PDA

View Full Version : Бариера

Inkspot
05-07-2008, 20:39
Дебели или хилави момчета, момичета с не достатъчно големи гърди, хора със странен стил, непукисти, грозновати, или със странни интереси затворени личности или просто прекалено интелектуални такива (аз май съм в тази категория)... те всички са някак по различни. Да точно това са тези които не се харесват на голямото общество, дори да сте най-толерантните хора на земята си признайте че и вие не ги харесвате или айде ако не ги мразите са ви безразлични. Не си ли личат щом ги видите? И дори помежду си се различават... това са хилядите малки отхвърлени общества от "стадото ни". И въпреки че са толкова различни и един, други му и от голямото общество, те имат и нещо общо, може би това което ги обединява в една цяла маса, макар и те сами да не го разбират, поне не официално. Те не могат да обичат!

Да правилно, те не могат да обичат! Не, не защото са тъпи, студени или бездушни, или защото не изпитват любов, а защото на тях не им е разрешено, поне докато са такива каквито са. Каквато е истинската им същност и най-вече ако не искат да я променят.

Те могат да обичат само дълбоко, дълбоко вътре в себе си, в мислите си, в сънищата, в изкуството, където и да е само не в реалният свят защото там ще бъдат смачкани. Те могат да съхранят това, което таят или имат в душите си само много, много дълбоко, защото всеки от тях който направи грешката да освободи тази сила, задължително ще мине бясната месомелачка на "стадото". Какво да направя че съм такъв? Че съм бил винаги такъв, че предпочитам да гледам от сенките, защото знам че съм от онези, жигосаните, със звънците, прокажените, които всички могат да чуят или забележат от далеко за да избягат черната смърт на време.

Да се взираш от сенките боли повече от колкото ужасът сам да усещаш че не усещаш нищо или пък че не можеш да освободиш "нещото", но е безопасно.

Вие прокажените, мои братя, стойте в сенките както правя аз отново, защото извън тях невидимата закрилата я няма, боли повече от колкото изглежда.

Всички останали, не очаквам да ме разберете, не знам дори защо пиша това мисля, че може би ще ми олекне. Да го прочете целият свят ако ще!

gPa3HuTeJl
05-07-2008, 20:55
Ти си болен човек...

Inkspot
05-07-2008, 21:06
Ти си болен човек...

Това си го знам, можеше да ми го пратиш и на лично, скъпа :D

vesinka91
05-07-2008, 21:06
Ти си болен човек...
+1

ziky
05-07-2008, 21:11
Секи луд с номера си... ;) точно такива хилави и некви дет ги изброи след време стават точно обратното и незнаеш как ги обръща живота познавам живи примери...едно време смотаняк сега и копче неможеш да му кажеш...никога не подценявай човека с който разговаряш ;)

xaxa
05-07-2008, 21:34
Ти си болен човек...
+1

BuzkatA
05-07-2008, 22:15
Болен молен, Вие малоумни ли сте човека отразява живота такъв какъвто е ... и сам каза
не очаквам да ме разберете ... беше прав малцинството което посещава форума нямат 14 навършени и все още незнаят какво ги очаква за напред в живота иначе дават диагнози за човек който не познават ...

dirty_kitty
05-07-2008, 22:52
ами какво да кажа ..... прав си :(

Empowered
05-07-2008, 23:00
realist si keto pravi napisanoto dosta brutalno mislq 4e te razbiram az tova si msilq tezi dni 4e trqbva da promenq ne6to v sebesi a moje bi i pove4e ot tova..

ziky
05-07-2008, 23:04
realist si keto pravi napisanoto dosta brutalno mislq 4e te razbiram az tova si msilq tezi dni 4e trqbva da promenq ne6to v sebesi a moje bi i pove4e ot tova..

+1
И аз същото си го мислех..толкова много планове имам и се чудя на къде да тръгна..скеи ден решавам различно нещо непостоянен съм в решенията си за промяна..със сеи случай трябва да избера правилнотосамо че за тва е необходимо време..живи и здрави време пред нас колкото искаш...то само ше си дойде и ше си покаже..

