Влез

View Full Version : Как поддържате...

ifcheTyYyYy
05-12-2008, 16:14
:-D Хей момичета опишете как поддържате своите нокти ,коса , лице , тяло [ крака,ръце] и т.н :) :) съжялявам ако има такива теми но не ми се търси :oops:

tItEufFf
05-12-2008, 16:18
1. Ноктите си ги режа редовно и винаги са чисти. Рядко ги лакирам, защото като са с лак си го изчоплям и седи много грозно

2. Косата си я мия с шампоани за изтощена коса. По принцип не я третирам много, но така се чувствам по-добре. Иначе след като я измия й слагам 1 тон Сънсилк за къдрава коса за възможно най-добре оформени букли ..

3. Лице - мия го с Гарниер 3 в 1 ... Откакто го позлвам все по рядко ми се случва да ползвам фон-дьо-тен. Иначе зимата го мажа с един крем

4. Тяло - Всеки ден си правя някакви упражнения. А иначе за кожата на тялото ми ползвам едно олио за душ, което е невероятно. След това с разни лосиони и става много хубаво.

ifcheTyYyYy
05-12-2008, 16:21
Гарниер 3 в 1 хубав ли е?? Може ли да кажеш какво е това олио за душ??? :-D :) :)

tItEufFf
05-12-2008, 16:23
Олиото от Германия ми го донесоха ... Пише Dusch Ol .. Няма го тука. А Гарниер-а е невероятен .. отначало обаче малко ми разраняваше кожата. Но иначе черните точки ги премахва много добре

TasteOfSin
05-12-2008, 16:54
Ноктите-Режа си ги редовно,не ги лакирам, защото не мога да си пусна дълъг маникюр пък на къс не ми харесва как седи.
Косата-Мия си я 3 пъти в седмицата, използвам маска всеки път. 2 пъти в месеца си правя и домашни маски.И гледам да я подстригвам честор защото доста си я третирам.
Лице-Всяка вечер използвам Гарниер 3 в1 след това се мажа с крем Dove /става ми много мекичка кожата на сутринта :-) /и ако някъде има някоя дразнеща пъпка слагам в/у нея крем Бочко и си лягам.
Тяло-Заради лятото съм започнала да ходя на фитнес и да сe ограничавам от към сладко и тестено.Иначе след къпане си го мажа с лосион или крем за тяло.

ifcheTyYyYy
05-12-2008, 17:00
Защо да не можеш да си пуснеш дълги нокти ,чупят ли ти се???

splendour
05-12-2008, 17:40
noktire mi sa 4yplivi na plastove i prosto ko6mar ako nqmam lak prosto se belqt do sredata plastovete taka 4e s1m vinagi s lak dori i da e prozra4en.sega sa po d1ldi4ki za6toto iskam da otreja celiq y4ast1k det e na plastove a za sega nqma kak tolkova d1lboko da reja
kosata 6ampoan balsam [ili 2 v 1] maska ili xyma posle pqna i tonik za kosa ina4e lak za bretona da sedi mirno
koja miq q s voda i se maja ve4er i sytrin no ne vinagi s losion za tqlo

Carmen_Kass
05-12-2008, 17:41
Нокти- сравнително дълги са;3 пъти седмично им втривам крем за нокти поне 1 път съвсем лекичко ги изпилвам; слагам заздравител за нокти;ако ми се виждат замърсени с една четчица и малко течен сапун ги изтърквам отдолу;отделно 2 пъти седмично си правя маска за ръце с бадемово масло
и всеки ден си ги мажа с крем.

Коса- 2-3 пъти седмично я мия.1 път седмично си втривам Стимулант за коса Икаров и 1 пъти седмично маска с желтък+алкохол+бадемово масло;От 2 месеца не съм я боядисвала,а боята която по принцип ползвам е Лореал Кастинг (безамонячна);шампоани използвам на Глис Кюр(с коприна) и Шаума( за блясък и за боядисана коса);маска Елсев Анти-кас (жълта);подстригавам я 1 път в месеца...и гледам да не я горя много с пресата.

Лице- сутрин и вечер измиване с Гарние 3в1; след това Зинерит + крем Скинорен;поне 1 път в месеца стягаща маска Гарние Ултра Лифт;както и 2 пъти месечно ултразвук

Тяло-Всеки ден степ-аеробика, коремни преси,каране на колело,всеки ден по няколко минути сауна колан на корема;мазане със стягащ лосион на Гарние firming action

Мисля,че е това,но нищо чудно да съм пропуснала нещо.

