Влез

View Full Version : Променило ли се е значението на "Обичам те"?

bequick
04-06-2008, 18:38
Мислите ли, че в "обичам те", вече не се крият онези съкровенни чувства както преди време или е само израз, който е повече желание?
Когато казвате "обичам те" мислите ли го, или го казвате, само защото мислите, че трябва да го кажете?

ToySoldier
04-06-2008, 18:44
"Обичам те" вече ми звучи като някой поздрав, поради тъпата причина че всяко второ момиче го казва на всички свои познати(а и не чак толкова познати) когато ги види

bEbsI
04-06-2008, 18:49
Променят го онези тъпи лигли,който го казват на 2-рия ден. И не за мен тези думи никога няма да променят значението си,защото видиш ли някой хора найстина влагат нещо от себе си когато ги казват...

bebe_s_bazuka
04-06-2008, 18:53
Да определено смисълът, който се влага в думата обичам те не е както преди.От както се появи тази мода да казваш на всеки за щяло и не щяло обичам те думата загуби предишното си значение вече като,че ли няма стойност.Истината е,че звучи валшиво в устата на днешната младеж, защото в нея вече не се влагат онези прекрасни чувства.

zaikooo
04-06-2008, 18:54
Според мен трябва да се употребява с истинското си значение,а не на ляво и на дясно да разправяш врели не кипели. :? Хора казвайте "Обичам те",когато го чувствате найстина

Sintya
04-06-2008, 18:55
Да. Вече е като 'здрасти' и 'чао'. Казваме го на приятелки, познати и не чак толкова, ето така за гъзария...
Принципно се опитвам да го казвам на хора, които значат много за мен и мисля, че успявам.
Тоест, обичам те, вече е просто шега... или даже по лошо, обикновена дума.

blueberry_14
04-06-2008, 18:57
Аз лично го казвам на приятеля ми, защото наистина го чувствам, но също се съгласявам с другите мнения, че тази дума вече се използва за щяло и нещяло.. :?

SINDEL
04-06-2008, 18:57
Не, аз казвам 'оби4ам те', когато наистина го 4увствам. И не искам да ми го казват, ако е само лигавене и шега. 'Оби4ам те' е ужасно сериозно и отговорно, обещава много...

Obsession
04-06-2008, 19:01
За мен тези думи наистина значат много силни чувства, не ги използвам за куцо, кьораво и сакато. Обаче като гледам някои малки лигави дечица раздават "Обичам те!" сякаш е нещо простичко, сякаш го изпитват към всеки, а това не само, че е невъзможно, не е и оскверняване на истинския смисъл...

*.~*` *~* anaRial *.~*.`*
04-06-2008, 19:03
Ne, znachenieto na tazi duma ne moge da se promeni. Problema e, kogato nqkoi go upotrebqva nepravilno. No tva ne trqbva da ima znachenie, ne na dumite ponqkoga trqbva da se obrushta takova vnimanie, zashtoto to se useshta.. ;)

donkihot
04-06-2008, 19:07
за мене думите оби4ам те са нещо свещенно,но го нау4их откакто съм със сегашния си приятел! За тези думи найстина трябва да се влага 4увство!!!

confused_d
04-06-2008, 19:12
Мисля, че хората доста злоупотребяват с тези думи ! Ей така ги дрънкат за щяло и нещяло.. Особено малките тъпи лигли дето на всеки срещнат се лигавят.. ъъ мноуу си те лофкам или некфи такива от което направо ми се повръща :x За мен тези думи са толкова силни .. доста трябва да се замисли човек преди да ги използва .. има толкова много сила и чувство в тях .. според мен не се изричтат просто така .. :? Хора.. замислете се малко .. на кого и защо ги казвате .. :!:

krisi_bep
04-06-2008, 19:17
За някои се променят и не значат почти нищо...За мен значат и то много.Казвала съм го на малко хора,на момчета-не.Не съм намерила подходящ,който да ги чуе.На няколко приятелки и на близки...това е .За съжаление вече някои ги казват като задължение.Той/тя ти казва "Обичам те." и ти се чувстваш длъжен да му отвърнеш със същото,но не е така.По-голямата част от младото поколение не го разбират.Не мога да разбера как някой от противоположния пол ще ми го каже,а аз не отвръщам на чувствата му ,но да го излъжа :? Супер гадно е...

