View Full Version : Обеца...
ice__kiss
05-22-2008, 19:27
Преди 2 седмици някъде си сложих обеца на ухото(втрота дупка)и все още ме боли!Незнам защо...Една моя приятелка се продупчи за първи път и са нищо и няма а мен ме боли
да го мажа ли с нещо или да ида на някакъв лекар.... :(
Spider4eto
05-22-2008, 19:31
а зачервно ли е, и има ли гной, ако няма и не е зачервено няма от какво да се притесняваш според мен
normalno da te boli po-dulgo ako e po kum hru6tqla! slagai mu led i gledai da ne se infektira!
little_elf
05-22-2008, 19:38
може и със спирт да го мажеш :)
Maжи с тетрациклин или гентамицин :)
Kras4eto_lp
05-22-2008, 20:01
Ще се оправиш....едва ли е болка дето не се търпи :) Ако толко се притесняваш мажи се с нещо.
remember_me
05-22-2008, 20:08
xax kak taka sas spirt ili s led :D na yhoto te boli 1mesec nqkade gore doly a pak i ne mislq 4e e bolka za ymirane :D maji go s gentamecin daje e trqbvalo o6te ot na4aloto da zapo4ne6 da si maje6 yhoto s tova i do sega nqma6e da te boli :D
deville`f
05-22-2008, 20:09
промивай го с урина...вечер преди да си легнеш...с памуче.. и ще ти мине...
TheNewReligion
05-22-2008, 20:14
A , с друго не може ли ? :D Хм , не съм запозната с обеците , но мисля , че ако няма гной и не е зачервено няма от какво да се притесняваш. Може да се мажеш с крем "Здраве" или подобен крем . :) Надявам се да няма усложнения ! :)
elmosGirl8
05-22-2008, 20:27
мисля че и мен ме болеше отначало... но бързо ми мина :) спокойно :)
apparition
05-22-2008, 20:47
мажи го със слюнка..на мен така ми казаха х) за да се "храни" дупката
нормално е но ако ти прави прекалено голям проблем я махни
paradiso
05-23-2008, 19:14
spoksi nishto ti nqma ama kat se produp4i dadoha li ti kislorodna voda da si go promivash sutrin i ve4er 6toto az taka pravih akol ne promivai go s kislorodna voda i maji s gentamicin aide uspehche
nejnaDROGA
05-23-2008, 19:19
Аууу и аз имах проблеми с обеците :( Пробих си 3 дупки (2 на едното и 1 на другото ухо) Още с медицинските обеци започнаха да ме болят и ми станаха ранички..Мазах ги с някъв антибиотик (предписа ми го кожен лекар) Каза ми да махна медицинските и да сложа някви други (в моя случай сребърни),но проблема продължи :( Пак ходих на лекар и той ми каза,че най-вероятно кожата ми е прекалено чувствителна и затова имам тия проблеми :( Каза ми ако искам да пробвам със златни и ако пак съм така да ги махна и да се откажа от обеците :( Естествено не пробвах,защото мразя златото :) Ама нали съм инат продължих още около 2 седмици със сребърните и ... за малко да се наложи да ме оперират :(:(:( От тогава съм казала никакви обеци!!!
П.П. Сори ако съм те наплашила,но ако ухото ти се е подуло,има ранички или нещо такова не се бави,а отиди на лекар защото е много сериозно!!!Кожата на ухото е по-чувствителна (най-вече в горната част където е хрущялът) и може да стане опасно ... :(
ReaLLy_SweeT
05-24-2008, 10:17
Преди 2 седмици някъде си сложих обеца на ухото(втрота дупка)и все още ме боли!Незнам защо...Една моя приятелка се продупчи за първи път и са нищо и няма а мен ме боли
Може да имаш непоносимост към даден метал било то злато,сребро а даже и медицинска стомана така че хубаво е да посетиш някои лекар по въпроса :)
Komshiikata
05-24-2008, 15:25
http://piercing-bg.com/
И стига некомпетентни мнения...със спирт да се мажело,с урина :shock:
AnChItOoOo
05-24-2008, 15:28
Аууууу Край сега ще ти отрежат ухото :razz: :razz: :razz: базикам се де....имам една позната на която също не и зарастват ще мине спокс :P
lisi4ety
09-12-2008, 11:58
Хмм незнам дали мнението ми е за тук, но имам проблем и като гледам вие можете да ми помогнете.
Имам дупки от един месец и преди 1 седмица и половина си сложих златни обеци.
Днес забелязах, че от дупката на едното ухо започва да тече гной.. ии незнам да свалям ли обеците какво да правя?! Наплаших се малко, защото до сега не съм имала дупки..
лиси4ету - Ако е зачервено и/или подуто, пръскай с оксикорта, ако не е, почиствай старателно с кислородна вода и сложи медицинските, може да имаш непоносимост към злато.
Пиши във форума на пиърсинг бг, там хората с това се занимават и яе ти кажат какво да правиш!
lisi4ety
09-13-2008, 15:15
лиси4ету - Ако е зачервено и/или подуто, пръскай с оксикорта, ако не е, почиствай старателно с кислородна вода и сложи медицинските, може да имаш непоносимост към злато.
Пиши във форума на пиърсинг бг, там хората с това се занимават и яе ти кажат какво да правиш!
