Влез

View Full Version : Някой може ли да ми реши следните задачи: ...

EmO_KiD_;(
04-18-2008, 20:37
Някой може ли да ми реши следните задачи:
1.Изразът А=(x na 2-ra+2)cqloto na vtora-9x na vtora е тъждествено равен на?
2.Трицифрено число има три стотици,пет десетици и няколко единици.Ако прибавим 99 към него,ще получим същото число,но записано в обратен ред.Числото е?
3.Ако а на втора-2аb+2b на втора-4b+4=0,намерете стойността на а на втора+b на втора
4.В триъгълник АВС симетралата на АС пресича ВС в т. L и АL е ъглополовяща на ъгъл ВАС.Ако АLB=80 градуса,ъглите на триъгълник АВС са?Искам само уравнението,чертежа го направих...
5.В триъгълник АВС ъгъл АВС>90 градуса.Ъглооловящите на вътрешния и външния ъгъл при върха с пресичат АВ в точките М и N.Ако СМ=CN и ъгъл ВАС=25 градуса,големината на ъгъл АВС е?
6.От град А за град Б тръгнал автобус със V=80km/h.15 min след тръгването си той срещнал лека кола,идваща от град В със V=100km/h.Леката кола пристигнала в град А и след престой от 30 мин тръгнала обратно за град В.На 10 км от В тя настигнала автобуса.Разсоянието от А до В в километри е?
Хора,плс,тия задачи и трябват спешно за утре.До 8:15 сутринта трябва да съм ги решила.Само те от целия тест ми останаха,плс помощ!!! :( :( :(

Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!

EmO_KiD_;(
04-25-2008, 18:50
Айде де хоооора,спешно ми трябват ето тези
1.Две от страните на триъгълник имат дължини 0,5m и 2,4m.Намерете третата страна,ако тя е цяло число в метри.
2.триъгълник АВС има периметър 30 см.Ъглополовящите на ъгъл ВАС и ъгъл АВС се пресичат в т.О,която е на разстояние 2 см от АВ.Лицето на триъгълник АВС в квадратни см е:А)15
Б)60
В)20
Г)30
3.В един клас отношението на броя на момичетата към броя на момчетата е 5:3.Процентът на момичетата в този клас е?
4.Един басейн може да се напълни през една тръба за 36ч,през втора тръба-три пъти по-бързо,а през трета тръба се изпразва за 24ч.Ако втората тръба работи 2 часа сама и след това се отворят и другите две тръби басейнът ще се напълни за колко часа?
5.Средното аритметично на 3 числа е 5,а средното аритметично на други 5 числа е 3.Средното аритметично на всичките 8 числа е колко?(Трябва да се получи 3,75)
Моля ви сееее,иначе ще ме килл-нат....ПЛС,ПЛС,ПЛС...МН СПЕШНОООО

LovePoisoned
04-25-2008, 19:07
Добре де... Има си теореми, които се учат, ако не ги запомняш в час!

P.S. На изпита ще разполагаш ли с мини-компютър, за да ни питаш?

lmao
04-25-2008, 19:09
първата да не си изпуснала нещо от условието?
втората- разстоянието от О до АБ всъщност ти представлява радиуса на вписаната окръжност и имаш формула S=p*r,p е полупериметър

третата момичетата са 62,5%

четвъртата непомня как се решаваха такива задачи

петата имаш (a1+a2+a3)/3=15 и (а4+а5+а6+а7+а8)/5=3
правиш средно аритметично на всичките и става
(a1+a2+a3+a4+a5+a6+a7+a8)/8=? и имаш че първите три ти дават 15 и другите 5 също ти дават 15 и 15/8 е 3.75

shmurkam
04-25-2008, 19:25
Оф,ми ние да не сме ти калкулатори?
Не можеш ли да си ги решиш сама?
Като не слушаш в час така ше е... :?

EmO_KiD_;(
04-25-2008, 19:31
тези са ми от два различни теста,просто ми се опряха.Знам си теоремите,но тези точно не можах да реша...Не съм гении,мамка мууу... :cry:

EJI4eTy
04-25-2008, 19:35
тези са ми от два различни теста,просто ми се опряха.Знам си теоремите,но тези точно не можах да реша...Не съм гении,мамка мууу... :cry:

еми и ние не сме ...

bqsna_teenagerka
04-28-2008, 12:40
Ттцттцтцт....елементарни зада4и и не можеш да ги решиш? :( Вземи седни да 4ете6 и да с еупражняваш,а не да кара6 хората да ти решават зада4ите :x

unfaithful1234
04-28-2008, 12:49
Здачите изобщо не са трудни!Сега нямам време,за да ти ги реша,но въобще не са трудни!Седни си на задника и се упражнявай,няма ние да ти решаваме задачите!!! :x

MiSs_DioR_CheRiE
04-28-2008, 17:30
Predpolagam che si sedmi klas :-o ... izvinqvai macka , no zadachite sa prosto elementarni

mitternacht
04-28-2008, 17:33
Много съм стар за такива работи.

