View Full Version : Trance Addict
SpAcE_LaDy
05-31-2008, 06:55
Здравейте, правя тази тема, за да разбера колко от вас /ако изобщо има такива/ слушат Trance.. от колко време и до колко познават музиката :)
Аз лично слушам тази музика от 11-12 годишна, сега съм на 18.. минала съм през почти всички стилове на електронната музика, но Trance-а е точната музика за мен.
Интересно ми е дали има някой, който също я слуша и успява ли да я почувства вътре в себе си.. защото тази музика трябва да се усети, тя НЕ е музика за танци, за кършене на дупета и за НАРКОМАНИ.. подчертавам НЕ Е! Ако не можеш да я усетиш вътре в себе си, значи не е за теб..
Сега в последно време започнаха да пускат Trance по заведенията, по кафетата.. забелязвам го много често това странно за мен явление в студентски град в Миленката и в Cohiba.. пускат някакъв house ремикс на песента на
Armin van Buuren - The Sound Of Goodbye
доста известна транс песен стана и хит - Iio - Is It Love
сигурно ги знаете
По-надолу ще ви предложа и някои от най-добрите транс песни в момента, за да си свалите и да разберете какво представлява тази музика..
Вече от няколко месеца насам е известно /наскоро го съобщиха и по радиото/, че DJ Tiesto, който вече е много популярен в БГ, ще ни посети отново тук в зала Фестивална на 17ти септември.. и да подчертая, че той НЕ прави HOUSE, a TRANCE.. много хора си мислят, че е хаус.. но са в огромна грешка..
Аз лично каня едно голямо име в транс сферата DJ SHAH, той се съгласи да дойде в България, но трябва да се разберере лично със спонсорите и да се уредят разни неща и ако това стане.. още началото на юли може да видим Shah тук.. вие едва ли го знаете, но по-надолу ще изброя и негови песни да си свалите :)
Пишете си мнението за тази музика, pls!
Списък с песни:
DJ Shah fr. Adrina Thorpe - Who Will Find Me
DJ Shah - Palmarosa
Sunlounger ft. Zara - Crawling /Sunlounger e DJ SHAH/
Sunlounger - Catwalk
Sunlounger - White Sand (DJ Shah's Original Mix)
Armin van Buuren feat Racoon - Love You More
Armin van Buuren with DJ Shah feat. Chris Jones - Going Wrong
Armin van Buuren Ft. Jaren - Unforgiveable (ASOT 348 Rip)
Armin van Buuren ft. Jennifer Rene - Fine Without You
Armin van Buuren ft Jan Vayne - Serenity
Armin Van Buuren Vs. Ferry Corsten - From The Heart (Original Mix)
Solar Factor - Urban Shakedown - това е песента, която ме кара да изпадна в еуфория.. велика мелодия.. велик sound..
System F - Cry SYSTEM F e FERRY CORSTEN
System F ft. Armin van Buuren - Exhale
System F - Ligaya
System F - Lost In Motion
System F - Out Of The Blue
System F - Soul On Soul
System F - Together
System F - Underwater
Manuel Le Saux - Waterfall (Original mix)
Jam & Spoon - Stella
Tom Colontonio - Infinity Passage /original mix/
Markus Schulz - Perfect (Original Mix)
Jonas Steur ft. Jennifer Rene - Pure Bliss
Airbase - One Tear Away
Dj Shah - Dides of time
DJ Shah - Balearic Feeling (Chillout Mix)
Ilse DeLange - The Great Escape (Armin Van Buuren Remix)
Kyau vs Albert - Made Of Sun
Mike Foyle - Pandora
Orjan Nilsen - La Guitarra
Offer Nissim - Alone (Original mix)
Steve Anderson - Neve (ASOT 335 Rip)
Joop - The Future
Greg Downey - Stadium
Ronski Speed - Love All The Pain Away
Arnej - The Ones That Get Away
DT8 Project - Hold Me Till The End
FKN ft. Jahala - Why (Aly & Fila remix)
Lemon & Einar K - Anticipation (Original Mix)
Tiesto - Carpe Noctum (DJ Preach remix)
Iio - Kiss You
Iio - Rapture
Orjan Nilsen Pres O & R - Beat Design
Paul van Dyk feat. Second Sun - Crush
Ronski Speed Pres. Sun Decade - Have It All (Original Vocal Mix)