shady^baby
04-06-2008, 19:24
Според мен трябва да се употребява с истинското си значение,а не на ляво и на дясно да разправяш врели не кипели. :? Хора казвайте "Обичам те",когато го чувствате найстина
+1
нз как има хора които го казват просто ей така..и аз преди си мислех че мога да кажа на всеки "обичам те",но наскоро осъзнах че не е толкова лесно,понякога просто не мога да го кажа...

pyfpaff
04-06-2008, 19:28
mislq che tazi tema se diskutira prekaleno chesto i zabelqzvam che sega e"moderno" da govorim i da se vuzmoshtavame kak postoqnno teen-ovete q izpolzvat za shtqlo i neshtqlo.na praktika e taka obache e veche banalno..i da iztyrkano e (ponqkoga),no ima i oshte hora,koito sled kato chyqt tazi duma ot lubimiq iztrupvat i ne e kato dobyr den za tqh..a ako govorim za nqkoq drebna usluga sled koqto sledva "olee obicham te" ...nqma nujda ot komentar.

MoOnLiGhT_ShAdOw
04-07-2008, 04:36
Според мен вече много рядко се зачита истинското значение на думите. Всякакви келеши казват "Обичам те!" на гаджетата си на първия ден, а след седмица не могат да се гледат. Заради такива като тях понякога се чувствам гузна пред приятеля ми да не прозвуча, че му признавам какво чувствам само рутинно. :? Добре, че той си знае за чувствата ми и не ми е нужно допълнително да му обяснявам. :)

slun4ice_90
04-07-2008, 06:15
Мислите ли, че в "обичам те", вече не се крият онези съкровенни чувства както преди време или е само израз, който е повече желание?
Когато казвате "обичам те" мислите ли го, или го казвате, само защото мислите, че трябва да го кажете?Mnogo si prava,taka e.Mnogo hora zapo4naha otdavna da kazvat "obi4am te",prosto.Tva mi e super protivno.Az NIKOGA ne go kazvam ei taka.Vinagi,go kazvam kogato go 4uvstvam,4e trqbva da go kaja. :-P Togava nqkaksi se polu4ava cqlata magiq i vs4ko e po-gotino,iskreno i t.n. :grin:

TheNewReligion
04-07-2008, 09:01
"Обичам те" вече ми звучи като някой поздрав, поради тъпата причина че всяко второ момиче го казва на всички свои познати(а и не чак толкова познати) когато ги види
+1 I az go kazvam , zashtoto me murzi ! :D :D :D

az17
04-07-2008, 09:14
Hehe Obicham te kazvam na vsqko momi4e haha :-D :grin: pyk i tq vqrva sydba.. :D Am rqdko se slu4va da go 4uvstvam :P :-P

zvezdichka777
04-07-2008, 09:49
Ами до една степен,тфа ''Обичам те'' е изгубило значението си поради причината че всички(почти) си хващат некое гадже така за 1-2 седмици и на 3-тия ден вече се започва..''Обичам те мило,ти си всичко за мен..Обичам те,Обичам те'' Не мога да разбера като не го чувстваш защо трябва да го казваш ...? От друга страна не е загубило значението си и никога няма да го загуби,щото има такива които си го казват ей така за кеф,но има и хора които го чувстват истински и го каазват на любимият човек .. те го чувстват и това за тях е дума в която се крие смисъл ..

unfaithful1234
04-07-2008, 11:20
Променило се е и то мнооого!Вече всеки го казва,независимо от това дали го чувства,или не.Аз никога не бих казала "Обичам те" на някого без да го чувствам...Има разлика между това някой да харесва някого и това да го обича.И то разликата е в светлинни години!!!

UnaBletoLoVeU
04-07-2008, 13:17
За мен "Обичам те" далеч не носи някакво специално значение...еми така де, какво да си кривя душата. Вярно, може би трябва да е по-специално, но аз го възприемам като всичко друго.
Понякога го казвам вместо "Мерси много!", защото е по-силно от "Благодаря!" и поражда мисли за колко много цениш направения жест. Друг път го казвам ей така, за да се излигавя. Примерно, ако се скарам с приятелка на шега и тя каже "Леле .... бла бла бла...колко си зле" /хипотетично/, аз бих отговорила "И аз те обичам" като далеч нямам точно това в предвид.
Като прочетох всичките тия мнения, как го казвате, само когато наистина го чувствате, едва ли не се почувствах сякаш не обичам приятеля си. А не е така. Понякога и на него му казвам "Обичам те!" бяз да мисля толкова и дори сякаш не осъзнавам какво казвам, но това не значи, че не го чувствам. "Обичам те" се доказва, а не се казва. На кого му пука как се използва, ако си го показал?

braveheart
04-07-2008, 14:07
Не, аз казвам 'оби4ам те', когато наистина го 4увствам. И не искам да ми го казват, ако е само лигавене и шега. 'Оби4ам те' е ужасно сериозно и отговорно, обещава много...