Мерси :)
cHooOpiHka___
09-13-2008, 16:22
tva e vqrno ina4e ne se smeite... +1
krisiiiiito
09-13-2008, 16:24
нормално е успокой се .. можеш да се мажеш с кремче здраве или спирт
:)
Аз преди два месеца си направих втора дупка на ухото и ми казаха да го промивам с риванол и спирт. Но по-добре иди да се консултираш с лекар, да не стане по-сериозно положението...
t0nit0yy
09-13-2008, 19:59
namaji s rakiq..az imam obica na nosa i na mene taka otna4alo me bole6e i s rakiq..moje i s urina,malko e nepriqtno ama sum 4uvala 4e pomaga.. :)
danny_f4e
09-13-2008, 22:04
Аз имам на хрущяла и се възпали и в последствие разбрах ,че нещо съм алергична към медицинските обеци... слових си сребърна и го мазах със сприт и Гентамицин и се оправи :)
kyklataiyi
10-22-2010, 14:19
Здравейте, :-$
аз също имам подобен проблем,но на мен обицата ми е от 13.09 и бях с мед.обеца само 1 час ;д след което си сложих друга и нямах никакви проблеми и преди 2 дни,като се събудих :smt015 видях, че ухото ми е много подуто,свалих си обицата и имаше ''топка'' гной, стиснах си ухото и излезе всичката(предния ден си бях сменила обицата ии <<< ). Бях без обицата някъде 6,7 часа и пак я сложих.Сега леко ме боли и тече кръв от време на време ,но се притеснявам да не се усложни нещо :(
MissHouse
10-25-2010, 06:49
СПИРТ !!! :) :)
FuckingFreak
10-25-2010, 07:08
Споко, дишай дълбоко. Изминах същия път преди няколко месеца. 02.08 <3 :D Та така да не се отклонявам. А само да ти кажа - не са ме пробивали с пистолет, а с абокат!!! Тогава беше август.. аз бях с едно топче и като спях беше ушасно неудобно + това май получих инфекция. След 1 седмица смених обицата с медицинска и всичко стана ок освен болката. Тя отмина някъде към първата седмица на септември. После щом сменях обиците за даскало, отново ме болеше сякаш току-що са ме продупчили. Преди 3 седмици някъде през нощта ми се беше разранило ухото и ми беше текло кръв, защото обицата ми е халка и се е закачила някъде. Но аз не съм правила нищо по-особено освен промиване със спирт на ухото и обицата. Ако все още не ти е хванало коричка ухото може би ще ти хване,защото зараства и отвън долавя бактерии.. незнам на друг немога да го обясня, може би при всеки е различно, но поне моето хвана. Ако ти се появи, не я махай!, а само почиствай ухото със спирт или ракия (това убива бактериите, причинители на тази коричка). До седмица от само себе си е паднала от многото къпания и прочие. Сега,когато вече не ме боли понякога леко ме присърбява незнам от какво е, но и не ме интересува :-D
Аз понеже имам снимка от пробиването, сега като я гледам само ми става смешно с чии акъл го направих това. Но сега се радвам защото ухото ми е двойно по красиво :-D
Едит : danny_f4e, как си си сложила сребро на нова дупка !? Извинявай но ще излея емоционалната си душа : Ти нормална ли си?! Знаеш ли колко повече можеше да се усложни, случайно да знаеш, че сребро на нова дупка не се поставя,понеже се окислява? Благодаря.
Fickle, оксикорт е силен антибиотик и не може просто да се пръска ей така за най малкото. Оксикорт го дават за хрущял особено, но казват че не е препоръчително повече от незнам колко дни, в момента немога да се сетя за бройката иначе и аз съм чела в piercing-bg много неща и от там знам 2/3 от това, което изобщо имам като култура за учите.
lisi4ety, гной = инфекция. Инфекции често се получават при нови дупки, ако не е било в дезинфекцирана среда, обицата не е била дезинфекцирана и още редица фактори.Инфекция се оправя с промивки. Пробвай отначало със физиологичен разтвор (сол и вода) и го направи, така че да не стане наситен и половината сол да остане на дъното. Също така пробвай и със спирт или ракия. На мен лично ми беше по - добре със спирт (ментолов и салицилов 1%), докато с ракия (тя беше домашна и може би беше доста силна ;д) ме щипеше. Нормално е като го промиваш да те щипе, особено ако е нова дупката. Надявам се, че ще се оправиш и че съм помогнала.
Например nejnaDROGA споделя, че среброто и е направило проблем или поне може би тя не знае, но е точно от това. Всички, които сте си продупчили ушите и питате, няма нищо лошо и без това е свършен факт.. Но следващия път, когато решите да предприемате такива опции, прочетете 2 реда преди това, не колкото да се образовате, ами да знаете как да се грижите за самия себе си. Аз лично прочетох сигурно материал, колкото 100 страници от книга. Не за друго, ами за обща култура. Може съветите, които дадох да не са от най - точните и безболезнените, но това е което знам. Повече немога. А момичето, след като се е обърнало към форума значи сигурно търси помощта от нас, ако имаме подобен проблем. А не да я пращате на лекари за най - дребното, които както винаги ще ви пробутат нещо което изобщо няма нищо общо с ушите ви, или ще кажат че нищо ви няма : )
SunshineGirl317
10-25-2010, 07:14
Като си пробих ухото /хрущяла по-точно/ през Август, после една седмица доста болеше. Не съм го мазала с нищо, само 1-2 пъти със спирт. 2-3 седмици не можех да спя на тази страна, на която е обецата. Обаче сега нямам никакви проблеми. По-добре обаче си мажи дупката с нещо, например гентамицин, по-бързо ще спре да те боли.