Terry Ferminal - Deep Inside (Original Mix)
Three Drives - Greece 2000
BT- Flaming June
The Thrillseekers - New Life (Mike Coglin 2007 Remix)
Angelina - Pictures Of You (Dj Shog Remix)
Aly & Fila - Key Of Life
Aly & Fila - Lost Language
Onova - Platitude
Andrew Bennett - Shine! (Original Mix)
Sash! - Stay
Sash! - Just Around The Hill
Sash! - Ecuador
Sash! - La Primavera
Sash! - Le Soleil Noir
Sash! - Enocore Une Fois
Sash! - Adelante
Gouryella - Gouryella
Gouryella - Walhalla
Airbase - Medusa
Rank 1 - Airwave
Ridgewalkers ft. El - Find (Kyau vs Albert Remix)
The Blizzard - Kalopsia
Above & Beyond - Horizon
Ferry Corsten - Junk
BT - Communicate
ATB with Heather Nova - Renegade
Deco - Magic Groove
4 Strings - Catch A Fall
Maor Levi - Shapes
Perasma - Swing 2 Harmony
Perasma - I Believe In Bacardi
David West - True Love
и т.н. и т.н.
ако тези си ги свалите и ест. ако ви харесат, ще ви напиша още песнички :)
Бих искала да чуя и вашето мнение за Trance-а :)
slu6am ne trance mi hardstyle tva e ne6to kato nai tejkata forma na trance sy6to i goa trance slu6am psy :) no ne sym koi znae kolko golqm fen na trance muzikata :) po si padam po hard techno i gabber muzikata nai ve4e po speedcore ama kakto i da e
ina4e trance si e ludnica ama prosto ne e moq stil ima dosta ne6ta koito mi haresvat mnogo nali ama prosto ne ma e zavladql kato drugite stilove deto kazah :)
mhmhmhmhm
06-07-2008, 07:04
Аз искам :) дай още
SpAcE_LaDy
06-07-2008, 09:02
Аз искам :) дай още
Хаха, евала! Някой, който да се изкефи на транса! :)
Свали ли си ги тези по-горе?
Ето още :)
Andy Moor - Fake Awake
ATB with Heather Nova - Renegade (Ronski Speed Remix)
Rank 1 - Breathing (Airwave)
Cosmic Gate - Body of Conflict
4 Strings - Take Me Away
MICHAEL CASETTE - David (Allende Remix)
Albert Vorne & Amex - Liberty Town
Deepsky Ft Jes Brieden Vs Yilmaz Altanhan - Ghost Vs Eighties (Avb Mashup)
Tiesto - Ur (Junkie XL Mix)
Above And Beyond - Alone Tonight (Ronski Speed Remix)
Kallisto - Somewhere (Kenny Hayes Blue Sphere Mix)
Carrie Skipper - Time Goes By (Super8 Bangin Mix)
Alex Morph Pres Everest eat Tashita - Oree (Vocal Mix)
Elles De Graaf - Show You My World (Ferry Corsten Extended Remix)
Hammer And Funabashi Feat Angie Hedman - This Moment (Original Mix)
Reflekt Feat Delline Bass - Need To Feel Loved (Thrillseekers Remix)
Markus Schulz - You Wont See Me Cry 2005
Ако искаш още кажи :)
mhmhmhmhm
06-07-2008, 10:27
Които намерих свалих
повечето ми харесаха
мерси много иначе (:
сега ще видя и тези
аа бтв ако можеш дай линк за Andy Moor - Fake Awake
SpAcE_LaDy
06-07-2008, 11:17
Качих я в хостинг Andy Moor - Fake Awake
http://www.uploading.com/files/2PXUWOG0/02_Andy_Moor_-_Fake_Awake.mp3.html
след като натиснете линка.. изчаквате там колкото секунди трябва и натискате DOWNLOAD бутона, който ще се появи след изтичане на тези секунди.. после само save-вате и готово :)
ако не можете да откриете някоя песен само ми кажете и ще я кача пак така в хостинг :)
НА мен също ми харесват писах ти на ЛС,защото повечето не ги намерих Иначе са адските
SpAcE_LaDy
06-07-2008, 13:42
НА мен също ми харесват писах ти на ЛС,защото повечето не ги намерих Иначе са адските
нямам лично :) Ако решиш драсни, можем д лафим в скайп и да ти ги пратя :)
eclipseee
06-07-2008, 14:08
Eвала мацка, че се сети за темата, да разпалиш народа малко. :wink: Наистина това е музика, която трябва да усетиш в себе си, иначе не става. А от изброените ти песни имам доста фаворити. :)
SpAcE_LaDy
06-07-2008, 16:18
