежа на социалните стремежи, е рядко срещано явление. Всъщност така е от хиляди години... винаги има статукво и хора живеещи в него, вярващи, страдащи, щастливи, вечно разделени и търсещи се. Така че за общество от съзнателни индивиди не можем да си говорим. Колективното винаги е несъзнателно. Обществото в своята същност е сбор от несъзнателни договорки, там където "разделените" и "търсещите" намират парченца за да запълнят непълнотата в себе си. Там винаги нещо трябва да бъде, нещо се търси, нещо липсва. За ИНДИВИДА, (от латински - неделим), няма нищо което да липсва, нищо което да трябва, нищо не се търси. Всичко просто е.

ПП: Хаха, баннаха ме.
http://prikachi.com/images/775/5784775k.png

Delvecchio
01-25-2013, 19:01
Няма нищо, което да ТРЯБВА, има само нещо което Е. Какво ТРЯБВА мен не ме интересува и не живея в това измерение на мисълта, още повече, че желанието за нещо е изцяло илюзорно и "желаното" търпи промени с времето. Интересувам се от това какво Е, не какво трябва да бъде. Така че тези безсмислени дрънканици, какво човечеството трябва да постигне(респективно АЗ какво трябва да постигна) изобщо не ме вълнуват. Още повече, че не се идентифицирам с човечеството и обществото, така че не извличам никакво емоционално удовлетворение (или неудовлетворение) от човешкото развитие и същност. Спрях да играя тези игри отдавна...

Хаха, баннаха ме.
http://prikachi.com/images/775/5784775k.png
Ти пък спри с тия животни :D

In_Nomine_Sathanas
01-25-2013, 19:11
Ти пък спри с тия животни :D

Тази снимка "говори" толкова много... :D

Иначе ако искаш имам и смачкани, пребити и обезобразени деца ... ще бъде по-подходящо предвид името на темата. :D

Delvecchio
01-25-2013, 19:15
Дай,цветенца нещо,планиснки пейзажи.

mira va4eba
02-25-2013, 13:05
това момиче дето се самоубило е написало наистина много хубаво стихотворение сигурна съм че на никой не му е приятно някой да идва при него и да му взима предмети и неща и да ги хвърля на земята без причина да те обиждат само защото не си като другите във смисъл да не си толкова буен като другите

the sniper guy
02-26-2013, 19:42
К"ви самоубийства к"ви стихотворения?

suzka33
03-09-2013, 18:34
Знначи Имам проблем в училище, за който дори не знам дали съм виновна и дали имат право да ме викат в дирекцията. Значи преди няколко дена без причина една г-жа реше, че трябва да ме изгони от час, въпреки, че си пишех кротко плана беше доста странно и неочаквано, тогава аз и казах, че просто не е нормална и че тя сама си е виновна, че има спречквания с по- голямата част от учениците, на които преподава. Както и да е тя ми писа отсъствие, аз не напуснах часа и продължих да си пиша плана. Доколкото знам учителя няма право да гони ученик от часа и най- малкото, което е БЕЗ ПРИЧИНА. Но същината на проблема е, че в Facebook, съвсем шегувито написах - "Оставка г-жо ......." без дори да конкетизирам училище, имена и други такива неща и тогава директорката ми звънна и започна да ми крещи по телефона, без дори да ме попита за какво става дума, дори ми каза да не се правя на луда и че трябва да отида в дирекцията с родител и че дори може да ме изключи. Отидохме с майка ми, но тя не беше дошла, закъсня, поговорихме със заместник директора, на когото обясних за какво става дума и че просто това е шега между мен и моите приятелки и си тръгнахме, но след това директорката е срещнала майка ми и е казала, че ще ме изключат и така нататък.. Та въпроса ми е може ли да ме викат в дирекцията и да ме изключат за нещо такова , след като аз съм ученик в училището извън него съм свободен човек и все пак живеем в демократична държава и мога свободно да изказвам мнението си било то публично или лично .. И най - вече, че това се е случило извън училището и не мисля , че трябва да нося отговорност за нещо такова ? Доста хора ми казаха, че не могат да ме изключват за такива глупости, но учителката е доста близка с директорката и може би за това направи такъв проблем от това .. ???

