View Full Version : Последици от ЕСКАПЕЛЕ !
Момчета и момичета това е молба към вас да се замисляте за дейсвтията си, преди да предприемате каквото и да било. СТИГА с това ескапеле, което е толкова вредно. Преди да правите секс помислете малко за последиците! Това не са бонбонки и най-вече не винаги са ефективни. По-долу ще ви копирам мнения на други жени отностно това хапче и как им е подействало. Дано осъзнаете последиците от това хапче!
На моя приятелка и се скъса презерватива и приятеля и свърши в нея пи ескапел , и сега резултата е на лице : много тежък аборт и на всичкото отгоре тя никота няма да може да има деца .
Мой познат гинеколог ми разказа , че има момичета които вземат хапчето по 3-4 пъти на месец :shock: , пък да не говорим за година . По - добре противозачатъчни отколкото тоя боклук
Пих го преди 10-тина дни и ми доиде на седмия ден. Вече трети ден тече със страшна сила и вече доста се притеснявам. Обадих се на гинеколожката и тя ми предписа Метергин. Никога повече няма да пия такива гадости...изтече ми кръвчицата и ходя като замаяна 3 дни..
Здравейте,
Малко късно се включвам в темата за Ескапеле, но просто иска да споделя че на мен не ми подейства. Пих хапчето 4 часа след гафа и резултатат е, че сега сам бременна в 3 месец.
На мен пък ми закъснява 5ти ден и 2 положителни теста. Пих ескапеле на 13 час,ама бях овулация..Утре съм на лекар.
Днес правих аборт, защото има риск за плода след прием на Ескапеле.
Правете си изводите.
Свеки е фармацефт и тя го имаше за много сигурно. Даже ми се смееше, имала съм 3 дена да мисля. Сега вече не мисли така
пих ескапеле 24 часа след гафа. даже не разбрахнме има ли гаф или не, така за всеки случай. Изхлузи се презерватива, беше след като ми свърши и всякаш всичко беше ок. Сега ми закъснява вече цяла седмица и помен няма от цикъл
Пих го след "гаф" и повече няма да повторя! Закъсня ми с 1 седмица,а през нощта преди да ми дойде получих такива болки,че раждането ми се видя песен То поне мина за половин час,а сега болките бяха цяла нощ! На другия ден ми дойде обилно, с огромни съсиреци ,повече това не го взимам,ако ще 10 деца да родя!
Здравейте, и на мен ми се наложи да го пия тва хапченце миналата коледа, дойде ми 3 пъти за месец и половина както исках да ми дойде, така изведнъж се чудих кога ще спре и аз имах ужасни болки и съсиреци. Немисля повече да го ползвам определено. :oops:
На мен след ескапеле ми дойде след 35 дена,но още на следващия ден когато го пих, започнаха болки в яйчниците, главоболие, много силна отпадналост и три дни бях с температура 38 градуса.
Zdraveite i az predi mesec nqkude (27.10)pih eskapele...i sled tova trqbvashe da mi doide kum 9 noemvri..a mi doide na 19 ti.Cikulut mi beshe do kum 23 ...sravnitelno normalen..i izvednuj kum 28 usetih mn silni bolki v desniq iai4nik.Boleshe me zverski...i imah leko te4enie...kum 30 ti prez noshta se subudih s bolki i vidiah 4e pak mi e doshlo...i sega oshte sum v cikul.
Ами за Ескапел бих казала само едно,може да е много ефикасен,ама има толкова много странични ефекти. Пиеш го след няколко дена ти идва със страхотно кръвотечение,което незнаеш кога ще спре. За жалост тва маничко хапченце което струва 26 лв. може да ти създаде такива проблеми,цялият организам ти обарква и хормони... и ти се ебава цялата система. После това може да доведе до анемия от тази кръвозагуба,дори може да се налага кръвопреливане. Аз съм пила Ескапел и не смятам нигога да го взимам повече,не го препорачвам и на вас..
Преди 2 седмици взех Ескапеле 6 часа след "гаф",но така и не ми дойде.Вчера си купих тест за бременност и се оказа положителен Ужасих се!И сега следва......аборт Така,че много е ефикасно това хапче,направо нямам думи!Поредната глупост създадена за да печели някой.Моя съвет е да бъдете изключително внимателни за да не се стига до необходимост да взимате това хапче.
ЗАБРЕМЕНЯХ при прием на Ескапеле под 12ч - мисля бяха 9-10ч
преди 2 седмици уж стана гаф,пих ескапеле.След това ми се наду корема все едно сам пак в 9 месец.Вчера ми дойде,вечерта сварши.Днес се сабудих и със ставането все едно имах среща с бързия влак,вие ми се свят,болят ме яйчниците и на обяд пак ми прокървя.Доста тъмен цвят.Сега боли имам и хрема+световартеж.Дано това значи,че следващите 9 месетса ще си ми идва.Рано ни е за второ
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Стига бе тва не е възможно .. аз съм купувал ескапел десетина пъти и никое от момичетата не е имало проблеми .. в смисъл незнам да съм татко досега .. но ме стряскаш .. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Браво че някой се е сетил да направи такава тема, смятам че е много полезна и дори мисля че е редно да се направи важна тема. \:D/
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Стига бе тва не е възможно .. аз съм купувал ескапел десетина пъти и никое от момичетата не е имало проблеми .. в смисъл незнам да съм татко досега .. но ме стряскаш .. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Това не се случва при 100% от жените, но има голяма опасност от това. При следващата ти приятелка може да се случи.Внимавай. 10тина пъти ескапеле не ми звучи добре !
amatorium
04-08-2008, 10:14
I az otdavna govorq sreshtu posledicite ot tiq lekarstva i che trqbva da se piqt v kraini sluchai, no nqkoi detsa tuk uporito pravqt gafove i posle mislqt da se razminat q s hapche anti-bebe, q s nqkoe malko abortche. Imam nqkolko poznati, koito v momenta otchaqno se opitvat da zabremeneqt, a ne mogat sled maluk sladuk abort... Ama haide da ne budem tolkova mrachni v tozi slunchev den. :-)
Wrathchild
04-08-2008, 10:34
Айде стига вече с това Ескапеле. Еми логично, при повечето хора има странични ефекти, ама като не мислят така е (поне повечето, има гафове, които наистина не са по вина на хората). По-добре ли е ако се скъса презерватива някое момиче да стане майка на 16-17? Аз като пих защо пък странични ефекти изобщо не съм имала, дори тези в брошурата.
Извод: Мислете!
Здравейте, темата е страхотна:)
единственото нещо, което искам да посъветвам всички (освен това да мислят като правят секс) е да не хукват веднага към аптеката за Ескапеле, защото имам чувството, че има доста хора, които го взимат от страх, без основателна причина.
а относно въпроса на Wrathchild "По-добре ли е ако се скъса презерватива някое момиче да стане майка на 16-17?" бих отговорила - По- добре ли е да не ти подейства хапчето, да направиш аборт и повече никога да не можеш да станеш майка???
ед
инственото нещо, което искам да посъветвам всички (освен това да мислят като правят секс) е да не хукват веднага към аптеката за Ескапеле, защото имам чувството, че има доста хора, които го взимат от страх, без основателна причина.
---> Именно. И се замислете дали вяско скъсване на презерватив означава директно бременност?