Eвала мацка, че се сети за темата, да разпалиш народа малко. :wink: Наистина това е музика, която трябва да усетиш в себе си, иначе не става. А от изброените ти песни имам доста фаворити. :)
Евала, че слушаш транс! :) Не сме много :)
Дано станем повече, но истински трансъри.. а не както е house-а в момента - комерс сред чалга феновете
утре след SeeMe фестивала ще напиша още песни и надявам се да се харесат :)
VerryBerry
06-07-2008, 16:49
Повечето от тия,които си дала ги имах..обаче тъпия ми брат ги изтри :( .Наистина са добри
akitametam
06-08-2008, 08:40
емииии слушам доста Psy Trance или Goa :shock:
talamasca
goagil
yahel
1200 micrograms
killer buds
astral projection
gms
skazi
:-P
SpAcE_LaDy
06-08-2008, 13:37
Леле, сета на John O`Callaghan беше уникааален на SeeMe фестивала! просто уникаел, след Big Sky се заредиха страхотните нечовешки яки песни.. пусна Is You Should Go на Armin van Buuren и пак неговата Going Wrong.. ремикс със DJ Shah! мнооого добър сет! Ако сте ходили вече имате представа какво е транса.. от сета на John O`Callaghan на Main Stage от 5 до 6
talamasca
goagil
yahel
1200 micrograms
killer buds
astral projection
gms
skazi
e eдин човек да каже нещо свясно !
btww skazi супер мно радва ...мен хипер мно ме кефи !
нз ама тези дето автора е дал не ме кефят особено ... !
SpAcE_LaDy
06-08-2008, 17:11
talamasca
goagil
yahel
1200 micrograms
killer buds
astral projection
gms
skazi
авторКА..
ми сигурно не се кефиш точно на тези подстилове на транса, към които спадат песните, които съм дала.. тези песни са предимно progressive и vocal.. а като гледам ти слушаш ГОА и Пси.. като цяло нямат мн общо помежду си..
nightelf4e
06-08-2008, 17:41
здравейте..аз слушам Tiesto и ATB и чувството е невероятно просто..толкова ми се иска да го споделя с някой..в смисъл да зная че и той го изпитва такова завлядяващо..невероятно е..ама за жалост покрай мене няма почти хора които да слушат такава музика..ето защо и аз не съм никак навътре..много хубава тема и благодаря страшно за заглавията на песничките! ще си ги дръпна и надявам се да открия нови любими песнички които да ми дадат нови усещания! ^^
SpAcE_LaDy
06-08-2008, 19:58
здравейте..аз слушам Tiesto и ATB и чувството е невероятно просто..толкова ми се иска да го споделя с някой..в смисъл да зная че и той го изпитва такова завлядяващо..невероятно е..ама за жалост покрай мене няма почти хора които да слушат такава музика..ето защо и аз не съм никак навътре..много хубава тема и благодаря страшно за заглавията на песничките! ще си ги дръпна и надявам се да открия нови любими песнички които да ми дадат нови усещания! ^^
Пиши ми на лична ако искаш, можем да поддържаме връзка и много бързо ще наваксаш изпуснатото в сферата на транса :)
shivacheva
06-09-2008, 07:24
Много добри парцалчета има сред тези,които си пуснала,SpAcE_LaDy...Даже направо са супер... :wink:
SpAcE_LaDy
06-09-2008, 11:52
поствам още тогава :)
Moonbeam - See The Difference /Inside Mix/
John O`Callaghan - Big Sky
Ernesto vs Bastian - Thrill
Future Sound Of London - Papua New Guinea
The Age Of Love - Age Of Love
Humate - Love Simulation
Onova - Platitude
Fragma - Toca Me
Aly & Fila - Lost Language
Greg Downey - Stadium
Lange ft. Skye - Drifting Away
Luminary - Amsterdam
Mike Foyle - Firefly
HodgeE - Method
HodgeE - ODM
Ron Van Den Beuken - Alcatrazz /Ron Van Den Beuken mix/
Oceanlab ft. Justine Suissa - Clear Blue Water
Varacocha - CarteBlanche
Yahel - Around The World
и още има, но първо си свалете тези :) после още :)
shivacheva
06-10-2008, 07:24
Благодаря. :)
saysonic
06-10-2008, 19:24
talamasca
goagil
yahel
1200 micrograms
killer buds
astral projection
gms
skazi
авторКА..
