Влез

View Full Version : Мога ли да ползвам тампони?

a_n_i_t_y941001
04-18-2008, 17:16
имам едно въпросче :oops: тоя месец ми доиде за пръв път цикалът(вече ми мина) таааа...въпроса ми е кога вече ще мога да ползвам тампони :oops: мерси предварително

nikol_diq
04-18-2008, 17:26
o6te ne se mu4i s tamponi 6ot e gadno a i sigorno si na 14 taka4e sega si budi samo s prevruzki 6ot ako tampona ne ospee6 da go ikara6 6e tsana lo6o :D :D :D

ell_ownz
04-18-2008, 17:49
mojesh da polzvash oshte ot parviq put, no ne se prepora4va za devstveni momi4eta...nqma da ti e osobeno udobno , pone spored men

foreverr
04-18-2008, 19:39
mojesh da polzvash oshte ot parviq put, no ne se prepora4va za devstveni momi4eta...nqma da ti e osobeno udobno , pone spored menДа, според теб няма да и е удобно, но според мен ще и е удобно, защото аз още в 1 си цикъл сложих тампон(и бах девствена и го сложих само за да провам, иначе рядко ползвам тампони) и не ми беше ХИЧ неудобно, а си ми беше много добре-според мен сега в началото може да използва тампони, но да са от най-малките и да не прекалява с тях!

a_n_i_t_y941001
04-18-2008, 20:02
mojesh da polzvash oshte ot parviq put, no ne se prepora4va za devstveni momi4eta...nqma da ti e osobeno udobno , pone spored menДа, според теб няма да и е удобно, но според мен ще и е удобно, защото аз още в 1 си цикъл сложих тампон(и бах девствена и го сложих само за да провам, иначе рядко ползвам тампони) и не ми беше ХИЧ неудобно, а си ми беше много добре-според мен сега в началото може да използва тампони, но да са от най-малките и да не прекалява с тях!на колко ти доиде :( аз съм на 13 ии няма често да ползвам само когато излизам ... :)

Mademoiselle
04-19-2008, 04:20
Ne znam za6to ti e zor da polzva6 tampon,principno moje6,no 6te te boli adski mnogo i 6te ti e nepriqtno..BLQK! :smt021

foreverr
04-19-2008, 07:58
mojesh da polzvash oshte ot parviq put, no ne se prepora4va za devstveni momi4eta...nqma da ti e osobeno udobno , pone spored menДа, според теб няма да и е удобно, но според мен ще и е удобно, защото аз още в 1 си цикъл сложих тампон(и бах девствена и го сложих само за да провам, иначе рядко ползвам тампони) и не ми беше ХИЧ неудобно, а си ми беше много добре-според мен сега в началото може да използва тампони, но да са от най-малките и да не прекалява с тях!на колко ти доиде :( аз съм на 13 ии няма често да ползвам само когато излизам ... :)На 14 ми дойде :) А ако искаш и ще ти препоръчам марка тампони :)

foreverr
04-19-2008, 07:59
Ne znam za6to ti e zor da polzva6 tampon,principno moje6,no 6te te boli adski mnogo i 6te ti e nepriqtno..BLQK! :smt021Чак пък адски много-на преувеличавай!Са мо при вадене боли малко!

a_n_i_t_y941001
04-19-2008, 10:08
mojesh da polzvash oshte ot parviq put, no ne se prepora4va za devstveni momi4eta...nqma da ti e osobeno udobno , pone spored menДа, според теб няма да и е удобно, но според мен ще и е удобно, защото аз още в 1 си цикъл сложих тампон(и бах девствена и го сложих само за да провам, иначе рядко ползвам тампони) и не ми беше ХИЧ неудобно, а си ми беше много добре-според мен сега в началото може да използва тампони, но да са от най-малките и да не прекалява с тях!на колко ти доиде :( аз съм на 13 ии няма често да ползвам само когато излизам ... :)На 14 ми дойде :) А ако искаш и ще ти препоръчам марка тампони :)ми дам ако може :)

FeelMe
04-19-2008, 14:17
ne pla6ete momi4eto...moje6 da polzva6 tamponi o6te ot sega.az sum vse o6te devstvena i su6to polzvam i nqmam nikakuv problem nito boli nito ni6to spox!a i sa mn po udobni i po sigurni.pone kato izliza6 mje6 da polzva6 no ot nai malkiq razmer(bih ti preporu4ala "O.B. Mini silk touch") ;)

04-19-2008, 16:09
Миии начи,можеш да си ползваш тампони още от първата менструация,тва няа значение...ии няма значение да ли си го прайла,или-не...ще ти е удобно ако го сложиш правилно,ако не успееш...като ти свърши пробвай с вазелин и така ще се научиш...като му хванеш веднъж цаката е лесно :)

