View Full Version : Защо винаги с мен става така? :(
psihqsala
05-23-2008, 19:05
Значи накратко моята история: винаги съм се опитвала да съм внимателна с хората, да ги изслушвам, да съм мила, отзивчива, приятна и разбрана, да помагам, когато мога...с една дума да съм в колегиални отношения с тях. И в един момент се усещам как на никого не му пука за мен. Не го правя всичко това,за да им се подмазвам,а защото така ми идва отвътре..аз съм си сърдечна и кротка,възпитана..не съм някоя курветина,която само да си гони интереса. Посрещам човека с усмивка,гледам да му е приятно,всичко да е на 6 и накрая какво..виждам,че съм сама..Ето,наскоро ми трябваше помощ за нещо,обаче тези,от които очаквах,че ще се отзоват,буквално ми се изсмяха в очите...е,какво е това...помагат на всички други,но не и на мен...защо? При положение,че аз винаги съм готова да дам от себе си,каввото мога..с какво съм заслужила пренебрежителното и мърляво отношение на хората към мен? Имам чувството,че съвсем ще се отчаям..живея в свят,който не е мой...хората не са такива,каквито очаквам да бъдат..знам,че не може винаги да ми се угажда,но аз....тогава аз защо ли го правя? Дали не е ред за промяна...писна ми да съм добро момиченце и само да се оглеждам и да се чудя на кого ще се харесам и на кого-не...сякаш вече ми омръзна,защото виждам,че няма 'добри' хора...всякой гледа себе си и как да прецака другия...но ми прави впечатление едно нещо...аз примерно,ако имам нужда от нещо,ще отида при човека,ще го погледна в очите и ще го помоля...повечето просто командорят:'ела тук да ми свършиш работата',на силен глас,пред всички..а аз гледам да е дискретно,да не е на всеослушание..и какво получавам? Злобен отговор от типа на 'не ме занимавай', а хората,които с нахалство и наглост си искат всичко,си го получават винаги...аз гледам да съм цивилизована и да действам възпитано,в отговор на което получавам какво? Едно нищо...и защо точно на мен отказват? Защото гледам нещата да станат по кроткия начин...с такава нееухота ми се казва ,едва ли не "не ми е до теб сега''. А тези,които буквално си заповядват,имат всичко на мига...е,какво е това? Не мога да го понеса...но трябва ли да се променя заради околните? :? Не мисля, че е редно... Какво бихте казали вие? :(
morti :)
05-23-2008, 19:21
Привет ! Според мен с течение на времето ще станеш по-твърда и по-недоверчива.Старай се да отсяваш хората и да се опитваш да преценяваш по-точно кои са ти приятели и кои не .. Но както казах аз си мисля,че това ще стане с времето.Но все пак не губи положителните качества,които имаш,защото не всеки има това търпение да изслушва и да помага на хората. :)
ioancheto
05-23-2008, 19:48
Ox,gorkata.! Napalno te rabiram. V momenta sam v pochti sahtoto polojenie i e mn gadno
еми така си е! в днешно време всеки гледа само себе си и другите не го интересуват. Може би трябва да бъдеш по-твърда и да по нахалстваш повечко. В този живот който е нахален успява, а вежливите,кротки и добри хорица ги прецакват кой с каквото може. Ако не искаш винаги ти да си прецаканата се съвземи и се стегни, малко са хората като теб в днешно време и те остават като изолирани. И аз доскоро бях като теб, но ми писна вече другите да ме тъпчат а за мен на никого да не му пука. Сега нахалствам(не много, мъничко) твърда съм и не ми пука много много за проблемите на другите, защото за моите проблеми на никой не му пука. :?
xXxScreamxXx
05-23-2008, 19:52
съгласна съм с morti :) .... не се променяй - ще го 4уеш от мн хора убедена съм ....
НО преди време и аз бях така добри4ка мили4ка и в един момент ми писна от вси4ко .... оттагава по4ти нищо не е същото .. кат си го груба хора си дават сметка 4е ще е по добре да направят дадено нещо вместо да тръгнат да се обясняват..