Kras4eto_lp
05-12-2008, 17:41
Нокти-не ги режа а ги пиля, защото са дълги...много си ги харесвам и изобщо не се чупят. Единственото което правя е да ги лакирам друго не.
Коса-мия я 1-2 пъти в седмицата не повече защото нямам нужда. Използвам маски,шампоан,балсам,крист ли и всякакви простотии защото ми е къдрава и леко суха. Подстригвам я на всеки 3-4 седмици за да не цъвфти.
Лице-имам много неща за лице(мляко, 2 тоника, гел за околоочен кунтур, крем, измиващ гел, ексфолирант и др.) защото кожата ми е суха. Гледам да си правя маски често :)
Тяло-всяка седмица ходя по 2-3 пъти на фитнес и гледам да си ограничавам храната от всякакви боклуци(все пак в училище тва се яде).

sodomicdream
05-12-2008, 19:28
Нокти - режа си ги веднъж седмично, защото бавмно ми растат, почиствам ги редовно. Не обичам да слагам лак. Обикновено се старая да оформя жалко подобие на френски маникюр, но... опитите са ми много слаби
Коса - мия я 2 пъти седмично със сапун и 1 с шампоан. Не слагам лосиони, защото нямам нужда от тях. Подстригвам я на 3-4 месеца, защото не ми цъфти. Но за сметка на това много бързо ми расте.
Тяло - сутрин отделям 20 минути за гимнастика за изправеа стойка, и през деня още час и половина за тае-бо и малко тежести. За кожата на тялото използвам страшно много овлажняващи кремове, лосиони, ексфолианти и тем подобни работи. За да поддържам кожата си мека на краката правя през ден масаж с мед.
За лицето - 2-3 пъти седмично ексфолиант за лице с овлажняващ ефект и после нанасям крем за суха кожа. Не се гримирам и не слагам никакъв фон-дьо-тен върху себе си. Кожата ми е много чувствителна към такива работи, пък и съм достатъчно мургава...
Това е основното.

GbSy
05-13-2008, 08:49
Нокти - Режа ги, ако не са ми с еднаква дължина, или ако станат много дълги. Иначе ги пиля, лакирам, избутвам им кожичките... Отделям си по един час седмично за маникюр.

Коса - Мия я два пъти в седмицата с шампоан и балсам на Глис Кюр, против заплитане и цъфтящи краища. Рядко я подстригвам, но сега се налага да отида, за д ами отрежат връхчетата. Иначе се старая винаги да ми е сресана, друго по-специално не правя, защото имам хубава коса, не съм я третирала с нищо - нито с маши, нито с преси (е,от пресите нямам нужда, защото съм права, на леки вълни, а маша съм ползвала само 3-4 пъти, за по-важни събития).

Тяло - Ами нищо не спортувам, не правя гимнастики... Само в час по физическо. Иначе често танцувам из нас, така че това ми е тренировката.

Лице - Общо взето имам хубава кожа, но е смесена и трябва да внимавам с какво я третирам. Почиствам я с лосион против черни точки на Ейвън, 2-3 пъти седмично се мажа с един ексфолиращ гел на Ейвън и се мажа с два крема - когато ми е възпалена, зачервена, неспокойна - Бочко. Когато просто трябва да изляза навън - ЕЛЕА, синия против комедони. Той овлажнява кожата без да я омазнява. Иначе не ползвам грим, само гланц си слагам и от време на време коректор, ако кожата ми е зачервена.

Pepincetyy
05-13-2008, 14:46
Нокти-режа ги .Винаги съм с заздравител,а от време на време се лакирам
Коса-мия я 1-2 пъти в седмицата Използвам маски,шампоан,балсам,крист ли и т.н... Подстригвам я редовно за да не цъфти.
Лице-мия си го редовно,изпозвам кремове за лице,почистващ тоник и т.н..
Тяло-Ами нищо не спортувам.От време на време правя гимнастика,коремни преси и т.н..

TasteOfSin
05-13-2008, 16:50
Защо да не можеш да си пуснеш дълги нокти ,чупят ли ти се???
Като бях по-малка..някъде до 6-ти class си ядях ноктите,но спрях с идеята че ще си пусна маникюр.Растяха добре до известно време след което почнаха да се белят,после да се чупят,бяха много меки.И се отказах да ги пускам и да имам дълъг маникюр,поне не естествен.

ifcheTyYyYy
05-13-2008, 17:27
Слагай ги всеки ден ф вода с морска сол при мен поне действа ,мисля че го прочетох из форума :)

Sunlight-In-Your-Eyes
05-13-2008, 18:42
Коса - мия я два пъти в седмицата, като сменям шампоана на 2 месеца някъде. Сега съм с някакъв на NIVEA за блясък и мекота, много ама много съм доволна!!! Балсам ползвам от същата серия, не си боядисвам косата, от време на време я изправям с преса. След баня задължително си мажа връхчетата с кристали веднъж преди да изсъхне и втори път след като вече е суха.