аз имам въпрос...понеже на скоро ми се наложи да пия Ескапел...Възможно ли е страничните ефекти от листовката да се появят след 1 седмица?Защото го пих на 28 вечерта(след 4 4аса след "гафа")и още не ми е дошло а ми казаха 4е трябва да ми дойде до 1сед след като сам го изпила.От 2 дена ме болят яйчниците,усещам някакво напрежение..Гардите ме болят от малко повече време .. и нз мн съм объркана.Днес си правих тест и е отрицателен ама нзз още имам страх ... Повече не искам да ми се налага да го пия!И междудругото сте прави ... аз го пих повече от страх май.
Wrathchild
04-08-2008, 20:08
Бокита, само дето тя и да не го приеме пак ще забременее, пак ще направи аборт, пак няма да може да има деца. Ако е готова да го гледа просто няма да пие хапчето.
Ако не иска пък деца ще си опича акъла преди да го прави без презерватив. За мен момиче на такава възраст не може да гледа дете. Но пък това е вече друга тема, която няма място в тази.
Мисълта ми е, че не е от най-полезните неща, но пък не е задължително да се проявят такива ефекти. Да, да, знам, не е нужно да чакаш да стане. Но пък не е и нужно да се чудиш 'абе ще ми дойде ли, няма ли да ми дойде...'. Така според мен е поне мъъничко по-сигурно...
аз имам въпрос...понеже на скоро ми се наложи да пия Ескапел...Възможно ли е страничните ефекти от листовката да се появят след 1 седмица?Защото го пих на 28 вечерта(след 4 4аса след "гафа")и още не ми е дошло а ми казаха 4е трябва да ми дойде до 1сед след като сам го изпила.От 2 дена ме болят яйчниците,усещам някакво напрежение..Гардите ме болят от малко повече време .. и нз мн съм объркана.Днес си правих тест и е отрицателен ама нзз още имам страх ... Повече не искам да ми се налага да го пия!И междудругото сте прави ... аз го пих повече от страх май.
Тези болко в яйниците и това напрежение са вероятно от хапчето. Аз лично не съм го пила и не знам какви са му страничните ефекти тично, но ако съдя по коментарите, които съм копирала по-горе ми звучни нормално.
Wrathchild Пускайки тази тема имах предвид, не да се отпише тотално този метод, а просто да не се пие за щяло и нещяло(от страх)и младите да се замислят преди да го правят без презерватив.
alex_devv
04-09-2008, 11:41
много полезно :)
дано да се сещат да прегледат преди да пускат глупавите си теми...
Homunuculus
04-09-2008, 11:42
Едва ли,от както е пусната тая тема има поне 3 други за ескапел
](*,)
MiSs_DioR_CheRiE
04-09-2008, 16:52
Dano si vzemat nqkva pouka teq deto go piqt kato bonboni za gurlo :? Imam 4uvstvoto 4e nikoi ne 4ete listovkite na po-serioznite lekarstva i nikoi ne se zamislq kvo moje da stane :? a za temata evalata za usiliqta ama naistina ima pone 5 pusnati temi za escapelle sled tazi :shock:
Мерси :oops:
Айдеее момичетаа четете :) и задавайте въпроси тук ако искате вместо да се задръства форума с подобни теми ;)
menta_loverka
04-09-2008, 19:07
Ми нз аз пих ескапел и имах само леко течение и нищо друго, но не мисля да го пия пак. Въпреки, че понякога нищо не зависи от мен и човека до мен като сега например когато ни се скъса кондома, не че е сложен неправилно просто си е бил калпав...
MoOnLiGhT_ShAdOw
04-11-2008, 05:06
Уау, още съм девствена, но с приятеля ми сме си говорили, че когато започнем полов живот, 100% ще се подсигуряваме с презерватив, макар аз лично да съм претръпнала от четене на теми за скъсани презервативи и да откачам... А сега като прочетох и за страничните ефекти от Ескапеле... :-o Май почти се отказах от секса... :-D (смея се, ама май съм по-скоро сериозна... :? )
Искам само да кажа, че ако се скъса презерватива по време на акт, ПРЕДИ да е свършил и ако го смените веднага не е нужно да се пие ескапеле. Според мен пийте в краен случай ако се скъса след като е свършил и се разтича.
Homunuculus
04-11-2008, 06:01
Айдеее момичетаа чете :) и задавайте въпроси тук ако искате вместо да се задръства форума с подобни теми ;)
Според мен главно момчетата е хубаво да я четат тая тема,защото обикновенно ние сме инициаторите на гафа,за да ни е по-голям кефа! Просто трябва да го прочетем това веднъж и да се замислим струва ли си да прекараме човек който обичаме през това ,само за да си напрайш кефа за 10 сек.....
Айдеее момичетаа чете :) и задавайте въпроси тук ако искате вместо да се задръства форума с подобни теми ;)
Според мен главно момчетата е хубаво да я четат тая тема,защото обикновенно ние сме инициаторите на гафа,за да ни е по-голям кефа! Просто трябва да го прочетем това веднъж и да се замислим струва ли си да прекараме човек който обичаме през това ,само за да си напрайш кефа за 10 сек.....
Е да ама и момичетата имат думата. Те винаги могат да кажат - НЕ не искам да го взимам или ДА,искам. :)
Homunuculus
04-11-2008, 06:08
Mм така си е:)
BTW MSN!? :-)
MoOnLiGhT_ShAdOw
04-11-2008, 07:36
Искам само да кажа, че ако се скъса презерватива по време на акт, ПРЕДИ да е свършил и ако го смените веднага не е нужно да се пие ескапеле. Според мен пийте в краен случай ако се скъса след като е свършил и се разтича.
И това го има, ама аз понякога се правя на "много прочела и разбираща" и на "голяма негативистка", защото съм чувала, че и от предеякулационна течност може да се забременее, а пък изтръпвам от глупости...
И това го има, ама аз понякога се правя на "много прочела и разбираща" и на "голяма негативистка", защото съм чувала, че и от предеякулационна течност може да се забременее, а пък изтръпвам от глупости...
Да, тя съдържа сперматозоиди(макар и малко), но не означава, че ще стане гаф при самото скъсване на презерватива. Защото скъса ли се- разбира се се сменя веднага.Няма проблем.
Опасно е ако се прави без презерватив.
Еее мааму стара не се научихте че се пише ЕСКАПЕЛ!!!
Знам че поста ми не е уместен но тва "e" накрая ми боде очите от няколко дни...
Иначе дам полеза тема 8-)
MoOnLiGhT_ShAdOw
04-11-2008, 08:15
Да, тя съдържа сперматозоиди(макар и малко), но не означава, че ще стане гаф при самото скъсване на презерватива. Защото скъса ли се- разбира се се сменя веднага.Няма проблем.
Без излишно превземане и излишна фамилиарност мога да заявя, че внесе светлина и спокойствие в живота ми. ;-) :mrgreen:
Без излишно превземане и излишна фамилиарност мога да заявя, че внесе светлина и спокойствие в живота ми. ;-) :mrgreen:
Радвам се :) ако има нещо друго питай тук или на ЛС :-)
Пила съм ескапеле 2 пъти и никога не съм имала проблеми...незнам при секи е различно...
Пила съм ескапеле 2 пъти и никога не съм имала проблеми...незнам при секи е различно...
