View Full Version : Пътувания в чужбина
Понеже видях една тема за езиците, хайде и аз сега да попитам- в кои държави сте били, къде ви хареса най-много и къде бихте искали да отидете?
ПП аз съм била в Черна гора, Сърбия, Турция, Австрия, Германия, Франция (за 1 ден :D ) и Холандия. Искам да посетя всички останали, но най-много Исландия, Норвгия, Русия ,Африка и Корея (Япония)
EnJoY ThE LoVe
05-26-2008, 18:47
Турция,Гърция,Румъния,Сърб я,Унгария,Словения,Австрия ,Германия,Швейцария,Дания,Ш веция,Италия,Франция и Лихтенщайн,аа и Бъргария :) Искам да посетя Великобритания и САЩ
Ще ходя в Румъния(за 2 дена) и Гърция(за 1 седмица на екскурзия).
Искам Африка,Австралия и може би всички държави на Балканите - Европа
Skylined
05-26-2008, 19:54
Боже, доста пътувате. Аз съм ходил в Испания - 2 пъти(2004, 2006). Искам да посетя Австрия, Словения и Франция.
BirdsFarm
05-26-2008, 20:14
Понеже видях една тема за езиците, хайде и аз сега да попитам- в кои държави сте били, къде ви хареса най-много и къде бихте искали да отидете?
ПП аз съм била в Македония, Черна гора, Сърбия, Турция, Австрия, Германия, Франция (за 1 ден :D ) и Холандия. Искам да посетя всички останали, но най-много Исландия, Норвгия, Русия ,Африка и Корея (Япония)
Пачавро - Македония е България! Всеки, който смята македонците за отделен народ е неграмотен простак! Ти си гледай канал Холмарк и пътувай в Страната на чудесата с Алиса!
Точно така! И Косово също. Евала на такива хора, като теб! Иначе аз съм ходил в Лондон, Йоркшип, Белград, Дубай.
ANTIHUMAN
05-26-2008, 21:15
Никъде не съм ходил!
Искам да отида в Германия ,Испания ,Франция ,Италия ,Африка ,Кения ,Швеция еми това са ! :)
Точно така! И Косово също. Евала на такива хора, като теб! Иначе аз съм ходил в Лондон, Йоркшип, Белград, Дубай.
Сърбия,Румъния,Косово,Маке ония,Гърция (без най-южната част),Албания,Молдова,Южнат а част от Украйна ВСИЧКО ТОВА Е БИЛО НАШЕ!Ама какво...да тръгнем на война ли...
Искам "Македонето и Сърбето" - измислини БЪЛГАРСКИ ''ДЪРЖАВИ''!
psychopath
05-26-2008, 21:27
Африка е най-яката държава :razz:
пс-Гърция,Сърбия,Чехия,Словак я,
Сърбия,Румъния,Косово,Маке ония,Гърция (без най-южната част),Албания,Молдова,Южнат а част от Украйна ВСИЧКО ТОВА Е БИЛО НАШЕ!Ама какво...да тръгнем на война ли...
Да после е било турско и кво ние турци ли сме??...
Македонската област е била и на БГ и на Гърция и на бивша Югославия (Сърбия)
Ако сте учили география и история, ще знаете че България признава Македония => следователно ферма за отици.. зле си. Не че аз не считам Македония за западната част на България, но това е друг въпрос.Айде сега се замислете защо Гърция не признава Македония?
ПС. Бил съм само в Гърция.
Заради името естествено!
А ти каква Гърция виждаш по онова време?!Тогава Гърция е била 1/4 от сегашната си територия,другото е било Българско?!Вземи един атлас за 8 или 9 клас и ще видиш!
Къде виждаш Макето да е било И Гръцко И Сръбско?!?!?!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Bulgaria_Simeon_I_(893-927).svg/627px-Bulgaria_Simeon_I_(893-927).svg.png
ПП аз съм била в Македония, Черна гора, Сърбия, Турция, Австрия, Германия, Франция (за 1 ден :D ) и Холандия. Искам да посетя всички останали, но най-много Исландия, Норвгия, Русия ,Африка и Корея (Япония)
Пачавро - Македония е България! Всеки, който смята македонците за отделен народ е неграмотен простак! Ти си гледай канал Холмарк и пътувай в Страната на чудесата с Алиса!
