PDA

View Full Version : Имам нужда да кажа на света...

hooliganka89
05-24-2008, 07:48
Здравейте,от много време не съм писала във форума.
Целта на темата ми не е да търся съжаление,така или иначе целият град ме съжелява,стига ми толкова.Целта на темата ми е да си излея огромната мъка,да покажа на вас какво нещо е живота и да потърся сродни души.
Сигорно всички знаете,че майчината любов е безгранична?!
Майка ми направи и не възможното за брат ми,които е на 27 години и с двете си ръце едното си око не може да извади.
Преди години каза,че иска да има автомивка,майка ми се съдра да му направи макар,че баща ми не беше съгласен,защото на него му беше пределно ясно,че от брат ми нищо не става.
Майка носеше тухли заедно с работниците и все пак стана на нейното,направи автомивка на синът си.Брат ми работи 2 месеца и каза,че не можел да чака да капят по лев по два,не било за него щом не искарвал по 100-200 лева на ден.Остави автомивката.
Един ден каза,че иска заведение за бързо хранене за дюнери,майка пак се съдра с несъгласието на татко и направи това заведение,брат ми пак си нагласи работници и пак се правеше на шеф месец два и го заеба,пак не било за него щом искарва по толкова малко пари.
След няколко месеца поиска нафтопункт,майка пак търча я с даначни я с не знам си какво,а само след седмица брат ми пак каза,че не му се занимава и на мама търчането се оказа безмислено както всеки пат.
После пойска кола и то не каква да е,а ауди А6,мама пак му купи,колата се разваляше той непрекасното искаше пари за ремонти,а подръжката на тази кола се оказа скапа.
Всяка седмица след петък вечер идваха разстроени собственици на заведения да казват на мама,че синът е употрошил поредното заведение,а тя само плащаше след него.Измакваше го от ареста с многот си връзки и накрая разбра,че от много любов е преварнала синът си в самият дявол.
След всичко което мама направи за него всеки път когато се скарваха той й казваше "Гладницо нещасна,ти какво си направила за мен?" или "Виж хората какво направиха за децата си,а от теб нищо не става" или "Защо си ме създала след като си неспособна да ме гледаш",той сипеше обиди срещу нея една след друга,а тя преживяваше всичко това.Не съм майка не знам какво е да чуеш от детето си което си отгледала от пеленаче такива остри думи.От всички само аз я разбирах,но бях безсилна да й помогна,единственото което можех да сторя е да го убия,но тогава тя пак щеше да страда.
Истината е,че той я изяде за пари и накрая нея я хвана рака и преди две седмици тя почина,а беше само на 44 години.
Аз съм на 18 години и останах без майка,благодарение на този кръвопиец брат ми.Сега мама я няма,той си я кара по старо му не подхваща работа,само иска пари от мен,а знам,че ако не му дам има голяма вероятност да ме пребие.Баща ми съкрошен,че толкова рано остана без жена се спаси на село в на мама къщата,пропи се и така вече виждам ужасният край на моето семейство.

Благодаря на хората който са си направили труда да прочетаят темата ми и искам всички да разберат,че децата са най-неблагодарното нещо на света.И сега нито ме е срам нито ме е страх да заявя пред целият свят,че брат ми е виновен за смърта на мама,цялото ми семейство е на това мнение,всички баби,дядовци,ляли,татко и включително и аз.От всичкото ходене по мъките с майка накрая мисля,че останах с психически отклонения,от две седмици никъде не излизам освен да ходя до гробищата до мама и вкъщи,нито ми се спи нито ми се яде нито ми се живее,страхувам се от всичко,причуват ми се как телефони званят,живота ми се превърна в кошмар.
В началото на темата казах,че не търся съжаление,просто ми е толкова тежко,че се чудя вече къде да си излея мъката и мисля,че тук е подходящото място.