Тяло - ходя на народни танци 3 пъти седмично от мнооооого години вече :grin: Иначе за кожата използвам душ гел на DOVE, като само сменям вида, иначе понякога разнообразявам и с NIVEA. Мажа се с лосион за тяло пак на NIVEA.

Лице - мия го редовно със сапун DOVE, мажа си го с едно гелче, което козметичката ми даде, ходя на парна баня веднъж месечно и използвам само качествена цветна козметика (в редките случаи, когато съм гримирана :D )

Нокти - пиля ги и ги поддържам сравнително късички, лакирам ги редовно и обичам да си рисувам по тях, но сменям дизайна твърде често, щото ми омръзват :D

TheNewReligion
05-13-2008, 18:53
Малко банална тема , но няма лошо . :?
За ноктите си се грижа добре . Пиля ги и не сио пускам дълъг маникюр , защото нямам особено време да го поддържам . Винаги са чисти .
Ръцете и краченцата си ги поддържам добре - мия си ги и ги мажа с кремче .
Лицето го поддържам също добре , но 10 пъти съм обяснявала как та това е излишно . Косата си я мия през ден , изправям я все по-рядко и използвам стилизиращи продукти . Шампоана ми е Елсев за мазна коса с цитрус , както и маската и балсама ми . Тялото си го мия всеки ден със сапун и душ гел , и се мажа с лосион за тяло . :)

MaDdNeSs_GirL
05-13-2008, 19:06
1.Нокти - Винаги са оформени , лакирани (ако лакът се изжули веднага слагам нов пласт след премахване на стария с лакочистител) . Всеки ден си държа ръцете по 10 мин. в морска сол, разтворена във вода, това е отличен заздравител. Мажа ги с крем за ръце сутрин и вечер , не си гризя ноктите, кожата по пръстите и се старая винаги да изглеждат красиви ръцете ми, тъй като има една приказка "Ръцете издават годините на една жена". :D Веднъж на две седмици ходя на маникюрист за по-специални процедури.

2.Коса - Нея глезя повече от всичко друго на света. Както се казва "Русата коса е най-скъпа" :( . Къпя я 3 пъти в седмицата като задължително си правя домашна маска преди банята и след шампоана слагам козметична. Използвам само качествени лакове за коса, вакса, пяна, шампоан, балсам по възможност без парфюм. Винаги преди излизане използвам спрей с УВ-защита, използвам флуиди , серуми за краища, крем за заглащане. Реша се само с дървен гребен, не използвам маша, не използвам преса за коса.
Боядисвам се само с Л'Ореал всеки месец , а косата ми е по-здрава от на всяко момиче ,което познавам.

3.Лице - всеки ден се мажа с мед или с кисело мляко и стоя половин час. Използвам пилинг маска веднъж в седмицата, скраб веднъж в седмицата, всяка вечер се мажа с нощен успокояващ крем. Пъпки нямам затова и не мога да препоръчам нищо конкретно, но ако се появи някоя досадна си имам едно серумче на Евелин Козметикс , което премахва всичко за минимално яреме.

4.Тяло - Не се лишавам от нищо, но за сметка на това тичам всеки ден.
Редовно си правя пилинг маска на цялото тяло, използвам ултра стягащи гелове, ходя на солариум често и се къпя всеки ден. :D

5.Крака - Педикюрът задължително :-P Иначе след всяка баня се мажа с крем за крака, а веднъж в седмицата си правя ексфолираща ваничка.

plamka
05-13-2008, 19:32
nokti - slagam im maslo za zazdravqvane i zazdravitel... mnogo malko mi rastat, mn lesno se 4ypqt i se delqt i ne mi haresvat kato forma... mn sa shiroki i sa gadni

kosa - izpozlvam shampoan protiv parhut, balsam protiv nakasvane.. ne izpolzvam masha ili presa. ponqkoga slagam lak.. a i se susha sas seshuar

lice - izpolzavm clean & clear za 4erni to4ki... za mahane na grima - toaletno mlkqo, tonik, drug tonik, krem i balsam za ustni

tqlo - losion za tqlo, krem protiv strii i gel protiv celolit

TasteOfSin
05-13-2008, 20:30
Слагай ги всеки ден ф вода с морска сол при мен поне действа ,мисля че го прочетох из форума :)

Мерси ще опитам.Дано и аз да се видя с дълги нокти.
:-)

BrokenInnocence
05-13-2008, 21:31
Нокти- преди време бяха мноооого дълги, но сега вече ги държа къси. Лакирам ги и ги пиля, това е.

