PDA

View Full Version : КаФеНцА

cat_woman
04-08-2008, 14:19
Я кажете сега, кой плаща сметката в кафенцето или където сте излезли с гаджето....Вие или тя/той? А може би всеки своето ?? :P

BlueCat
04-08-2008, 14:21
Еми мисля, че е редно той да я плати...

MartyParty
04-08-2008, 14:24
Повечето пъти той,но си признавам,че се чувствам доста неудобно,когато някой друг ми плаща сметките.Винаги бих му помогнала,ако има проблеи в това отношение(не,че ще си каже).Обикновено ,като ходим на кино,той плаща киното (още минавам с 5 лева за негово облекчение :grin: ),а ако отидем след това в някое заведение плащам аз. :oops: После естествено той се пазари ама....абе какво значение имат пустите пари-любов да има! :grin:

MaD BuNnY
04-08-2008, 14:29
Повечето пъти той,но си признавам,че се чувствам доста неудобно,когато някой друг ми плаща сметките.

i az taka

Valhala
04-08-2008, 14:40
По "кодекса на кавалера"е ясно кой обикновенно плаща :mrgreen: няма смисъл да питаш(поне според мен),но нещо напоследък момичетата много сте се отворили бе!!!И то не по начина,по който трябва :smt008 Още малко и ще почна само за чужда сметка да излизам :-P

OtherDimension
04-08-2008, 15:10
'фца..

MartyParty
04-08-2008, 15:12
Мога ли да знам,защо мислиш така? :-o Просто и стана интересно...

Ice
04-08-2008, 15:21
Предпочитам да си плащам сама, иначе както казаха по-нагоре се чувствам неудобно. :?

mickelangelo
04-08-2008, 15:25
Редуваме се .. или по точно ... в повечето случай .. единия купува цигари другия плаща сметката и ... готово .. а когато се опитам .. да платя и 2 те отнасям някоя прехапана устна ... 8) 8)

GameMaster
04-08-2008, 15:26
Emi nie 4-5 pyti max da sme izlizali na kafe ne znam zashto....Inache 1 ili 2 pyti az sym si plashtala smetkata toi v povechkoto sluchai da mi q e platil....

Mechtatel
04-08-2008, 15:26
В първите срещи кавалера ,но по нататък да си я поделят :-o

Treselle
04-08-2008, 15:33
obiknoveno vseki si pla6ta svoeto, az ne sam kategori4no protiv da me 4erpqt no ne vseki pat. ot vreme na vreme ako nastoqva da plati go ostavqm.
biv6iq mi me vode6e na diskoteka, pla6ta6e vhoda i vatre mi nose6e vodka sled vodka sqka6 sam nqkakva princesa. na momenti se 4uvstvah kato po malkata mu sestri4ka.... :?

bibi90
04-08-2008, 15:37
Той.Много рядко ме оставя аз да си платя.

H8_mE
04-08-2008, 15:39
Повечето пъти той,но си признавам,че се чувствам доста неудобно,когато някой друг ми плаща сметките.Винаги бих му помогнала,ако има проблеи в това отношение(не,че ще си каже).Обикновено ,като ходим на кино,той плаща киното (още минавам с 5 лева за негово облекчение :grin: ),а ако отидем след това в някое заведение плащам аз. :oops: После естествено той се пазари ама....абе какво значение имат пустите пари-любов да има! :grin:

+1 :P

mizantrope
04-08-2008, 15:51
Vinagi gledam az da pla6tam smetkite, ne znam zashto, no az samiqt se 4uvstvam neudobno ako momicheto trqbva da plashta. Ala s bivshata bqhme stignali do konsensusno reshenie - edin pat az,drug pat tq.

Luda_do_poluda
04-08-2008, 15:55
Много рядко ми разрешава да плащам аз.Спорим до последно и аз отстъпвам ,защото той е голям инат.Нямам нищо против аз да си плащам сметките - даже напротив ,чувствам се по-добре.Малко пъти ме е оставял да черпя в кафето ,заведението или киното ,но за сметка на това като отидем на вилата гледам все да му накупувам разни неща дето обича и си връщам жеста :)

LSGirl
04-08-2008, 16:11
Много рядко ми разрешава да плащам аз.Спорим до последно и аз отстъпвам ,защото той е голям инат.Нямам нищо против аз да си плащам сметките - даже напротив ,чувствам се по-добре.

