View Full Version : премахване на целулит ?
здравейте :) искам да ви помоля дами кажете упражнения за премахване на целулита на дупето .. краката... :? или някакав препарат който сте ползвали като да речем на nivea или сега къето рекламират на GARNIER шоково действие рол-он. Много ще съм ви благодарна :) Сега много сам се навила на GARNIER шоково действие рол-он ,така че ако някои от вас го е ползвала (или някоя ваша приятелка) може да ми кажете дали има ефект и дали има смисъл да си давам парите :P ииии и за колко време се маха целулита независимо дали с упражнения или със препарат,защото искам по бързо да вляза във форма :) Мерси предварително :)
CataclysmicAbyss
05-29-2008, 16:02
http://www.teenproblem.net/s/1435.html ...((:
`*`MaLkA SlAdUrKa`*`
05-29-2008, 16:24
ЕТО ТИ НЯКОЛКО УПРАЖНЕНИЯ ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ =;
1. Легнете по гръб, сгънете краката в колената, хванете ръцете си зад тила. Бавно повдигайте горната част на корпуса, като напрягате при това мускулите на корема и ханша. Отпуснете раменете и тила. Пребройте, без да бързате, до 10 и се отпуснете надолу. Повторете повдигането 20 пъти.
2. Легнете настрани и протегнете долната ръка, сложете на нея главата си. За по-голяма устойчивост се подпрете с другата ръка на земята. Свийте краката в колената. Повдигнете бавно горния крак на 20 см от пода и след това го спуснете. Повторете 20 пъти. Обърнете се на другата страна и повторете повдигането с другия крак.
3. Легнете настрани, сложете глава на протегнатата ръка. Свободната ръка подпрете на пода. Сгънете краката в колената, горния крак повдигнете на 40-45 см от пода и отпуснете. Повторете упражнението 40 пъти, след което се обърнете на другата страна и изпълнете повдигането с другия крак.
4. Легнете по гръб, сложете ръцете зад тила, краката сгънете в колената. Левият глезен сложете върху дясното коляно и леко го повдигнете, напрегнете корема и седалището, бавно се приповдигайте. Леко завъртете при това корпуса към лявото коляно. Пребройте до 10 и бавно отпуснете тялото и крака. Изпълнете упражнението 25 пъти. След това сменете крака и приповдигайте корпуса, накланяйки се леко към десния крак.
5. Седнете на земята, отпуснете ръцете. Като се завъртате на дясното бедро (десният крак е протегнат напред), едновременно сгънете левия крак и го прехвърлете през десния така, че коляното да докосне пода. Сега изпънете левия крак и направете същото движение с десния. По време на упражнението не сгъвайте раменете и не откъсвайте ръцете от пода. Изпълнете по 10-12 пъти на всяка страна.
6. Легнете на пода по гръб, разперете встрани ръцете. Съберете краката и ги сгънете в коленете. Изпълнявайте наклони с краката ту наляво, ту надясно, като се стремите да докоснете пода с долното коляно. Притискайте раменете и ръцете към земята. Направете упражнението по 10 пъти на всяка страна.
7. Застанете на колене, като ги съберете, ръцете протегнете напред. Отпуснете се на дясното бедро, като ръцете отвеждате наляво. Върнете се в изходно положение. Сега седнете на лявото бедро, ръцете – в противоположната посока. Повторете 10-15 пъти.
8. Легнете на лявата страна. Подпрете се с лакътя на лявата ръка на земята, а събраните крака протегнете, като ги насочвате леко вляво. Повдигнете и отпуснете краката 10 пъти, след това се обърнете на другата страна и изпълнете същото движение.
9. Легнете по гръб, ръцете изпънете надолу по тялото. Колената са сгънати. Приповдигнете се на лакти и прехвърлете левия крак през десния, без да напрягате ръцете и да им променяте положението. Изпълнете упражнението 8-12 пъти с всеки крак.