ми сигурно не се кефиш точно на тези подстилове на транса, към които спадат песните, които съм дала.. тези песни са предимно progressive и vocal.. а като гледам ти слушаш ГОА и Пси.. като цяло нямат мн общо помежду си..
Тези изброените по горе са ГОЛЕМИ имена......няма како да говорим.......иначе да нямат много общо двата стила транс....може би и за тва си се придържам към моя :) най-си ме кефи!
Само един слушам с удоволствие :ТИЕСТО !! Други хаусове ,трансове хич не ме кефят ... ВИВА рап :grin: :grin:
SpAcE_LaDy
06-10-2008, 21:25
Само един слушам с удоволствие :ТИЕСТО !! Други хаусове ,трансове хич не ме кефят ... ВИВА рап :grin: :grin:
Ами Tiesto прави Uplifting Trance, както и имена като
System F (Ferry Corsten), 4 Strings, Paul van Dyk, Armin van Buuren, Above & Beyond, ATB, Blank & Jones, Marco V, Matt Darey, Filo & Peri, Sean Tyas, Darude, Vincent de Moor и т.н. и т.н.
щом слушаш в удоволствие тиесто, значи някоя от написаните песни може и да ти хареса :) Свали си нещо ако искаш и чуй :)
saysonic
06-10-2008, 21:33
Tiesto и Uplifting?!Явно имаме различни разбирания относно този транс подстил?!Ако Тиесто правеше ъплифтинг аз щях да го слушам...мисля че може да се поспори тука щото аз под ъплифтинг транс разбирам съвсем други неща :) !
SpAcE_LaDy
06-11-2008, 10:21
Anthem Trance/Uplifting Trance/Epic Trance
подстил на транса, който се появява при смесването на прогресив с ейсид транса от началото на 90те и често се нарича "втора-вълна транс. Характеризира се с продължително развитие на акордите във всички елементи (водещ синтезатор, бас акорди и трептящи акорди), продължителни спадове и снижения на цялостния звук докато вървят други спецефични звукови ефекти.
няма какво да спорим то си е написано, не съм го измисляла аз
а според мен разбиранията са ти грешни, нищо лично :) :)
saysonic
06-11-2008, 11:25
http://zazz.bg/play:8be097cb
http://zazz.bg/play:c7108a60
http://zazz.bg/play:1550715d
http://zazz.bg/play:04b9c9c1
Ето това разбирам аз и не само аз за Ъплифтинг транс,
а чесно да ти кажа тея тракове дето ги пуснах по горе не ми приличат на този ... http://zazz.bg/play:69b4dafa
Аааа да и като защита на тезата ми мога да добявя едно цитатче :)
Uplifting Trance - Точният превод на Български е Издигващ Транс, като поставя ударение върху заплетена и постоянно развиваща мелодия. Когато човек чуе за този стил веднага се досешта за изпълнители, като: Holymen, Cyan, Shiva Shidapu, Golden Finger, Kintaro и много други.
Ако се интересуваш...моля прослушай дадените в цитата изпълнители и ми кажи дали имат общо с тиесто като цяло?!
И аз съм без лоши чувства ;) ! :) .
SpAcE_LaDy
06-11-2008, 14:42
Ами не мисля, че си права.. слушала ли си Elements Of Life, Dreamworld, Carpe Noctum, Ten Seconds Before Sunrise?
"..като поставя ударение върху заплетена и постоянно развиваща мелодия.."
ами мелодията постоянно се развива, вкарват се елементи, вокал.. има прогрес..
