View Full Version : Неподходящ маникюр за невръстни госпожици !
TheNewReligion
06-06-2008, 20:46
Здравейте ! Като тичах днес сутринта видях едно момиче на 12 (от моят квартал е и знам ,че е на толкова , но не се познаваме лично , освен това си личи , че е малка) и се загледах в ноктите и . Забелязах ,че е с изкуствени нокти (пластмасови от магазина "По лев" , който е наблизо) . Бяха дълги поне 1 см над пръста в крещящо оранжево . Не е мяо работа да коментирам чуждия външен вид , но ми се стори смешно . :-D
Та сега въпросът ми към вас , млади дами е : според вас какъв цвят лак трябва да носи едно дете за да не изглежда нелепо ? Надявам се темата да е интересна и както обикновено ще помоля без излишен спам , от хората на които темата не допада ! :) :) :) :)
tItEufFf
06-06-2008, 20:50
Само да кажа, че почти всички момичета на тази възраст са си слагали такива нокти. Защо? Защото са евтини и сами могат да си ги купя, а и защото искат да имат като ноктите на мама, леля или някоя какичка. По принцип не харесвам много дълги нокти, а и вече им мина модата. Аз преди си слагах някакъв съвсем бледо розов лак. Никога не съм ги слагала тея нокти, въпреки че имах такова желание!
`*`MaLkA SlAdUrKa`*`
06-06-2008, 21:36
И според мен е нелепо и смешно малко момиче-дете да ходи с изкуствени нокти :( А за цвета-мисля че розово или някакво перлено е добре :)
blueberry_14
06-06-2008, 21:39
И според мен е нелепо и смешно малко момиче-дете да ходи с изкуствени нокти :( А за цвета-мисля че розово или някакво перлено е добре :)
100% съгласна
Seducti0n
06-06-2008, 21:55
Когато бях на 11-12 си слагах лак в много бледи цветови или безцветен/тогава бях примерно детенце и не можех да си понеса укорителния поглед на учителите ми, отправен към девойките с крещящ маникюр/
А сега вече си избирам мвого внимателно лаковете.
Имам хубави нокти и рядко залагам на тея бледите нюанси.
Изкустмените нокти и ли пък дългите ноктопластики въобще не са ми по вкуса.Да не говорим за съчетанието между малолетна девойка и такива джаджи-нелепо и смешно е! :D
аз започнах да се лакирвам сравнително късно.но харесвам дълги нокти,харесвам и всякакви лакове :)
SeXyL[!]Nk@
06-07-2008, 11:54
С дълъг маникюр съм,слагам ярки лакове,също така черното много ми допада.
Няма нищо лошо в тва да се грижиш за външния вид на ноктите си.Аз също съм с ноктопластика и бих казала,че ноктите са ми доста дълги,но 12-13 годишни момиченца не мисля,че трябва толкова да се гласят,чак пък изкуствени нокти :shock: Но дори и да са такива,поне да не са мн дълги и да слагат по-светли цветове.Иначе аз на тези години въобще не съм се лакирала, а и да съм е било само с безцветен лак :)
Ами и аз на тая възраст съм искала дълги и красиви нокти с секви екстри по тях ама не съм си ги правила. Тогава бях само с безцветен и нищо повече не си позволявах. Е, сега имам супер нокти, но не мога да се лакирам сама и ходя на маникюр винаги и са ми супер поддържани. :grin: А за цвеовете: залагам на матовите цветове, не обичам перлените. Експериментирам 8)
adizitk1
06-07-2008, 15:52
Edno momi4e na 12 (kakvoto sam az) moje da si slaga vsqkakvi lakove,stiga da ne izglejda kato palq4o i da ne sa i prekaleno dalgi.Eto naprimer az imam nokti do kraq na prasta mi ,nai-4esto sam s 4eren lak i mislq 4e e hubavo. :)
Loshotia
06-07-2008, 16:12
Държа да отбележа, че тези нокти се лепят и при махането им нокътя изглежда ужасно. И това е в най- добрия случай. На 12годишни деца биха им отивали перлени лакове, но не и наситени- просто изглежда смешно.
Държа да отбележа, че тези нокти се лепят и при махането им нокътя изглежда ужасно. И това е в най- добрия случай. На 12годишни деца биха им отивали перлени лакове, но не и наситени- просто изглежда смешно.
nejnaDROGA
06-07-2008, 16:51
Аз съм на мнение,че цвета на лака не зависи от възрастта,а от облеклото :) Т.Е. Ако е била с някоя изкрящо оранжева блузка или панталон няма никакъв проблем,но ако е в зелено (например :-D ) ще е меко казано УЖАСНО!!!