10. Легнете по гръб, сгънете краката в коленете, сложете ръцете зад тила. Като приповдигате едновременно краката и раменния пояс, направете обръщане надясно, стараейки се да докоснете с лакътя на лявата ръка дясното коляно, завъртайки раменете. Сега повторете упражнението на другата страна.
11. Изпълнява се в седнало положение, с опора на лактите. Като сгъвате краката в коленете, докоснете с тях челото си и се върнете в изходно положение. Направете упражнението 10-15 пъти.
12. Седнете. Опрете длани на земята, единия крак протегнете напред, другия сгънете в коляното и оставете встрани. Като се опирате на стъпалото на сгънатия крак, повдигнете другия крак нагоре и отпуснете. Изпълнете упражнението по 8-10 пъти с всеки крак.
Колоезденето е отлично средство да се избавите от целулита и да изваете тялото си идеално. Няма да ви потрябва много време, както и в останалите случаи. Много е важно упражненията да се изпълняват редовно. След едномесечни тренировки изберете максимално темпо за каране. Това се прави така – отначало, минута-две, трябва да се кара бавно, след това с всеки следващ оборот на педалите увеличавате темпото и след пет минути набирате максимална скорост. Цялото тяло е напрегнато, краката работят като мотор. С такъв усилен ритъм трябва да се кара поне три-четири минути. След това в продължение на една минута намалявайте постепенно скоростта, починете си две минути, след това повторете всичко отначало.
angelcheeee_93
05-29-2008, 16:34
moje da razgleda6 nqkoi reklamni spisaniq na avon ili oriflame i tam sa6to 6te nameri6 nqkakvi kremove koito premahvat celulita ako s uprajneniqta ne pomogne :)
MidnightCreep
05-29-2008, 16:34
Много вода,упражнения за проблемните зони,малко кардио и някакво кремче.
sodomicdream
05-29-2008, 21:30
истината е следната - много движение, спри газираните напитки, намали сладкото и мазните храни.
Наблягай на водата, ако няма ефект до няколко месеца започни масажи с мед.
Аз правя всичко това в комбинация и за 2 месеца ми изчезнаха дори и бричовете. За целулита.. още има, но не личи вече
GaBiIi__
05-30-2008, 13:44
predpolagam 4e iska6 barzi rezultati za letniq sezon ta s uprajneniq nqma da e olkova barzo ako ima6 malko pari4ki otiva6 vav blizkiq spa centara za nqkolko masaja protiv celulit..
predpolagam 4e iska6 barzi rezultati za letniq sezon ta s uprajneniq nqma da e olkova barzo ako ima6 malko pari4ki otiva6 vav blizkiq spa centara za nqkolko masaja protiv celulit..
+1 procedurite naistina pomagat, sestra mi si gi pravi i ima resultat! skupi4ko moje da ti izlezne ako iska6 po-ve4e proceduri no puk e ne6to hubavo v koeto da si vloji 4ovek parite!
mihichkaaa
05-30-2008, 18:37
истината е следната - много движение, спри газираните напитки, намали сладкото и мазните храни.
Аз правя всичко това в комбинация и за 2 месеца ми изчезнаха дори и бричовете. За целулита.. още има, но не личи вече
m0je li da te p0molq da utochnish za kakfi masaji s med stava vapros da obqsnish povechko ako moje
sodomicdream
05-30-2008, 19:13
Може разбира се. Та. като за начало е хубаво да си купиш домашен мед, а не от този, който продават в магазините, защото домашния е много по-качествен.
Разнасяш на дланите си две супени лъъжици мед и започваш да залепваш и отлепваш рязко меда от засегнатите зони в продължение на 5 минути. Да те предупредя - в началото много боли и ти излизат малки синини, ако прекалиш. Няма да има ефект веднага, а след третата - петата процедура ще забележиш, че по ръцете ти остава в голямо количество нещо бяло, това са нежеланите подкожни мазнини изсмукани от порите на кожата.
Процедурите се правят през ден, но не и всеки ден!!
кви пари са масажите против целулит?
sodomicdream
05-30-2008, 19:29
най-тънката тарифа е 10 лева на масаж.
