Влез

View Full Version : Тампон+превръзка

~Munika
04-03-2008, 12:10
Чувала съм,че може да се слагат и двете едновременно и така няма да се "нацапаш" дори и тампона да протече,някои пробвал ли го е,има ли такова нещо????

BeboP
04-03-2008, 12:17
Хах... Ами всъщност нищо не пречи, само че не виждам смисъл... Все пак, ако сменяш тампона/превръзката често, опасност да се изцапаш няма. :)

TasteOfSin
04-03-2008, 12:28
Ми не съм пробвала...просто не ми се е налагало.Но ако ми е много силно, това е доста добър вариант.Иначе при честа смяна на превръзката или тампона всичко ще бъде наред и няма да се налага да се използват и двете.

PoLiToOo
04-03-2008, 12:46
двойна защита...

Magi4eska_Kiss
04-03-2008, 12:59
двойна защита...

bebitooo___
04-03-2008, 13:25
Хах... Ами всъщност нищо не пречи, само че не виждам смисъл... Все пак, ако сменяш тампона/превръзката често, опасност да се изцапаш няма. :)
Ммм.. не мисля така.. понякога аз си слагам превръзка + тампон.. Винаги има опасност аз си сменям г/д на 1 максимум 2 часа ако съм на училище.. но за мен това е по - сигурно а пък и какво пречи?!?

VerryBerry
04-03-2008, 13:59
Ами не съм ги пробвала и двете едновременно,но както казаха преди мен-ако сменяш често превръзката/тампона и имаш добра лична хигиена опасност от протичане няма :)

bebeto0o
04-03-2008, 14:09
Ми не съм пробвала...просто не ми се е налагало.Но ако ми е много силно, това е доста добър вариант.Иначе при честа смяна на превръзката или тампона всичко ще бъде наред и няма да се налага да се използват и двете.
+1

comics
04-03-2008, 14:19
сигурно е така, както казват дамите :D

hahavteen
04-03-2008, 14:22
На училище или на някое важно място винаги съм с тампон И превръзка.

ZuCkI
04-03-2008, 14:28
И нека силата бъде с вас :razz:

RaI4etO
04-03-2008, 14:46
Ами не съм ги пробвала и двете едновременно,но както казаха преди мен-ако сменяш често превръзката/тампона и имаш добра лична хигиена опасност от протичане няма :)+1

Shtastl1va
04-03-2008, 15:20
Не мисля, че има нужда чак толкова рабути да се слагат :D Ако си сменяш редовно тампона или превръзката, просто няма начин да се оцапаш :)

SunSmile
04-03-2008, 15:49
Ами не съм ги пробвала и двете едновременно,но както казаха преди мен-ако сменяш често превръзката/тампона и имаш добра лична хигиена опасност от протичане няма :)+1
+1

foreverr
04-03-2008, 15:57
ами аз лично много рядко нося тампон-само в крайни случаи и досега си нося само тампон-без превръзка!Но ако ме е страх да не се нацапам бих си сложила една малка ежедневна превръзка за всеки случаи :)

Nadelina
04-03-2008, 16:09
Az sym go pravila. Naprimer kogato hodq do universiteta i mi se nalaga da ostavam poveche vreme tam i nqmam namerenie da vlizam v ujasno mrysnite toaletni predpochitam da sym zashtitena taka.

NotInLove
04-03-2008, 16:35
Ми може особено като по дълго време нямаш възможност да посетиш тоалетната така ще си сигурен, че няма да се изцапаш :) иначе ако ходиш на 1-2 часа мисля, че няма нужда и от 2-те

DisciplineAndOrder
04-03-2008, 17:21
според мен е безсмислено

bebitooo___
04-03-2008, 19:02
Ами не съм ги пробвала и двете едновременно,но както казаха преди мен-ако сменяш често превръзката/тампона и имаш добра лична хигиена опасност от протичане няма :)
Мисля, че личната хигиена не играе роля в този случай.. Тук става въпрос най-вече за количеството и примерно за облеклото... Естествено трябва да се поддържа перфектна хигиена, но за да не се получават някакви инфекции или замърсявания, а пък от моя гледна точка, за да ми е по - комфортно.. Ако например ти се наложи да идеш някъде по работа или където и да било и нямаш възможност в продължение на повече от няколко часа да си смениш превръзката и тампона.. просто няма дръг избор според мен.. Говорите така сякаш е нещо странно или нечовешко.. 8)

LuCiFersAngeL
04-04-2008, 08:15
Абе направо можете и по 3 превръзки да слагате и няма да имате грижи по цяло денонощие! Стойте с тоз тампон по 6-7 часа и после " Ааа, кво ми има?" - ми инфекция се нарича. Тампоните трябва да се сменят задължително, на 3-4 часа, освен ако не ви пука за здравето еи.
Единствения вариант, в който е необходимо и допустимо да сте с тампон и превръзка едновременно е ако случайно ви тече тооолква силно, че след 1-2 часа тампонът пропуска.