Тяло- спорт мразим. Мием си го всеки ден и го мажем с бебешко олио.

Коса- Глис Кюр рулс, маската и тя. Кристали... някакви италиански... това е.

Лице- леко е чувствително, кожата ми не е чиста и гладка като стъкло, но не се и оплаквам. През определени периоди в месеца ми се появяват пъпки, но се преживяват. Иначе си го мия сутрин и вечер с различни неща за миене на лице, сменям ги... пробвала съм нивеа, гарниер... от всичките съм доволна, вечер слагам хидратиращ лосион на гарниер.

LadyDy
05-14-2008, 14:57
Нокти ~ Поддържам си ги. 1 път на 10 дена ги режа, но в последните 2 месеца много взеха да се чупят....сега горе-долу се нормализира положението. :? Лакирам се не много често... Мажа си ръцете с крем 1 път на ден.

Коса ~ Мия я 2-3 пъти в седмицата, зависи ако ползвам лак, пяна, защото става трудна за ресане. Косата ми е доста чуплива, дооправям си я понякога с пяна на Тафт, когато ще излизам с диадемка. В момента ползвам шампоан Wash&Go, балсам на НИВЕА.

Тяло ~ Къпя се по 1-2 пъти на ден. Използвам душ-гел /сега съм на ФА/, интимен сапун, :-D след това си мажа тялото с мляко /някакво от Америка - подарък/ и най-накрая - анти-целулитен крем. :-D

Лице ~ Почиствам го с розова вода, против акне се мажа с АКНЕ АУТ, правя си маски 1 път в седмицата, ползвам лепенки на НИВЕА за черните точки....и така. Някой път и крем също. :)

Zahara
05-14-2008, 15:35
моя списък с процедури е почти безкраен, дано да не пропусна нещо :)
Нокти - ако съм с ноктопластика се грижи маникюристката всяка седмица, за мене остава да ги мажа с крем преди да си легна. Ако не съм с изкуствени им слагам заздравител на Revlon и от веме на време ги лакирам с някой ярък, бонбoнен цвят

Коса - както каза мацката по-горе, русата коса е най-скъпа и изисква най-много време. Къпя я с Gliss Kur с масла, после я матирам 15 минути, после маска Gliss Kur и същия балсам. После я пръскам със спрея от серията и балсама без отмиване. Ако ще я суша с дифузера слагам пяна за блондинки на Нивеа, ако ще я изправям - Hot liss na L`Oreal. Накрая малко вакса за блясък :)

Лице - Сутрин и вечер с трите стъпки на Clinique, маска с кал един път седмично, от време на време хидратиращия автобронзант за лице на L`oreal, козметик един път месечно и това е.

Тяло - гледам да се ограничавам с яденето, но при мене е трудно. Карам колело по час на ден, ползвам гял за душ, маска за тяло и антицелулитен крем на Леокрема и от време на време ходя на спа процедури. И кола маска на две седмици .

Това е всичко май, ето защо не се вписвам в темата за оправянето за 30 минути :)

DYNAMIC
05-14-2008, 23:13
НОКТИ-често ги лакирам,съвсем къси са.Но ръцете ми са малки и им отива абсолютно всякакъв лак.

КОСА-мия косата си 3 пъти в седмицата.рядко се случва и по-често.Използвам различни шампоани и балсам слагам,но не всеки път.Изправям я и я къдря понякога,но почти винаги си изправям краищата,защото те са най-непослушни.Ползам и пяна з акоса на Тафт,но не всеки път.

ТЯЛО-през ляото плувам и карам колело,тичам,ходя,ходя на планина-на походи..като съм на у-ще нямам мн време,Иначе всеки ден се къпя ест,обожавам водара,душовете и тн,мога 100 часа да прекарам в банята.След чипкане се мажа с кремчета за лице,тяло и тн на Нивеа са вс.

Лице-мия го 8-) и си слагам мама има едно за почиставане френско,мн хубаво..да маха черни точки,да почиства кожата ,да я омекоти и така..и кремче на нивеа за бебчета дето е.