DarkRaven
03-10-2013, 15:30
Насилието в училище и по принцип насилието си е отвратително нещо. Не мога да разбера как може да има толкова бездушни хора, че да тормозят другите за удоволствие, но ги има. И колкото и да не съм фен на насилието единственият начин да им се противодейства е с насилие. Защо? Ами порочната системата която би трябвало да се справи с проблема изглежда е ужасно калпава и неспособна да постигне каквито и да било. Много от учителите са незаинтересовани и гледат да не се намесват в пререканията между учениците. Агресорите пък по принцип са изключително тъпи индивиди без една мозъчна гънка, за да проумеят колко жалки и противни са всъщност. При тях думите не помагат - те не са в състояние или не искат да ги разберат. За това единственият начин да бъдат спрени е с агресия. Важно е да се знае, че една огромна част от тях са големи бъзливци избиващи комплекси и когато нещата загрубеят подвиват опашки. И аз съм имал проблеми с подобни типове и след като видях, че с добро няма да има развитие и започнах да раздавам юмруци и столове всичко се оправи. Разбира се винаги има по - лесен начин - преминаваш на самостоятелно обучение или един вит бягаш. За съжаление обаче животът е гадна и несправедлива игра и рано или късно пак ще се сблъскаш с тези индивиди и ще трябва да ги смажеш ако искаш да те уважават. Понеже забелязах, че някои хора говорят за самоубийство... Защо самоубийство? Разбирам какво имате предвид, но нима е по - страшно да се изправиш пред някакви агресорчета, от това да застанеш пред смъртта?! Изобщо замисляте ли се, че след като се самоубиете ще нараните тези които ви обичат и които вие обичате. Пътят наистина е стръмен, осеян със скали и остри камъни, болезнен, но когато стигнете върха ще видите, че въпреки всичко си е струвало. Дали ще изкачите зависи от вас, но аз знам, че дълбоко в себе си всеки има силата да го направи. Следвайте мечтите си ^^

suzka33 не вярвам да те изключат, особено ако до сега нямаш тежки провинения. Но пък напоследък много от учителите нещо са по изперкали та знаеш ли им акъл. И все пак мисля, че няма да те изключат, загубата на ученици води до загуби за училището.

Horrificus
03-19-2013, 21:01
Насилието е в нашата природа и ние не можем да го спрем. Училище без насилие не може да има. Насилието не е добро, но не е и лошо нещо.

sToyAncHo
03-28-2013, 06:43
Насилието е в нашата природа и ние не можем да го спрем. Училище без насилие не може да има. Насилието не е добро, но не е и лошо нещо.

http://store.picbg.net/thumb/EF/28/577eaa94ed7bef28.gif (http://picbg.net/img.php?file=577eaa94ed7bef28.gif)

666[Vivi_
04-01-2013, 22:41
Че то без малко кръв, къде е кефа ;)

nevermind...
04-01-2013, 22:46
Че то без малко кръв, къде е кефа ;)

Самоубий се. Ама гледай колкото се може по-кърваво да е. Ше стане голем кеф..

666[Vivi_
04-01-2013, 23:32
Самоубий се. Ама гледай колкото се може по-кърваво да е. Ше стане голем кеф..

Опитвала съм, не ми хареса, но някой ден.. в името на Луцифер ;)

CheFfo0o
04-23-2013, 18:39
:( Насилие има както в училище така и след това в живота

SHPAIdURmeN
05-14-2013, 16:33
БАМ... Без мислен коментар :D

iva.010
05-17-2013, 17:01
tova stihotvorenie e naistina mnogo hubavo

Bubblegumz
05-28-2013, 03:52
Стихотворението е уникално,жалко,че зад него стои такава тъжна история.А някой да знае дали в момента има някаква инициатива против насилието в училище?

sneering
06-12-2013, 20:29
Когато имаш проблем с насилието,ставаш и се изправяш срещу проблема с лице.Търсиш начини да се справиш и да пребориш нещата,които не ти харесват.Някой те преборва с нещо,не защото е по-силен,а защото е успял да намери начина ти.