2 пъти...надявам се поне, че е било в доста раздалечен период от време.Имала си късмет, но не се знае как ще е следващият път, внимавай :)
LetiCherry
04-14-2008, 09:21
Malko li4en opit s 'Postinor i Escapelle.
Pila sum 1 put Postinor (kato go ima6e o6te) predi godina i polovina nqkude (makar 4e sega kato se zamislq nqma6e osoben smisul,za6toto v momenta v koito se skusa prezervativa se 4u, priqtelqt mi ne be6e svur6il v men, nito ni6to i vednaga smenihme prezervativa...). Predi 2 meseca za sujalenie pih Escapelle, za6toto priqtelqt mi svur6i v men, a po prezervativa ima6e stranni grapavi dup4ici :shock: Purviqt put cikulut mi stana adski neredoven za okolo polovin godina napred...Drugoto, koeto e 4etete vnimatelno oputvaneto, tam pi6e da ne se pie ako paralelno poema6 lekarstva na osnovata na carbamazepine, za6toto namalqvat efekta na escapelle kakto i moje da pripadne6. E, az ne bqh pro4ela tova i pripadnah, posle po lekari i nikoi ne zae kakvo mi ima i posle 4ak pro4etoh opisanieto i tam go pi6e6e s debelli bukvi! Taka 4e mnogo vnimavaite!
A posledniq put kato pih escapelle cikulut pak mi se razburka...EDin put mi yakusnq, sega mi podrani s 10 dena, koeto nikoga ne mi se e slu4valo...
ne sum pila ne mi sa e nalagalo ama mai neam i golqmo jelanie :) pak i za aborta nali znaete che veche se prai s vakum a ne da ti starjat matkata i e mnogo po bezopasno - kato kazvam veche ne govorq ot savsem skoro ...
sexy_sladuranka___
04-15-2008, 07:27
На моя приятелка и се скъса презерватива и приятеля и свърши в нея пи ескапел , и сега резултата е на лице : много тежък аборт и на всичкото отгоре тя никота няма да може да има деца .
Мой познат гинеколог ми разказа , че има момичета които вземат хапчето по 3-4 пъти на месец :shock: , пък да не говорим за година . По - добре противозачатъчни отколкото тоя боклук
Ужас!! Сериозно ли говориш? Горкото момиче :(
sexy_sladuranka___
04-15-2008, 07:31
Да напълно , а най - лошото беше че и беше за първи път
Малии направо ме уплашихте с тая тема! :-o Все пак знаех,че тези хапчета не са като "бонбонки", не трябва да се взимат за щяло и нещяло,че може най-мн за 6 месеца веднъж да вземеш и такива,но.... тея последици ме стреснаха много!Добре,че досега не ми се е налагало да взимам,и дано не се и налага! :?
sexy_sladuranka___
04-15-2008, 13:21
Малии направо ме уплашихте с тая тема! :-o Все пак знаех,че тези хапчета не са като "бонбонки", не трябва да се взимат за щяло и нещяло,че може най-мн за 6 месеца веднъж да вземеш и такива,но.... тея последици ме стреснаха много!Добре,че досега не ми се е налагало да взимам,и дано не се и налага! :?
Пожелавам ти от все сърце да не ти се налага :)
sexy_sladuranka___ ако нямаш нищо против ще го кача горе в началото за да се набива на очи ;)
sexy_sladuranka___
04-16-2008, 04:31
sexy_sladuranka___ ако нямаш нищо против ще го кача горе в началото за да се набива на очи ;)
Не нямам , но едва ли ще свърши работа защото всяка си мисли "Това не може да се случи на мен " :)
За съжаление...не знам. Мен лично ме стресна много всичко това. Уж го знаех, но като го прочетох още повече се стреснах!
](*,)
Tova e.....horata sa glupavi i ne mislqt....e*at se na poraziq i ne mislqt za posledstviqta...za taq rabota ima prezervativi...estestveno slushvat se neo4akvani gafove...no pove4eto sa...."pravihme sex, toi svyrshi v men..."i t.n. .......seksa ne e detska igra...ima si vreme i mqsto za vsi4ko...a eskapele ne sa bonboni sezoni i naisitna upotrebata mu e mn vredna..i na men mi se naloji da piq...no prezervativa se beshe skysal....za moe shtastie nqmashe nikakvi stranichni efekti i cikyla si mi e pak redoven....no prosto predi da ska4ate v leglata mislete !!!
](*,)
Tova e.....horata sa glupavi i ne mislqt....e*at se na poraziq i ne mislqt za posledstviqta...za taq rabota ima prezervativi...estestveno slushvat se neo4akvani gafove...no pove4eto sa...."pravihme sex, toi svyrshi v men..."i t.n. .......seksa ne e detska igra...ima si vreme i mqsto za vsi4ko...a eskapele ne sa bonboni sezoni i naisitna upotrebata mu e mn vredna..i na men mi se naloji da piq...no prezervativa se beshe skysal....za moe shtastie nqmashe nikakvi stranichni efekti i cikyla si mi e pak redoven....no prosto predi da ska4ate v leglata mislete !!!Добре казано,но то за такива дори абортът е нищо работа и изобщо не им пука дали ще се наложи да правят,важното е,да са в секса! :x А да не говорим да се уплашат от Ескапеле и страничните му ефекти! :?
Качвам я, защото май пак се започна с темите за ескапеле :)
...Преди около година пих Ескапел 7 часа и нещо след като ни се скъса презарватива :-o ..еми да ама не-не помогна...и при мен едно от последствията беше страшно тежък аборт..7 месечен стерилитет (слава боге,оправих се,вече не съм стерилна) ..никога повече няма да го пия тва нещо :-o :( :shock: :(
Virtuallll
05-31-2008, 22:09
Има толкова начини да се предпазите от бременност... защо трябва да прибягвате до такзи вредна глупост ? Няма смисъл...
MaKiNgMeCraZy
05-31-2008, 22:12
Ескапел не съм пила, но преди около 3 години когато приятелят ми свърши беше с презерватив, но не си го беше извадил.Когато го извади видяхме, че няма нищо в презерватива (беше спукан - с дупчица).Изпаднах в нервна квиза.Братчето ми (един много добър приятел, с когото бяхме като брат и сестра) ми каза да си купя Постинор.Приятелят ми отиде и купи, аз го изпих.Слава богу всичко се оправи, но цикъла ми се разбърка .. беше почнало да ми идва когато си иска.. на 20 дена на 30 .. случвало ми се е и на 16-тия да ми доиде.Оправи се сравнително бързо, но от тогава предпочитам да е без презерватив и да свърши отвън (знам за предеякулационната течност, но така съм преценила ... ако стане нещо ще го гледам .. ), а ако е с презерватив задължително преди да свърши пак да го извади ..
Мисля, че темата е полезна за 13-14 годишните, които се надпреварват коя с колко ще си легне и колко хапчета ще изпият.Май сега това е на мода ..
