Влез

View Full Version : Помощ с братовчеда! Става мамино синче!

TheLilKittie
05-21-2008, 11:04
Здравейте. Става дума за братовчед ми. Той е втори клас, но смятам, че не е никак самостоятелен. Знам, че принципно не е моя работа, но той ми е слабост и смятам, че това, което се случва, е нередно. :?Родителите му са разделени. Всъщност те никога не са били заедно и не са живели в едно жилище и т.н. Разбира се вижда се с баща си, но живее с майка си и баба си. Добър ученик е, добро дете, НО! [винаги има голямо "но"] Започнал е да става "мамино синче". На 8 години все още спи в едно легло с майка си. Не може и ден без нея. Отиде на зелено училище, с голямо желание и т.н. Всичко беше ок, аз много се радвах, че най-сетне ще стане по-самостоятелен, НО на втория ден отидоха да го видят. И както дотогава всичко беше безпроблемно, то оттогава започна да плаче и т.н. На четвъртия ден си го взеха и това е. Пак знам - не ми е работа да се бъркам там, но се притеснявам. Нормално ли е? Какво мога да направя? Не ми се иска да провеждам от онези сериозни разговори с родитлите му, защото никога не биха погледнали сериозно на нещата, само ще си развалим отношенията. Обмислях лятото да го поканя на гости в София за 10ина дена, ще го пуснат, но той дали ще иска... Ще го запозная с деца на неговата възраст, с мои връстници, с момчета... Ако имате идеи - казвайте. :)

MidnightCreep
05-21-2008, 11:45
Мисля си,че може заради раздялата детето да се е травмирало,да я изживява тежко,а да не споделя.Много такива деца запазват всички лоши емоции и правят като него,или проявяват някаква агресия.Не е задължително просто да е разглезен.

БеБо
05-21-2008, 12:00
Еми имам един такъв във класа. Живее с майка си,баба си и дядо си, но е типично "мамино синче". Майка му го взима всеки ден от училище, ходи постоянно с него, дори на купона за РД-то му беше :(
Момчето от моя клас, чак тази година започна да се държи малко по-самостоятелно.Но нз как да стане по-самостоятелен, мисля че сам ще си намери времето. Според мен това си зависи от самич човек. Но наистина идеята ти е добра, ако го вземеш с теб, без майка си, ще му бъде от полза, за да се почувства "мъж"

life.hates.me
05-21-2008, 12:02
Ама автора пише, че те никога не са били заедно .. Значи момчето е свикнало отдавна и не се държи като глезльо зареди това .. Мисля, че просто прекарва прекалено много време с майка си .. Само това може да предизвика държание като на "мамино синче" ! :) Тва за викането на гости е супер добра идея :) Успех ! :P

Krasencety
05-24-2008, 11:29
Ама автора пише, че те никога не са били заедно .. Значи момчето е свикнало отдавна и не се държи като глезльо зареди това .. Мисля, че просто прекарва прекалено много време с майка си .. Само това може да предизвика държание като на "мамино синче" ! :) Тва за викането на гости е супер добра идея :) Успех ! :P

+1

petet
05-24-2008, 12:28
МОЯТ Е АБСЛОЛЮТНО СЪЩИЯТ!САМО,ЧЕ Е В 4 КЛАС НА 11 ГОДИНИ,МОЛЯ ВИ СЕ :shock: :shock: :shock: МАМА МУ ПОСТОЯННО СИ ГО ГАЛИ,СПИ СИ С НЕЯ,ХОДИ И РЕВЕ АКО ГО ЦАПАРДОСАМ И Т.Н

ОБАЧЕ ТО СИ ПЪК Е ЛАЙНО ДЕ

SiNiStEr
05-24-2008, 14:03
Като порасне ще се оправи,едва ли ще иска да е само с майка си... ;)