Ама трябва да ходиш 2-3 пъти седмично за оптимални резултати.
elli4ka93
05-30-2008, 19:35
Масаж антицелулитен – лимфодренажен
Помага за дрениране на задържаната вода и токсините в организма. Подхранва и стяга кожата, портокаловата текстура се отстранява.
цена 20 лв.
Антицелулитен масаж с мед - 40 мин. / 25лв.
10 антицелулитни масажа с мед - 200 лв.
ето ти горе долу да се ориентираш ,обаче на всякаде е с различни цени ам попринцип цените варират 15-20 лв :P :P
sodomicdream
05-30-2008, 19:42
Бога ми, аз съм попаднала наистина на тънка тарифа =)
@elli4ka93 благодаря, че ми даде това инфо. Не че бих отишла на такова, но поне ще съм осведомена занапред ;)
elli4ka93
05-30-2008, 19:46
[quote="sodomicdream"]Бога ми, аз съм попаднала наистина на тънка тарифа =)
@elli4ka93 благодаря, че ми даде това инфо. Не че бих отишла на такова, но поне ще съм осведомена занапред ;)[/quН/]
ннпз ам ти на какви цени ходиш и какъв тип са процедурите :) :) :) :) :) :)
sodomicdream
05-30-2008, 19:53
На никакви процедури не се подлагам. Имах един такъв период, в който бях откачила от малкото целулит и взех да търся центрове за "лечението' му. И попадах на какви ли не тарифи.
Накрая се натъкнах на самомасажи в един руски сайт и там добарах процедурите с меда в домашни условия. И... вече месец си правя тези процедури.
elli4ka93
05-30-2008, 20:00
На никакви процедури не се подлагам. Имах един такъв период, в който бях откачила от малкото целулит и взех да търся центрове за "лечението' му. И попадах на какви ли не тарифи.
Накрая се натъкнах на самомасажи в един руски сайт и там добарах процедурите с меда в домашни условия. И... вече месец си правя тези процедури.
xaxax познато .....нещо ефект има ли....... че напеаво и аз съм се вманиячила :D :D :D :) :)
sodomicdream
05-30-2008, 20:15
Има! Ама както посочих - след 3-5 процедури се забелязва.
То ако нямаше ефект аз нямаше и да си правя труда да се мацам през вечер с мед :D
а след като свърша с мацането,как да махна меда?да нанасям ли нещо след това
sodomicdream
05-30-2008, 20:54
миеш хубаво
lunnoto_momi4e
05-31-2008, 07:43
Ами...за премахване на целулитааз съм си купила един масажор от Ейвън(зелен от серията Skin So Soft )и всяка вечер след като се изкъпя си мажа тялото с обикновен лосион и масажирам с масажора на проблемните места (задната част на бедрата и извивката между бедрата и дупето).Ползвам го от около 2-3 месеца и определено има ефект. 8) . Клековете също са враг No.1 на целулита.Аз лично от около седмица съм почнала с по около 100 клякания на ден (с 4-5 почивки по 1 до 5 мин 8) ) .Още няма ефект от клековете,все пак за 1 седмица....
elli4ka93
05-31-2008, 15:08
Ами...за премахване на целулитааз съм си купила един масажор от Ейвън(зелен от серията Skin So Soft )и всяка вечер след като се изкъпя си мажа тялото с обикновен лосион и масажирам с масажора на проблемните места (задната част на бедрата и извивката между бедрата и дупето).Ползвам го от около 2-3 месеца и определено има ефект. 8) . Клековете също са враг No.1 на целулита.Аз лично от около седмица съм почнала с по около 100 клякания на ден (с 4-5 почивки по 1 до 5 мин 8) ) .Още няма ефект от клековете,все пак за 1 седмица....
ами 1000% ще има също така и ходенето на голями разстояния :)
nejnaDROGA
06-05-2008, 13:42
Може разбира се. Та. като за начало е хубаво да си купиш домашен мед, а не от този, който продават в магазините, защото домашния е много по-качествен.