taina_18
05-24-2008, 08:19
Незнам какво да кажа.. Нямам думи просто... :shock:

psihqsala
05-24-2008, 08:21
Миличка, това, което е станало е наистина ужасно, казваш,че не искаш чуждото съжаление, но наистина съжалявам за случилото се...покъртително е и аз не мога да знам дали причината това да се случи с майка ти е точно брат ти, но щом ти го разказваш така, явно е вярно. Що се отнася до брат ти, това е най-разглезеното същество,за което съм чувала,а казваш,че е на 27... :? Мисля, че отдавна е трябвало сам да преустрои живота си,а не да измъчва майка си...Мисля,че майка ти е била прекалено добра жена,а той е злоупотребявал с това..за жалост винаги добрите хора си отиват първи,защото те са чувствителни и помагат, с каквото могат,дават всички от себе си,а мързеливите плужеци(като брат ти) са непукисти и късно ги сполетява тая съдба..не искам да кажа,че брат ти заслужава да умре,но от така описаната от теб история разбирам,че той е едно адски неблагодарно копеле..наистина сега вече всякакви коментари са излишни,камо ли тези на чужди хора,но искам да ти кажа само едно-разбирам те,въпреки че не съм го изпитвала(и дано скоро да не го!) и все още има хора,които да държат на теб...поддържайте се с баща си и другите си близки и ще се справите..за съжаление това е живота...жесток,безмилостен ..а хората като брат ти са просто жалки консуматори...сега дали се чувства доволен? Мила, с теб съм и не се давай...майката е най-скъпия човек,затова тя винаги ще е в сърцето ти,което е много по-важно..помни я и мир на праха й...Прегръщам те.

miloto_girl_4e
05-24-2008, 08:29
Наистина доста тъжен край на нещата..
Просто понякога съм си седяла и съм си мислела как ме е страх да родя и да отгледам детето си.. Как ме е страх, че може да не успея за го възпитам както трябва, въпреки всичките ми усилия и той да бъде неблагодарен и невъзпитан..
Наистина любовта е сляпа.. наистина любовта заслепява.., но нищо не е хубаво, когато е в прекомерни количества(дори любовта), защото сама си видяла до какво води..
Жалко за майка ти, жалко, че толкова малка си останала без майка.. доста ми е тъжно наистина... :(
Брат ти не заслужава животът, който има.., но нали знаеш, че има Господ и нищо на този свят не остава безнаказано :!:
Миличка, гушкам те, бъди силна и не се предавай, на този свят нищо не става случайно.. просто бъди силна, живей живота и.. след време всичко ще се нормализира и ще бъде ОК..

Scouse
05-24-2008, 08:41
:-#

Spider4eto
05-24-2008, 09:15
Точно преди няколко дни се замислих за теб, как не си влизала от доста отдавна, а ти беше първия човек, който ми направи супер добро впечатление, като се регнах в сайта. Това, което ти се е случило е възможно най-отвратителното нещо, което може да се случи на човек. Не си останала с психически отклонения, просто си прекалено депресирана. Колкото и да не ти се иска и да нямаш желание, излез с приятели, малко или много ще се разведриш. Освен това ще е добре да посетиш психолог, според мен, благодарение на него по-лесно ще приемеш случилото се и ще го осъзнаеш. Опитай се и да повлияеш и на баща ти, отиди при него, прави му компания, опитай се да го разведряваш по някакъв начин. Болката винаги ще я има. Така че не се отчайвай, колкото и да плачеш и да тъжиш, майка ти няма да се върне, затова не се затваряй в себе си, опитай се да продължиш. Много целувки и прегръдки, дано се посъвземеш малко http://www.getsmile.com/emoticons/funny-smileys-68129/kiss.gif

Qnchety
05-24-2008, 10:20
Ух ужас :-# :-# :-# Като прочетох историята ти едва не се разплаках. Да останеш без майка на 18 и брат ти да е най гадното същество в живота ти... Нямам думи ;((( Нз какво да те посъветвам даже.... :-#

Blab
05-24-2008, 10:51
Ник'ви отклонения нямаш! Самият факт, че смело разказваш всичко това, показва само, че си силна! Да ти кажа ли, че скоро ще ти мине, че майка ти няма да ти липсва... няма смисъл, защото ще е лъжа.
Заради нея се дръж, живей, пораствай, накарай я да се гордее с теб!

Wrathchild
05-24-2008, 11:41
Бъди до баща си, той е единственият, който ти е останал. Разчитай на подкрепата на приятелите ти, разбира се, нормално е да ти е тежко, но недей да се затваряш. Относно брат ти - издействай си ограничителна заповед.
Съжалявам, наистина. Не съжалявам теб, не ти съчувствам. Последното от което имаш нужда е това. Но най-много съжалявам за майка ти, че е родила такъв боклук.

Presley
05-24-2008, 12:26
Съболеэнования эа майка ти.