На тези години въобще не ползвах лак, камо ли крещящи цветове+изкуствени нокти! Че аз дори и сега се лакирам семпло, в по-телесни цветове, ако съм с нещо изрисувано, то е нежно цвете или някоя друга линийка. Въпрос на вкус е, но все пак дете на 12 години да ми ходи като така... не го приемам. И то да беше само с нокитете... здраве му кажи :x
TheNewReligion
06-07-2008, 17:54
Аз съм на мнение,че цвета на лака не зависи от възрастта,а от облеклото :) Т.Е. Ако е била с някоя изкрящо оранжева блузка или панталон няма никакъв проблем,но ако е в зелено (например :-D ) ще е меко казано УЖАСНО!!!
Ем , тя беше с лилав потник на бели точки и жълт панталон , така със сигурност и и "отиваше" много ! :-o
LuCiFersAngeL
06-07-2008, 18:01
Ами не ме радва като видя такова нещо, но какво да се прави...
Аз кято бях на 12 рядко се лакирах и когато го правех залагах на светли перлени цветове или бледо розово, слонова кост, а най-често ползвах безцветен заздравител. Това е... А за изкуствените нокти, които дори не мога да си представя как ще стоят на малки детски пръстчета, няма нужда да коментирам... Въпреки че като се замисля някои от сегашните 12-годишни изглеждат по-големи и от мен, но... както и да е.
LovePoisoned
06-07-2008, 18:19
Аз най обичам църно. :D
Така... оня ден бях на McDonalds... по едно време влезе нек'во стадо от лапета на максимум 11-12 годинки. Една от тях беше гримирана адски смешно... цялото и око (не само клепачите, почти до веждите стигаше) бе омазано със сини сенки и въобще не отиваха на цвета на кожата й), други пък бяха с направо цигански червила.. Изключително смешна гледка беше, но от друга страна бързо се изнесох, щото ми донесоха поръчката.. :? Току виж я върна в ужасен вид. :oops: :razz:
marina star
06-07-2008, 18:32
zavisi ot rakata,o izkustvenite nokti kato cqlo ne gi haresvam,kamo li za dete,a za cvqt na lak nikoga ne sam haresvala qrkte ,a po-skoro telesnite
Carmen_Kass
06-07-2008, 20:10
+1
DisciplineAndOrder
06-07-2008, 21:01
ае стига сте обсъждали останалите бе. гледай си в своята паница.
всеки ше си слага какъвто лак иска. ше се облича както си иска.. нечие мнение нищо няма да промени ;)
жалко,че не го разбирате. :/
TheNewReligion
06-07-2008, 21:36
всеки ше си слага какъвто лак иска. ше се облича както си иска.. нечие мнение нищо няма да промени ;)
Ем , понеже ми стана странно за това реших да разбера какво мислите и вие по този въпрос , иначе не си позволявам да коментирам чуждия външен вид , защото ми е пределно ясно ,че всеки е различен и има различни предпочитания ! :)
Mirelchetoo14
06-07-2008, 21:36
Честно казано АБСОЛЮТНО всякакъв цвут лак стои сладко,независимо от възрастта(на младите де хаха),при условие,че ноктите са къси.
hahavteen
06-07-2008, 21:46
Лятната ваканция 5ти срещу 6ти клас се лакирах в мн ярки цетове и имах доста дълги нокти за възрастта си. Като си спомня ми се струва супер смешно защото не бих тръгнала сега така но поне ги съчетавах с дрехите си :D Сестра ми си лепеше изкуствени нокти още на 10! Мн беше смешно ама деца... 8-) Та мисля че всеки минава през такива периоди на кич и безвкусица и по-добре на 12 от колкото на 16. Имам съученички на които родителите им не са им разрешавали да се лакират, да си лепят нокти, да се гримират като са били малки и сега като са на 18 се възползват от свободата си и се лакират в ярко оранжево, ходят на училище силно гримирани... Никакъв усет нямат. :? На мен ми е все есно как ходят другите особено пък малките деца. Те просто искат да изглеждат големи.
mhmhmhmhm
06-08-2008, 06:59
аз пък много харесвам лакове в такива изкрящи цветове :)
ама дълги нокти не ме кефат
особено ако са изкуствени
Бледи цветове...Какви са тия червени, оранжеви, наситени, тъмни цветове за малки госпожички..
Ми не им отива, това е!