Тези всичките кампании и миротворни събития и организации правят мечешка услуга на 'слабите',защото по-този начин ги поощряват да бъдат слаби и с нищо не ги градят,освен с материалните си ползи от самите тях.

Борбата на характерите в училище е само началото на олимпиадата в гнусния живот,в които ако се дадеш те мачкат и не трябва да спираш да се бориш срещу всеки боклук,който си е повярвал че е повече от теб.

ivanov1s1
06-15-2013, 18:18
Може да има училище без (толкова много) насилие само и единствено след промяна на цялата система и методика на обучение!

Rozalia_Smiley
07-11-2013, 16:42
Има много подобни случаи.Имаше едно момче,което тормозеха всеки ден,а то мълчеше и чакаше да спрат.Веднъж дори се изплюха в лицето му буквално,а той не каза дори и на един учител или педагог.Веднъж му рязаха от ухото и аз не издържах и повиках помощ....Просто е адски гадно

Dr.Ass
07-17-2013, 21:15
То ако няма насилие, къде ще мога да гледам сеир?

Nam3less3
07-17-2013, 21:31
Едно нещо знам за насилието в училището - единствения начин да се оправи човек е да отвръща на насилието с двойно такова, чак тогава ще го уважават и оставят.
Не ми се е налагало да го правя защото бях в свястна гимназия, където сам да нямаш желание да създаваш проблеми.
Но каквито са дегенерати някой от днешните ученици, трябва да си по-лош с тях отколкото те са лоши.
Ако някой "лош" без повод удари един шамар на някой психически слаб ученик той няма да му отвърне.
Ако някой със повод удари един шамар на лошкото той ще му го върне няколко пъти.
Затова такива лошковци трябва да им дадеш от тяхното лекарство.
Дори и да са по-силни и да са повече на брой ти ако имаш самоуважение ще си много ядосан и ще ти дойде временна сила с която да ги респектираш и може да се биеш с повече злоба от тях(защото реално имаш повод) и така да спечелиш "войната". Това е начина който самите лошковци използват ако те са жертва, учи се от техните методи.
Общо взето с дегенератите се дръж като с дегенерати.
Това може да звучи нереално, но съм бил свидетел как по тоя начин се разрешават проблемите. После може даже да се сприятелиш с лошкото ако и ти станеш такъв.

А ако посмеят да ползват външна помощ(въпреки че те са виновните - примерно родители, полиция, приятели извън училището) тогава всичко е позволено - използвай всичките връзки и сили на семейството си да ги дискредитираш и въобще изложи ги пред цялото общество.

А тия кампании са безполезни, защото не се акцентира върху самия проблем - проблемните ученици и това как да ги поставиш на мястото им.

ge6aaaa3
07-17-2013, 21:46
Едно нещо знам за насилието в училището - единствения начин да се оправи човек е да отвръща на насилието с двойно такова, чак тогава ще го уважават и оставят.
Не ми се е налагало да го правя защото бях в свястна гимназия, където сам да нямаш желание да създаваш проблеми.
Но каквито са дегенерати някой от днешните ученици, трябва да си по-лош с тях отколкото те са лоши.
Ако някой "лош" без повод удари един шамар на някой психически слаб ученик той няма да му отвърне.
Ако някой със повод удари един шамар на лошкото той ще му го върне няколко пъти.
Затова такива лошковци трябва да им дадеш от тяхното лекарство.
Дори и да са по-силни и да са повече на брой ти ако имаш самоуважение ще си много ядосан и ще ти дойде временна сила с която да ги респектираш и може да се биеш с повече злоба от тях(защото реално имаш повод) и така да спечелиш "войната". Това е начина който самите лошковци използват ако те са жертва, учи се от техните методи.
Това може да звучи нереално, но съм бил свидетел как по тоя начин се разрешават проблемите. После може даже да се сприятелиш с лошкото ако и ти станеш такъв.

