Влез

View Full Version : Аспиринова маска за лице

o0ps
04-09-2008, 17:14
Много евтина и ефикасна, аспириновата маска е вариант на BHA маска за лице, подходяща за всички типове кожи. Тя е изключително ефикасна и може да се приготви от салицилова киселина /продава се на прах в аптеките и струва стотинки/ или от най-обикновен аспирин.
Тази маска ще ви помогне да почистите порите си в дълбочина и ще придаде свеж вид на лицето ви.
Какво е BHA? Бета хидрокси киселина. Една от съставките й е салициловата киселина, която се използва в козметичната индустрия.
Начин на приготвяне: 1/4 чаена лъжица салицилова киселина на прах или 3-5 стрити таблетки аспирин смесете с малко количество вода, колкото за едно нанасяне върху лицето. Нанесете върху сухо и чисто лице, като наблегнете на Т-зоната. Оставете да изсъхне. Вземете козметичен тампон, намокрете го и започнете да обтривате лицето с кръгообразни движения. Накрая изплакнете много добре с вода.
Практически могат да се направят безброй вариации на тази маска – можете да добавите стрит аспирин към готовата си маска за лице, да добавите лъжица мед или кисело мляко.
Можете да добавите салициловата киселина или стрития аспирин в глинена или хидратираща маска.
Предупреждения: Избягвайте зоната около очите, защото действието на тази маска ще е твърде агресивно върху нежната кожа в тази област. Не превишавайте дозата, за да не изгорите кожата си.
Не правете тази маска повече от два пъти в седмицата, ако имате мазна кожа или акне, и не повече от един път в седмицата, ако кожата ви е суха или нормална. Ако усетите кожата си твърде раздразнена, веднага изплакнете с вода.
Задължително използвайте крем с висока SPF защита, след като сте правили тази маска.
Резултатите: Видим ефект има още при първия път. Ще усетите кожата си невероятно гладка и чиста.

Намерих я в интернет и имаше само положителни мнения. Ако има някой, който я е правил да каже и при него как е подействала. :-)

indecent
04-09-2008, 17:24
ne bqh q 4uvala ... nikoi li ne q e probval

Shtastl1va
04-09-2008, 17:57
Аз съм я пробвала. След първите пъти нослето ми беше супер гладко и нямаше почти черни точици, но това не за дълго, а тя може да се преви мах 2 пъти седмично. Има някакви резултати, но за мен по ефективно е спиртчето. А нали знаете, че на всеки му дайства различно 8)

LuCiFersAngeL
04-09-2008, 18:26
Не веднъж съм я препоръчвала в други теми. Трябва само да се внимава, защото е доста агресивна. Аз си я правя като смесвам аспирина с хума.

sweet_baby_cool
04-09-2008, 19:02
и аз съм я пробвала. Ами мога да кажа 4е на мен ми подейства.

NerazreshenSimvol
06-02-2008, 16:38
Аз разтворих 2 таблетки аспирин в малко вода и остана доста утайка. С нея си направих маската и нямаше почти никакъв ефект. Дали е защото не съм ги стрила и как точно да ги стрия нещо не ми е ясно... Тези, които са пробвали, как го правят?

laila_94
06-02-2008, 17:29
пробвах я .. не съм много доволна .. :D

TopTa
06-02-2008, 19:50
as sum q pravila tazi maska na maika mi za6toto se preporu4va i za slun4evi petna! smesih kiselo mlqko s aspirin ..... na petnata mn ne pomogna no po4isti dobre :) na vseki razli4no 6te mu podeistva :)

We Will Rock You
06-02-2008, 20:13
Утре значи ходя да пазарувам в аптеката :-D Ми ще я пробвам :-D

Madness
06-03-2008, 09:21
Тва го пробвах...
и е яко (:

o0ps
06-03-2008, 12:36
Аз си я правя по този начин: 2-3 лъжички кисело мляко се оставят за 10 минути върху филийка хляб, за да се изцеди. Към вече изцеденото мляко се добавя 1 лъжичка хума и 1 счукан на прах аспирин. Оставя се на лицето 20 минути и се измива с хладка вода, като може и да се обтрива лицето с влажен памук за да се получи пилинг ефект.
И съм много доволна... :grin:

fiama
06-03-2008, 12:57
На мен нещо не ми понесе добре. Но съм чувала от много хора добри отзиви за нея. Строго индивидуално е. Най-добре пробвай сама и ще видиш ефекта върху теб. Ако не ти помогне, поне няма да ти навреди. ;)