според мен си е точно както цитирах аз по-горе:
"подстил на транса, който се появява при смесването на progressive с acid транса.. "
и аз не съм с лоши чувства, но просто мисля, че слушам транс повече време от повечето хора тук и съм изчела доста повече неща за това..
saysonic
06-11-2008, 15:11
Не признавам си че не съм слушаЛ,но сега чух Elements Of Life и пак да си кажа че изобщо не намирам прилика...в смисъл такъв във самата организация на трака ДА,но не и като звучене!Незнам явно двамата имаме различни разбирания за Ъплифтинг и всеки си се придържа към своето си :).....незнам но претендирам че и аз отдавна....доста отдавна започнах да слушам транс,именно като минах и през този твоя стил,но като видях че не успява да ме плени...продължих напред да търся своето...и ето че го открих и то одавна ;) !Само казвам че по нищо не можеш да ме убедиш че мойте горепосочени не са Ъплифтинг :)!
Ааа да и последно :) ...момче съм...бъркате ме ;) не ми е за пръв път ;) !
SpAcE_LaDy
06-11-2008, 15:21
Ето още Progressive & Vocal trance:
4 Strings - Diving
The Space Lovers - Space Lover
First State - Falling
First State - Sierra Nevada
York - Farewell To The Moon
Luminary - My World
Gareth Emery - More Than Everything
Manuel Le Saux - Forgive
Magik - I Love 2007 - това е 10-часов сет.. имайте предвид :)
айде после още :)
saysonic
06-11-2008, 15:26
:) Извинявай ако съм стнал досаден....ся ще прослушам тези твойте :) !
SpAcE_LaDy
06-11-2008, 15:35
Не признавам си че не съм слушаЛ,но сега чух Elements Of Life и пак да си кажа че изобщо не намирам прилика...в смисъл такъв във самата организация на трака ДА,но не и като звучене!Незнам явно двамата имаме различни разбирания за Ъплифтинг и всеки си се придържа към своето си :).....незнам но претендирам че и аз отдавна....доста отдавна започнах да слушам транс,именно като минах и през този твоя стил,но като видях че не успява да ме плени...продължих напред да търся своето...и ето че го открих и то одавна ;) !Само казвам че по нищо не можеш да ме убедиш че мойте горепосочени не са Ъплифтинг :)!
Ааа да и последно :) ...момче съм...бъркате ме ;) не ми е за пръв път ;) !
Ок, сори че съм те объркала..
не, аз не казвам, че горепосочените от теб не са ъплифтинг, казвам, че тиесто има доста общо с ъплифтинг-а
като структура, ето например Elemets Of Live.. има мн общо.. може да те докаra и до еуфория..
поразрових се за пореден път в нета и има компилации Uplifting Progressive Trance, в които присъства името Тиесто..
най-малкото обаче не можеш да го слойиш само в едни граници, само Uplifting или само прогресив, но много се доближава до тези 2 подстила на транса..
ти какъв транс мислиш, че прави Тиесто?
SpAcE_LaDy
06-11-2008, 15:36
:) Извинявай ако съм стнал досаден....ся ще прослушам тези твойте :) !
не, не си станал досаден, просто не обичам да споря и обикновено избягвам споровете :)
но сега е и проверено и в нета го пише, не си го измислям аз.. отделно че познавам доста трансъри и те мислят като мен.. :))) :)
saysonic
06-11-2008, 15:38
И аз съм така ;)....нищо всеки да слуша каквото си иска...въпроса е да го кефи а не как се казва ;) в крайна сметка :)!
saysonic
06-11-2008, 15:40
ти какъв транс мислиш, че прави Тиесто?
Ми чесно да ти кажа незнам как се води...прогресив ли,епик ли,евро ли...ама сигурно нещо такова :) ти си по-добра в тази област аз незнам :) !
SpAcE_LaDy
06-11-2008, 15:46
И аз съм така ;)....нищо всеки да слуша каквото си иска...въпроса е да го кефи а не как се казва ;) в крайна сметка :)!
Айде прекратяваме спора :)
Важното е, че се кефим на музиката в крайна сметка :)
А и направих темата за да просветля хората малко в тази област, да разберат какво е транс, да чуят и да го усетят :) не я направих за спорове :)
saysonic
06-11-2008, 16:07
Готово :) !
