View Full Version : Противозачатъчни
cat_woman
04-11-2008, 04:43
искам да пипитам някой ползва ли,какви и колко струват.могат ли да се вземат ако си на 16-17 и вредят ли?
искам да пипитам някой ползва ли,какви и колко струват.могат ли да се вземат ако си на 16-17 и вредят ли?
Има много видове, но няма значение какви пия. Не можеш да ги взимаш ей така без консултация с гинеколог. Той ще прецени дали си на въздраст, дали са ти необходими и т.н. Дали вредят? Според въпрос в този форум. На някой може да врдят, на други не. До тяло и организъм е. Със сигурно трябва да се следиш честичко ако почнеш да ги пиеш.
Цената им е различна според хапчетата - от 7лв до 20лв някъде грубо казано.
beautiful_f
04-11-2008, 07:30
Попринцип аз знам ,че за години няма значение, но пък има значение месечния цикъл... но задължително се посаветвай с гинеколог !!!! :)
Luda_do_poluda
04-11-2008, 07:55
Годините имат значение ! Не може да си на 12 и да пиеш противозачатъчни.... Посъветвай се с гинеколог ,противозачатъчните мн вредят ,особено ако не ги пиеш правилно ;)
godinite nqmat nikakv zna4enie! ima razli4ni vidove i struvat razli4no. genekolg moje da opredeli koe e nai-podhodq6to za teb! nevredqt, naprotiv pomagat s kojni problemi, predmenstrualni bolki i nai-novia dokazan efekt NAMALQVA RISKA OT RAK NA 6IIKATA NA MATKATA! (koito e po-4esto sre6tan ot raka na gurdata)
VerryBerry
04-11-2008, 15:00
Само гинеколог може да ти предпише подходящи!!!
PoLiToOo
04-11-2008, 23:59
ами отивай до гинеколога и там си задай въпросчетата :)
Ne piq protivoza4aty4ni, no znam 4e ne trqbva da se piqt pone do 15 godini .... nai-dobre idi pri ginekolog 6te te posyvetva nai-dobre
Катинарче ли ще си правиш че искаш да пиеш от тези вълшебни хапченца?
ami... Protivoza4atu4nite sa gotino neshto..no zaduljitelno trqbva genekolog da ti gi predpi6e,zashtoto pri vseki e razli4no..Dali vredqt - Ne mislq - naprotiv..ot tqh se polu4avat razli4ni hormoni,koito ti pomagat .. i dooformqt v polojitelna nasoka :)..Predpolagam che nqma nishto losho da vzimash i na 16...no vse pak - genekolozite sa za tova- da ti kajat dali 6te ti se otrazqat dobre ili ne... ;)