PDA

View Full Version : Малко информация

summer_in_the_city
04-30-2008, 08:36
Така, въпросът ми е следният. Интересуват ме симптомите на СПИН, в смисъл как да разпознаеш, че си болен от СПИН, без да си правиш изследване. Да уточня, не става дума за мен, а за мой приятел, пълнолетен, който си има причини да не желае да си прави изследване - въпреки че е анонимно. Глупаво звучи, а и аз съм много неопитна и необразована, надявам се, че ще ми помогнете :) Нещо от рода на това има ли обриви, изпотяване, отпадналост ...

&ILoveU2
04-30-2008, 08:38
може да не се проявят абсолютно никакви симптоми пък не е и нужно да е болен за да е носител на вируса на ХИВ. Този твой приятел не знам колко е отговорен за пълнолетен щом си измисля причини за да не се изследва

random_guy1
04-30-2008, 08:42
Не съм особено компетентен по тези въпроси, но разпознаването по симптоми е трудно. Всъщност симптомите, които се появяват са в резултат на други болести и инфекции, които са прегазили имунната ти система, след като тя е била отслабена достатъчно от HIV вируса. Според мен да иде на изследване на всяка цена. По-скоро измислете как да заобиколите причините, поради който той не желае изследване.

Информация (но на английски) :
http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS#Symptoms

Obsession
04-30-2008, 10:13
Мисля, че няма определени симптоми, осевен отслабналата имунна система, която дава възможност на ред заболявания да атакуват организма. Да отиде и да се изследва най-добре!

romantika_f_13
04-30-2008, 10:15
Мисля, че няма определени симптоми, осевен отслабналата имунна система, която дава възможност на ред заболявания да атакуват организма. Да отиде и да се изследва най-добре!да съгласна съм

а понякога няма никакви симптоми и без тест неможе да се открие

amatorium
04-30-2008, 11:22
Zvuchi strashno tupo, che ne iska da si pravi izsledvaniq. Nqma konkretni simptomi. Zabolqvaneto se razviva obiknoveno nqkolko godini sled kato e hvanal virusa. Imunnata sistema otslabva i togava ako zabolee lechenieto strava mnogo tejko i moje da umre. Ot HIV ne se umira, umira se ot zabolqvaneto, koeto imunnata systema ne moje da prebori. Hvashtash nastinka i si dolu primerno! 8)

summer_in_the_city
04-30-2008, 13:02
Много ви благодаря за отговорите, надявам се да убедя ината, че трябва да отиде да се изследва ... иначе не споря, че е адски глупаво от негова страна, но ... =/

Sexapilna_kukla
04-30-2008, 13:06
Наистина е най-добре да се изследва, за да разтули съмненията си.
Може пък да няма нищо и да се притеснява излишно.

WaKo
04-30-2008, 15:19
Абе то има симптоми, ама не е задължително да се проявят - грипоподни симптоми, постоянно подути лимфни възли и други такива, но те може да се проявят след много време или дори да не се проявят, така че единственото сигурно средство е изследването

elitututu
04-30-2008, 18:34
напиши в google.bg спин и вси4ко ще ти излезне даже форуми с болни от спин 8)

Wicked_Kid
04-30-2008, 20:13
Досега се тревожехте дали сте бременни, сега СПИН ли може да сте лепнали?!? :x По темата- Гугъл му е майката...

Iv4eTy
04-30-2008, 21:14
Едва ли без да си направи изследване може да разбере. Симптоми може да има различни, които са идентични с тези на проста настинка или грип.... Така че да се тества иначе....... :?

Wrathchild
04-30-2008, 22:22
Освен значително отслабнала имунна система, едва ли има други симптоми. Все пак може с години да носиш вируса, без да се прояви.

redbul2
05-01-2008, 05:27
Понякога лека температура,подути лимфни възли,често повтарящи се упорити инфекции,пневмонии,голямо отслабване.Зависи от стадия на болестта.Начален или напреднал.

marina star
05-01-2008, 06:49
Мисля, че няма определени симптоми, осевен отслабналата имунна система, която дава възможност на ред заболявания да атакуват организма. Да отиде и да се изследва най-добре!да съгласна съм

а понякога няма никакви симптоми и без тест неможе да се открие

da,a i ne moga da razbere kav e problema pri polojenie 4e izsledvaniqta sa anonimni

RyAn
05-15-2008, 20:57
:(

cekos
08-12-2008, 18:23
em da si napravi palna kravna kartina tva ne vkliu4va izledvaniq za bolesti ako i tova ne iska da si izsledva babrecite to po4ti vinagi mislq 4e se zasqgaha pri tazi bolest :-o

sweet_baby_cool
08-12-2008, 18:55
Не ми е трябвало да се интересувам от този въпрос :grin: и не съм много компетентна :oops: . Чела съм, че човек може да е преносител, а симптомите да се прояват в последните стадий на болеста. Не ме нападайте ако греша. :)

sim00n.light.shadow
08-12-2008, 18:56
Няма симптоми. Това е сериозно, не вярвам чак толкова по-сериозни да са му причините от това за да не си направи тест.
Абе вие как може да не знаете?! Тея кампании дето се водят за информация са точно за това. В даскало лекции не ви ли четат? Листовки не ви ли дават?

middle_of_noWhere
08-12-2008, 23:20
може да няма никакви симптоми споко . няма да се усети как пуква.