Мерси за разяснението, никой освен теб не го знае това. Добре че ме просветли. :smt006 А и тук темата не е за българската и македонската народност, която и аз не одобрявам, а за държави. А Македония е отделна държава на картата колкото и да виеш. А за Алиса - аз съм чела и книгата, гледала съм и филмите по Холмарк. Може и да съм неграмотна простачка, обаче поне нямам проблеми с нервите. :lol:
О да, Сърбия естествено е била българска през цялото време. :razz: Ама пропуснахте Америка и Китай. По вашата логика ние сме турци (както някой вече каза). Аман от псевдо родолюбци :-o
Еми ако си отвориш АТЛАСА ще видиш,че ДОСТА голяма част от СЪРБИЯ е била Българска,така че не ми търтанисай преди да си го видяла...
Областа "Macedonia" е гръцка.. Солун ( Thessaloniki ) се счита за столица на областа македония, ако си бил/а в Гърция ще знаеш че така се нарича + точно заради това не признават "Macedonia" защото, това ще е все едно да признаят, че северните части от Гърция са македонски.. Александър Македонски е грък, а македонците искат да го направят "македонец", следователно гърция казва, че само ако се нарекат "северна македония" или нещо от сорта ще ги признаят, защото те нямат история, а бившата македония е гърция.
BirdsFarm
05-28-2008, 08:05
О да, Сърбия естествено е била българска през цялото време. :razz: Ама пропуснахте Америка и Китай. По вашата логика ние сме турци (както някой вече каза). Аман от псевдо родолюбци :-o
Курве - защо не спреш да се изживяваш като модерна космополитка и да прочетеш някоя различна от "Секса и града" книга! Сърбия съществува като независима държава през Средновековието около 100 години (даже са й много), а след това от 1830 г., когато е с размерите на охльов - един квадрат около Белград. 1878 г. според Берлинския конгрес Сърбия взима Поморавието (в което влиза, например, град Ниш), а след това - в 1919 г. Ньойския договор й дава и Западните български покрайнини (с градовете Босилеград и Цариброд, както и района на град Кула) и Вардарска Македониш (днешната Р Македония). През цялото време сърбите се опитват да асимилират българското население по тези места, като най-шовинистическите среди от сърбите не спират и днес да претендират за българските градове Видин и София, заедно с шоплъка.
Разбирам, че за малко дете, като теб е модерно да си космополитна и да си "гражданин на света", а не на Родината си, но това не променя факта, че си проста, неограмотена по националните въпроси госпожица! За това, предполагам, не си виновна само ти, но и държавата, която ти позволява да бягаш от час, а дори и да си там се занимава да ти преподава история на Древна Гърция и Египет, а не на Бълкгария!
Приеми, че една голяма част от днешна Сърбия, по времето на баба ти и дядо ти, е била българска! не са минали толкова много години - един човешки живот дори! И днес хората в Босилеград и Цариброд се чувестват българи! Това ти няма как да го знаеш, защото естествено не си ходила никога там - ти си заета с обикаляне на по-интересни места. И аз съм обиколил доста от Европа поне - всичките ни съседни държави на длъж и шир, и някои по-далечни страни! Но загледан в интересните дестинации не съм забравил българското! А ти, дебилче, за да си по-интересна си готова дори да дадеш днешни български земи да станат отделни държави, само за да казваш, че си била в още една "чужбина"! Ето затова си, пача! ЧАТ?
Англия, Франция, Италия, Холандия, Германия, Испания, САЩ, Турция, Гърция,Белгия.
[quote=Bubbly]
(в което влиза, например, град Ниш), а след това - в 1919 г. Ньойския договор й дава и Западните български покрайнини (с градовете Босилеград и Цариброд, както и района на град Кула) и Вардарска Македониш (днешната Р Македония). През цялото време сърбите се опитват да асимилират българското население по тези места, като най-шовинистическите среди от сърбите не спират и днес да претендират за българските градове Видин и София, заедно с шоплъка.
Разбирам, че за малко дете, като теб е модерно да си космополитна и да си "гражданин на света", а не на Родината си, но това не променя факта, че си проста, неограмотена по националните въпроси госпожица! За това, предполагам, не си виновна само ти, но и държавата, която ти позволява да бягаш от час, а дори и да си там се занимава да ти преподава история на Древна Гърция и Египет, а не на Бълкгария!
