Влез

View Full Version : Как да направим секса скучен и посредствен

beb4eto0o
05-19-2008, 14:30
Всички мислят за секс.
Е, може би не е вярно, че всички мислят за секс. Мъртвите не мислят. Съществуват и 5 % от населението, които казват, че не мислят за секс поне веднъж на ден.

Не само че хората мислят за секс, но голяма част от тях искат да имат по-добър сексуален живот. Отидете до която и да е вестникарска будка и потърсете в някое списание статия за секса. Всички списания редовно публикуват статии за секса – как да подобрим взаимооотношенията си, как да ги направим по-интересни, по-вълнуващи.

Сред всички тези статии не съм срещал нито една, която да ви обещава скучен и посредствен секс. Животът ме е научил на някои уроци за секса – и добри и лоши. Ако просто приложите някои от следните идеи, сексът за вас също може да стане скучен и посредствен. Задръстен секс. Как звучи само :)

Предложение 1: Не общувайте
Общуването допринася много за развитието на вазимоотношенията. Чрез общуването можеш да опознаеш даден човек много по-задълбочено, да разбереш какъв е всъщност, какво го вълнува, какво чувства, за какво мечтае.

Задълбоченото общуване обикновено ви помага да разберете противоположния пол – нещо, към което не бихте се стремили, ако искате да се провалите в секса.

Липсата на общуване е ключът към провал във взаимоотношенията. Според едно проучване причина No 1 за разводите е, че двойките просто са спрели да общуват. Може би това е една от причините, поради които на мъжете и жените им е толкова трудно да изградят пълноценна връзка. Неразбирателството, гневът и ревността изобилстват. Тези неща се наблюдават, когато общуването е нарушено.

Успехът в секса може би е просто следствие от задълбочено общуване. При едно такова общуване може да се окаже, че започвате да разбирате и ви е грижа за нуждите на приятеля или приятелката си. Загрижеността води до сума ти други проблеми – уважение, обвързване, любов, близост.

Задълбоченото общуване създава по-добра атмосфера за развитието на взаимоотношенията. Добрите взаимоотношения водят до по-добър секс. Стойте на страна от общуването.

Предложение 2: Не уважавайте партньора си
Да покажеш, че уважаваш някого всъщност не е толкова трудно. Просто трябва да се отнасяш с него така, както искаш той да се отнася с теб. Но ако искаш сексуалният ти живот да бъде отвратителен, бъди безразличен и груб и не обръщай внимание на чувствата на другия.

Да покажеш уважение към някого по отношение на секса означава да зачиташ границите, когато става въпрос за стандартите, които си поставяме. Когато уважаваш своя приятел/ приятелка, ти показваш, че той/ тя също има чувства и го/я цениш като човешко същество.

Един психолог поставя нещата по следния начин: “Ако някой те уважава, той ще те изслушва и ще го е грижа за чувствата ти. Ако някой те отхвърля само защото не си посрещнал сексуалните му нужди, то той е пълен егоист.”

Уважението включва и самоуважение. Това означава, че не трябва да правиш компромиси със стандартите си. Някой е казал: “Не разчитай само на партньора си да преценява правилно сексуалната ситуация и да се грижи за безопасността в секса. Тя може да упражни натиск върху теб, ако е пияна или надрусана, или възбудена. Трябва ти достатъчно кураж, за да останеш твърд, дори и когато те умоляват или заплашват.”

Да уважаваш себе си означава да отстояваш убежденията си. Да уважваш партньора си означава да те е грижа и да зачиташ границите, които той поставя.

Общуване и уважение – две неща, които трябва да избягваш, ако целта ти е отвратителен секс.

Предложение 3: Не се стремете към близост
Близостта е нещо, което би трябвало да ни плаши, а не да се стремим към нея. Ще минеш и без нея. Или може би не?

Нека дадем определение за близост, за да знаем за какво точно говорим. Близостта означава да споделяш най-съкровените си и лични мисли и чувства – напълно да споделиш живота си с някого. Да познаваш някого интимно означава да го познаваш напълно.

Известна журналистка веднъж попитала своите читателки: “Какво бихте предпочели – да правите секс с мъжа, когото обичате, или да седите на дивана и да водите смислен разговор?” Повече от 80% от жените отговорили, че биха предпочели да разговарят. Близост без секс? Какво ли са открили тези жени, към което повечето от нас не се придържат?