тфа хапче е ебаси отровата майни.. малее добре че не съм мома.. :shock:
az mislq 4e tva trqq se pie samo v kraen slu4ai
абе, изобщо не е полезно..не че ми е яко, но и аз съм го пила веднъж,тази година...просто щото се изхлузи презерватива и не бяхме сигурни станал ли е гаф или не, но аз не исках да рискувам...повече не мисля да го пия...да чукам на дърво,ама вижте сега...това кървене не е случайно...ако почнеш мн да кървиш, това не е ли така наречение аборт...и супер мн те боли и такива работи, поне някой така ми беше обяснил на мен.Аз като го пих нищо ми нямаше и с това си обяснявам, че най-вероятно гаф не е имало...Но да, чела съм, че жени са го пили и после..хопааа,бебе :o така че...Просто правете безопасен секс ;)
SpOrTs_GiRl
06-01-2008, 19:57
Ехх .. при мен беше ужасяващо .. Толкова зле не съм се чувствала през целия си животеццц .. Не бих поеторила да пия това хапче .... Просто не знам как да го опиша .. Нямам думи.
fuck_brainpants
06-01-2008, 20:25
Да е, някви малки 14-15 годишни тръгнали са ебат - скъсал им се презерватива... ми нека ви !!!!! Ми мислете като се ебете бе ! Хората, че без презерватив го правят пак не могат да забременеят те.... к'во си мислите, че толкова лесно се забременява ли !?!?!?! Ей, така .... нямам думи днешните момиченца колко са тъпи - не казвам НЕ СЕ ЕБЕТЕ ... казвам внимавайте с к'во и кой и не всеки така наречен "гаф" е признак за мъничко човече и съответно ЕСКАПЕЛ (не ЕСКАПЕЛЕ :D :D :D ) Прстооо нямам дууумииии - засърбяла ги путката и отишли с некачествена стока са ебат ..... ОМФГ зляя :-D :-D :-D :-D :-D
аз го пих преди около седмица и днес ми дойде (а попринцип ми идва около 19..) и малко се притесних,защото и ми тече по-малко.
Надявам се поне само това са му страничните ефекти при мен, иначе други оплаквания от хапчето за сега си нямам :)
i az mislq 4e trqbva da se napravi vajna tema :) :) :) :) :)
Бе за кво сички повтаряте че някои хора колкото и да правят секс не могат да имат бебе?МИ ТВА Е ЩОТ НЕЩО ИМ Е ПОВРЕДЕНО БЕЕ!!!!ууу че сте тъпи.
krem4et0
06-07-2008, 13:12
Бе за кво сички повтаряте че някои хора колкото и да правят секс не могат да имат бебе?МИ ТВА Е ЩОТ НЕЩО ИМ Е ПОВРЕДЕНО БЕЕ!!!!ууу че сте тъпи.
Всъщност не е така. Просто трябва освен овулация да са нелице и други неща. Последните проучвания покозват, че 1 жена може да забременее само няколко месеца през годината-2-3. През останалото време-не може. Аз съм правена над 1 година, а съм зачената по същото време, както и по-голямата ми сестра. В дни имаме разлика от няма 2 седмици. да не говорим, че тя е станала след 3 месечни опити, а аз-след 15. Просто освен здрави родители е необходима и доза късмет.
ScionOfStorm
06-07-2008, 16:53
Абе по вечния закон тези, които не искат деца, се оказват с нежелано бебе, а тези, които искат и правят какво ли не да имат, трябва доста да се бъхтят.
Супер тъпо е, ама факт.
А Ескапеле действително е ужасно вредно хапче, и аз не бих го препоръчал на девойките, само в наистина КРАЕН случай.
cS_LaMeRkA
06-07-2008, 17:11
Абе като ви чета повечето постове първо пиете хапчето а чак после си правите тест.... защо не го напраите обратното бре хора.... нали уж е до 3 дена... да знам са че темата е базирана на тези странични ефекти от хапчето, но така може да предотвартите точно този страх който поражда у вас... да не сте бременни... не знам :smt012 И се молете да нема странични ефекти....
Само като прочетох постовете... почна да ме фашта базето и мене... дори и с кондоми :shock:
Poison69Girl
06-07-2008, 19:01
Много полезна тема. Имаше си нужда от такава - приемането на Ескапел май се превърна в нещо като мания в последно време...
Бай дъ уей, някои от постовете да не са от форума на Бг-мама?
П.П. cS_LaMeRkA... Бременност не може да се засече толкова рано. Няма такъв тест.
parkourgirlss
06-08-2008, 07:58
Цитат:
Пих го преди 10-тина дни и ми доиде на седмия ден. Вече трети ден тече със страшна сила и вече доста се притеснявам. Обадих се на гинеколожката и тя ми предписа Метергин. Никога повече няма да пия такива гадости...изтече ми кръвчицата и ходя като замаяна 3 дни..
`````````````````````````````````````````````` Ей това хапче всичко оправя ! (metergin)
да, от там са :D това е много як форум със зрели хора и се доверявам на мненията им :)
като я чета тая тема и настръхвам...
преди 2 дни за малко да взема ескапел... случи се така че приятелят ми свърши в мен и си беше с презерватив, но когато го извади той се беше свлякъл и имаше сперма почти към края... естествено той се панира повече от мен, но се очакваше скоро да ми дойде цикъла и аз казах, че искам да изчакаме поне един ден и ето.... сега съм в цикъл 8) добре, че съм си спестила всичките главоболия покрай тоя ескапел
Всъщност не е така. Просто трябва освен овулация да са нелице и други неща. Последните проучвания покозват, че 1 жена може да забременее само няколко месеца през годината-2-3. През останалото време-не може. Аз съм правена над 1 година, а съм зачената по същото време, както и по-голямата ми сестра. В дни имаме разлика от няма 2 седмици. да не говорим, че тя е станала след 3 месечни опити, а аз-след 15. Просто освен здрави родители е необходима и доза късмет.
Наистина ли не може????Чела съм за толкова случаи в които момичето не е било в овулация пък е забременяло...
А мен специално не са ме правили много време.
SpOrTs_GiRl
06-08-2008, 12:35
Наистина ли не може????Чела съм за толкова случаи в които момичето не е било в овулация пък е забременяло...
А мен специално не са ме правили много време.
Всъщност и при мен е било горе-долу така .. Почти по едно и също време от годината сме заченати с брат ми. Няма и месец разлика.
insanity_666
10-19-2008, 14:37
не знам дали тук е мястото, но за да не пускам 9485943859348531-вата такава тема, може ли тези, които са го пили да споделят какво е било положението с цикъла им на следващия месец да речем? ясно, че при всеки е различно, но все пак като база за сравнение да се знае какво може да очакваш. например нормално ли е да ти закъснее малко и да е много по-слабо от обикновено (говорим за 1 месец след като е изпито хапчето)?
какъвто и опит да споделите мисля, че ще е от полза на всички :)
След приема на ескапеле е "нормално" : да ти закъснее, кръвотечението, да е оскъдно, да е обилно, да те болят много яйчниците и т.н. Страничните ефекти са много :) Или ги имаш или не. Може последиците да се много неприятни, а може и да си късметлийка и да няма притеснителни последици.
insanity_666
10-19-2008, 15:37
хм, въпросът ми беше по-скоро нормално ли е след като го пиеш първоначално да не страдаш от абсолютно никакви странични ефекти, а да се проявят месец по-късно - закъсняване и т.н.? и все пак благодаря за отговора! :)
scoobydors
10-19-2008, 15:58
Поздравление към авторката :)
Темаата е страхотна! Накара ме да се замисля за много неща... :shock:
Браво че някой се е сетил да направи такава тема, смятам че е много полезна и дори мисля че е редно да се направи важна тема. \:D/
+1[/b]
BurningDesire
10-19-2008, 16:47
Айде стига вече с това Ескапеле. Еми логично, при повечето хора има странични ефекти, ама като не мислят така е (поне повечето, има гафове, които наистина не са по вина на хората). По-добре ли е ако се скъса презерватива някое момиче да стане майка на 16-17? Аз като пих защо пък странични ефекти изобщо не съм имала, дори тези в брошурата.
