Влез

View Full Version : Просто е ужасно ;(

krisi_kote
03-24-2008, 15:40
Значи.. има-няма преди 1 месец се явих на олимпиада по литература в моя град (Лом, ако има някакво значение). Та минах на общенския кръг. На 30 март трябва да ида с една моя съученичка в Монтана, за да се явим. От общената ни отпускат един автобус, за да идем до там безсплатно. Има вероятност да ида с колата на бащата на тая моя съученичка, с която ще ходя. Направо перфектно..... Но има един проблем. Аз живея при баба и дядо, защото мам и тати са в чужбина. Та баба не ме пускааааааа :x :cry: Защото ставали много катастрофи и незнам какво си. Да наистина стават, но ако именно от тази олимпиада зависи бъдещето ми :cry: :-# Та искам да ми дадете съветче какво да правя. Има още време до тогава и мога и да мога да я убедя. Другия вариант е да звънна на мама и тати и да ги питам тях. Но те 100% ще ме питат баба ти пуска ли те. И аз незнам какво да правя вече :cry:

MIKROBA
03-24-2008, 15:48
Както каза ти, че може животът ти да зависи от това кажи го и на тях. Кажи им, че с толкова усилия си стигнала до този кръг и накрая усилията ти на вятъра ще отидат. :)

bebeto0o
03-24-2008, 15:54
Както каза ти, че може животът ти да зависи от това кажи го и на тях. Кажи им, че с толкова усилия си стигнала до този кръг и накрая усилията ти на вятъра ще отидат. :)
+1 v kraina smetka tfa si e dosta golqm uspeh... pa az ako sam kato tebe 6te ida i bez da me puskat, ama ako se kalsira6 nqkade na 1vite mesta (koeto ti pojelavam :))

krisi_bep
03-24-2008, 16:00
Не трябва да те спират за такова нещо.Кажи им ,че си се потрудила много ,за да постигнеш това.Подмазвай им се,ако трябва,все ще успееш да ги убедиш,но ще е голяма загуба да не отидеш.

MiSs_DioR_CheRiE
03-24-2008, 16:01
Vijdam 4e mn durji6 na taq olimpiada ... togava nqma kakvo da te spira ... 6tom ima6 takiva uspehi ne vqrvam 4e maika ti i ba6ta ti biha vuzrazili ti da otide6 tam ... kolkoto do baba ti ne vqrvam da ima 4ak tolkova golqmo zna4enie 4e ne te puska ... aide uspehi :-)

LSGirl
03-24-2008, 16:03
говори с баба си обясни колко е важно и все пак не е за лошо....ако не стане с нея говори с вашите и ги обеди тях
ПП:Успех

mhmhmhmhm
03-24-2008, 16:27
Аз ако бях с баба ми и дядо ми и,ако не ми дават-ми ок,аз ще ида ... камо ли пък заради некви тъпи причини :-D

LipSoFAnAnGel
03-24-2008, 16:37
На колко години си , защото до колкото прочетох от тази олимпиада зависи бъдещето ти искаш да кажеш влизането в университет ли??/

•._.•No_NaMe•._.•
03-24-2008, 17:40
Mi kaji na va6te da q ubedqt ako izob6to i te sa saglasni ili nastoqvai i moje i da se saglasi :neutral:

koalka
03-24-2008, 17:41
Говори с техните да говорят с нея, това е единствения начин.Иначе, каквото и да я убеждаваш, жената толкова се е наплашила от тия новини, че няма смисъл.

vercheto
03-24-2008, 17:42
А пък ако иска и може нека дойде с теб щом толкова я е страх. :)
Успех

Rofl4e
03-24-2008, 17:49
Obqsni i kakto na nas...i ako ne te 4ue i kazva6 4e zvani6 na va6te i im obqsnqva6 kolko usiliq ti e kostvalo dran dran... :] i im kazva6 4e baba ti ne te puskala za6toto stavali mn katastrofi.. :] i te navqrno 6te govorqt s neq i 6te te pusnat

summergir1
03-24-2008, 18:10
няма да я убедиш, знам какво е да се опитваш да излезеш на глава с възрастен човек... моята идея е да събираш пари докато дойде време и да отидеш без разрешение, то така или иначе е за 1 ден...