и аз така :)))

Pliok0019
04-08-2008, 16:21
Различно. Обикновено давам някаква произволна сума, за да покрие по-голямата част от разходите. Където и да съм - с гаджето, с приятели гледам аз да плащам почти всичко. Зависи и от това колко пари имам в момента де...

F4e_stz
04-08-2008, 16:39
Ima golqmo zna4enie koga kyde i s koi ;]

ghostwisper
04-08-2008, 16:45
ооо в началото как се бихме едва ли не и се карахме с приятеля ми кой да плати сметката..а веднъж без малко да се разделим..(ужз бее!! и аз съм един инат :-D ) .. Както и да е.. винаги той всичко плаща..аз вече просто се примирих..ко да прая..(за да не се чувтсвам тъпо се утешавам с факта,че когато ходи да рита му нося водичка,носила съм му сладко в тях (и не само там),веднъж готвих.. :))

CucAgMuH
04-08-2008, 16:57

I az taka si misleh(dokto ne se porazdelihme taka za izvestno vreme[samo dokato sme jivi] s priyatelkata mi) :-D Samo che za poslednite 7, 8 ili 9 meseca... /moje i 10 da sa, ne znam - vremeto leti :) / si spestih 8k za laptop, napravih si pyrvonachalnata vnoska za apartamentcheto /178 kvadrata :grin: / i predi edna sedmica si kupih nova kola/e, verno, model 2007, ama po-natatyk shte ya smenim - sled godinka, godinka i polovina/.

PS. I za tezi koito shte kajat che si izmislyam: Ako otida na kafe hvyrkvat okolo 100-tina kinta. Samo s vrytvaneto na kliucha na kolata sym s 10-15 leva nazad :? Parking - 2 lv na chas, vhod na kafeto - minimum 2x5 leva, sladki kym kafeto ~20 kinta. Ottuk natatyk - volna programa/zadyljitelno se pochva s kafe+pepsi dokato se izbistri adjeba kakvo shte piem/

kuklichka_bg
04-08-2008, 17:00
ave za ko momchetata trq vi plashtat smetkite weee pF az mn rqdko pozvolqm plashtam si sama pFfffffff i tolkoz se :-x nqkoq fr kat 4aka nqkoi da i platti pfffffffffffffff

ghostwisper
04-08-2008, 17:00
CucAgMuH Деба и кафето дето го праиш :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MartyParty
04-08-2008, 17:02
CucAgMuH Деба и кафето дето го праиш :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ти ше видиш инфлацията ше ни умори 8-)

ghostwisper
04-08-2008, 17:07
ти ше видиш инфлацията ше ни умори 8-)
То не нас,по-скоро него ше умори с тея кафета :-D :-D :D

Ivalinka
04-08-2008, 17:59
винаги си плащам своето...не ми е приятно момчето да ми плаща сметката.Обаче задължително на първата среща трябва да предложи да я плати....(тънкости) :)

Ashur
04-08-2008, 18:06
Еми едно 95% аз плащам сметките... Случвало се е 1,2,3 пъти тя да плати сметката с доста обеждения. Иначе съм голям инат! Плащам си винаги!!!
Понякога се случва повече да се охарча като сме с приятелките и... Невърви да платя нашта сметка и да ги оставя те да си плащат сметката. Плащам и тяхната!
Попринцип най-много мразя някой да ми плати сметката... Дали то момиченцето ми или приятели...

Просто тип нагласа... За мен 30-40 лева не са проблем... Защото си изкарвам месечно доста парички! Но има хора който не са добре финансово и мисля че тогава компросите са най-добро решение...