Извод: Мислете!
Тук съм абслолютно съгласна. А за случаите за забременяване след прием на ескапел, то мога да кажа, че момичетата са постъпили глупаво. Хапчето се пие от 12 до 72 часа след акта, а те са избързали, с изключение може би на единия пост, където жената казваше, че го е пила след 24 ч (ако не се бъркам), ама честно казано се съмнявам в думите й. Вярно, че това не са бонбонки и трябва да се внимава, но все пак аз не съм имала никакъв проблем с тях, пила съм до сега 3-4 пъти. Може би има жени с по-чувствителен организъм, но като заключение мога да кажа че това са единични случаи и мисля, че ще се съгласите, че е по-добре навреме ескапел, а не аборт. И все пак ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ПЪРВО, ПОСЛЕ ДА СЕ ДЕЙСТВА! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПО КОЙ ФОРУМ КАКВО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ИНФОРМИРАТЕ ОТ ПО-КВАЛИФИЦИРАН ИЗТОЧНИК!
хм, въпросът ми беше по-скоро нормално ли е след като го пиеш първоначално да не страдаш от абсолютно никакви странични ефекти, а да се проявят месец по-късно - закъсняване и т.н.? и все пак благодаря за отговора! :)
Ами да :) даже в повечето случаи страничните ефекти се получават именно тогава. Ако въобще опреш до тях :)
Айде ще допълня с още няколко мнения, за да ви поизплаша :-P
Здравейте!
Имам следния въпрос, относно ескапел - възможно ли е след приема му, цикълът да се регулира вече повече от 5 месеца? Наложи ми се да го пия края на месец април. Май месец всичко беше ок, юни ми доиде 2 пъти, юли беше ок и следващите месеци та чак досега цикълът ми идва навреме но ми тече по 10 дена. нормално ми е 5-6 дни. Някой имал ли е подобен проблем? Благодаря предварително.
Zdraveite i ot men.iskam da spodelia i moiata istoria za eskapele.Za6toto sled priemaneto mu v momenta sam v 6 mesec.S priateliat mi go napravixme na 19.05 i prezervativa se skasa.ispix xap4eto 7 4asa sled gafa pri polojenie 4e normalniat mi cikal triabva6e da mi e na 26.05 no taka i ne mi doide.
Най-вероятно. Още в предната тема за ескапеле стигнахме до заключението, че когато секса е бил в точния ден на овулацията хапчето не действа. независимо колко часа след това е било изпито. Аз го изпих до 10ч. след случката. също така и когато няма никакви странични ефекти, като гадене,кървене и др. значи не ви е подействало.
Доказателство, моя личност. След два месеца чакаме да се появи нашето Ескапелче. Така му викаме на шега със съпруга ми.
sLaDkA_GrEsHkA
10-19-2008, 20:03
ami normalno e, pishe si go na listovkata i efektivnostta mu ne e 100% a 84... prosto decata oshte ne mogat da 4etat i si nqmat ideq kakwo piqt...
LipSoFAnAnGel
10-19-2008, 20:19
Вие тука направо ме наплашихте и ужасихте..Знаех, че има странични ефекти, но чак толкова не очаквах..и не очакваш, че може и да не подейства! Аз не съм правила секс още, но.... Вариант ли е да го правиш с презерватив и когато дойде момента момчето да го извади и да свърши навън така има ли някакъв риск?
АМи не няма :) Ама не трябва чак толкова сериозно да го приемаш. Тази тема я написах да изплаша момичетата, които го правят без предпазни мерки и пият ескапеле на поразия.
Просто презерватива трябва да се поставя хубаво, да се остави въздух в резервоарчето и да се внимава. Друг вариант е да се съчетае с противозачатъчни таблетки. Но всеки сам си избира.
shokoto91
10-19-2008, 21:14
Лол... аз знам съвсем обратното - че не трябва да има въздух в резервоара...
Колкото до ескапел - според мен всичките тези момичета, които имат тези странни странични ефекти най-вероятно не са си прочели листовката и имат някаква алергична реакция и т.н.
Бях чела тази тема и ми се наложи да пия ескапел около 2 месеца след това... Бях по-стресирана от факта, че трябва да го пия отколкото от евентуална пременност... За щастие всичко премина наред... Дойде ми 2 дни по-рано, но после си беше редовен като по часовник... Много се радвам, че при мен нямаше никакви странични ефекти и се надявам никога повече да не ми се налага да го взимам....
Всичко стана защото гадния дюрекс се беше свлякъл, а ние не сменяхме позата и така и не разбрахме, че го няма.... повече няма да използвам дюрекс - не се разтварят добре и усещането с тях е гадно...
MusicIsTheKey
10-19-2008, 21:31
Преди време и на мен ми се наложи да пия, нямаше никакви странични ефекти.
Пише се "Ескапеле"!
shokoto91
10-19-2008, 21:34
Преди време и на мен ми се наложи да пия, нямаше никакви странични ефекти.
Пише се "Ескапеле"!
Да ако го пишеш на английски иначе се чете ескапеЛ! Малко култура преди да поправяте другите без да знаете
MusicIsTheKey
10-19-2008, 21:50
Да, прав/а си - нужна е малко култура преди да тръгнеш да наливаш акъл на друг.
На английски: Escapelle
На български: Ескапеле
Специално заради теб си играх да правя снимки в 1 часа:
http://i.data.bg/08/10/20/1206069_t.jpg (http://img.data.bg/i.php?id=1206069)
Ако желаеш, мога да оградя "е"-то в кръгче, та да се вижда по-добре?
summerlove66
10-20-2008, 06:59
.. ужас .. ама по някога нямаш друг избор.. по добре ли е да родиш тебе на 15 .. 16 .. 17... :х ..
аз съм пила веднъш някаде след 3 -4 часа ескапел и ми доиде след около 12часа беше ми нормален цикъла но към края на месеца имах страшни болки в левия яйчник ходих на генеколог и се оказа някво възпаление .Сега съм добре но след като прочетох тази тема да миля да пия пак.
summerlove66
10-20-2008, 07:11
дете *
shokoto91
10-20-2008, 16:29
Това кървене не е цикъла, а просто кръвотечение! Цикъла си идва по нормално време! Това ми го каза гинеколожката! Но не е опасно, освен ако не продължи прекалено дълго разбира се... Точно затова някой момичета имат всетовъртеж - от загуба на кръв!
CattleProd
10-20-2008, 18:17
Момчета и момичета това е молба към вас да се замисляте за дейсвтията си, преди да предприемате каквото и да било. СТИГА с това ескапеле, което е толкова вредно. Преди да правите секс помислете малко за последиците! Това не са бонбонки и най-вече не винаги са ефективни. По-долу ще ви копирам мнения на други жени отностно това хапче и как им е подействало. Дано осъзнаете последиците от това хапче!