asi_basi
03-24-2008, 18:50
Ohhh milata, bila sam v takava situaciq :( znam kolko e gadno. Polovin lqto baba mi i dqdo mi ne me puskaha da izlizaaam a na6ite si bqha tuk v London. Kolkoto i da govoreh na na6ite te nemojeha ni6to da napravqt, za6toto vsek i pat kogato maika kmi i bva6ta mi im kazvaha po tel-a da me puskat, baba i dqdo im vikaha "Kato iskate da izliza elate vie da si gledate 6terkata , nie sme poeli otgovornost za neq i tova e!". E nakraq na6ite si doidoha i drugata olovina ot lqtoto ne se priobirah po celi no6ti :grin: .

Ta iskam da ti kaja, 4e baba ti nemislq , 4e 6te te pusne daje i va6te da i govorqt s 4asove da te pusne. Kakvo pre4i da ide6 s tozi avtobus ot ob6tinata nemoga da razbera? Ili va6ite si idvat i te puskat ili otiva6 s avtobusa ot ob6tinata, nqma da te ubie da si s avtobusa de. Povqrvai mi, s hora na neinata vazrast nemoje da izleze6 na glava :(

krisi_kote
03-24-2008, 19:20
Не, аз няма да кандидатствам в университет. Но кой знае точно от тази олимпиада може да ми зависи бъдещето. Нали не трябва да се изпуска шанса, който ми дават. На 13 съм, ако има значение. :-o

5StaR
03-24-2008, 22:14
ЛоЛ wtf, ставали мн катастрофи? В такъв случай не трябва да дишаш, защото има много отравяния, да си отваряш очите щото може да ти ги избодат и тн... разбахте ме предполагам :>

HePeAJIeH
03-25-2008, 07:09
Баба ти е като всички останали БГ баби-по-притеснителни отколкото трябва.Кажи и как стоят нещата и може и да те разбере.Ако пък не те пусне и наистина много ти се ходи обаждаш се на мчайка си и баща си казваш им че отиваш и си заминаваш.Казваш на баба си че ваще те пускат и т`ва е.Ако те питат дали баба ти те пуска можеш да ги излъжеш (не е най-добрия вариянт но все пак това в краен случай).

krisi_kote
03-25-2008, 17:43
Ей, хора :grin: :grin: :grin: :grin: Отивам :grin: Честно да ви кажа не съм била по-щастлива. Говорих с мама и тати и те ме пуснаха и казаха да не слушам какво ми говори баба, а да си ги питам тях направо. Е те ме пуснаха :wink: Те ще говорят с нея, за да и обяснят как стоят нещата. :-D Много мерси за всеотдайноста ви :-) Задлъжена съм ви :smt008

П.С Казах им истината и не излъгах. Понякога трябва да се казва истината на родителите. :P

summergir1
03-25-2008, 18:19
честито 8)

Seducti0n
03-25-2008, 18:30
Здравей.Браво за постигнатия успех, преминаването на втори кръг показва много. :)
Като заначало се успокой малко и помисли над възможностите, които имаш в случая.Според мен най-добре е да се свържеш с родителите си и те да преценят дали да отидеш или не.Вярно е, че баба ти е тази, която се гриже за теб, но лично според мен, мнението на ваще е най-важно.
Реално погледнато/недай си боже/, утре вървейки по тротоара може да те блъсне кола, та в този ред на мисли, дай да не излизаш навън, да нямаш социален живот, контакти...Баба ти е на години и съм сигурна, че само цъкли пред телевизора, а от там си натрупва и негативизма.То няма как да бъде и друго ятче.Ежедневно новините започват с така наречената-"черна хроника".
Малко се поотклоних от темата, но се опитвам да си изясня сама на себе си положението.Та давай, не отлагай, а се чуй с ваще и им обясни колко много значи за теб вторият кръг на тази олимпиада.Дано са свестни хора и да ти влезнат в положението.Човек трябва да решава проблемите си, а не да бяга от тях. :)

krisi_kote
04-05-2008, 18:36
Ох, свърши. :grin: Темата беше : Кръчмата на Странджата-дом на българското в чужбина. Много приятна тема и писах доста- близо 3 листа. :grin: Все още обаче не са излезнали резултатите. Ще чакаме,какво да се прави. :)