SiNiStEr
05-24-2008, 14:10
Точно в този момент ти трябва да си силна и да продължиш напред, колко и трудно да е.
Мойте съболезнования за майка ти.От твойте думи виждам,че е била добър човек.

Carmen_Kass
05-24-2008, 14:39
Наистина доста тъжен край на нещата..
Просто понякога съм си седяла и съм си мислела как ме е страх да родя и да отгледам детето си.. Как ме е страх, че може да не успея за го възпитам както трябва, въпреки всичките ми усилия и той да бъде неблагодарен и невъзпитан..
Наистина любовта е сляпа.. наистина любовта заслепява.., но нищо не е хубаво, когато е в прекомерни количества(дори любовта), защото сама си видяла до какво води..
Жалко за майка ти, жалко, че толкова малка си останала без майка.. доста ми е тъжно наистина... :(
Брат ти не заслужава животът, който има.., но нали знаеш, че има Господ и нищо на този свят не остава безнаказано :!:
Миличка, гушкам те, бъди силна и не се предавай, на този свят нищо не става случайно.. просто бъди силна, живей живота и.. след време всичко ще се нормализира и ще бъде ОК..

+1 Нямам думи,затова ще използвам нейния коментар.

[B]a[N]D[i]T[k]a
05-24-2008, 15:33
и аз останах без думи .. просто това е нещо ужасно .. нз какво да кажа .. горе глаавата и напред.. брат ти е чудовище бе .. ужас .. всичко се връща нали се сещаш..

ThunderGoddess
05-24-2008, 15:46
Има един роман на Оноре дьо Балзак - Дядо Горио. Случая много ми напомня на този. Разказва се за един дядо, който е осигурил всичко на дъщерите си и е бил преуспяващ и само да им е леко на тях, се е оттеглил в някаква мизерна стая под наем. Те нищо не правят за него, даже не идват, когато той умира, защото са залисани от интересите си. Права си, когато хората получават всичко, става така. Няма да му давате пари, потърси помощ от полицията, оставате го да умре от глад, ако трябва. Нищо не му давайте. Ужасен край, искрено ти съчувствам.

hooliganka89
05-24-2008, 17:00
Благодаря на всички които са оставили коментарите си.
Имам нуждата постоянно да говоря за майка си.
Някои беше споменал,че по думите ми майка е била добра жена...Така е.Беше толкова добра на толкова много хора помогна през целият си живот,хранеше всички бедняци в квартала-сега и те плачат за нея,защото малко са хората които се интересуваха от тях,а майка ги хранеше водеше по доктори,обличаше ги,абе каквото и да кажа все ще е малко,тя беше страхотна.
Миналата седмица ми беше бала,ние двете с нея го планувахме от 9 клас,а тя почина и не можа да го види(аз естествено не го и направих).
Толкова съм огурчена и постоянно си задавам въпроса "Защо точно на мен",сигорно всички на моето място си задават този въпрос.
Толкова съм огурчена от живота заради това което ми поднесе,само чета едни книги за живота след смърта и се надявам там да има нещо и тя да ме гледа от някъде.
Не искам да се жалвам и да търся внимание,но само ми се приказва за нея да споделям болката която е безкрайна,така изведнъж всичко се случи,както нищо и нямаше и на 29 април разбрахме,че е болна от рак с метастазии в цялото тяло и на 11 май тя почина.През цялото време бях само с нея,аз я гледах аз и помагах за всичко,а онзи който я докара до тук се шляеше по цял ден с колата и най-гадното беше,че мама лежеше болна,а брат ми й искаше пари ей тва ако е живот...
И сега разбрах,че парите са едно голямо нищо,тати щеше да даде всичките пари на света мама да се излекува,но вече беше късно.
Пак мерси за постовете ви.

Seducti0n
05-24-2008, 19:17
Моите най-искрени съболезнования! :(
Изчетох цялата ти тема и наистина ми стана тъжно.Наистина децата могат да бъдат много неблагодарни и буквално да съсипят родителите си.Ти хвърляш цялата вина върху брат си, но помисли малко-дал майка ти не е стигнала твърде далече в добротата си, задоволявайки всеки един негов каприз?Дали брат ти е заслужил помоща и?Не е ли нагло да се държиш така със собствената си майка, имайки се предвид усилията и нервите, които тя е вложила в името на това неблагодарният ти брат да е добре?!
Каквото и да говоря, колкото и да ми е неприятно, съм безсилна да върна времето назад.Просто плодовете, които майка ти е обрала са се оказали фатално тежки...
Не мога да си представя как се чувстваш ти в момента или по-скоро неискам.Сполетяло те нещастие, не го пожелавам на никого!Искам само да не се предаваш, а да продължиш живота си по някакъв начин.Да бъдеш упора на баща ти и на роднините ти!Знай, че в теб е едниствената им надежда.Не ги разочаровай, недей!