Здравейте,
Малко късно се включвам в темата за Ескапеле, но просто иска да споделя че на мен не ми подейства. Пих хапчето 4 часа след гафа и резултатат е, че сега сам бременна в 3 месец.
На мен пък ми закъснява 5ти ден и 2 положителни теста. Пих ескапеле на 13 час,ама бях овулация..Утре съм на лекар.
Днес правих аборт, защото има риск за плода след прием на Ескапеле.
Правете си изводите.
Свеки е фармацефт и тя го имаше за много сигурно. Даже ми се смееше, имала съм 3 дена да мисля. Сега вече не мисли така
пих ескапеле 24 часа след гафа. даже не разбрахнме има ли гаф или не, така за всеки случай. Изхлузи се презерватива, беше след като ми свърши и всякаш всичко беше ок. Сега ми закъснява вече цяла седмица и помен няма от цикъл
Пих го след "гаф" и повече няма да повторя! Закъсня ми с 1 седмица,а през нощта преди да ми дойде получих такива болки,че раждането ми се видя песен То поне мина за половин час,а сега болките бяха цяла нощ! На другия ден ми дойде обилно, с огромни съсиреци ,повече това не го взимам,ако ще 10 деца да родя!
Здравейте, и на мен ми се наложи да го пия тва хапченце миналата коледа, дойде ми 3 пъти за месец и половина както исках да ми дойде, така изведнъж се чудих кога ще спре и аз имах ужасни болки и съсиреци. Немисля повече да го ползвам определено. :oops:
На мен след ескапеле ми дойде след 35 дена,но още на следващия ден когато го пих, започнаха болки в яйчниците, главоболие, много силна отпадналост и три дни бях с температура 38 градуса.
Zdraveite i az predi mesec nqkude (27.10)pih eskapele...i sled tova trqbvashe da mi doide kum 9 noemvri..a mi doide na 19 ti.Cikulut mi beshe do kum 23 ...sravnitelno normalen..i izvednuj kum 28 usetih mn silni bolki v desniq iai4nik.Boleshe me zverski...i imah leko te4enie...kum 30 ti prez noshta se subudih s bolki i vidiah 4e pak mi e doshlo...i sega oshte sum v cikul.
Ами за Ескапел бих казала само едно,може да е много ефикасен,ама има толкова много странични ефекти. Пиеш го след няколко дена ти идва със страхотно кръвотечение,което незнаеш кога ще спре. За жалост тва маничко хапченце което струва 26 лв. може да ти създаде такива проблеми,цялият организам ти обарква и хормони... и ти се ебава цялата система. После това може да доведе до анемия от тази кръвозагуба,дори може да се налага кръвопреливане. Аз съм пила Ескапел и не смятам нигога да го взимам повече,не го препорачвам и на вас..
Преди 2 седмици взех Ескапеле 6 часа след "гаф",но така и не ми дойде.Вчера си купих тест за бременност и се оказа положителен Ужасих се!И сега следва......аборт Така,че много е ефикасно това хапче,направо нямам думи!Поредната глупост създадена за да печели някой.Моя съвет е да бъдете изключително внимателни за да не се стига до необходимост да взимате това хапче.
ЗАБРЕМЕНЯХ при прием на Ескапеле под 12ч - мисля бяха 9-10ч
преди 2 седмици уж стана гаф,пих ескапеле.След това ми се наду корема все едно сам пак в 9 месец.Вчера ми дойде,вечерта сварши.Днес се сабудих и със ставането все едно имах среща с бързия влак,вие ми се свят,болят ме яйчниците и на обяд пак ми прокървя.Доста тъмен цвят.Сега боли имам и хрема+световартеж.Дано това значи,че следващите 9 месетса ще си ми идва.Рано ни е за второ
В 2/3 от изброените случай , историята може да влезне в епизод от колумбийски сериен филм .. няма значение да права си , че преди да помисли с долната глава трябва да се опита същото упражнение и с горната. Доста простоии изчетох , че ако се пие 2 пъти в година повече няма да можеш да родиш и ОЩЕ ЕДИН КУП ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ. Единствената възможност да се "преебеш" е да използваш таблетката преди втория менструален цикъл.
п.п Момче съм от което следва , че не пия :D но ми се е налагало да го взимам за приятелката ми ..
Vsi4ko tova e vqrno ... :(
CattleProd
10-21-2008, 07:38
Vsi4ko tova e vqrno ... :(
Окей :grin: :grin: :grin: :grin:
dirty_bitch
10-28-2008, 07:31
абе какво сте се филмирали? при мене деиства .... ако не искате да сте тати или мама купете си го ... друг начин няя 8-)
^ti kolko puti si go pila?prosto pitam ot lubopitstvo,da ne re6i6 4e se zaqjdam :)
krem4et0
10-28-2008, 09:14
the_hottie, как ще оставя въздух в презерватива. Та той ще се скъса при това положение. Нали за целта резервоарчето се държи между двата пръста.
Жанета, Ескапеле се пие възможно най-скоро, а не след 12-тия час. Даже след 12-тия час, действието му намалява.
http://escapelle.com/upotreba.html
А към кой беше-не може да се забременее, ако не си в овулация. Друг е въпросът, че понякога не може да се изчисли, а овулацията от 1 яйчник, може да съвпадне с менструацията, предизвикана от другия.
i kvo vikate,ako ne si v ovulaciq ne moje da zabremenee6,a?! :lol:
krem4et0
10-28-2008, 09:29
Питай някой биолог да обясни. Яйцеклетката трябва да е в тръбата, за до може да достигне до нея сперматозоид. А този процес на отделяне на яйцеклетката от яйчника и попадането в тръбата, както и пукането й се нарича овулация. Яйцеклетката може да се оплоди до 12(максимум 24 часа) след овулацията. Но има предвид, че сперматозоидите живеят до 5 дни......
Нещо не си съгласна с това ли? Сподели.
АМи не няма :) Ама не трябва чак толкова сериозно да го приемаш. Тази тема я написах да изплаша момичетата, които го правят без предпазни мерки и пият ескапеле на поразия.
Просто презерватива трябва да се поставя хубаво, да НЕ се оставя въздух в резервоарчето и да се внимава. Друг вариант е да се съчетае с противозачатъчни таблетки. Но всеки сам си избира.
the_hottie, как ще оставя въздух в презерватива. Та той ще се скъса при това положение. Нали за целта резервоарчето се държи между двата пръста.
Жанета, Ескапеле се пие възможно най-скоро, а не след 12-тия час. Даже след 12-тия час, действието му намалява.
А към кой беше-не може да се забременее, ако не си в овулация. Друг е въпросът, че понякога не може да се изчисли, а овулацията от 1 яйчник, може да съвпадне с менструацията, предизвикана от другия.