BuzkatA
05-07-2008, 23:12
+1
И аз същото си го мислех..толкова много планове имам и се чудя на къде да тръгна..скеи ден решавам различно нещо непостоянен съм в решенията си за промяна..със сеи случай трябва да избера правилнотосамо че за тва е необходимо време..живи и здрави време пред нас колкото искаш...то само ше си дойде и ше си покаже..

Каква промяна за влизане в стадото ?

Бъди това което си, защото никой не може да бъде теб!

Бори се за своята идентичност и за своята свобода, която никой не може да ти я отнеме!

И знай, че ... тъпото комерсиално и старомодно "За всеки влак си има пътници" си е истина така, че просто почакай малко на гарата!

Късмет ...

Empowered
05-07-2008, 23:15
+1

Бори се за своята идентичност и за своята свобода, която никой не може да ти я отнеме!

И знай, че ... тъпото комерсиално и старомодно "За всеки влак си има пътници" си е истина така, че просто почакай малко на гарата!

Късмет ...
Pri men ne po skoro da si sloja bariera na sarceto

teen-age-R
05-07-2008, 23:18
Ти си болен човек... +1+1+1

ziky
05-07-2008, 23:24
+1

Късмет ...

Аз съм това което съм...доказвал съм го прекалено достатъчно пъти..точно това ме различава..имам собствено мнение собствено виждане за нещата собствени идеи собствен начин на мислене различен...коренно различен от другите..не съм видял човек който да забелязва неща такива каквито аз и до такава степен да ги приема до каквато аз...подробности и дребни неща...те са много важни за понякога...една външна промяна не значи промяна на характер...за съжаление моето детство не беше и не е като при останалите..наложи се дапорасна доста по бързо и да мисля по по различне начин от останалите...наложи се да си изградя мнение з анякои неща твърде бързо..а може би не беше редно..само че какво можех да направя като такива са обстоятелствата...това което другите имаха за мен беше мечта..това кеото другите се радваха че имат аз се борех за него по всякакъв начин...трудно или не бавно и мъчително..с адски много време..точно там ми е грешката че се боря за всяко нещо дори и да не виждам смисал..а защо това нещо трябва дае така?нима аз съм единствения глупак или по скоро поредния който трябва да се захване за нещо при положение че знае че няма смисал ?Защо всеки път трябва да рискувам а неможе да действам на сигурно?Да риска е тръпка...защо всеки път трябва да я има тръпката..?Защото не е интересно..?Нима?А защо трябва да е интересно като мое да е лесно...едно нещо или става или не..няма средно положение..средното положение в повечето пъти води към провал..когато знам и съм сигурен едно нещо бих се борил за него..когато има смисал и си заслужава...когато знам че е достижимо...да всеки мечтае...мечтите са безплатни...но моите мечти са достижими...

Empowered
05-07-2008, 23:34
Ziky namesta sqka6 az nemoga da izrazq po dobre kak stoqt ne6tata pri men osobeno : Наложи се дапорасна доста по бързо и да мисля по по различне начин от останалите...наложи се да си изградя мнение з анякои неща твърде бързо..
Za6to ne razkaje6 za poslednata si borba?

ziky
05-07-2008, 23:50
Ziky namesta sqka6 az nemoga da izrazq po dobre kak stoqt ne6tata pri men osobeno : Наложи се дапорасна доста по бързо и да мисля по по различне начин от останалите...наложи се да си изградя мнение з анякои неща твърде бързо..
Za6to ne razkaje6 za poslednata si borba?