А ако посмеят да ползват външна помощ(въпреки че те са виновните - примерно родители, полиция, приятели извън училището) тогава всичко е позволено - използвай всичките връзки и сили на семейството си да ги дискредитираш и въобще изложи ги пред цялото общество.

А тия кампании са безполезни, защото не се акцентира върху самия проблем - проблемните ученици и това как да ги поставиш на мястото им.

Това и това!

Когато имаш проблем с насилието,ставаш и се изправяш срещу проблема с лице.Търсиш начини да се справиш и да пребориш нещата,които не ти харесват.Някой те преборва с нещо,не защото е по-силен,а защото е успял да намери начина ти.

Тези всичките кампании и миротворни събития и организации правят мечешка услуга на 'слабите',защото по-този начин ги поощряват да бъдат слаби и с нищо не ги градят,освен с материалните си ползи от самите тях.

Борбата на характерите в училище е само началото на олимпиадата в гнусния живот,в които ако се дадеш те мачкат и не трябва да спираш да се бориш срещу всеки боклук,който си е повярвал че е повече от теб.
Дори и подобна организация да помогне на някое дете, то пак няма да се чувства добре. То пак ще знае, че е слабо. Пак всички ще го отхвърлят, защото никой не може да те задължи да харесваш някого. Пак ще е депресирано, защото ще знае, че не може да си реши проблемите самостоятелно.
Според мен, трябва да има училищни психолози, които да работят с тези деца. Те трябва да си изградят стабилен характер, за да не се поддават толкова лесно на тормоз.

NissaN
09-19-2013, 12:40
Има още насилия по училищата.

LeagueofShadows
10-31-2013, 00:38
Това може да звучи нереално, но съм бил свидетел как по тоя начин се разрешават проблемите.

или накратко казано силата на адреналина която ти притъпява болката , обостря сетивата и т.н. важното е да използваш момента не да го изхабиш напразно. и звучи никак нереално

най лошото че слабите деца нямат някои на които да разчитат да им помогне и да ги научи как да отвръщат , родителите им са прекалено заети с бизнес срещите и схемирането на нещастните еднообразни животи , а "приятелите" им опъващи поредната цигара и смучещи бутилка с бира в кварталния бар :smt023

cukafuki
03-17-2014, 14:19
Ако някой ви тормози в училище му ударете главата в чина, така ,че да му се забие зъба в него и да остане следа от зъб. Ще е най добре самият зъб да остане на чина.

nikolap
03-19-2014, 07:16
Amazing ! I just got 3500 RP code for totally FREE ! Come and download code too

>> http://LolFreeRP.com <<

SHPAIdURmeN
03-21-2014, 11:16
A психическото насилие прилагано от учениците на учителите, както и учителите на учениците....

warman
07-26-2014, 13:06
ako ne isakt da vi biat zapi6ete se na karate

anonymous908491
07-26-2014, 13:20
Има много подобни случаи.Имаше едно момче,което тормозеха всеки ден,а то мълчеше и чакаше да спрат.Веднъж дори се изплюха в лицето му буквално,а той не каза дори и на един учител или педагог.Веднъж му рязаха от ухото и аз не издържах и повиках помощ....Просто е адски гадно

Ние на един му правехме фитили в косата и ги палехме, много забавно беше, но всичко ставаше без злоба и без да го унижаваме, просто се бъзикахме с него.

Waaazzaaaap
07-30-2014, 07:36
Аз май не трябва мн да се навъртам тук, след като се сбих 3 пъти за половин година (не по мое желание)...

xStrahil
08-05-2014, 21:47
Ок, всички искали да помагат. Изберете си вариант:

1) Пребивате тия дето малтретират лицето X, но те се агресират още повече.
2) Казвате на класната на лицето Х, че е малтретирано, но понеже тя има лични проблеми само им прави забележка и нулев ефект.
3) Казвате на педагога в училището, той говори с агресорите, но ефекта е нулев и всичко се продължава.
4) Казвате на родителите на агресора, но в най-добрият случай те говорят да не се продължава, но разбира се, без ефект, защото потърпевшият не признава че цялата история продължава, за да не го бият още повече.