Karamel4e_to
04-07-2008, 14:13
Когато казвате "обичам те" мислите ли го, или го казвате, само защото мислите, че трябва да го кажете?

obicham te tfa veche zagubi silata si taq duma seki vsichki koito sa gadjeta si go kazvat oshte na 1viq den tva veche ne oznachava istinska lubov a prosto duma a vsashnost e tolkova silna duma az sashto go kazvam no ne obicham choveka kazvam mu go za da ne go obidq shoto toi mi go kazva tfa ne e pravilno no :-( kvo da se pravi :(

Miss_Perfekt
04-07-2008, 14:52
Всеки може да каже "обичам те" но в днешно време много малко хора го казват защото наистина го чустват

miss_91
04-07-2008, 18:29
"obicham te" ve4e mi zvu4i kato pozdrav

GabisiTa
04-07-2008, 18:32
Може би за повечето се е променило значението, но лично за мен не е.. не го казвам на всеки, а само когато наистина го чувствам... Не знам как някой могат да го кажат просто така, аз не мога... :(

hanovete
04-07-2008, 18:35
абе жените/момичетата по-често го казват за разлика от мен -типичен Ал Бънди ако може без тези 2 думи да минем нема да е зле.Понякога е достатъчно само с действие да покажеш чувствата си :-D

alkobalko
04-07-2008, 19:05
Това са много силни думи и никога не съм ги казвала, няма и да ги казвам без да ги почувствам. Това е израз на силни чувства и не е нормално да се използват като "Здравей".

victoriq
04-07-2008, 19:06
Еми аз "Обичам те" съм казала на две момчета,които наистина обичах...Казвам го и на 2 фр,защото също ги обичам!А когато едно момче ми каже тези тъй прекрасни думи имам чувството,че ще се пръсна от щастие... :grin: Но се съгласявам,че вече е като поздрав... :?

CuRly_Doll
04-07-2008, 19:18
Всеки втори вече казва,че обича този или онзи,което е казано не,за да разкрива чувствата,а просто защото вече е нещо като "поздрав" (както казаха и преди мен),няква мания,мода....Лично аз казвам "обичам те" само тогава,когато го почувствам и когато сама за себе си съм убедена,че трябва да го кажа точно на този човек,в точно този момент...Това "обичам те",което чувам всеки ден в повечето случаи е просто една красива лъжа...За да обичаш,трябва да го почувстваш,а не да го кажеш,защото просто "трябва"... :?

UnaBletoLoVeU
04-09-2008, 20:00
Ей, вие пък тук всичките, които сте писали (без мен :P ) все само реално казват "обичам те", все се възмущават от "малките, които го казват като здравей-здрасти", ама съм сигурна, че и вие сте същите ;)

ПП. Айде допускам един-двама да казват истината, ама повечето бая се правят :)

5StaR
04-09-2008, 20:40
НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО, защото израза "обичам те" никога не е имало фиксирано значение, всеки го разбира по свой начин..

w0sh
04-09-2008, 20:41
Обичам те винаги си е значело едно и също: страдам от психично разстройство.

5StaR
04-09-2008, 20:44

Хахаха значи и ти много обичаш :-P :-P :-P

w0sh
04-09-2008, 20:44

Хахаха значи и ти много обичаш :-P :-P :-P

Мама тате баба дядо....

apparition
04-09-2008, 20:58
не прочетох всичко, ама и тфа което прочетох......начиииии кфо...сички в тоя форум не използват "обичам те" за щяло и нещяло...брей брей браво на вас бе...един не се намери да каже нещо друго...по тая логика няма такива дето раздават обичам те навсякъде.

Fantomche
04-09-2008, 21:07
vinagi sum se 4udila na nqoi mom4et kak postonno kazvat na momi4eto do sebe si obi4am te edinstvena si druga kato teb nqma6e isamo omaivat kato sa go kazvali i na drugi kogato sum s nqkogo i na men mom4eto koeto ed o men i mi kaje obi4am te nikoga ne sum mogla da izreka tezi dumi za6too obe6tavat mnogo i zna4enieto im e ogromno mnogo trudno kazvam OBI4AM TE

5StaR
04-09-2008, 21:52
Обичам те... ЛОЛОЛ пак го казах без проблем деба какво ми става.... Обичам те и пак го направих елелел мн съм зъл.. Тва е същото като ми казаха никога да не казвам никога....кек никога .