Mademoiselle
04-19-2008, 16:13
Ne znam za6to ti e zor da polzva6 tampon,principno moje6,no 6te te boli adski mnogo i 6te ti e nepriqtno..BLQK! :smt021Чак пък адски много-на преувеличавай!Са мо при вадене боли малко!
v red li si-ako e normalno devstveno momi4e 6te q boli adski,estestveno zavisi i ot drugi ne6ta :smt064

foreverr
04-19-2008, 17:18
v red li si-ako e normalno devstveno momi4e 6te q boli adski,estestveno zavisi i ot drugi ne6ta :smt064Ти само така си мислиш, че ще я боли адски-мен ме боли ама малко(средно) а познавам още 3 мои фр които са девствени и ги боли малко!Тва че ти си мислиш, че ше боли много не е вярно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-x

FeelMe
04-19-2008, 17:28
ami nz no men li4no vuob6te ne me boli taka 4e ne e zaduljitelno i neq da boli...vmesto da sporim po tzi vupros nai dore tq sama da si proveri,nonai vajnoto e da go sloji kakto trqbva za da i udobno ;)

mimoza16
04-19-2008, 18:31
NE IZPOLZVAI TAMPONI V NIKAKAV SLU4AI!! kravta spomaga za razvitieto na razli4ni bakterii...i ako izpolzva6 tamponi kravta ostava vatre v teb i stava lo6o.... po dobre nedei! moje6 da polu6i6 razli4ni gabi4ki i bolesti

babylove
04-19-2008, 18:40
spored mene e mnogo po-dobre s prevryski...az ne sam polzvala tamponi i za sega ne smqtam :P

a_n_i_t_y941001
04-19-2008, 18:56
NE IZPOLZVAI TAMPONI V NIKAKAV SLU4AI!! kravta spomaga za razvitieto na razli4ni bakterii...i ako izpolzva6 tamponi kravta ostava vatre v teb i stava lo6o.... po dobre nedei! moje6 da polu6i6 razli4ni gabi4ki i bolestiЕЕм виж са аз ще ползвам само когато излизам аа докато съм си вкъщи ще съм си с превръзки :wink:

Mademoiselle
04-20-2008, 04:46
v red li si-ako e normalno devstveno momi4e 6te q boli adski,estestveno zavisi i ot drugi ne6ta :smt064Ти само така си мислиш, че ще я боли адски-мен ме боли ама малко(средно) а познавам още 3 мои фр които са девствени и ги боли малко!Тва че ти си мислиш, че ше боли много не е вярно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-x
a da si 4uvala za prag na bolkata?!

foreverr
04-20-2008, 08:10
a da si 4uvala za prag na bolkata?!Не - кво е тва-то просто си боли малко щото като имаш естествен отвор на ципата и то тампона е малък и си минава се едно не си девствена щото тампона е колкото естествения отвор :grin:

FeelMe
04-20-2008, 09:02
NE IZPOLZVAI TAMPONI V NIKAKAV SLU4AI!! kravta spomaga za razvitieto na razli4ni bakterii...i ako izpolzva6 tamponi kravta ostava vatre v teb i stava lo6o.... po dobre nedei! moje6 da polu6i6 razli4ni gabi4ki i bolesti

ako ne smenqva tampona 4esto moje da polu4i gubi4ki ili infekciq no v protiven slu4ai ako si e striktna i pazi li4na higiena nqma 6ans da polu4i ne6to takova.kruvta naistina te se zadurja vutre v neq n tq zapo4va da se kislqva i da brazuva bakterii edva sled 5-6 4asa.zatova i na opakovkata si ima ukazanie prez kolko vreme da se smenq!!!! :)

MiSs_DioR_CheRiE
04-20-2008, 19:54
Polovinata gluposti deto izrusihte po temata sa absurdni :x ako si smenq na vreme tamponut toi e daje po-higieni4en ot prevruzkata i mnogo po-udoben ... a tova za bolkata pri vseki e razlichno ... no chak da e tolkova silna che da ne se turpi e smeshno ...

FeelMe
04-23-2008, 20:03
ne po higieni4en no nqma opasnost ot poqva na infekcii! a za tova 4e e udono s nego-taka e .nz dali si polzvala no opredeleno si i po za6titena s tampon!i za tva e i po praktien pri izlizaniq!