:razz: Лелееее какъв гаф :D Много добре знам, че е обратното ама нещо съм се объркала ТОТАЛНО. Дано момичето не ме е послушало ! Поправих се, де :oops:
LipSoFAnAnGel
10-28-2008, 16:38
:razz: Лелееее какъв гаф :D Много добре знам, че е обратното ама нещо съм се объркала ТОТАЛНО. Дано момичето не ме е послушало ! Поправих се, де :oops:спокойно :D Не практикувам още секс :D , но и аз знам, че не трябва да се оставя въздух :) :P
направо лошо ми стана докато го четох :(
така... аз съм малка още и несмятам скоро да правя секс ... но искам да съм информирана за тогава когато щте му доиде времето а не после да пускам теми "туи стана , онуи стана... какво да правя ?!"..... така зна4и още не ми е дошло даже но както споменах искам да съм информирана :)
1) как е наистина безопастно да се прави секс и да е сигурно 4е няма да стане "гаф" както вс казвате :)
2) кога то4но трябва да се прави секс спрямо цикалът
допитвам се до вас защощо виждам 4е вс се опитвате да помогнете :)
моля ви за вси4ката тая информация защощо попринцип съм мн претеснителен 4овек и искам всяка моя голяма стъпка да е добре обмислена :-o благодаря на вси4ки предварително и се надявам да не досаждам :neutral:
Andito0o
11-06-2008, 19:01
не е истина ужас направо ми стана лошо докато четях (буквално) как може да правят такива продукти ве майна наистина по добре си зимайте антибебе отколкото това
За ЕСКАПЕЛЕТО знам ама какво е това "антибебе" ? Изобщо не съм запозната с тези неща :(
Andito0o
11-07-2008, 13:03
За ЕСКАПЕЛЕТО знам ама какво е това "антибебе" ? Изобщо не съм запозната с тези неща :(
Това са вид противозачатъчни които предполагам са по ефикасни от това Ескапел
Wrathchild
11-07-2008, 14:29
така... аз съм малка още и несмятам скоро да правя секс ... но искам да съм информирана за тогава когато щте му доиде времето а не после да пускам теми "туи стана , онуи стана... какво да правя ?!"..... така зна4и още не ми е дошло даже но както споменах искам да съм информирана :)
1) как е наистина безопастно да се прави секс и да е сигурно 4е няма да стане "гаф" както вс казвате :)
2) кога то4но трябва да се прави секс спрямо цикалът
допитвам се до вас защощо виждам 4е вс се опитвате да помогнете :)
моля ви за вси4ката тая информация защощо попринцип съм мн претеснителен 4овек и искам всяка моя голяма стъпка да е добре обмислена :-o благодаря на вси4ки предварително и се надявам да не досаждам :neutral:Никога не е сигурно, че няма да стане гаф. Използвайте презервативи, слагайте ги правилно, гледайте да са качествена марка - Durex, Lifestyles и прочее. Не от тези за по 20 стотинки бройката от аптеката. 18 не знам дали имаш, но ако нямаш - не пий за сега противозачатъчни. Когато ги навършиш може да отидеш на гинеколог да ти изпише. В никакъв случай не ги използвай на своя глава.
Neprikosnovena
12-22-2008, 19:25
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :smt119 Napravo se yjasih ot tezi citati :smt119 :shock: :shock: :shock: :shock:
И аз съм пила и не е имало никакви странични ефекти...
Предполагам,че на всеки се отразява различно при всеки организъм :smt102
VictoriasSecret
12-27-2008, 11:52
Пих в понеделник ... На следващия ден щях да умра от халюцинации вечерта.. не съм спала.След това... цяла седмица - ужасни болки ниско в корема... абе страничните ефекти си ме удариха централно!!! ...... Много е гадно... майка ми незнаеше че съм пила... прочете ми 1 хронология в скайп и разбра и после като и разказах... думите й бяха " ТОВА НЕ Е ЗА МЛАДИ МОМИЧЕТА,А ЗА ГОЛЕМИ ЖЕНИ КАТО МЕН.ДАЖЕ И ЗА НАС Е ВРЕДНО.НЕ ПИЙ ПОВЕЧЕ ТАКИВА НЕЩА,МОЖЕ ДА СЕ ПОВРЕДИШ И ДА НЯМАШ ДЕЦА"
Luscious_Heart
12-27-2008, 11:58
Ооо, това Ескапеле хич не си е за тийнейджърки според мене... А и като цяло противозачатъчните не са хубави, все ти разколебават хормоните, а и са опасни за черния дроб (при тези с чувствителен такъв). Това са ми го казвали няколко лекари.
Аз съм пила Ескапел и нямах никакви странични ефекти!Хоттие не стресираи така гадно хората!Защото когато пих ескапел по същото време беше направила тази тема,и се панирах ужасно много като я прочетох,а всъщност нищо страшно няма!Доиде си ми на 4-5 ден, норомално си ми тече не ми закаснява всичко си е наред! 8)
preichetoy
12-27-2008, 13:02
amatorium, на колко години си?
Аз съм пила Ескапел и нямах никакви странични ефекти!Хоттие не стресираи така гадно хората!Защото когато пих ескапел по същото време беше направила тази тема,и се панирах ужасно много като я прочетох,а всъщност нищо страшно няма!Доиде си ми на 4-5 ден, норомално си ми тече не ми закаснява всичко си е наред! 8)
Целта на темата не е да стресирам хората, а да ги предупредя за последиците, защото на теб може да ти е понесло добре, но на други НЕ. Защото ако не си наясно тук е пълно с девойки, които правят секс без предпазни мерки и после се тъпчат на поразия с въпросното ескапеле. ;)
preichetoy
12-27-2008, 13:06
Аз съм пила Ескапел и нямах никакви странични ефекти!Хоттие не стресираи така гадно хората!Защото когато пих ескапел по същото време беше направила тази тема,и се панирах ужасно много като я прочетох,а всъщност нищо страшно няма!Доиде си ми на 4-5 ден, норомално си ми тече не ми закаснява всичко си е наред! 8) Леле, колко си... пфф.. тя да не е казала, че на всеки ще се случи?! Предупреждава хората, които са отговорни и загрижени за здравето си и за това, да не създадат нов живот, който ще трябва, най-вероятно, да убият... На тебе като не ти дреме дали ше родиш на 18 или дали ще се наложи да абортираш, само от безотговорност, пий си го колкото искаш, но недей да подтикваш и другите да го правят. Не че нормален човек би се вслушал в думите ти....
soregashi
12-27-2008, 13:15
Целта на темата не е да стресирам хората, а да ги предупредя за последиците, защото на теб може да ти е понесло добре, но на други НЕ. Защото ако не си наясно тук е пълно с девойки, които правят секс без предпазни мерки и после се тъпчат на поразия с въпросното ескапеле. ;)
Абе, мацко, ми те хората от 20 години разправят как кондомчето е най-добрия начин. Това че малолетните к***енски кифли се праскат където им падне без да се пазят си е изцяло техен проблем и таз тема няма да им промени сексуалното поведение и грам ;)
kalpazanka
12-27-2008, 13:18
Тук съм абслолютно съгласна. А за случаите за забременяване след прием на ескапел, то мога да кажа, че момичетата са постъпили глупаво. Хапчето се пие от 12 до 72 часа след акта, а те са избързали, с изключение може би на единия пост, където жената казваше, че го е пила след 24 ч (ако не се бъркам), ама честно казано се съмнявам в думите й. Вярно, че това не са бонбонки и трябва да се внимава, но все пак аз не съм имала никакъв проблем с тях, пила съм до сега 3-4 пъти. Може би има жени с по-чувствителен организъм, но като заключение мога да кажа че това са единични случаи и мисля, че ще се съгласите, че е по-добре навреме ескапел, а не аборт. И все пак ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ПЪРВО, ПОСЛЕ ДА СЕ ДЕЙСТВА! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПО КОЙ ФОРУМ КАКВО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ИНФОРМИРАТЕ ОТ ПО-КВАЛИФИЦИРАН ИЗТОЧНИК!