ОБИЧАМ ВИ ВСИЧКИ !@#!@#!
NOT

alex_devv
04-09-2008, 22:07

8)

50cent
04-09-2008, 23:46
е тва на мен ми е болната тема
наистина много се е изменило значението на думата "Обичам те" но наи лошото е че има хора сами си вярват че наистина обичат човека до него тука малко ли пъти съм чел теми на зарязани момичета и отговорите на тези теми са все от рода -Ако тои наистина те обичаше...
е кво е тва то днешните тиинове почти никого необичат аз да ви кажа

Ivalinka
04-10-2008, 04:02
аз го казвам на ден по 20-30 пъти на приятелки...при мен е нещо като "Здрасти,как си ?" :-D

ARToftheDEVIL
04-10-2008, 06:55
omg
тая дума са я заслужили 3ма човека
майка ми
приятеля ми
и
най-добрата ми приятелка
басииии ся вс 2ра пикла го казва отначало

xercu
04-10-2008, 08:18
Какво толкова разсъждавате над тва "Обичам те!" - не знам :neutral: ... "Обичам те" са просто 2 думи ... и преди са били 2 , и сега са 2 ... Винаги ще има някой странни хора , които ще бъдат омайвани само с тези 2 думички ... :? Винаги ще има и момиченца , които казват на приятелките си , че ги обичат , а няколко дена след това ще им говорят зад гърба ... :?

mwniche
04-10-2008, 08:43
Според мен "Обичам те" няма точно определено значение...Всеки си го приема по свой начин.... Така, че всеки може да си я казва когато и на когото си поиска.. :-P :-P :-P :-D Лично аз казвам "обичам те" на мн малко хора :-) :-) :-) [/b]

MartyParty
04-10-2008, 11:54
ем...за мене не.

yuyuto
04-10-2008, 12:27
Не винаги... Когато си говорим с приятелки постоянно си го казваме, но ако го кажа на момче вече е друго нещо... Там никога не го казвам без да има нещо такова наистина... Еми аз съм си любвеобилен човек... :P

ARToftheDEVIL
04-12-2008, 20:12
да наистина това са думи а трябват действия
така че това по някакъв начин се обезсмисля

Co0kIe
04-14-2008, 19:23
Всеки си го възприема по свой начин. Аз лично го казвам, защото го чувствам :)

lyloster
04-14-2008, 19:25
Значението определено се е променило, но аз не си падам много по - модата и си го казвам само когато го мисля наистина, а не за щяло и нещяло, както редовно се прави :-o

hotChocolate
04-14-2008, 19:36
В това съчетание "Обичам те" се крият толкова много чувства и мисли,преди човек да го изрече трябва да е достатъчно сигурен в себе си.Няма лошо хората да си казват ,че се обичат дори и на 2я ден,но трябва да се знае,че любовта най-силно се изразява чрез действия :-)

Yanichka
04-14-2008, 19:43
Значението определено се е променило, но аз не си падам много по - модата и си го казвам само когато го мисля наистина, а не за щяло и нещяло, както редовно се прави :-o Съгласна съм...а иначе аз не го казвам просто защото за мен думите не значат нищо

FreeSpirit
04-15-2008, 10:36
Променят го онези тъпи лигли,който го казват на 2-рия ден. И не за мен тези думи никога няма да променят значението си,защото видиш ли някой хора найстина влагат нещо от себе си когато ги казват...
+1
Аз самата не мога да го изрека към някого ей тей ,без да го мисля...тъпо е

idealnata_t
04-15-2008, 11:29
масово момичетТА не знаят какво зн обич любов и думите ОБИЧАМ ТЕ.... !!!

krem4et0
04-15-2008, 15:34
Не казвам обичам те напразно и не искам дая го чувам напразно. За мен то има ОГРОМНА стойност!

juSTkiddy
04-15-2008, 15:38
За мен това не са просто две думи .. много повече от това е .. На никого(освен на най-добрите ми приятелки) не съм казвала ''обичам те'' .. за мен това са силни думи .. като ги кажа ще съм сигурна,че го изпитвам .. Не искам да го казвам по някакво задължение или защото са ми го казали :)