GerSity
04-23-2008, 22:04
Да бееееее...ако беше така никой нямаше да ги ползва и нямаше да се произвеждат!
Я не лъжете момичето-няма проблеми да ползваш тампони!
Препоръчвам ти в началото да вземеш О.В. от най малките
НЕ е вярно че боли,като му хванеш цаката е лесно...
и наистина забравяш че ти е дошло! Успех мила! ;)

Margoto0
04-24-2008, 19:30
Не е добра идея генеколог ми е казвал,че ако не си го правила не трябва ако ме разбираш тампона ще ти е първият не знам както си решиш.Казах си мнението

darla
04-26-2008, 16:23
spored mene e mnogo po-dobre s prevryski...az ne sam polzvala tamponi i za sega ne smqtam :P
na bazata na kakuv opit pravi6 tozi izvod 6tom new si polzvala tamponi??!?!?!? ili prosto taka si 4ula ot nqkoi?!
az mrazq prevruzkite te zaparvat smurdqt i sa neudobni.s tampon pri pravilna upotreba i dobra higiena NQMA 6ans da razvie6 kakvato i da e infekciq!!!!!! :-x

ana19
12-03-2008, 08:08
добре за тия който не смятат че тампона не е добър вариант , да вземем например някоя плувкиния , ако и дойде какво прави с превръзка ли влиза в басейна ? :D

sssladuranka
12-03-2008, 13:10
купи си,пробвай,ако ти е по-удобно-действай ;) аз лично не съм ползвала до сега

ana19
12-03-2008, 15:53
А за в басейн (плуване) кой са най добрите според вас ? :D

GabisiTa
12-04-2008, 15:13
Пробвай и виж дали ще ти е удобно с тампон :)

Schneeflocke
12-04-2008, 15:44

Пълни глупости. Ползвай си тампони, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прочети упътването!

ПП: В басейн или море не се влиза с тампон. Те абсорбират вода, която е пълна с хлор/бактерии. А това не е нещо, което искаш във вагината си.

UFOs
12-04-2008, 16:54
Щом са създадени,значи може!

ana19
12-04-2008, 18:48

ПП: В басейн или море не се влиза с тампон. Те абсорбират вода, която е пълна с хлор/бактерии. А това не е нещо, което искаш във вагината си.
е добре сега мисля да почвам плуване и то сериозно и като ми дойде какво да права да не хода на тренировки ли ... :?

Schneeflocke
12-04-2008, 18:57
е добре сега мисля да почвам плуване и то сериозно и като ми дойде какво да права да не хода на тренировки ли ... :?

Не е препоръчително. Използвай тези дни за други упражнения, за да си поддържаш формата. Е, ако имаш състезание, може, защото става дума за минути и после сменяш. Предполагам, че можеш да си представиш какво ще стане с тампона в тялото ти, докато си във вода? Освен това, като се напои с вода, може да почне да "пропуска" и да се получи кофти...

UFOs
12-05-2008, 14:12
Като кажеш,че си неразположена ще ти направят компромис ;)

sssladuranka
12-05-2008, 14:34
има различни начини за забавяне на цикъла,консултирай се с лекар ;) успех

foreverr
12-05-2008, 14:58

е добре сега мисля да почвам плуване и то сериозно и като ми дойде какво да права да не хода на тренировки ли ... :?Ми аз лично не вярвам на глупостите от типа, чее в водата може да ти стане нещо с тампон или, че изобщо ако ползваш тампони може да ти стане нещо!!Просто ако спазваш хигиена с тампоните и ги сменяш редовно нищо не може да ти стане.Една моя приятелка използва САМО тампони от 3 години/е използва превръзки само през ноща/ и до сега нищо и няма!Така, че щом като ти се налага да хоисш на тренировки докато си в цикъл, слагай тампон, сменяй го редовно, подмивай се по 1-2 пъти дневно и така няма да ти стане нищо :) УСПЕХ!

Schneeflocke
12-05-2008, 15:38
Ми аз лично не вярвам на глупостите от типа, чее в водата може да ти стане нещо с тампон или, че изобщо ако ползваш тампони може да ти стане нещо!!Просто ако спазваш хигиена с тампоните и ги сменяш редовно нищо не може да ти стане.Една моя приятелка използва САМО тампони от 3 години/е използва превръзки само през ноща/ и до сега нищо и няма!Така, че щом като ти се налага да хоисш на тренировки докато си в цикъл, слагай тампон, сменяй го редовно, подмивай се по 1-2 пъти дневно и така няма да ти стане нищо :) УСПЕХ!