та мила няма да е зле да станеш по ''твърда'' (разбираш ме ндявам се ) :)
иии успех !!!!!! ;) :-)
Chrissie
05-24-2008, 10:32
Здравей!Знам как се чувстваш,напълно разбирам и подкрепям чувствата ти.Ще попиташ:"Защо?"Защото когато прочетох статията ти,сякаш описа мен.Аз винаги се стремя да изслушвам и помагагам на хората,да има вляза в ситуацията,да им дам съвет.С две думи,да им помогна с всички сили,та дори да направя и невъзможното,ако е необходимо.Но странно защо ли хората не се държат с добрите хора така?Защо не искат да м помогнат?Защо идват при теб,само когато имат нужда,но когато ти се нуждаеш от тях,всеки бяга надалеч?Много просто.Защото могат да те използват,да се възползват от добродетелите ти,за да оправят своето положение.Искам да ти кажа нещо,което съм сигурна,че ще ти помогне.Някой ден,който може да е дори утре,ще се появят хора,които да те обичат,уважават и помагат,когато имаш нужда.Ще бъдат винаги до теб и няма да те изоставят.Казвам ти това,защото с мен вече се случи.Знам,че ти е писнало да си доброто послушно момиченце,което се стреми да направи живота на другите по-хубав,а своя сякаш е изоставило.Но спокойно!Показвай това,което чувстваш,дори да е гняв и ярост.Покажи им,че имаш чувства,че ти е дошло до гуша да търпиш подигравките и насмешките им,неотзивчивостта им.Необходимо ти е само едно изпускане на нервите и всички ще започнат да гледат на теб с други очи.(казвам ти това,защото предполагам знаеш,че всеки човек си има граници,а когато те се прекосят става по трудния начин.)Ще те уважават и ще знаят,че и ти си човек,че имаш свое собствено мнение.Но не го прави непрекъснато.Само тогава,когато е необходимо,тоест,доста рядко надявам се.Но за да довърша докрай мисълта си,искам да ти кажа,че не е необходимо да се променяш,не е необходимо да ставаш злобното куче,за да спечелиш уважение и респект.Остани си същото добро и мило момиче,което помага и се усмихва на всички,но и в същото време покажи,че някъде в теб се крие една дива тигрица,която е готова да изскочи,когато е в опасност,за да се защити.Надявам се,че разбираш какво се опитвам да ти кажа.И не забравяй-прави добро,за да ти се връща добро.Няма значение какво мислят сега те за теб,важното е,че един ден,това добро,което си направила за другите,ще ти се върне,дори двойно!Дано да съм успяла да ти помогна.Успех! \:D/
`Трябва ли да се променя эаради околните?`
Така эададен въпросът има само един правилен отговор-НЕ.Ама мацко,според мен промяната,която обмисляш няма да е главно эаради хората,а эаради самата теб.Тоест наясно си,че ти се нуждаеш от промяна,правиш я эаради себе си.Эащото на хората не им пука эа твоята промяна.Така,че ако ти самата чувстваш,че искаш да се промени нещо,картите са си в твоите ръце и ти решаваш как да ги иэиграеш.И иэобщо не се отчайвай.Отчаянието е ебати огромния порок.Наистина ОГРООООМЕН.Эатова го эарежи.То няма да ти помогне.Помагаш си сама като действаш,друг начин няма.Така,че просто си помисли как да се държиш така,че самта ти да си удовлетворена от себе си,от деиствията си и от реэолтатите!Последното е най-важно,ама пряко эависи от другите 2.Тоест накратко-ВСИЧКО ЭАВИСИ ОТ ТЕБ.Ако искаш нещо ,ама наистина ,правиш го и няма сила,която да те спре.Точка.Това си е моята философия и дано поне малко ти е вляэла в главицата.
Freeminded
05-24-2008, 12:45
Много хубаво, че помагаш на хората, но не всеки е такъв. Повече са егоисти и мислят само за себе си. Не винаги трябва да помагаш с очакването, че и онези, на които ще направят същото и за теб. Характера ти наистина е чудесен, но живота е циничен. Както имаше една стара поговорка "Няма ненаказано добро дело". Та съвета ми към теб е просто да правиш нещата в определени граници. Не е необходимо да помагаш на всеки, прави го единствено в случаите, когато наистина желаеш, а не просто от желанието да угодиш на всеки. Не е възможно всички да са ти приятели, преосмисли отношенията си с околните, виж на кой си заслужава да помагаш, защото наистина ти е приятел и игнорирай тези, които мислиш, че не заслужават помоща ти. Лесно е, просто не бъди отзивчива на 100%, хората около теб явно са свикнали да те мислят като "човек за всичко" и не им пука особено, че им помагаш, ами че някой ще им свърши работата вместо тях. Свиквай с мисълта, че повечето хора са използвачи и гледай да намалиш отзивчивостта си, не се трови с чужди проблеми, както виждаш на теб никой не ти помага. От друга страна можеш да си доволна, че качествата, които притежаваш ти помагат да се справящ напълно сама за разлика от другите, но ще бъдеш истински удоволетворена ако мислиш главно за себе си. Не казвам да ставаш егоистка, но да бъдеш такава в границите на това, което характера ти позволява.