Разнасяш на дланите си две супени лъъжици мед и започваш да залепваш и отлепваш рязко меда от засегнатите зони в продължение на 5 минути. Да те предупредя - в началото много боли и ти излизат малки синини, ако прекалиш. Няма да има ефект веднага, а след третата - петата процедура ще забележиш, че по ръцете ти остава в голямо количество нещо бяло, това са нежеланите подкожни мазнини изсмукани от порите на кожата.
Хммм сигурна ли си,че това бялото е от подкожните мазнини?!Защото си мисля,че може да се е причинено от изсъхването на меда или нещо такова :-o А отностно това упражнение (ако въобще може да се нарече така) - и аз мисля да го почна,че след месец заминавам с компанията на море :) ,а имам малко целулит :(
slun4ice_90
06-05-2008, 14:33
Аз правя всичко това в комбинация и за 2 месеца ми изчезнаха дори и бричовете. За целулита.. още има, но не личи вечеАз,правя същата процедура и има голям ефект.Есествено започнах и да спортувам,защото имах нужда хаха.... :-D
waninslawa
08-06-2010, 09:50
Въпросът ми е за 10 дни ще успея ли да премахна бричовете от дупето ми с тази процедура с мед , тъй като съм слабичка и само те са ми проблемни !?!?Надявам се на отговор!
Lovegood
08-06-2010, 10:59
Хора, лежете по цял ден у вас и после искайте да нямате целулит.
"Ще си купя еди-кво си, че да ми се махне целулита от задника, пък ще стоя да си клатя краката у нас." :D
Тези измислени анти-целулитни масажи, кремове и гелове за мен са пълна глупост.
Нищо няма да ви помогне, освен движението. Движете се, карайте колело, плувайте, ходете на фитнес...
Аз никога не съм имала целулит, но една приятелка тъкмо за лятото си го разкара като тръгна към края на пролетта за 1 месец на фитнес.
j_adore2
08-06-2010, 11:05
Въпросът ми е за 10 дни ще успея ли да премахна бричовете от дупето ми с тази процедура с мед , тъй като съм слабичка и само те са ми проблемни !?!?Надявам се на отговор!
Абсурд да 10 дни да стане каквото и да било.Има ефект от меда и от масажите с утайка от кафе,но се забелязва след доста по - дълго време от 10 дни.
Хора, лежете по цял ден у вас и после искайте да нямате целулит.
"Ще си купя еди-кво си, че да ми се махне целулита от задника, пък ще стоя да си клатя краката у нас." :D
Тези измислени анти-целулитни масажи, кремове и гелове за мен са пълна глупост.
Нищо няма да ви помогне, освен движението. Движете се, карайте колело, плувайте, ходете на фитнес...
Аз никога не съм имала целулит, но една приятелка тъкмо за лятото си го разкара като тръгна към края на пролетта за 1 месец на фитнес.
То ако се махаше с един месец фитнес никой нямаше да има. ;)
За движението си права и не си права, трябва да се спортува, но само със спорт не става - най-успешното срещу целулит са масажите, но не да си ги правиш сама, а при специалист.
waninslawa
08-07-2010, 13:35
Всеки ден в продължение на почти два месеца , ходя да бягам сутрин и вечер по 1 час и половина , има ефект стегнаха ми се краката ..
Здравейте това с медомасажа наистина става, но бялото не е мазнина, а токсини всеки масажист ще ви го каже. За 10 процедури не става с медомасаж - не се залъгвайте. За толкова трябват други процедури - според моят опит най- добре репинг. Поне аз съм много доволна от тях.
Здравейте! На 15 съм и по бедрата и дупето имам целулит..не е много,но не е и малко! Някой ще ми каже ли ефикасна диета която да спазвам,съчетавайки я със спорт (бягане)? Сега мисля да започна и процедурите с меда,надявам се да има резултат! :(
Много вода,упражнения за проблемните зони,малко кардио и някакво кремче. .