КАК ПО ТОЧНО ДА ПОМОГНА НА ДЕТЕ, КОЕТО Е ЖЕРТВА НА НАСИЛИЕ ???????????

DarkWitcher
08-28-2014, 12:56
Ами, аз се опитах да допренеса за премахване на насилието в училище по следния начин.

Преди 2 години отидох с майка ми на родителска среща на сестра ми (ние сме 3-деца, 2 момчета и едно миче и аз съм най-големия). Тогава бях на 21, а сестра ми беше 4 клас. Родителската среща беше за ужасното им поведение и насилието помежду им, включае и заместник директора беше там (Все пак Руското училище във Варна... какво няма да е там). И останах потресен от неадекватността на тези родители, които присъстваха и нещата, които си позволиха да кажат. След като свърши родителската среща (по време на която взех многократно думата, за да обясня на родителите, че те са виновни за поведението, което показват децата им в училище), останах и говорих с класният ръководител и заместник директора и те се съгласиха да водя час против агресията и насилието двапъти в месеца в ЧНК. И така изкарах 2 години правейки това (и същевременно учейки право редовна форма на убочение и работейки). Резултат имаше. И очителите го забелязваха и искаха да влизам и в други класове, ако мога. Само че ми се наложи да прекъсна тази дейност, защото ми предстоят 3 изключително трудни държавни изпита, за които трябва да се подготвям.

Идеята ми е, че ако наистина искате да помогнете, мисля, че не е толкова трудно да говорите с някой класен ръководител, в основното учили, в което сте учили и да отделяте 2-пъти в месеца по 40 минути, допринасяйки за осъществяването на идеята за училище без насилие. Защото истината е, че има смисъл да се водят такива занимания от 3-4 до 6-7 клас... От там нататък, каквото и да говорите и колкото и да се трудите, те децата вече са се сформирали достатъчно като личности и няма дасе променят.

JustOneKid
07-03-2015, 13:54
mi znam useshtaneto

JustOneKid
07-03-2015, 13:55
a i v u4ilishte vinagi e bilo ad

JustOneKid
07-03-2015, 13:55
tam nqkvi napravo kato kultoristi ..

JustOneKid
07-03-2015, 13:59
ся поне ще са места от нащо училище :Д

JustOneKid
07-03-2015, 14:02
awe zaebi trai go trai go pak glei da otides

JustOneKid
07-03-2015, 14:03
v dobro u4ilishte kadeto nqma mnogo gadini :D awe shto seki pat si4ko mi se pishe kato nov otgovor?

Klaudia11
08-24-2015, 13:41
Да, насилието в училище е нещо ужасно. Да тормозиш по-слабия, за да се кефиш как страда, какво унижение и срам изпитва, колко сълзи пролива заради такива лекомислени действия. Децата са много жестоки, и за жалост този тормоз е многочесто срещан. Във всяко училище съществува такъв, и психически и физически.
Това, че дете се е самоубило заради подобен проблем е толкова тъжно и жалко! Не мога да разбера как се продължава въпреки това! Подкрепям кампанията, но не съм сигурна, че ще се предотвратят всичките тези случаи. :(

skyboyy
08-25-2015, 17:31
Тези програми за "Училище без насилие" нямат абсолютно никакъв ефект - подобни "разбирачи", които тормозят искат още и още, за да повишат самочувствието си и/или да се представят като нещо повече.

Бил съм във огромни конфликти със разни групи - организираха се да ме бият... е накрая половината изгърмяха със една синина около очите.

:D:D

Най-лошото от цялата работа е, че за изгонването на насилниците /ма**умниците директорите се заемат чак след 10-тия доклад и ги пазят за бройка.

Познавам мисленето на повечето тормозени лица и 97% от тях не желаят да споделят за насилието върху тях, понеже се страхуват да не "ги сметнат за слабаци".

Във българските училища съм забелязал, че учениците не са възпитани, държат се като селяндури и прекрачват всяка нормална граница.

Учил съм във Италия и мога да кажа повече от спокойно, че съучениците ми бяха комуникативни, не използваха вулгарни думи и уважаваха другите (което пък е най-важно).