Последната борба?Хах смешно е.. няма смисал беше за момиче...още ми е смешно като се сетя и в същото време нещо в мене се обръща...по добре за нещо друго..примерно за това как се сдобивам с нещо което искам а немога да ог имам...аз не разчитам на наще много много смисал гледам сам да се орпавям..мия чинии ходя на пазар оправям чиста и кво ли не...не за друго...наще са на възраст така или иначе почти не ги виждам...единия на работа до 12 другия спи като се прибера...няма кой защо да не помогна на семейството ми и да не направя нещата по приятни за сички...гордея се с това че имам семейство без значнеие от това че са ме лишавали от толкова много неща....да така е сърдех се на моменти плачех е така че применро не ми дават да остана до по късно или ме наказват за тва че не съм изхвърлил боклука..само че с времето осъзнах че са били напълно праив и по тоя начин създават точно това у мен което си заслужава да бъде...да мога някой ден да се орпавям сам до една степен...да знам че мога да разчитам на себе си и да познавам себе си..да знам способностите си..да знам каква черга момчие да търся за себе си и да избирам приятлите и околните около себе си...да така е занимавам се с обикновени неща...продавам разменям телефони имам сумати компютри в нас поради факта че вече 5 години се занимавам с това и в софииското метро съм работил....наще нямат пръст в нищо..само нета ми плащат..дори сметката сам си плащам за телефона...мисля че така е по добре...Просто съм такъв човек че живея днес спомням си за преди и си вадя поуки и изводи....а в същото време мисля и за напред щото квото и да е скоро направих 17 до година живи и здрави пълнолетие...пред мен са толкова много неща..толкова много неща чакат мен..за кво са сичките тия дискотеки айде от скоро ходя по молове и по центъра по обстойно кафета разни и т.н. ама за кво дискотеките за кво простотите и нежеланието газарщини...вярно сега му е времето само че не съм човек който мисли че сегаму е времето...просто мисля за по сериозни неща и се замислям сериозно за бъдещето...вярно не се знае дали след 5 мин ше съм жив дет се вика но ако нямаш бегла представа за бъдещето...какво ше стане от теб след време...един живот се живее...трябва да се живее...от всичко съм опитал почти смисал без треви там такива разни простотии...не съм се оплакал..видял съм кво е .. от всичко съм избрал тва което е за мен...айде изключая цигарите и пиенето пак зараид простотия почнах но не са чак толкова главен фактор...Но за да съм по-самостоятелен значи съм доказал на родителите си че може да мис е има доверие...доказъл съм че не съм проблемен не права простоти щото се замислям за последствията...доказал съм че съм себе си и по свой собствен начин съм различен от другите...Ето факт...пуша пред наще с майка ми си споделям сичко от до..много е важно да има диалог м-у детето и родителите...колко хора могат да се похвалят че техните знаят че пушат..айде сега в последно време доста щото и на по 12-13 си пушат пред техните ама все пак...имам мои набори дето се крият още...
Достатъчно е просто да покажеш себе си и да покажеш че си различен..в добрата насока..ето за това се боря..някой ден да стане нещо от мен...да мога да мисля кво правя да имам жена деца семейство добра работа...иначе за кво ми е жена като знам че ше се разведа с нея...кой да мисли за последствията...има възрастни дето мислят като деца бетер..защо аз трябва да съм еидн от тях?вярно изтърпял съм много лишения....много неща съм си мечтаел да имам...децата имаха тетрис аз мечтаех....имах тетрис децата вече имаха телевизионна игра...аз имах телевизионна игра децата вече имаха компютър....сега аз имам 13 компютъра децата още играят игри и незная от къде се гаси компа....ето защо е казано че в живота всичко се връща..с желание и стремеж с вярването че си силен и че можеш един ден всичко се връща.....

Pliok0019
05-08-2008, 09:13
Вероятно ще се покажа като повърхностна, но всъщност не мисля, че това е вярно. Всеки може да обича, стига да намери подходящия човек. Всеки е различен. И няма смисъл да се "борим" за идентичността си. Това е нещо, което не се изразява в стила на обличане, в прическата, в музикалните предпочитания....Това е вътре във всеки от нас. Единствения проблем на идентичността е желанието на някои индивиди да подражават, да копират чужд образ...

Всички сме част от страдото, това, че някои от нас се различават по-ясно по останалите не ни прави "прокажени", а по-скоро уникални.

