PDA

View Full Version : Полезна информация за бронзантите и солариумите



Spider4eto
05-08-2008, 18:55
Напоследък забелязах, че често се пускат теми свързани със солариумите или пък бронзантите. За това реших да пусна тема включваща полезна информация за тях.

Бронзанти и автобронзанти

Вашата кожа ще ви насочи кое да изберете- бронзант или автобронзант. За светлите русокоси са подходящи т.нар. бронзанти- продукти с тониращ ефект- лосиони, салфетки тен и кремове с плътна структура. Те имат краткотраен ефект и придават на кожата по-мек бронзов нюанс. Автобронзантите има по-дълготраен ефект, защото между препарата и епидермалните клетки настъпва химична реакция. Препоръчват се на по-мургавите и тъмнокоси дами.

Плюсове

Бронзантите и автобронзантите се грижат за кожата. Те я овлажняват и подхранват, предпазват я от преките слънчеви лъчи. Придават на тена сияен вид заради златистия микропрах и блестящите частички, които съдържат. Някой от препаратите имат и anti-age компоненти

Минуси

Може да предизвикат алергична реакция. Боядисват дрехите, тенът се задържа само за няколко дни. Случва се изсушаване и зачервяване на кожата, тен на петна и възпаления на разранени места. При автобронзантите се появява кисела миризма в първите часове след нанасянето заради химическата реакция.

Как да го използваме

Ползвайте автобронзанта, след като си вземете топъл душ и си направите пилинг процедура. Нанасянето на препарата се осъществява в посока отдолу нагоре- от краката към лицето. На коленете и лактите се поставя по-малко от препарата- кожата там потъмнява по интензивно. На линията около косата се слага крем- тенът на подобни гранични места трябва да е по-преливащ. Погрижете се за обезкосмяването в областта на бикините и мишниците 2-3 дни по-рано.

Солариум

За разлика от истинското слънце солариумите допускат до кожата само ултравиолетовите лъчи А, които я карат да почернява. Специални екрани спират вредните лъчи В, предизвикващи изгаряния. Общата препоръчителна доза загар е от 12 до 20 сеанса по 5-10 минути два пъти в годината. Преди да посетите солариума, е добре да се посъветвате с лекар или специалист от салона.

Плюсове

Умереният загар в солариума се явява профилактичен за много видове заболявания- рак, нарушено мозъчно кръвообращение, дерматологични заболявания, заболявания на сърдечносъдовата система, опорно-двигателния апарат, дихателните органи. Лекува т.нар „сезонна депресия”, а също и косопад. Препоръчва се при недостиг в организма на витамин D и умора.

Минуси

Облъчването може да ви навреди, ако наскоро сте прекарали операция, или ако приемате определени лекарства- противозачатъчни, антибиотици. Лекарите категорично забраняват посещение на солариум по време на бременност и менструален цикъл. Също ако имате смущения в кръвообращението или силно изразено акне. А раната от изгаряне може да не заздравее в продължение на години.

Как да го ползваме

Не ходете на солариум непосредствено преди или след хранене. Преди сеанса кожата трябва да е чиста, но не мокра или пресушена. Премахнете всякаква козметика и грим. В случай, че търсите мигновено придобит тен върху откритите части на тялото, изберете седящ солариум за лице, деколте и ръце. Той дава моментален, но краткотраен резултат. След всеки сеанс овлажнявайте и подхранвайте кожата.

Дано да съм ви била полезна :)

MiSs_DioR_CheRiE
05-08-2008, 19:07
MErsi :P

Spider4eto
05-08-2008, 19:15
нп, то целта е да си даваме полезни съвети :)

Beb4e__to
05-08-2008, 19:20
мерсии :-) бе6е ми от полза 6ото тия дни исля да хода на солариум а не знаех как да се подготвям :)

TheNewReligion
05-08-2008, 22:11
Доста полезна тема . Научих доста нови неща ! :) :) :)

AdReNaLinKa~
05-18-2008, 20:19
а аз да попитам.. имам информация че след солариум не е хубаво да се мокри кожата.. като след кола маска.. тряя ли да се слагат лосиони тогава.. защото аз си ползвам бронзант.. който слагам преди да почна да се пекаа :-o :D

LP_GirL
05-18-2008, 21:09
солариумчето е хубаво нещо, само да не се прекалява .... темата е добра опредлено :)