Но съм ставал и свидетел едно момче от бедно семейство бих казал дори доста зле финансово, но никога не са му плащали сметката винаги той си е плащал! Дори е черпил...
Евалата на такива хора!!!

sladku_bebzi
04-08-2008, 18:08
Ми като излизахме с бившия той плащаше, макар че определено не беше необходимо.А с моя още не сме ходили :-D

soulja_girl4e
04-08-2008, 18:14
mi na mene mi e vse edno, no toi se pritesnqva kato az pla6tam :-D
vednyj mu kupih edna fanta, ei taka bez povod, za da go 4erpa, i toi do den dne6en q pomni...
ami da obiknoveno toi... 6toto vednyj se slu4i da nqma pari i mu vikam "haide da piem po ne6to" i toi " a ne az nqmam pari... ne iskam da stane kato s fantata!" :D i az mnogo mu se smeq za pustata fanta! :razz:
eiii az sym imala mn sladko mom4e we! (de da be6e moe po to4no) :oops:

Ashur
04-08-2008, 18:21
mi na mene mi e vse edno, no toi se pritesnqva kato az pla6tam :-D
vednyj mu kupih edna fanta, ei taka bez povod, za da go 4erpa, i toi do den dne6en q pomni...
ami da obiknoveno toi... 6toto vednyj se slu4i da nqma pari i mu vikam "haide da piem po ne6to" i toi " a ne az nqmam pari... ne iskam da stane kato s fantata!" :D i az mnogo mu se smeq za pustata fanta! :razz:
eiii az sym imala mn sladko mom4e we! (de da be6e moe po to4no) :oops:
ха-ха-ха-ха това ме зарадва много! :) Един път докато си седя и се пека на плажа и тя идва с 2 сладоледа 1 за мен един за нея... Седях и гледах и мигах.. Викам мерси но защо? И тя еми исках да те почерпя... И аз ем хубаво и секи път сега като сме някъде и тя иска да плати сметката и викам ти ме черпи сладолед стига ти толкоз да черпиш. :D

Нямаш си напредстава кво е чувстово... Супер мило е! :)

alex_devv
04-08-2008, 18:21
аз ;> ама някой път се дрънкаме като малки деца щото тя изявява инициативата да плаща, апък аз не и давам 8)

NightGuardian
04-08-2008, 18:59
Понеже стигам само да първа среща , аз! 8-) Хах базикам се ,ами т различно ту аз , ту тя!

CfEtii
04-08-2008, 19:03
Мии някси ми е неудобно да ми плащат сметките.Но когато как дойде :)

skatemore
04-08-2008, 19:06
винаги аз плащаХ , тя си е плащала 1 или май 2 пъти не помня и бяхме много хора и тя беше сърдита иначе като видя че се бърка за пари тръгвах да я целувам и през тва време оставях парите на масата 8-)

butty
04-09-2008, 12:44
ами обикновено той плаща сметките, но напоследък и аз започнах да се налагам и ги плащам, но на него му става неудобно и после все иска да компенсира с нещо.. :-D

ivakavlad
04-12-2008, 10:48
на първите 2-3 аиде 4 срещи момчето плаща за да се покаже че е кавалер после всичко е според зависи ако но според мен трябва да си делят сметката защото не всики имам финансовата възможност да плащат сметката на гаджето си всеки ден примерно или ако не е всеки ден през ден

evelinka1122
04-12-2008, 10:54
аууу това най го мразя, момче да ми плати сметката! Не позволявам такова нещо :P Само веднъж ми платиха сметката и после съжалявах много...

zi
04-12-2008, 10:57
Охх тва със сметките ми напомни как един пич ме беше поканил на "среща".... и само вече се прибираме и взехме маршрутка, а аз нямах дребни и понеже той нищо не каза, аз го помолих да ми плати маршрутката, при което той ми казва- "Да,разбира се. Не се притеснявай, като слезем ще развалиш и ще ми ги върнеш." И после ме е накрал да разваля 2о кинта, за да му върна левчето и 5о-те стотинки :D :D 8-)

BlueMushroom
04-12-2008, 11:17
nikoga ne sam se nadqvala nqkoi da mi plashta smetkata.Chuvstvam se...zavisima.Ne bih si razvalila mnenieto za nqkoi samo zashtoto ne mi e platil kirlivata bira 8-)...Sas segashniq mi priqtel kogato az imam po malko pari plashta toi,sledvashtiq put cherpq az ili si razdelqme smetkata. :)

Iv4eTy
04-12-2008, 11:43

Много си заблудена начи... Това че ходиш с някой незначи, че трябва да ти плаща... Все пак ходите, защото се обичате а не щот има парички...
Или може би си 13 годишно момиченце, от тея дето гледат да 'фанат някой да им плаща кафенцата :-x

По темата ами доста често приятеля ми го плаща, но ми е леко неловко, защото по принцип не обичам някой друг да ми плаща.