Това хапче съдържа един единствен хормон- левоноргестрел, синтетичен аналог на прогестерона, който пък е пазител на бременността. Целта е да се предотврати евентуална овулация и да се попречи на нидацията /вгнездяването/, обаче я се замислете дали няма да го има и ефектът на запазване на бременността /поради това, че левоноргестрелът е аналог на прогестерона/.... Ето ви дилемата карък или късметлия...
Kras4eto_lp
12-27-2008, 19:31
Браво много готина тема. Може най-накрая хората да се усетят и да не го пият тва хапче за щяло и за нещяло. И аз направих грешката да го взема без много основателна причина, защото не бях в овулация, но се бях панирала страшно много така че разбирам повечето момичета :) И все пак това което е написано не важи за всички момичета. При мен нямаше никакви проблеми дори не ми се гадеше. Единственото, което е че цикъла ми се промени оттогава ама вече свикнах :)
Абе, мацко, ми те хората от 20 години разправят как кондомчето е най-добрия начин. Това че малолетните к***енски кифли се праскат където им падне без да се пазят си е изцяло техен проблем и таз тема няма да им промени сексуалното поведение и грам ;)
Ти какво го изкара все едно искам да променя човечеството. Който каквото иска да си прави с житова си.Не съм им никаква, исках да см полезна на някои, защото има все още разумни момчета и момичета в този форум. Който иска да чете, който не иска да подминава.
Все пак аз получавам на седмица средно по 10 ЛС-та, в които момичета ми задават въпроси относно контрацецията, ескапеле, болести, секс и пр. След като въпросите относно ЕСКАПЕЛЕ започнаха да се повтарят реших да пусна тази тема. Със здраве!
Аз съм пила Ескапел и нямах никакви странични ефекти!Хоттие не стресираи така гадно хората!Защото когато пих ескапел по същото време беше направила тази тема,и се панирах ужасно много като я прочетох,а всъщност нищо страшно няма!Доиде си ми на 4-5 ден, норомално си ми тече не ми закаснява всичко си е наред! 8) Леле, колко си... пфф.. тя да не е казала, че на всеки ще се случи?! Предупреждава хората, които са отговорни и загрижени за здравето си и за това, да не създадат нов живот, който ще трябва, най-вероятно, да убият... На тебе като не ти дреме дали ше родиш на 18 или дали ще се наложи да абортираш, само от безотговорност, пий си го колкото искаш, но недей да подтикваш и другите да го правят. Не че нормален човек би се вслушал в думите ти....
Боже колко си пфф .. аз НЕ съм за раждането когато хората нямат стабилно семейство и не могат да отгледат детето си норомално (ако си следяла постовете ми ще разбереш ама важното е да нападаш и да ми се правиш)Пък и аз също не съм казала че това което се е случило на другие момичета е невъзможно,а просто казах как се е отразил Ескапел на мен и че не при всички е толкова страшно!
Боже колко си пфф .. аз НЕ съм за раждането когато хората нямат стабилно семейство и не могат да отгледат детето си норомално (ако си следяла постовете ми ще разбереш ама важното е да нападаш и да ми се правиш)Пък и аз също не съм казала че това което се е случило на другие момичета е невъзможно,а просто казах как се е отразил Ескапел на мен и че не при всички е толкова страшно!
Тогава защо си позволяваш да пишеш това :
Хотти не стресираи така гадно хората
varnen4e
12-27-2008, 21:59
Аз съм пила един път.. дойде ми на време и нямаше май никакви проблеми.. доколкото си спомням.
Тогава защо си позволяваш да пишеш това :
Хотти не стресираи така гадно хората
Ами да защото така май става..мен ме стресира много брутално честно казано(а вярвам и други момичета от форума)!Айде вече няма смисъл да спамим темата ти!
Ами значи не приемай така нещата :) Като четеш темата за рак на шийката на матката пак ли така стресираш? Няма смисъл. ;)
И аз съветвам да не пиете ескапеле .... имах смелостта да го пия преди два месеца този месец ми откриха 4 сантиметрова киста получила се точно от тези хапчета ....пазете се
Sunny_stz
11-14-2009, 17:42
аз го пих преди около седмица и днес ми дойде (а попринцип ми идва около 19..) и малко се притесних,защото и ми тече по-малко.
Надявам се поне само това са му страничните ефекти при мен, иначе други оплаквания от хапчето за сега си нямам :)
Здравейте!!!При мене горе долу са същите оплакванията!Наложи се да пия ескапел,макар и да не исках,но нямаше начин!Трябваше да давам пари за изследвания при гинеколог да ми предпише противозачатъчни и не става!Така де,взех го,изпих го и прочетох рецептата му.Пишеше за странични ефекти ,че може след 2,3 дни да прокървиш!Е на мене ми дойде след около седмица,2 малко по-рано отколкото трябваше да ми дойде ,с леки болки с корема ,но ми течеше много малко отколкото обикновено и продължи само 2 дни!!!След това минаха около 3,4 дена и пак ми дойде!!!Този път течеше нормално,но пък на следващия ден (днес) нямах нищо и до сега спря да тече!!Не мога да разбера какво е това идване и спиране след 1,2 дни!Със сигурност са ефекти от хапчето,но има ли вероятност да не ми е подействало??Аз също доста се стреснах от цитатите по-горе,но дефакто това се случва!!!Хапчето има 85% защита някъде или по-малко!
JustLikeYou
01-01-2010, 12:38
Имам един въпрос...
преди почти седмица (на 27-ми) с приятеля ми май стана гаф ('май' защото не сме много сигурни..).. Както и да е, за сигурност на другия ден пих Ескапел (нямах особено желание,но...), бяха минали по малко от 24 часа, всичко точно. Казаха ми, че ще ми дойде до няколко дни и, че не трябва да пия. Никакви проблеми.... до снощи. Бях забравила, че не трябва да пия и пих, стана ми лошо, повърнах (не съм пила толкова много за да стане това..).. по-късно се оправих. Приятеля ми беше с мен и по-късно се позаиграхме.. по време на половия акт изведнъж получих остра болка в левия яйчник. После тя се притъпи до такава степен, че почти не я усещах, но усещах едно гадно чувство, лека болка и тежест.. След около час ми нямаше нищо. Днес се събудих и усещам тежест в долната част на корема и болка в десния яйчник при определени движения.. Не ми е дошло.
Това от Ескапел-а ли е? :(
itodorowa
01-01-2012, 14:32
Ei hora i pri men se slychi takuf gaff i wzeeh Ескапел , zashtoto nebqhme sigyrni . imah mn leki boli nisko dolo w stomaha. I sled 5 - tiq den imam kruwoizliw. zasega e lek obache neznam kukwo da prawq , ako se zasili normalno li e towa ? I chesno kato gi cheta tezi neshta naprawo se stresiraaaaaaaaaaam mnoooogo qko. dano da ne se slychat takiwa neshta s men. pls.dayte nqkoi komentar