SpAcE_LaDy
06-19-2008, 09:54
Абе кво става? Сутринта имаше цяла страница и нещо в тая тема повече, а сега пак са 3.. бяха стигнали до 5.. кой трие така всичко???
Абе кво става? Сутринта имаше цяла страница и нещо в тая тема повече, а сега пак са 3.. бяха стигнали до 5.. кой трие така всичко???
Всичко писано при новата версия, беше изтрито при връщането на старата....много гадно :x
SpAcE_LaDy
06-19-2008, 10:07
Всичко писано при новата версия, беше изтрито при връщането на старата....много гадно :x
еее.. верно, че се върна старата версия.. чак сега като каза видях.. пфф.. бати тъпото.. на мен пък новата ми харесваше, защо я махнаха.. офф.. яд ме е са, защото имаше постове, които мн ме изкефиха, пък хората едва ли ще ги постнат пак..
Виждам че тук има доста почитатели на електронната музика и за да не правя нова тема тук бих искала да помоля някой да ми обясни разликата м/у например хаус, техно, транс и др. Наистина има някои песни на които мн се кефя, но дори нз какъв стил са, plz помогнете. :)
mhmhmhmhm
06-20-2008, 17:41
лелееее какви са тези пичове на профила ти бе ?! :razz: :razz: :razz:
SpAcE_LaDy
06-20-2008, 19:59
Виждам че тук има доста почитатели на електронната музика и за да не правя нова тема тук бих искала да помоля някой да ми обясни разликата м/у например хаус, техно, транс и др. Наистина има някои песни на които мн се кефя, но дори нз какъв стил са, plz помогнете. :)
Ми накратко.. Trance-а е по-мелодичен, залага повече именно на мелодията и на вокалите, по-извисен като стил е попринцип.. трябва да го усетиш, а ако не можеш.. значи просто не е за теб
House-a пък е по-бърз като стил, като темпо и ритъм, там има повече бийтове, по-танцувален е като цяло, на моменти доста се доближава до dance музиката и трудно се различават, границата е тънка..
техното? техното е като цяло по-ралично, като цяло синтезатори и въобще една и съща техника се използва както и в другите стилове.. но например хард техното е много по-тежък стил за слушае и хора, които слушат хаус по-трудно го слушат.. на него яко се подскача, то не е за кълчотене (както като цяо електронната музика де)
габата пък е най-бързия стил в електронната музика, аз лично повече от 15 минути не мога да слушам габа, просто мн зациклям.. слушала съм и хард техно и по-тежък хаус, но габата съм с еопитвала да я слушам и наистина повече от 15 минути просто не мога да я слушам..
Е интернет, особено в Уикипедия има доста информация за стиловете електронна музика със съответните подстилове на всеки един стил, разрови се, чети, но както бях чела някъде.. някой беше казал / и беше прав/а /, че за да разбереш разликата трябва да слушаш много, ама наистина мн електронна музика и то първо един стил след това друг, след това трети, поне за известно време, за да направиш разликата и да прецениш кой е най-подходящия стил за теб.. аз лично съм минала от dance, към house, после хард техно, опитах с габата, ако не др, поне разлиаката разбрах м/у габа и другите хард стилове.. минала съм и през транс и накрая дръм.. в крайна сметка си се застоях на транса и на дръма.. дрък от година-2 слушам по-сериозно, а транс.. около 6-7 години вече.. :) и си ми е екстра, и разлика м/у стиловете правя и знам кое ми харесва и кое не и т.н. /макар че във всеки стил си има готини песни де/.. хмм.. без чалгата :D
и така.. надявам се да съм помогнала поне малко :)
Ms mn za pomo6tta super si :) :) :)
SpAcE_LaDy
06-30-2008, 13:36
още малко песнички:
The Doppler Effect - Beauty Hides In The Deep (The Blizzard Intro Mix)
I waaant youuu to know.. I`ll neeever forget youu.. ВЕЛИКА ПЕСЕН
Super8 & Tab - Elektra
Super8 & Tab - Oceanic /Remix/
Solarstone ft. JES - Like A Waterfall
Gareth Emery - This & That
Above and Beyond pres. Tranquility Base - Oceanic /Original Mix/
айде после още :)