Знаеш ли какво има в огромно количество във водата в басейна? Хлор. Знаеш ли какво има във вагина? Организми, които я защитават. Знаеш ли какво става, когато си направиш хлорен компрес на вагината? Хлорът избива организми, вагината "изсъхва" и става податлива на инфекции, може да сърби или боли. Знаеш ли , че тампонът абсорбира и течности извън вагината? Ако не, пробвай да пишкаш с тампон и ще се убедиш, че той ще поеме част от урината. А знаеш ли какво ще стане, когато тампонът се напълни с вода? Няма да може да поеме кръвта. Твоята приятелка плувала ли е с тампон редовно, че намираш този пример за удачен?

foreverr
12-05-2008, 19:08
Ми аз лично не вярвам на глупостите от типа, чее в водата може да ти стане нещо с тампон или, че изобщо ако ползваш тампони може да ти стане нещо!!Просто ако спазваш хигиена с тампоните и ги сменяш редовно нищо не може да ти стане.Една моя приятелка използва САМО тампони от 3 години/е използва превръзки само през ноща/ и до сега нищо и няма!Така, че щом като ти се налага да хоисш на тренировки докато си в цикъл, слагай тампон, сменяй го редовно, подмивай се по 1-2 пъти дневно и така няма да ти стане нищо :) УСПЕХ!

Знаеш ли какво има в огромно количество във водата в басейна? Хлор. Знаеш ли какво има във вагина? Организми, които я защитават. Знаеш ли какво става, когато си направиш хлорен компрес на вагината? Хлорът избива организми, вагината "изсъхва" и става податлива на инфекции, може да сърби или боли. Знаеш ли , че тампонът абсорбира и течности извън вагината? Ако не, пробвай да пишкаш с тампон и ще се убедиш, че той ще поеме част от урината. А знаеш ли какво ще стане, когато тампонът се напълни с вода? Няма да може да поеме кръвта. Твоята приятелка плувала ли е с тампон редовно, че намираш този пример за удачен?Аз даже съм плувала с тампон, но съм забелязала, че като съм в водата и не ми тече цикъла и така няма кво да не ми абсорбира щото тече мн малко и при други мои фр е така и го сменям често и така всичко си е ок!И това, че е водата на басейна има хлор кво от тва???Нали и ние си се миеме в банята с вода в която също ИМА хлор!Но все пак има малка вероатност от ифекция, но ако спязваш правилата-сменяш го много често ии спазваш хигиена!

Schneeflocke
12-05-2008, 19:27
Аз даже съм плувала с тампон, но съм забелязала, че като съм в водата и не ми тече цикъла и така няма кво да не ми абсорбира щото тече мн малко и при други мои фр е така и го сменям често и така всичко си е ок!И това, че е водата на басейна има хлор кво от тва???Нали и ние си се миеме в банята с вода в която също ИМА хлор!Но все пак има малка вероатност от ифекция, но ако спязваш правилата-сменяш го много често ии спазваш хигиена!

Първо, в басейните има много повече хлор. Второ, едно е къпане, друго е дамски душ с дезинфектант. Просто говори с гинеколог и тогава, ако още си мислиш, че си права, пак ще го обсъдим.

foreverr
12-05-2008, 20:08
Аз даже съм плувала с тампон, но съм забелязала, че като съм в водата и не ми тече цикъла и така няма кво да не ми абсорбира щото тече мн малко и при други мои фр е така и го сменям често и така всичко си е ок!И това, че е водата на басейна има хлор кво от тва???Нали и ние си се миеме в банята с вода в която също ИМА хлор!Но все пак има малка вероатност от ифекция, но ако спязваш правилата-сменяш го много често ии спазваш хигиена!

Първо, в басейните има много повече хлор. Второ, едно е къпане, друго е дамски душ с дезинфектант. Просто говори с гинеколог и тогава, ако още си мислиш, че си права, пак ще го обсъдим.E на гинеколог съм чак януари месец.Но като говоря ще видиме.И все пак поне при мене няма инфекцияя :) и в басейн съм била с тампон /2 пъто/ и на море / един път/ и нищо ми няма.Но може при някои момичета да се получи :) възможно е!Но по прнцип това са редки случаи :)

sssladuranka
12-05-2008, 20:24
а едно въпросче към двете спорещи - когато плучаш и без тампон не влиза ли пак хлорна вода във вагината :?

Schneeflocke
12-05-2008, 20:47
а едно въпросче към двете спорещи - когато плучаш и без тампон не влиза ли пак хлорна вода във вагината :?

Не би трябвало, е, всичко се случва, но по принцип - не. А и, ако влезе, ще излезе, а с тампон - той ще я задържи.

foreverr, за един-два-три пъти нищо няма да й стане. Но тя иска да го тренира. Което означава, че всеки месец поне по 2-3 пъти ще го прави. Там е проблемът. В честотата на изпълнението.