Близостта ни плаши. По природа съм склонен да бягам от това. Вероятно вас също ви плаши. Водим една борба вътре в себе си – искаме другите да знаят кои сме всъщност и в същото време се страхуваме да им се открием. Значи имаме проблем.

Близостта с някого крие в себе си и страха от отхвърляне и болката от това. Както ми каза един приятел: “Основната причина, поради която се страхуваме от отхвърляне, е, че преди са ни отхвърляли. И си спомняме как се чувствахме.”

И кой ли би рискувал да бъде отхвърлен? Трябва да си луд да го направиш! Но въпреки това може би близостта ще ви помогне да се наслаждавате на секса. Може би наистина е възможно в една интимна връзка на взаимно посвещение сексът наистина да носи удовлетворение. Тогава няма да се страхувате как сте се представили, заради посвещението, което съществува между партньорите. Несигурността ще намалее, защото няма да съществува заплахата от отхвърляне.

Когато бях в колежа, слушах един лектор, който каза: “Това, което наистина искате, не е секс. Това, което наистина искате, е близост.” И аз се замислих. Не, това, което аз наистина искам, е секс. Мога да мина и без близост. Тогава си мислех, че аз познавам себе си по-добре от този човек. Сега виждам, че в думите му имаше истина. Сексът не е предназначен да бъде заместител на близостта. Да споделя целия си живот с някого. Близостта го изисква. Близостта е още нещо, от което трябва да се пазите, ако искате сексът да бъде скучен и посредствен.

Предложение 4: Не се тревожете за рисковете
Ето отново заговорихме за общуване. Може би е по-добре партньорът ми да не знае за рисковете. Може би е по-добре партньорът ми да не знае за предишните ми сексуални партньори. Освен това няма ли обсъждането на сексуалния опит на партньора ми да наруши личната му неприкосновеност?

Но от друга страна съществува риска да прихванеш някаква болест, защото 75% от учениците в гимназията вече са правили секс. А 20% от тях вече са имали поне по четирима партньора. Представете си сега, че повечето от тези ученици вече са студенти. Рискът от прихващане на болести се увеличава с увеличаване броя на партньорите.

Фактите не могат да бъдат отречени. Те са много повече от обикновена статистика. Става въпрос за хора. Някои от тях са студенти и ученици. Обърнете внимание на това:

* В 1 от всеки 4 случая на зараза със СПИН в САЩ заразата е прихваната преди хората да са навършили 21 г.
* Според Центъра за контролиране на болесттите в САЩ всяка година се отбелязват около 12 милиона случаи на болести, предавани по сексуален път.
* Приблизително 2/3 от тези 12 милиона души са младежи под 25 г. Много от тези млади хора ще трябва да живеят с последиците.

И не вярвайте на всичко, което ви казват хората:

* 34% от мъжете и 10% от жените са прибягнали до лъжа, за да правят секс.
* 68% от мъжете и 59% от жените са правили секс с повече от един човек, без настоящият им партньор да знае за това.

Само мисълта да обсъждате с партньора си тези потенциални рискове убива спонтанността в секса. Все пак помислете … невежеството е блаженство. Но може да нанесе дълготрайни поражения или да ви убие. Тогава сексуалният ви живот наистина ще стане отвратителен.

Предложение 5: Изобщо не се обвързвайте
Да се обвържете означава да си просите усложнения. Обвързването изисква работа и жертви. Може наистина да опознаете човека, с когото се обвържете. И тъй като този човек също се е обвързал с вас, страхът и несигурността, особено по отношение на секса, вече не са част от връзката ви.

Преди няколко години излизах с “Меган”. Отношенията ни много бързо се задълбочиха, макар че почти никога не говорихме за чувствата си. Без много обмисляне започнахме да планираме сватбата си и общото си бъдеще. Знам, че би трябвало да е обратното. Първо би трябвало да е любовта и посвещението, а после плановете за сватба.

В крайна сметка казах на Меган, че я обичам. Но скоро връзката ни се разпадна и няколко седмици по-късно скъсахме. Имах погрешното убеждение, че ако кажа “Обичам те”, посвещението ще последва от само себе си. Но всъщност нямаше никакво посвещение от моя страна, което да последва от само себе си.

