View Full Version : овариална дисфункция???
gavro64eto
04-07-2008, 16:04
Mnogo sam pritesnena ot 1g ve4e imam problem s cikala no dnes kato hodih na ginekolog i toi mi kaza 4e imam"овариална дисфункция".Molq horata koito znaqt ne6to po vaprosa ili imat sa6tiq problem da pi6at za6toto sam adcki pritesnena,vsi4ko koeto znaete 6te mi bade ot polza
е ти защо не го попита него кво нас ни питаш ние не сме гинеколози 8)
gavro64eto
04-07-2008, 17:02
toi mi kaza 4e 6te mi pravqt izsledvaniq sled 2 sedmici,no dotogava 6te izperkam,molq vseki koito znae ne6to po vaprosa da pi6e
Еми потърси в интернет...има толкова много всевъзможни материали, за квото си душа иска 8)
gavro64eto
04-07-2008, 18:20
az prosto iskam nqkoi da spodeli ako e imal takav problem
kateto_sladkata
04-07-2008, 18:23
а на колко години си?и какъв е тоя проблем с цикъла от една година разкажи ни по-подробно :?
С други думи имаш дисфункция на яйчниците, което ме навежда на мисълта, че вероятно става сума за поликистоза. Може да и да е друга причната, но като цяло според него не овулираш.
В това няма нищо страшно, стига да си попаднала на добър лекар ще се оправиш.Може би ще ти предпише допълнителни хормони под формата на противозачатъчни или друго :)
Споко не се шашкай и следващият път го разпитай по-добре за какво става дума.
P.S. Пуснал ли ти е хормонални изследвания?Ако не,направи си.
gavro64eto
04-08-2008, 11:07
problemat mi e 4e ot 1g ve4e nqkolko meseca piq hormoni-glavno progesteron,pravili sa mi hormonalni izsledvaniq i sled 2 sedmici pak 6te mi napravqt
problemat mi e 4e ot 1g ve4e nqkolko meseca piq hormoni-glavno progesteron,pravili sa mi hormonalni izsledvaniq i sled 2 sedmici pak 6te mi napravqt
Значи имаш недостиг на прогестерон и поради тази причина имаш дисфункция на яйчниците. Направи си пак изследванията и да видим. Интересното е, че те обикновено ти дават допълнителен прогестерон като решиш да имаш бебе вече. Иначе го предписват под формата на противозачатъчни.
gavro64eto
04-08-2008, 14:35
neznam za6to no sam pila 2 pati lekarstva i to vse 4ist progesteron ne protivoza4ata4ni vapreki 4e ne iskam vse o6te da imam bebe
neznam za6to no sam pila 2 pati lekarstva i to vse 4ist progesteron ne protivoza4ata4ni vapreki 4e ne iskam vse o6te da imam bebe
Чудя се просто, защото и аз имам недостиг на прогестерон и лекарката ме пита дали искам бебе или не. И аз като и казах, че не искам тя ми предписа противозачатъчни и каза, че като реша да имам и ако прогестерона не ми се е покачил ще ми предпише чист прогестерон. Ама нали знаеш, всеки лекар е различен :)
Но не се притеснявай това няма да попречи на възможността да имаш деца(ако това ти е притеснението).