umrqlabubole4ka
05-24-2008, 21:34
Каза,че не искаш съжаление,но наистина много ама много съжалявам за това,което ти се е случило.Но от личен опит мога да ти кажа,че всичко се връща,повярвай ми,ВСИЧКО!Не се предавай и не му давай пари,защото изобщо не заслужава.

hooliganka89
05-25-2008, 07:17
Бащата липсва от историята , аз ли пропуснах или нещо се е случило с него ? само прочетох че не бил съгласен с автомивката.... еми време е да се дигне , да събере 2-3 горили и да налее акъл в главата на тапия си син... с песници.. да го изгони ако му дава покрив над главата и това е .. такъв боклук вън от семеиството

Баща ми си е жив и здрав и дано дълго време да е така.
Няма какво да се направи с брат ми,а знам,че сега ще почне тормоза от негова страна над цялото семейство.
Аз си имам сериозен приятел,майка ми много го обикна и остави бизнеса си на него,това беше последното и желание към моят приятел.
Сега разбирасе брат ми парадира,че всичко е негово и моят приятел е натрапник,а аз не смея да кажа на баща си,защото не искам да го претиснявам.Истината е,че сега всичко пада на моите плещи и сега имам нещастието да опитам съвсем малко от ежедневието на майка и да ви кажа иде ми да се самоубия.

Радвам се,че има отзивчиви хора като вас,но каквото и да говоря вече и виновника да намеря,мама няма да я върна.
Единствената ми цел сега е да се опитам да не се поддавам на манипулациите на брат ми и да не му позволявам да сасипе баща ми както направи с майка ми.
Когато мама беше жива и сме си говорили за жестокоста и злобата на брат ми,тя ми казваше "Куче да е,пак ще го обичам",тва е самата истина,майките обичат децата си повече от самите тях,дори и когато въпросните деца им отравят живота.

miss_ludataa
05-25-2008, 07:53
Moite iskreni suboleznovaniq.....tova ,koeto e stanalo e ujastno ...moqta lelq po4ina an su6tata vuzrast/44g/ i du6terq i be6e abiturientka....BRAT TI E OTVRATITELEN 4OVEK v takuf slu4ei nz s kakvo mojem da sme ti polezni.opitia se da izliza6 navun da se raztovarva6 ,sportuva6 ne budi zatvorena v sebe si i znai ,4e tfoite rodnini vinagi moje da sa ti polezni a btw ti s kogo jivee6 ??

ReaLLy_SweeT
05-25-2008, 08:54
Нелагодарни хора колкото искаш...не търсиш съчуствие но аз лично ти съчуствам защото си преживяла толкова много че се чудя как не си полудяла .... съжелявам миличка.

Krasencety
05-25-2008, 09:22
:-# Ужас! Просто нямам думи! Бъди силна и не се предавай! Незнам какво друго да ти кажа! :(

hooliganka89
05-25-2008, 12:16
не, според мен баща ти бездейства нещо

До някъде е така.От друга страна той не знае какво става с брат ми и нашите отношения след смъртта на мама,аз нищо не му казвам.
Ако почна да казвам на баща си какво става у нас...

hooliganka89
05-25-2008, 12:18
Moite iskreni suboleznovaniq.....tova ,koeto e stanalo e ujastno ...moqta lelq po4ina an su6tata vuzrast/44g/ i du6terq i be6e abiturientka....BRAT TI E OTVRATITELEN 4OVEK v takuf slu4ei nz s kakvo mojem da sme ti polezni.opitia se da izliza6 navun da se raztovarva6 ,sportuva6 ne budi zatvorena v sebe si i znai ,4e tfoite rodnini vinagi moje da sa ti polezni a btw ti s kogo jivee6 ??

Живея си у нас,в родния ми дом.Баща ми през половината седмица е на село,а през другата половина е у нас.Брат ми или у нас или у приятелката си.
Моят приятел сега е у нас,тай като той не е от България и няма жилище тук.