Nadelina
04-04-2008, 08:23
Абе направо можете и по 3 превръзки да слагате и няма да имате грижи по цяло денонощие! Стойте с тоз тампон по 6-7 часа и после " Ааа, кво ми има?" - ми инфекция се нарича. Тампоните трябва да се сменят задължително, на 3-4 часа, освен ако не ви пука за здравето еи.
Единствения вариант, в който е необходимо и допустимо да сте с тампон и превръзка едновременно е ако случайно ви тече тооолква силно, че след 1-2 часа тампонът пропуска.
Pyrvo shte kaja che da.. ima momenti v koito mi teche tolkova mnogo che se nalaga da smenqm tampona prez chas ili dva nai mnogo. Predstavi si otida da svyrsha neshto. Ili izlqza na kafe i hop izcapam se. Ako sym s prevryzka togava nikoga ne se pritesnqvam. A otnosno tova che tamponite se smenqt na 3-4 chasa ne sym syglasna. V listovkata na paketcheto pishe che se smenqt do 8 chasa. Dori nqkoi momicheta spqt s tampon. I kakvo....neshto stanalo li im e? Ne kazvam da ne si poddyrjat higienata ili da go dyrjat sumati vreme no do 8 chasa e napylno normalno da si s edin tampon.

XXX_f
04-04-2008, 08:26
ами на определен ден от цикъла ми слагам и двете, защото докато съм на работа ми се е случвало да се нацапам и беше мн кофти ситуация...малко е гадничко лятото, но няма как.

LuCiFersAngeL
04-04-2008, 09:00
Dori nqkoi momicheta spqt s tampon. I kakvo....neshto stanalo li im e?
Емм... да спят бе, да са живи и здрави :-| Топло и влажно - рааай за бактериите! А и нали менструацията освен за отделяне на неоплодената яйцеклетка служи и за пречистване на половата система. Е какво ти се пречиства като втасваш от сутрин до вечер с един и същ тампон набучен в... :?
Както вече споменах при обилно кървене няма проблем да се сложат тампон и превръзка. Все пак не става да излезеш някаде по работа и на всеки час да тичаш до тоалетната на някое попътно барче, че да сменяш превръзки или тампони. Тогава да! НО да си сложиш и двете просто ей така за да нямаш грижи до вечерта не мога да го възприема,
Не карам никой да се съгласява с моето мнение. В крайна сметка всеки има право на избор и сам решава за себе си! :-)

sweet_bubka
04-04-2008, 09:39
az sam go pravila tova 1 pyt,poneje oniformata na rabuta mi be6e kysa 4erna poli4ka,a mi be6e 2-3 den i mi te4e6e s/r silno i tampona se pylne6e za okolo 30 min. i poneje nqmah vazmojnost postoqnno da hodq do wc i bqh taka s tampon i s prevryzka

Pedigree
04-04-2008, 09:47
Ем...двойна защита,ако ти тече толкова много,на мен не ми се е налагало да пробвам,една превръзка си ми стига. :-D

zvezdichka777
04-04-2008, 10:33
ами аз лично много рядко нося тампон-само в крайни случаи и досега си нося само тампон-без превръзка!Но ако ме е страх да не се нацапам бих си сложила една малка ежедневна превръзка за всеки случаи :)

+1

S_L_A_D_U_R_K_A
04-04-2008, 13:17
Тампон+Ежедневна превръзка=100% защита за няколко часа :)

misspurple
04-04-2008, 14:00
Сменяй често нещата и няма да има проблеми,нито нужда от двойна защита,но иначе не мисля,че има нещо лошо в това да си и с тампон,и с превръзка-защитаваш се...на макс :D

GabisiTa
04-04-2008, 15:22
Не съм пробвала и с двете... Или само тампон или превръзка ми е достатъчно :-D :)

st1ka
04-04-2008, 17:27

+1

iF_kA
04-04-2008, 18:25
Ami az po4ti vseki den sum taka,za6toto treniram i ako sum samo s prevruzka propuska,a samo s tampon - nikoga ne moga da sum sigurna koga 6te prote4e po ekipa, za6toto use6tam kogato e napoen do krai,no nemoga da ti4am do wc vednaga :( zatovaaa dvoina za6tita :-P

SweEety
04-04-2008, 18:51
Dori nqkoi momicheta spqt s tampon. I kakvo....neshto stanalo li im e?
Емм... да спят бе, да са живи и здрави :-| Топло и влажно - рааай за бактериите! А и нали менструацията освен за отделяне на неоплодената яйцеклетка служи и за пречистване на половата система. Е какво ти се пречиства като втасваш от сутрин до вечер с един и същ тампон набучен в... :?
Както вече споменах при обилно кървене няма проблем да се сложат тампон и превръзка. Все пак не става да излезеш някаде по работа и на всеки час да тичаш до тоалетната на някое попътно барче, че да сменяш превръзки или тампони. Тогава да! НО да си сложиш и двете просто ей така за да нямаш грижи до вечерта не мога да го възприема,
Не карам никой да се съгласява с моето мнение. В крайна сметка всеки има право на избор и сам решава за себе си! :-)

съгласна съм с теб с това за бактериите.Наистина не е правилно да стоиш толкова време с един тампон особено през нощта.Чела съм че не трябва да се спи с тампон. :)

iveto__91
04-05-2008, 14:29
tova ozna4ava 4e 10000000000% ni6o nqma da proli4i.izprobvano e. :grin:

Undying
04-05-2008, 15:27
Ами аз слагам от ежедневните превръзки,когато нося тампон.Иначе така с обикновена превръзка + тампон не съм пробвала,не виждам смисъл.