Има и интелигентно решение.
Отиваш в най-близката учителка по математика, носейки Х на брой банкноти.
Тя ш'оправи всичко.

kPuCkA
04-28-2008, 19:07
2.Трицифрено число има три стотици,пет десетици и няколко единици.Ако прибавим 99 към него,ще получим същото число,но записано в обратен ред.Числото е?
числото е 4,другите даже не съм ги чела :)

BaiboCo
04-28-2008, 21:07
omg ебати храната :Д:д

тряя си смениш ника :Д

hunny~~~
04-29-2008, 09:44
Oxx nie da ne sme ti kalkolatori.. :x Sedni si na gazegata i nau4i :D

hgfh
05-02-2008, 15:50
Айде де хоооора,спешно ми трябват ето тези
1.Две от страните на триъгълник имат дължини 0,5m и 2,4m.Намерете третата страна,ако тя е цяло число в метри.
2.триъгълник АВС има периметър 30 см.Ъглополовящите на ъгъл ВАС и ъгъл АВС се пресичат в т.О,която е на разстояние 2 см от АВ.Лицето на триъгълник АВС в квадратни см е:А)15
Б)60
В)20
Г)30
3.В един клас отношението на броя на момичетата към броя на момчетата е 5:3.Процентът на момичетата в този клас е?
4.Един басейн може да се напълни през една тръба за 36ч,през втора тръба-три пъти по-бързо,а през трета тръба се изпразва за 24ч.Ако втората тръба работи 2 часа сама и след това се отворят и другите две тръби басейнът ще се напълни за колко часа?
5.Средното аритметично на 3 числа е 5,а средното аритметично на други 5 числа е 3.Средното аритметично на всичките 8 числа е колко?(Трябва да се получи 3,75)
Моля ви сееее,иначе ще ме килл-нат....ПЛС,ПЛС,ПЛС...МН СПЕШНОООО

na 2 ra zada4e e otg B]60 no ne sam sig a na purva mislq 4e tretata strana e 1 No nz taka izleze po moite iz4isleniq :lol:

lmao
05-02-2008, 21:41
омг
третата страна е 2
правиш си неравенствата в триъгълник, че сбора на всеки две страни трябва да е по-голям от треатата и се получава че търсената страна трябва да е повече от 1,9 и по-малка от 2,9 и щом е цяло число значи е 2...

unfaithful1234
05-04-2008, 18:22
:D Mацка,числото е 354 :razz: Нещо май и ти не знаеш мн задачите...

AliceSw
05-04-2008, 19:28
^реално погледнато първите 2 ги има в условието, не ви ли писна да се заяждате

я стига сте ми се оплаквали...някъв тъп тест, а аз преди 5 години се счупвах да решавам задачи, ся кво имате сигурно 7-8 теореми и 7-8 типа задачи да се научите да решавате

Kassu
05-04-2008, 20:01

Всъщност ние търсим тази 4-ка при положение, че се казва, че има 'три стотици, пет десетици'. Не мисля, че е сбъркала нещо :?

unfaithful1234
05-04-2008, 20:17

Всъщност ние търсим тази 4-ка при положение, че се казва, че има 'три стотици, пет десетици'. Не мисля, че е сбъркала нещо :?
човече,числото е трицифрено Не може да е 4!

Kassu
05-04-2008, 20:51
Ти прочете ли какво написах :D
Дадено ни е 35Х, така, че буквално търсим Х, което е 4.
Сега разбра ли ме? :oops:

kPuCkA
05-05-2008, 11:19
:D Mацка,числото е 354 :razz: Нещо май и ти не знаеш мн задачите...Мацка,ама ти си била много глубава,бе! Принципно не обичам да казвам къде уча,но името "Математическа гимназия" говори ли ти нещо?Дали не ги знам задачите,а?

unfaithful1234
05-05-2008, 12:38
:D Mацка,числото е 354 :razz: Нещо май и ти не знаеш мн задачите...Мацка,ама ти си била много глубава,бе! Принципно не обичам да казвам къде уча,но името "Математическа гимназия" говори ли ти нещо?Дали не ги знам задачите,а?
добре де,не съм разбрала.И не ме наричай глупава,ако обичаш,не съм такава!Извинявам се,аз съм в грешка! :)