Lunatic-
05-08-2008, 09:15
Дебели или хилави момчета, момичета с не достатъчно големи гърди, хора със странен стил, непукисти, грозновати, или със странни интереси затворени личности или просто прекалено интелектуални такива (аз май съм в тази категория)... те всички са някак по различни. Да точно това са тези които не се харесват на голямото общество, дори да сте най-толерантните хора на земята си признайте че и вие не ги харесвате или айде ако не ги мразите са ви безразлични. Не си ли личат щом ги видите? И дори помежду си се различават... това са хилядите малки отхвърлени общества от "стадото ни". И въпреки че са толкова различни и един, други му и от голямото общество, те имат и нещо общо, може би това което ги обединява в една цяла маса, макар и те сами да не го разбират, поне не официално. Те не могат да обичат!

Да правилно, те не могат да обичат! Не, не защото са тъпи, студени или бездушни, или защото не изпитват любов, а защото на тях не им е разрешено, поне докато са такива каквито са. Каквато е истинската им същност и най-вече ако не искат да я променят.

Те могат да обичат само дълбоко, дълбоко вътре в себе си, в мислите си, в сънищата, в изкуството, където и да е само не в реалният свят защото там ще бъдат смачкани. Те могат да съхранят това, което таят или имат в душите си само много, много дълбоко, защото всеки от тях който направи грешката да освободи тази сила, задължително ще мине бясната месомелачка на "стадото". Какво да направя че съм такъв? Че съм бил винаги такъв, че предпочитам да гледам от сенките, защото знам че съм от онези, жигосаните, със звънците, прокажените, които всички могат да чуят или забележат от далеко за да избягат черната смърт на време.

Да се взираш от сенките боли повече от колкото ужасът сам да усещаш че не усещаш нищо или пък че не можеш да освободиш "нещото", но е безопасно.

Вие прокажените, мои братя, стойте в сенките както правя аз отново, защото извън тях невидимата закрилата я няма, боли повече от колкото изглежда.

Всички останали, не очаквам да ме разберете, не знам дори защо пиша това мисля, че може би ще ми олекне. Да го прочете целият свят ако ще!
брат мой 8-)

ziky
05-08-2008, 17:09
Всички сме част от страдото, това, че някои от нас се различават по-ясно по останалите не ни прави "прокажени", а по-скоро уникални.

Дам уникално е да не се къпеш да не си махаш фондютена и да не си махаш някои неща от някои места...още повече да си момиче 7 клас и забележи ДА ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ ЧЕ СИ ГОТИНА....шит..и мой близък човек се занимава с нещо такова...деееба :-o

deepsea
05-09-2008, 04:04
Регнах се да напиша, че ми олекна след като прочетох това. Не съм сам.
Иначе съм сам, в прекия смисъл. Винаги съм бил сам.
Не мога разбера останалия свят и той не може да ме разбере.
Тежко е когато няма с кого да споделиш, а то се натрупва и става още по тежко.

WHY
05-09-2008, 05:19
Прави сте тежко е.
Може би ще ви успокоя като кажа, че просто не сте попаднали на хора. :-o

Pliok0019
05-09-2008, 08:17

Дам уникално е да не се къпеш да не си махаш фондютена и да не си махаш някои неща от някои места...още повече да си момиче 7 клас и забележи ДА ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ ЧЕ СИ ГОТИНА....шит..и мой близък човек се занимава с нещо такова...деееба :-o
Значи нищо не си разбрал... Мнението ти не е на място, така че недей да даваш излишни коментари.

Какво значение има фон дьо тена и седмокласничката на твоя приятел, когато говорим за хора, различаващи се от останалите с това, че мислите им са отправени към по-глобални неща, че имат талант, че се стремят към по-високи цели?!

Това за мен е уникалността...

Empowered
05-09-2008, 08:57
Прави сте тежко е.
Може би ще ви успокоя като кажа, че просто не сте попаднали на хора. :-o
Indeed :) Znam go i navqrno nqkoi den 6te popadna na momi4e keto s koeto g/d imam sxodni mneniq , vijdane za nqkoi ne6ta i dr ne6ta ot sorta :) s poslednata mi prqtelka ve4e 1 godina vseki den sme zaedno (xodexme 3 meseca a sega sme friends) ta re6ix naskoro da e pitam kato ob6to vzeto za6toto skoro stana 1 godina kakav 4ovek sam az i tq ne moja da otgovori :?