View Full Version : родителско разрешение?
sw3e7_baby
05-29-2008, 22:06
ot daskalo ima ekskurziq no na6ite ne puskat za6toto "ne zaslujava6" struva 120 lv a te se skranzqt nqmah i party za RDto mi kak da gi naviq da mi platqt pone kaparoto e ne sam dobre s ocenkite ama pone si 4istq staqta i ne se pribiram sled 9 4asa na 13 sam ako ima zna4enie :(
7 точка от правилата
moderated by Coki
Заглавията на темите трябва да са на КИРИЛИЦА.
sw3e7_baby
05-30-2008, 06:01
takaaaa problema ve4e e drug s po4ifkata e qsno 4e e svar6eno no mi vzeha kompa i sq pi6a tova ot kompa na ba6ta mi pls mn si go iskam moqq ae kajete kfo da praq :( :( :(
Очевидно е от оценките ти. Престани да мислиш толкова за себе си и се вземи в ръце. Единствените ти задължения са да си учиш, да си подреждаш и да спазваш обещанията си. Какво толкова?
Spider4eto
05-30-2008, 06:32
Според мен не са те пуснали на екскурзията, понеже се притесняват за тебе, смис знаем какво става по екскурзиите- всички се напиват, нищо не помнят, някой се и шибат, а си още на 13 и може би за тва не те пускат. За компа нз кво да правиш, ако се опиташ да си повишиш оценките до края на годината :)
Стига бе, аз от 8-годишна ходя по екскурзии и още не съм се напила, нито , както се изрази ``шибала``. Едва ли на 13 ще започне с тези неща. Все пак, мислете преди да напишете нещо такова...
inSane_baby
05-30-2008, 10:43
Едва ли на 13 ще започне с тези неща. Все пак, мислете преди да напишете нещо такова...
Скъпа, влизай по- често в раздел "секс"... Повярвай ми, на 13 вече са с опит.. Това не са онези времена, дето си играехме пред блока ;) ;)
sw3e7_baby
05-31-2008, 17:11
mmm tati mi varna kompa v4e bilo 6toto v 1 i polovina sa kisna tyka
aa kolkoto za ocenkite 2 sedmici ostavat ve4e ni oformqt i nevazmojno e pove4e ot 5 za godinata :-o ekskurziqta ve4e i da mi dadat ne moga da otida mestata s zaeti i kfo sq cqlo lqto 6i tapeq e gati tapoto :o
kotetyyy
05-31-2008, 17:21
Очевидно е от оценките ти. Престани да мислиш толкова за себе си и се вземи в ръце. Единствените ти задължения са да си учиш, да си подреждаш и да спазваш обещанията си. Какво толкова?
напълно съгласна!
Seducti0n
05-31-2008, 18:26
Цяло лято ще тъпея, колко тъпо...-Страшен изказ.
Една екскурзия нама да разнообрази кой знай колко много лятото ти.
Просто си намери начин да се забавляваш и да съчетаваш полезвното с приятното-паркове, книги, можеш и нещо да помагаш на ваще е такива работи. :)
maybelline
06-01-2008, 06:06
На 13 трябва да си 7 клас. Ти нямаш ли изпити за които да учиш? Относно екскурзията, най-вероятно не са те пуснали не защото "не заслужаваш", а защото не си отговорна. Твоите най-големи притеснения са че не си отишла на някаква екскурзия и че са ти взели компютъра за 1 ден. Оценките ти (както разбрахме) никак не са хубави, а това продължава да показва безотговорност. Начинът, по който говориш за родителите си ("се скръндзят" и т.н.) показва чисто и просто неразбиране и инфантилност (прекалено детско разбиране и отношение). Да не говорим, че граматиката, която се учи в 3 клас нещо явно ти куца...
С една дума, започни да се държиш по-отговорно, не хленчи за глупости и опитай да разбираш хората около себе си. Животът не свършва с едната екскурзия за няколко дни през лятото. На 13 години се очаква да си доста по-зряла от сега. Разбира се, нямам предвид че трябва да се интересуваш от глобални проблеми (което не е лошо, но си малка все пак), но да се тръшкаш, че не те пускат на екскурзия и да се държиш неуважително заради това - е, извинявай, много детско поведение е. И аз не бих пуснала дъщеря си ако беше толкова незряла.
Това, че не се прибираш след 9 сигурно е ограничение, наложено от родителите ти. Когато си в състояние сама да си наложиш необходимите ограничения съгласно възрастта ти, ще си достатъчно отговорна, за да не се налага вашите да го правят. Също така ще имат по-голямо уважение към теб като видят, че не си глезено дететнце. Не те обиждам (т.е. не го приемай така), а просто отговарям на въпроса ти какво да направиш за да те пускат на разни места без проблем.
И аз съм била на 13, нямах вечерен час (случвало се е след 11 да си дойда), но нашите знеха че съм отговорна и че няма да рискувам излишно, независимо къде съм и какво правя. Сега съм почти на 17, без проблеми ходя на нощни дискотеки (макар и да не са ми любимото място), била съм на море с гаджето за седмица (като той беше доста по-голям от мен и се предполагаше, че не се държим само за ръчички), когато излизам никога не искам разрешение, просто казвам че излизам без да обяснявам дори къде и евентуално единственото обяснение е, че ще се прибера късно (или рано, зависи). Но аз не съм тръгнала да се напивам по партита, да пуша трева, да правя безразборен секс без предпазни мерки и т.н. - разбра идеята, нали? Свободата идва с отговорността. ако си готова за отговорността, си готова и за свободата. Докато родителите ти решават дреболии като вечерния час и пускането по екскурзии вместо теб, това означава че или не си достатъчно зряла да взимаш сама решения или определено не си им показала че си.
sladur4etyYy
06-01-2008, 12:21
Според мен не са те пуснали на екскурзията, понеже се притесняват за тебе, смис знаем какво става по екскурзиите- всички се напиват, нищо не помнят, някой се и шибат, а си още на 13 и може би за тва не те пускат. За компа нз кво да правиш, ако се опиташ да си повишиш оценките до края на годината :)
абе едва ли не са я пуснали да иде, щото по екскурзиите хората се шибат :lol: сиг нещо мн ги ядосваш. питай тях, не нас
sw3e7_baby
06-01-2008, 19:55
samo da otbeleja 4e sam 6 klas
Seducti0n
06-01-2008, 21:34
samo da otbeleja 4e sam 6 klas
И ти в колко чака искаш да се прибираш като си само 6-ти клас?!
120 лева според теб малко пари ли са и въобще даваш ли си сметка, колко труд е коставало на ваще докато ги спечелят?!
Не може да се задоволява всеки един твой каприз.
Трябва наистина да се замислиш над това, че парите не падат от небето!
Колкото до доверието-Не винаги, то е в основата на всичко.
Давам ти за пример-Когато бях в 4-ти клас отидох на зелено училище за 1 седмица.Във втори клас пък ме пратиха на екскурзия с преспиване за 2 дни и какво да не мислиш, че тогава съм била кой знае колко разумна или пък, че съм мислила като зрял човек.Просто съм показала на родителите си, че мога да се грижа за себе си и, че мога да се пазя.Чувахме се по тела, всичко беше наред.
Замисли се, над това каква може да е истинската причина. :)
Spider4eto
06-01-2008, 21:37
абе едва ли не са я пуснали да иде, щото по екскурзиите хората се шибат :lol: сиг нещо мн ги ядосваш. питай тях, не нас а не майка и ше и каже "айде ходи мило да си се шибкаш, аз ще спя спокойно. " Като знам сега какво е, представям си след 20 години :? мойто дете не бих го пуснала.