View Full Version : Противозачатъчни
pepel_ot_rozi85
04-29-2008, 16:02
Здравейте! От няколко дни пия цилест, но усещам неразположение, чувство на гадене, световъртеж! Дали това е от тях или защото съм все още хремава? Нормално ли е това? За първи път пия противозачатъчни. :lol:
unfaithful1234
04-29-2008, 16:36
От тях е...Няма ли някъде инструкции?
Възможно е да е от тях. Някои момичета чувстват подобен дискомфорт първите 2-3 месеца, на други им е така през цялото време, защото не понасят хапчетата. Може би това не са противозачатъчните за теб.
pepel_ot_rozi85
04-29-2008, 19:39
Да, може те да не са за мен. Мисля да се обадя на доктора, ако още няколко дни ми е така, че иначе няма да мога да издържа, все едно съм болна и тромава. Ужасно е. :-o
Да, може те да не са за мен. Мисля да се обадя на доктора, ако още няколко дни ми е така, че иначе няма да мога да издържа, все едно съм болна и тромава. Ужасно е. :-o
Да непременно го направи ако не си ОК :) няма смисъл да се мъчиш, има още толкова видове хапчета.
може би е от хапчетата...с една приятелка четохме на едни от всичките видове до какви странични ефекти могат да доведат... :shock: не бих пила..плюс това знам че се напълнява от тях......има достатъчно други методи за предпазване от нежелана бременност :x
sexy_sladuranka___
04-30-2008, 08:04
може би е от хапчетата...с една приятелка четохме на едни от всичките видове до какви странични ефекти могат да доведат... :shock: не бих пила..плюс това знам че се напълнява от тях......има достатъчно други методи за предпазване от нежелана бременност :x
1-во аз пия хапове от близо година и НЕ СЪМ НАПЪЛНЯЛА С ГРАМ !
2-ро ако хапчетата са избрани правилно няма да ти влияят зле .
3-то хаповете са най - сигурните контрацептиви понеже 99,9% са сигурни , а другия процент е причинен от човешка грешка .
по темата : ако си взела хапчетата на своя глава може да не са подходящи за теб , посъветвай се с лекар :)
enchanter
05-01-2008, 16:25
Най-малко странични ефекти имат Ясмин, до колкото съм запознат. Приятелката ми пие такива и се чувства добре.
Котарана
05-01-2008, 16:51
Най-добре се посъветвай с гинеколог . Междудругото преди няколко години и аз пих Цилест, но всичко беше наред с изключение, че на следващият месец не ми дойде, а чак на последващият и от тогава ги спрях.
pepel_ot_rozi85
05-01-2008, 20:05
Вече съм добре. На мен гинеколог ми ги изписа, не съм сама си ги изписвала. Не знам защо се чувствах зле в началото, може би е било нормално?! :-o
pepel_ot_rozi85
05-01-2008, 20:07
Изписаха ми ги за това, че съм имала повече фоликули.
Най-малко странични ефекти имат Ясмин, до колкото съм запознат. Приятелката ми пие такива и се чувства добре.
Ако обичаш недей да правиш реклама на противозачатъчни таблетки!Искам само да ви кажа,че противозачатъчните таблетки наистина си имат много странични ефекти които са повече от ползите им.Така,че ако обичате спрете да ги изкарвате много полезни медикаменти.Страничните им ефекти са доказани.Има статистики които ги показват тези неща.В една друга тема намираща се в подфорум секс - озаглавена ако не се лъжа защо жените не искат да приемат противозачатъчни съм описал подробно странични ефекти и рискове.Там има и мнения за хапчета,но има и такива като моето против.С медицинските данни които съм изложил там може всеки да се запознае и да си реши дали да приема или не хапчета.Решението трябва да си го вземе всеки индивидуално.
Но много хора се опитват да манипулират обществото с ползи от хапчетата ,без да казват многото им рискове.Въртят се клипове на определени марки медикаменти примерно клип на Ясмин по телевизиите,знаете ли колко пари налива Шеринг Байер Фарма за да заблюждава обществото с манипулативни клипове,знаете ли колко пари тази фирма плаща на определени лекари да заблуждават обществото за ползите от хапчетата,без да се изтъкнат многото им странични ефекти.Всички тези неща съм ги написал в темата която ви споменах.Решение е на всеки дали да приема или не хапчетата.
Удобрявам приема на медикаментите единствено при лечение на аг заболявания.Защото там те се използват с лечебна цел и са необходими за излекуване на болестния процес.