Iv4eTy
04-12-2008, 11:44
Охх тва със сметките ми напомни как един пич ме беше поканил на "среща".... и само вече се прибираме и взехме маршрутка, а аз нямах дребни и понеже той нищо не каза, аз го помолих да ми плати маршрутката, при което той ми казва- "Да,разбира се. Не се притеснявай, като слезем ще развалиш и ще ми ги върнеш." И после ме е накрал да разваля 2о кинта, за да му върна левчето и 5о-те стотинки :D :D 8-)

:razz: Тоя е бил голям пич, то няма лошо да му ги върнеш, ама чак да те накара :lol:

love_veselka
04-12-2008, 13:31
Първия път като излязохме с приятеля ми все той плащаше сметките и на мен ми беше супер неудобно,после се разбрахме да се редуваме.Веднъж да платя аз,веднъж той и така,въпреки,че понякога много се караме кой да плати.

w0sh
04-12-2008, 13:36
Аз плащам освен ако не съм извънредно беден.

Obsession
04-12-2008, 13:49
Не обичам да ми плащат сметката, защото се чувствам с нещо длъжна :? То бива кавалерство в началото, ама не може винаги момчетата да плащат. Може на тях да им доставя удоволствие, но на мен - не.

w0sh
04-12-2008, 13:50
Не обичам да ми плащат сметката, защото се чувствам с нещо длъжна :? То бива кавалерство в началото, ама не може винаги момчетата да плащат. Може на тях да им доставя удоволствие, но на мен - не.
Ебати удоволствието... да ми взимате парите...ама трябва инвестиция да има...

Obsession
04-12-2008, 13:55
Ебати удоволствието... да ми взимате парите...ама трябва инвестиция да има...

Ок, не удоволствие, но повечето момчета казват, че им е неудобно момичетата да плащат. "да ми взимате парите" - ей за това предпочитам аз да си плащам. Не съм нечия инвестиция с бъдеща креватна перспектива...

w0sh
04-12-2008, 13:57
Естествено, че ще кажа така ... иначе нямаше да има 2-ро кафенце нали?
Ай какво се лъжем.. жените винаги сте обичали да харчат пари за вас..

slun4ice_90
04-12-2008, 14:07
Ай какво се лъжем.. жените винаги сте обичали да харчат пари за вас..Аз пък НЕ ОБИЧАМ,момче да харчи кинти за мен,дори да има доста... :? Не става,просто.Предпочитам аз да си имам и да знам,че съм си купила дрехи пр. с мои кинти.А за кафета хаха,позволявала съм само на 2 момчета да ме черпят,НО мисля,да не повтарям повече. :-P :grin:

Obsession
04-12-2008, 14:40
Ай какво се лъжем.. жените винаги сте обичали да харчат пари за вас..

Е защо да няма? Аз не го намирам за излагация да си платя. И не всички са меркантилни използвачки, че да крепят "връзката" си на похарчените за тях пари ;)

Puky
04-13-2008, 11:38
Винаги той иска да плаща сметката .. мене ми става супер неудобно всеки път така .. Но пък по някой път гледам като иде до тоалетната или го изпреваря на бара да платя аз .. 8-) 8-) 8-) Но той не се сърди де ама е настоятелен всеки път той да плаща :-) :-) :-)

kifla
04-13-2008, 11:56
Я кажете сега, кой плаща сметката в кафенцето или където сте излезли с гаджето....Вие или тя/той? А може би всеки своето ?? :P
С бифшия ми той плащаше..просто неискаше да давам пари незнам защо така,аз му викам бе ще си платя той бе ти си лудо няма и така .. След него имах една връзка с един задник ...при него ту аз съм си плащала мойто пиене ту той цялата сметка!