View Full Version : яйца
girl4eety
04-25-2008, 11:07
дайте идей как да боядисам по-хубаво яйцата освен със свещ
krisi_bep
04-25-2008, 11:41
Ами поливаш памук с няколко цвята боя и го увиваш върху яйцето,става преливащо,много приятно :) Може,ако намериш здравец или друго цветенце да го сложиш върху черупката на яйцето и така да ги пъхнеш в един чорап или част от чорапогащник и да ги потопиш в боя,ще се отбележи и пак е интересно :) Може някои да ги оцветиш със обикновена темперна боя :)
BraVo_GirL
04-25-2008, 12:11
Да,с памук,но аз го правя(да де майка ми) ...първо увивам яйцето в памук и тогава го поливам с различни цветова,ама да не стои сухо иначе става бледо после,боята не хваща.можеш да си купиш от великденските лепенки за яйца.... интересно е,ама накрая ми писна да ги лепя... :-) :)
с бойчки :-P
ми доколкот знам може да сложиш яйцето в чорапогащник...слагаш му неква формичка и го пъхаш с нея в чорапогащника и става яко :)
Има специални седефени бои- с тях се получават доста хубави яйца. По магазините съм виждала да се продават и восъчни писалки- ако можеш да рисуваш хубаво, можеш така да изрисуваш яйцата, ефектно е, но изисква доста усилия. Ако не ти се занимава толкова- памук, напоен с различни цветове, може да използваш лепенки и т.н.
Deni4kaa
04-25-2008, 19:58
ми с пастели рисуваш (примерно цветя) и после потапяш в боя за фон :)
deville`f
04-25-2008, 20:20
Има специални седефени бои- с тях се получават доста хубави яйца. По магазините съм виждала да се продават и восъчни писалки- ако можеш да рисуваш хубаво, можеш така да изрисуваш яйцата, ефектно е, но изисква доста усилия. Ако не ти се занимава толкова- памук, напоен с различни цветове, може да използваш лепенки и т.н.
къде в софия продават от тея писалки....в смисъл сигурно е на много места,но....при мене няма..така че..където и да кажетее ако знаете ще е добре дошло...
а можеш знаеш ли какви яйца гледах?...направени уникално красиви...с разни мъниста залепени,можеш..ако някой който познаваш...примерно....пие яйцата сурови(за хубав глас)-дупчиш една мъничка дупка горе и една отдолу ...иии като се изпие хубаво и го нарисуваш красиво...една пандалка тъничка...да минава...между двете за да го закачиш,мн е красиво за украса...
а можеш и с кристали..яко е:)
къде в софия продават от тея писалки....в смисъл сигурно е на много места,но....при мене няма..така че..където и да кажетее ако знаете ще е добре дошло...
а можеш знаеш ли какви яйца гледах?...направени уникално красиви...с разни мъниста залепени,можеш..ако някой който познаваш...примерно....пие яйцата сурови(за хубав глас)-дупчиш една мъничка дупка горе и една отдолу ...иии като се изпие хубаво и го нарисуваш красиво...една пандалка тъничка...да минава...между двете за да го закачиш,мн е красиво за украса...
а можеш и с кристали..яко е:)
Нямам представа, не съм от София, но щом тук в Русе ги има на доста места, трябва и при вас да ги има, потърси по магазините или попитай някой.
deville`f
04-26-2008, 06:57
Duvessa мерси много :) сега ще съм по-сигурна в търсенето :)
Приятно боядисване на яйца на всичкиии :)
sexa_na_kompleksa
04-26-2008, 08:53
Освен методите, изброени по-горе, можеш да пробваш (след като боядисаш едноцветни яйца, все пак и такива трябва да има) с олио. Слагаш две лъжици олио при боята и като пуснеш яйцето то не се боядисва цялото, а става на петна. Можеш да го слагаш я няколко бои, става интересно. :)
Освен методите, изброени по-горе, можеш да пробваш (след като боядисаш едноцветни яйца, все пак и такива трябва да има) с олио. Слагаш две лъжици олио при боята и като пуснеш яйцето то не се боядисва цялото, а става на петна. Можеш да го слагаш я няколко бои, става интересно. :)
Да и аз така правя, но трябва внимателно да си подбираш цветовете иначе може да стане кафяво :-D
sexa_na_kompleksa
04-26-2008, 08:55
Да и аз така правя, но трябва внимателно да си подбираш цветовете иначе може да стане кафяво :-D
Да, при мен се получи едно такова. :D
Да, при мен се получи едно такова. :D
при мен 2 :oops:
xXxScreamxXx
04-26-2008, 10:56
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: тая година няма да боядисваааааааааааммм :-D :-D :-D :-D :-D :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: 8) 8) 8) 8) 8)
дайте идей как да боядисам по-хубаво яйцата освен със свещ
лепенки за яйца има с надписи и фигурки, кристали... :)
Досега ги боядисвах моите.
Много доволно се получиха.
Мама беше взела допълнително няк'ви желатинови боички със златно - тези станаха много изискани бих казала.
Правихме и със салфетната техника(уоу, много смешно, че чак техника я наричат, но както и да е) - станаха едни шааааренкии, ау, чуднички :)