hanovete
05-24-2008, 14:10
еми така ще става като гледаш на всеки да си интересна
-а за тези,които заповядват аз такива хора мразя,не вярвам някои да ги обича
ThunderGoddess
05-24-2008, 14:15
Моето мнение, е че прекалено много се отдаваш на хората. Смисъл такъв ти винаги си готова да им дадеш, да им ослужиш, въпреки, че те нищо не правят за теб. Това човек да е услужлив и мил с другите е много хубаво нещо, но трябва да внимаваш. Трябва да покажеш на хората, че имаш намерението да се държиш с тях, както те се държат с теб. Имаш хубав подход - смисъл да ги посрещнеш с усмивка, но ако насреща няма такава, просто няма смисъл да се занимаваш - отписваш го и това е. Често са ми казвали хора от класа ми, че ще ме запомнят с момичето, което винаги дава. Да, давам, защото така ми идва отвътре. Обаче когато не ми дадат, когато имам нужда, щедростта ми секва, защото е много гадно да бъдеш използван, само защото има какво да дадеш. Прави си малко сметката, звучи дребнаво, но всеки го прави. А, и научи се да казваш не, ако все още не можеш.
MidnightCreep
05-24-2008, 14:18
Прекалено много се раздаваш за другите и в един момент решават,че могат да си правят каквото си искат с теб. 8)
*.~*` *~* anaRial *.~*.`*
05-24-2008, 15:40
Zamisli se ot kakvi hora si zaobikolena. Veche e qsno, che ne zaslugavat tvoeto vnimanie i t.n. Za kakvo obshtuvash s takiva? Kakato gledash tqhnoto durganie, ne razbiram zashto izpitvash dobri chuvstva kum tqh.. Q gi zaregi i pomagai samo na tezi, koito sa ti dokazali i chuvstvash kato izstinstki priateli. Ako nqma takiva - zdrave da e, po - dobre sama, otkolkoto v takova obkrugenie. Az takiva otdavna sum im bila shuta 8) Napravi go i ti. ;) Sled vreme moge da sreshtnesh istinski priateli, no ne se doverqvai i ne pomagai taka na nikogo. ;) :-$
BOOK_FAN
05-24-2008, 15:47
НЕ СЕ ПРОМЕНЯЙ! :)
И аз съм така, само че това отдавна го разбрах. Така е, защото тези хора ти нямат уважението, а уважение се постига като се държиш по-твърдо с хората. Не казвам да се държиш винаги гадно с тях, но нещо като не ти е наред - казваш, когато някой те дразни - му казваш, когато някой те ядоса - му казваш. Иначе щом ти иде отвътре пак може да помагаш, но като още някой ти каже 'не ме занимавай' повече не бива да го погледнеш. Когато някой ти свърши нещо добро- тогава и ти ще му свършиш.
НЕ СЕ ПРОМЕНЯЙ! :)+1
Аз пък съм на мнението, че все още има хора, които не гледат само и единствено собствения си интерес. На всички е ясно, че помощта, съчуствието, доброто отношение към ВСЕКИ и най вече липсата на предрасъдъци не се причина да очакваш от останалите същото. С други думи ако помагаш с очакването на теб да ти се помогне, се откажи веднага. Но ако не - тогава не виждам причина да се правиш на кУчКъ съм И кФо. Просто имай едно наум, че не можеш да разчиташ на всеки. Колкото и тъпо да звучи аз се опитвам да помогна на всеки, правя го заради себе си и не се чуствам прецакана дори да ме смятат за задръстена, слабохарактерна или старомодна, защото това си е мой избор.По-предпочитан вариант е да гледаш с недоверие и мнителност към всеки, да смяташ че мнението, различно от твоето, за лична обида, да мразиш гейовете, лесбийките, политиците, циганите, турците, американцие, тези, които са правили секс по-рано или по-късно от теб, зубърите, успелите, богатите, бедните, и тн, да смяташ живота за безсмислена скука и от време на време да си спомняш, че си жертва на световната конспирация. :lol: Въпрос на избор както вече казах. 8)