Въпреки че и двамата бяхме много наранени, продължихме да поддържаме връзка и приятелски взаимоотношения. След около две години веднъж обядвахме заедно и тя каза нещо, което ме изненада. “Мисля, че една от причините, поради които все още сме приятели, е, че нямахме сексуални взаимоотношения.” Мисля, че това бе умно прозрение от нейна страна. Днес Меган е омъжена за чудесен човек, който също ми е приятел.

За съжаление удовлетворението от секса изисква посвещение. Много хора са стигнали до извода, че най-голяма радост от секса получават хората, които са се обвързали във взаимоотношения с един човек.

Вижте какво казва един човек: “На базата на петнайсетгодишния ми опит като терапевт …написах книга, която сама по себе си е революционна: посвещението да се обвържеш да правиш секс с един човек до края на живота си може да ви донесе повече вълнение, повече разнообразие и удовлетворение във всяко едно отношение, отколкото всеки друг сексуален контакт.”

Сексът е най-добър, когато двама души се обвържат във взаимоотношения на пълно посвещение. Това прилича на брак. Това е брак. Съвсем наскоро бе направено проучване, което трябваше да покаже кои двойки се радват на най-голямо удовлетворение и най-добър сексуален живот. Резултатът? Женените двойки, които са се посветили на моногамен секс с партньора си.

Аз вярвам в брака. Ето защо сексуалният ми живот е скучен или по-точно изобщо нямам такъв. Чакам да срещна някой, когото да мога да обичам и на когото да се посветя. Чакам, защото научих нещо от един от най-известните наръчници по секс, които някога са били писани – Библията. Разбрах, че Бог иска да изчакам със секса, докато се обвържа в брак. Само при такъв вид взаимоотношения бих могъл да изпитам сигурността и близостта, необходими, за да ми носи сексът удовлетворение. Ще разгледам това по-подробно по-нататък.

Може би не трябваше изобщо да засягам въпроса за брака. Обвързването не би трябвало да има нищо общо със секса. Или може би има?

Предложение 6: Дръжте любовта настрана от взаимоотношенията си
Ако искате сексуалният ви живот да бъде скучен, бягайте от любовта. Обикновено мислим, че любовта е емоция и я приравняваме с чувствата. Смятаме, че ако между нас вече не прескачат искри, любовта също е изчезнала.

Всъщност любовта е избор. Въпреки че чувствата са наистина важни, ти избираш да обичаш някого дори и когато не изпитваш същите чувства през цялото време.

Любовта включва всичко, за което говорихме по-рано. Тя включва общуване – стремеж да опознаеш другия. Любовта означава посвещение и уважение към другия. Тя означава близост – стремеж да опознаеш другия и той теб. Любовта изключва невежеството.

Като се замислим, всеки може да направи секса скучен и посредствен. При повечето хора е така.

От друга страна страхотният секс е резултат от положителната страна на всичко, за което говорихме – любящи и близки взаимоотношения между двама души. И начинът, по който можете да го постигнете, е чрез обвързване в брачни отношения.

В любовта има нещо, за което всички от нас, вярвам, мечтаят. Това е нещо повече от секс. Любовта, за която мечтаем, е дълбока и безусловна – ние копнеем да бъдем обичани такива, каквито сме. За да разберем секса, трябва да разберем по какъв начин е свързан с любовта. За да разберем любовта, трябва да разберем откъде идва тази любов, за която мечтаем и как можем да я получим.

Във всеки от нас съществува дълбок копнеж да ни познават изцяло и все пак напълно да ни приемат. Когато имаме взаимоотношения с Бога чрез Исус Христос, ние можем да бъдем изцяло познати и все пак напълно приети, независимо колко лоши си мислим, че сме.

Бог е този, който знае всичко за нас – минало, настояще и бъдеще. И въпреки това той ни обича. Независимо дали го вярвате или не - той се интересува от сексуалния ви живот. Чрез Исус Христос можем да изпитаме съкровената любов, за която копнеем, и прошката, от която се нуждаем.

Бог е създал секса не само за да се правят бебета, но и за да ни носи радост. И причината, поради която той иска да запазим секса за брака, е за да можем да се радваме на най-добрия секс, когато се оженим, и да ни предпази от болести, нежелана бременност и болката от разбитите взаимоотношения.

Може би се питате как можете да познаете Исус Христос? Да познаваш някого означава да имаш взаимоотношения с този човек. Много е лесно да започнете взаимоотношения с Христос.