Приеми, че една голяма част от днешна Сърбия, по времето на баба ти и дядо ти, е била българска! не са минали толкова много години - един човешки живот дори! И днес хората в Босилеград и Цариброд се чувестват българи! Това ти няма как да го знаеш, защото естествено не си ходила никога там - ти си заета с обикаляне на по-интересни места. И аз съм обиколил доста от Европа поне - всичките ни съседни държави на длъж и шир, и някои по-далечни страни! Но тук може би трябва да има запетайка загледан в интересните дестинациието тук също не съм забравил българското! А ти, дебилче, за да си по-интересна, си готова дори да дадеш днешни български земи да станат отделни държави, само за да казваш, че си била в още една "чужбина"! Ето затова си, пача! ЧАТ?
Да взема ли и аз сега да ти дръпна лекция по пунктуация? Хайде от мен да мине на теб като професор по история, който не забравил българското, ти е простено. Аз обаче съм дебил, пача, курва, неграмотна, проста и най-лошото- "гражданин на света",и май трябва вече да се самоубивам. :-o Само преди това да вметна, че темата ми и тийнейджърските или младежки, за да не използвам мръсни чуждици, форуми не са най-доброто място да демонстрираш брилянтните си знания по история или родолюбието си. Kато толкова те дразни ще махна Македония, ако мислиш, че това, че съм била там,, ми е най-голямата гордост в живота, жестоко се лъжеш. Обаче, убий ме, но нито според мен нито според майка ми- учителка по българска история, Сърбия може да се нарече псевдо българска държава. А това, че съседни държави често биват завладявани, не ги прави по-малко същите народи. Обаче да не си изказвам некомпетентното мнение по неща, които не са ми голямата страст и съм учила за последно преди 4-5 години тоест 4-5 клас. Не виждам нищо лошо в това, да учим история на Египет, Древна Гърция, пък било то и на Китай. Между другото не понасям секса и града и нямам намерение да бягам от училище, но ти, като човек който ме познава най-добре на този свят, сигурно знаеш по-добре от мен. Според мен за трагичното положение в момента сме виновни на първо място ние учениците (Разбира се всички сме еднакви) след това Министерството на Образованието, правителсвото и най-вече говедата от парламента. Все пак не бива да пропуснем и това, че всички македонци, турци и цигани трябва да бъдат незабавно убити, а България и в частност ти сте жертва на световната конспирация. Надявам си най-после да си доволен, обаче кой знае защо дълбоко се съмнявам. А сега, понеже вече съм курва отивам на магистралата :razz: Приятен ден
Ilinkata08
05-28-2008, 14:16
Аз Франция, Италия, Испания, Англия, Германия .... най-яко беше във Испания !!! :grin:
BirdsFarm
05-29-2008, 14:32
[quote=Bubbly]
(в което влиза, например, град Ниш), а след това - в 1919 г. Ньойския договор й дава и Западните български покрайнини (с градовете Босилеград и Цариброд, както и района на град Кула) и Вардарска Македониш (днешната Р Македония). През цялото време сърбите се опитват да асимилират българското население по тези места, като най-шовинистическите среди от сърбите не спират и днес да претендират за българските градове Видин и София, заедно с шоплъка.
Приеми, че една голяма част от днешна Сърбия, по времето на баба ти и дядо ти, е била българска! не са минали толкова много години - един човешки живот дори! И днес хората в Босилеград и Цариброд се чувестват българи! Това ти няма как да го знаеш, защото естествено не си ходила никога там - ти си заета с обикаляне на по-интересни места. И аз съм обиколил доста от Европа поне - всичките ни съседни държави на длъж и шир, и някои по-далечни страни! Но тук може би трябва да има запетайка загледан в интересните дестинациието тук също не съм забравил българското! А ти, дебилче, за да си по-интересна, си готова дори да дадеш днешни български земи да станат отделни държави, само за да казваш, че си била в още една "чужбина"! Ето затова си, пача! ЧАТ?