Ако сам не си помогнеш, никой друг няма да го направи.

KaRiNa.Ni
06-15-2016, 22:50
Насилие е имало и ще има но ще става още по-жестоко,за съжаление няма кой да въведе ред в училищата...учителите си пазят гъзовете да не си отнесат боя и те и когато има насилие в клас просто си мълчат и се правят че не са видели нищо,а на всичкото отгоре бях свидетелка на това как на третиран ученик от свой съученик беше обвинен,че едва ли не той го е предизвикал е това е безумно.В днешно време учениците,които учат и се опитват да съберат знания са най-обиждани от техни връстници в клас.Предпочитам някой ден ако имам деца те да се обучават с частен учител в къщи от колкото да ми го доведат пребито,с ниско самочувствие а не говорим че в някои случай се стига до смърт.

anonymous990763
06-16-2016, 05:27
Насилие е имало и ще има но ще става още по-жестоко,за съжаление няма кой да въведе ред в училищата...учителите си пазят гъзовете да не си отнесат боя и те и когато има насилие в клас просто си мълчат и се правят че не са видели нищо,а на всичкото отгоре бях свидетелка на това как на третиран ученик от свой съученик беше обвинен,че едва ли не той го е предизвикал е това е безумно.В днешно време учениците,които учат и се опитват да съберат знания са най-обиждани от техни връстници в клас.Предпочитам някой ден ако имам деца те да се обучават с частен учител в къщи от колкото да ми го доведат пребито,с ниско самочувствие а не говорим че в някои случай се стига до смърт.
В училището е по-срещан психическият тормоз. След подобно продължително преживяване децата остават с траен спомен и с ниска себеоценка. Нужни са години, за да се възстановят психически. Но преминат ли през това, променят начина, по който виждат другите -как, вече зависи от човека.

solo_
06-16-2016, 06:10

Няма ли да отговориш на ЛС-то, пич?

KaRiNa.Ni
06-21-2016, 16:52
В училището е по-срещан психическият тормоз. След подобно продължително преживяване децата остават с траен спомен и с ниска себеоценка. Нужни са години, за да се възстановят психически. Но преминат ли през това, променят начина, по който виждат другите -как, вече зависи от човека.

+

liliana.demetreva
09-01-2016, 09:32
Серизно внимание се изисква от родители,учители и психолози ,за да се ограничи колкото е възможно това.Но за псхихотормоза е малко по-различно.Много от по-затворените или по-пълни деца се затварят и не споделят за проблемите си.Нистина са грозни нещата,но се случват.

NakazanieGluposti04
02-01-2018, 15:27
Здравейте.. Момче на 13 години съм, предстои ми кандидатстване, а аз върша такива глупости, срам ме е... Нека директно да започна, с един от класа се шегувахме с 5токласниците (10ма момчета), малоумна постъпка, да, съгласен съм. Майтапихме се, като им казвахме да си събуят гащите (Може и да звучи смешно, всъщност звучи, всъщност след години ще се смея на това, да, но сега не ми е особено весело хах...) 5-6 пъти, като бяхме седнали, а те прави. Момчето се престори, че ги снима (снима пода) и така. Не сме ги били, нито псували, даже те нас ни обиждаха хах.. Как можах да направя нещо такова, да се вържа на акъла на този глупак, да следвам примера на бившите седмокласници.. Ходихме при директорката, сега ще ходим на педагогическия съвет понеделника.. Какви могат да бъдат наказанията, които ще ни приложат ? Има ли смисъл да се притеснявам от изключване ? Имате право да ме обиждате по всякакъв начин, приемам го този факт. Таа, какво ще стане с мен, могат ли да ме осъдят за нещо такова ?