Когато бях по-млад, най-напред осъзнах нуждата си от Бога. Не смятах, че съм особено религиозен, нито пък се смятам за такъв сега. Но един приятел ми представи Христос по начин, който наистина звучеше смислено, и все още мисля, че е така. Той ми обясни, че просто трябва да кажа на Бога, че се нуждая да ми прости греховете и да влезе в живота ми. За да направя това, трябва просто да приема него и това, което направи на кръста, като умря за моите грехове. Вие също можете да започнете взаимоотношения с Бога още сега.

Всеки може да има скучен и посредствен сексуален живот. Но да ви кажа честно, иска ми се сексуалният ми живот да е страхотен. Вярвам, че ще получа най-голямо удовлетворение от секса, когато се оженя. Но ако наистина се стремите към посредствен и скучен секс, следвайте тези лесни инструкции, които ви предложих, и скоро ще постигнете това, което искате – разочарование, самота и болка. Успех!
Целта на статията е да покаже най-често срещаните грешки в общуването между двата пола.

amatorium
05-19-2008, 14:35
Ne mislq che tezi neshta imat mnogo obshto sus zaglavieto na temata. Po-skoro sa za kak da si utrepem dulbokata vruzka. :lol:
Tazi tema ne e mnogo svurzana sus sexa, a kato cqlo jenite trqbva da razberat, che spisanie tip Cosmopolitan bulvat pulni gluposti. 8)

Tazadar
05-19-2008, 15:20
Ti luda li si az tva nema go 4eta :shock:

VilleBaby
05-19-2008, 15:23
мн е дълго , мързи ме :-D :D

beb4eto0o
05-19-2008, 15:24
xaxa :lol: :lol:

kocko
05-19-2008, 15:44
xaxa :lol: :lol:

не6то сме6но ли има освен 4е миришеш :x

KariZma
05-19-2008, 15:46
Много, много добро! отлично,браво!!! :)
Значи все пак имало хора в този форум, които мисля като мен :grin:
Аз също мисля че секса преди брака просто не е секс, а спорт! :-D
и също така си мисля че мн от младежите се самонараняват, тъй като се впъскат в такива връзки, които ги ограбват.ДА! Ограбват ги душевно!!!!

Замислете се защо хората казват ''Да обичаш като на 16'' - мн просто. тогава човек е млад и изпълнен с любов която раздава. Но за всяка нова връзка му остава все по - малко любов и накрая....след много бройни разочарования, човек вече се чувства ограбен и неможе да даде нищо, а може само да консумира! Това е проблема на днешната младеж - незнае какво си причинява и.... после страда!
А относно БОГ, аз мисля че Той е казал всичко в Библията и наистина ако следваме Неговите напътствия.... ще бъдем щастливи! :) :grin:

olive_oil
05-19-2008, 16:57
Ne mislq che tezi neshta imat mnogo obshto sus zaglavieto na temata. Po-skoro sa za kak da si utrepem dulbokata vruzka. :lol:
Tazi tema ne e mnogo svurzana sus sexa, a kato cqlo jenite trqbva da razberat, che spisanie tip Cosmopolitan bulvat pulni gluposti. 8)
+1

amatorium
05-19-2008, 18:55
Toku shto prochetoh statiqta ... mislq che avtorkata, koqto e pisala tazi texta e bilna i opredeleno e edna ot nai-skuchnite v legloto! 8)

MoOnLiGhT_ShAdOw
05-19-2008, 18:56
Отбелязвам си темичката, друг път ще чета. :-D
И да, в Космополитан има адски шашви неща - приятелят ми каза, че мязало на женско шпионско информативно списание, и на мен някои неща ми звучат пресилено, но всъщност е добро средство за губене на време. :)

xSaShEtOx
05-19-2008, 19:16
Porednta kilometrichna tema, koqto shte propusna... Ne razbrahte li che ne e interesnoda kopvate temi ot drugi mesta, za da se pravite na mn inteligentni? :-o

Made_of_Pain
05-19-2008, 20:12
30 метра тоалетна хартия с глупости ще имам, ако го принтирам т'ва

baby_blo
05-19-2008, 20:21
браво темата е супер!

DeXtRoFeR
05-19-2008, 21:48
мн е дълго , мързи ме :-D :D

+1 :D

Поне напиши другия път от къде си го copy/paste ;)

Ophelia
05-20-2008, 19:15
Може да стане скучен и ако мрънкаш искам това това и не даваш нищо и караш момчето само в мисионерската да правите секс.