Да взема ли и аз сега да ти дръпна лекция по пунктуация? Хайде от мен да мине на теб като професор по история, който не забравил българското, ти е простено. Аз обаче съм дебил, пача, курва, неграмотна, проста и най-лошото- "гражданин на света",и май трябва вече да се самоубивам. :-o Само преди това да вметна, че темата ми и тийнейджърските или младежки, за да не използвам мръсни чуждици, форуми не са най-доброто място да демонстрираш брилянтните си знания по история или родолюбието си. Kато толкова те дразни ще махна Македония, ако мислиш, че това, че съм била там,, ми е най-голямата гордост в живота, жестоко се лъжеш. Обаче, убий ме, но нито според мен нито според майка ми- учителка по българска история, Сърбия може да се нарече псевдо българска държава. А това, че съседни държави често биват завладявани, не ги прави по-малко същите народи. Обаче да не си изказвам некомпетентното мнение по неща, които не са ми голямата страст и съм учила за последно преди 4-5 години тоест 4-5 клас. Не виждам нищо лошо в това, да учим история на Египет, Древна Гърция, пък било то и на Китай. Между другото не понасям секса и града и нямам намерение да бягам от училище, но ти, като човек който ме познава най-добре на този свят, сигурно знаеш по-добре от мен. Според мен за трагичното положение в момента сме виновни на първо място ние учениците (Разбира се всички сме еднакви) след това Министерството на Образованието, правителсвото и най-вече говедата от парламента. Все пак не бива да пропуснем и това, че всички македонци, турци и цигани трябва да бъдат незабавно убити, а България и в частност ти сте жертва на световната конспирация. Надявам си най-после да си доволен, обаче кой знае защо дълбоко се съмнявам. А сега, понеже вече съм курва отивам на магистралата :razz: Приятен ден
Да - доволен съм :) Първият, човек, който си обоснова мнение в повече от 3 изречения.
Една забележка - не съм наричал Сърбия псевдо българска държава. Но е факт, че една голяма част от Сърбия е била дълго време неразделна част от българското землище и в нея, допреди 80 години (което не би трябвало да смяташ за много време) 80% от населението е българско. Същото население е било изселвано, асимилирано, избивано и посръбчвано от сръбските власти. Това бих се учудил ако родителското ти тяло го отрече. Та моята идея беше тази - не трябва да се прехласваме по съседите си и да забравяме, че повечето от историята и културата им ни принадлежи!
А за обидите - извинявай - по навик ругая тук, защото не съм свикнал да виждам форми на интелект...
е,аз съм била в Румъния (Букурещ) и Гърция (Кавала).
искаам Турция ! ;D
BirdsFarm
05-29-2008, 16:00
е,аз съм била в Румъния (Букурещ) и Гърция (Кавала).
искаам Турция ! ;D
И "турския" в комплект? :(
Mementomori
05-30-2008, 13:01
Много лични нападки,много обиди,без резултат,но поне е забавно за останалите!Та,по темата била съм само в Гърция и Турция и не беше зле,за няколко дни като почивка става!
MidnightCreep
05-30-2008, 17:12
Македония има големи пропуски в изфабрикуваната история(кфа Клеопатра,бе),на румънците им се губят няколко века история,от даките направо прескачат на Влад Цепеш,албанците къде са преди турското нашествие,що в околностите на Солун се е говорел славянски диалект,що първите църкви в Косово са по български прототип,а?Изследвания и доказателста-бол.Айде като не си учиш уроците по история,не разсъждавай върху нея.
8)
Била съм само в Румъния.
Искам да посетя Финландия,Испания,Португал ия,Великобритания и Израел.
[quote="Bubbly"][quote="Ферма за птици"][quote=Bubbly]
Да - доволен съм :) Първият, човек, който си обоснова мнение в повече от 3 изречения.
Една забележка - не съм наричал Сърбия псевдо българска държава. Но е факт, че една голяма част от Сърбия е била дълго време неразделна част от българското землище и в нея, допреди 80 години (което не би трябвало да смяташ за много време) 80% от населението е българско. Същото население е било изселвано, асимилирано, избивано и посръбчвано от сръбските власти. Това бих се учудил ако родителското ти тяло го отрече. Та моята идея беше тази - не трябва да се прехласваме по съседите си и да забравяме, че повечето от историята и културата им ни принадлежи!
А за обидите - извинявай - по навик ругая тук, защото не съм свикнал да виждам форми на интелект...
Радвам се, че се изяснихме. За Сърбия и аз съм съгласна, а също и за формите на интелект, които стават все по-малко на брой. Само че, да не забравяме, че всички се водим хора и имаме нужда от човешко отношение. :)