crazyfenka
02-01-2018, 15:35
Здравейте.. Момче на 13 години съм, предстои ми кандидатстване, а аз върша такива глупости, срам ме е... Нека директно да започна, с един от класа се шегувахме с 5токласниците (10ма момчета), малоумна постъпка, да, съгласен съм. Майтапихме се, като им казвахме да си събуят гащите (Може и да звучи смешно, всъщност звучи, всъщност след години ще се смея на това, да, но сега не ми е особено весело хах...) 5-6 пъти, като бяхме седнали, а те прави. Момчето се престори, че ги снима (снима пода) и така. Не сме ги били, нито псували, даже те нас ни обиждаха хах.. Как можах да направя нещо такова, да се вържа на акъла на този глупак, да следвам примера на бившите седмокласници.. Ходихме при директорката, сега ще ходим на педагогическия съвет понеделника.. Какви могат да бъдат наказанията, които ще ни приложат ? Има ли смисъл да се притеснявам от изключване ? Имате право да ме обиждате по всякакъв начин, приемам го този факт. Таа, какво ще стане с мен, могат ли да ме осъдят за нещо такова ?

Ако имате снимка на тях може и да ви осъдят ,просто е възможно но не вярвам да се стигне чак до там.
Най-много да ви изключат или да се разминете с предупреждение да не се повтаря повече

crazyfenka
02-01-2018, 15:36
Ама по-добре не се занимавай с глупости а порасни малко а и нали знаеш че с какъвто се събереш такъв и ставаш..

kompleksar
02-02-2018, 14:58
Не могат да те изключат, ако преди тва не си ходил 1-2 пъти. Спирай контакти с тоя лигльо и се хващай на сериозно, нали сте големи мъже. Не е болка за умиране.

Nedqlkoww
02-09-2018, 19:30
Просто не трябва,да те интересува за хорското мнение.От скоро спрях да се интересувам,и живота ми става все по-добър и смислен.И мен са ме тормозили,но просто когато не обръщаш внимание,и не се интересуваш те просто спират.

ЕТО МОЯ МЕТОД,КАК СЕ СПРАВИХ С ТОРМОЗА:
1.Даже и да ме псуват,просто си казвам ,,които го вика на себе си го тика''
2.Излизах с по-големи от мен,и когато тези които ме тормозиха,ме виждаха просто се попикаваха. ;) Не смеят да обелят,и 1 дума.Няма нужда от самоубийство и други глупости,депресия...просто спирате да се интересувате, от хорското мнение и сте готови.

denislavpetrov
12-27-2018, 21:07
Аз твърдо подкрепям насилието :) проблемите с бой се решават

pink.girl
01-03-2019, 20:48
Аз твърдо подкрепям насилието :) проблемите с бой се решават

Това е типичното БОЛНО мислене на комплексираният човек. Можеш ли да дадеш пример, в който всичко се оправя с бой? Ако един ден някой те пребие за негова изгода, на другият ден няма да има никакъв проблем за това, че те е пребил. Така ли?

pRo_
09-12-2019, 10:12
dobre e

pRo_
09-12-2019, 10:13
dobre go pisa haresah

pRo_
09-12-2019, 10:13
Серизно внимание се изисква от родители,учители и психолози ,за да се ограничи колкото е възможно това.Но за псхихотормоза е малко по-различно.Много от по-затворените или по-пълни деца се затварят и не споделят за проблемите си.Нистина са грозни нещата,но се случват.

ne si spodelqt s problemite

joropetkov93
04-11-2022, 14:18
Това е една от важните теми в училище. Хората трябва да се научим, че с насилие никой не печели. Дори и да победиш в 1 конфликт, то в следващия ще бъдеш победен. Дори най-силните бокьори и ММА спортисти имат загуби. Няма смисъл от насилие в живота, защото никой не печели от него.

п.п. Ако някой има много енергия, то нека се запише на спорт. Там е мястото човек да покаже ако мисли, че има умения и да спечели слава от това.

Alja
05-18-2024, 08:45
По повод на това насилие малката ми сестричка ще бъде 1ви клас. Живеем вече в друг квартал и има опции за 129 то, 112то, 38мо, 6то у-ще, 23то, 143, 49то. Всичките ми се виждат гадни. Кои според вас поне до 4клас са по- безопасни?
Направо ме е страх за нея. Чувствително дете е!

haritov
07-20-2024, 15:56
Училището без насилие няма да е същото.