Лятната ваканция 5ти срещу 6ти клас се лакирах в мн ярки цетове и имах доста дълги нокти за възрастта си. Като си спомня ми се струва супер смешно защото не бих тръгнала сега така но поне ги съчетавах с дрехите си :D Сестра ми си лепеше изкуствени нокти още на 10! Мн беше смешно ама деца... 8-) Та мисля че всеки минава през такива периоди на кич и безвкусица и по-добре на 12 от колкото на 16. Имам съученички на които родителите им не са им разрешавали да се лакират, да си лепят нокти, да се гримират като са били малки и сега като са на 18 се възползват от свободата си и се лакират в ярко оранжево, ходят на училище силно гримирани... Никакъв усет нямат. :? На мен ми е все есно как ходят другите особено пък малките деца. Те просто искат да изглеждат големи.
Искат да изглеждат големи, да, правят се на големи жени, а после като поотраснат ще си кажат: " Къде ми е било детството......Остави само лакове и гримове.. а и попринцип. Абе тяхна си работа.
sladko_teenche_v
06-08-2008, 11:11
Малките искат да приличат на големите слагат грим нокти но не могат да преценят че са неподходящи! :D
и някои имат такова голямо вдъхновение че не се вслушват в думите на родителите си.....всички сме били такива
ХАхахах дамм и ние с момичетата от блока сме ги пробвали тия нокти :D И сме били сигурно на 12... 8-) Се пак кой друг нормален би си сложил такава глупост, пък и момиченцата на 12 искат да приличат на големите какички и затова ги имитират :) Ще им дойде акъла, не се безпокой, всички порастват...
YaNcHeToOo
06-08-2008, 12:37
+1
Моля Ви не наричайте 12 годишните момичета момиченца, защото не са! :razz: Много ми е интересно как така на 12 си момиченце, а на 13 си момиче :?: :!: Моля Ви не обсъждайте човек, който не познавате, защото е смешно, да казвате, че сте големи, а всъщност да се държите като деца от детската градина! :-) Айде това е от мен ! И не се засягайте нищо лично! :P
Isabelle
06-08-2008, 12:44
ужас :(
GetNasty
06-08-2008, 13:09
аз като цяло не обичам дълги нокти и някфи супер префързцунени цветове, и да , наистина ми се струва супер смешно.
nailslover
06-08-2008, 13:34
Az haresvam momi4eta s dalgi nokti i hubav manikiur , no sam saglasen , za mnogo dalgi nokti trqbva da ima nqkakva vazrastova granica ..
Ama az sam si takav , edno vreme 5-6 klas mi se iska6e momi4etata ot moq klas da imat dalgi nokti :) , taka 4e sam pristrasten po temata ..
vse pak , ako sega vidq momi4e na 12-13 godini s mnogo dalgi mokti , ne bi mi haresalo...
TheNewReligion
06-08-2008, 14:56
+1
Моля Ви не наричайте 12 годишните момичета момиченца, защото не са! :razz: Много ми е интересно как така на 12 си момиченце, а на 13 си момиче :?: :!: Моля Ви не обсъждайте човек, който не познавате, защото е смешно, да казвате, че сте големи, а всъщност да се държите като деца от детската градина! :-) Айде това е от мен ! И не се засягайте нищо лично! :P
Кога сме казали , че сме големи ? :-o
Еми аз съм на тринайсет и се лакирам само в бледи тонове, не харесвам ярки лакове и не смятам да ползвам такива, но кой знае какво ще ми щукне след години... :-D . Та, ползвам светло розов, бял, брокатен и безцветен. Никакви други цветове. Засега.
Az sam na 14 i ne si slagam lak :-D Obache kato bqh kolkoto tva momiche na 12 si slagah bledi perleni cvetove ili cherno (se pak sam metal :-P )awe za oranjevo i izkustven manikiur e sme6no za 14 godi6na puk kamoli za 12.To za jena e sme6no! :D :D :D
BrokenInnocence
06-08-2008, 18:06
Винаги съм мразила изкуствени нокти... просто нещо изкуствено никога не може да изглежда толкова добре, колкото естественото. Имала съм мноооого дълги нокти (абсолютно естествени), но и тоя етап е до време. За мен много по- добре изглеждат едни женски ръце с добре поддържан маникюр с нормална дължина. Колкото до цветовете... обичам ярки, само, за да контрастират с не- ярките ми дехи. А за възрастта на девойката няма да коментирам... младите поколения вече с нищо не могат да ме изненадат.
Честно казано аз си пуснах нокти в 5 клас, но никога не съм харесвала тези крещящите цветове... Слагам някакъв по-ярък ако ми се връзва или за някакъв повод...
the_best_f
06-08-2008, 20:45
Съгласна съм с авторката... За 12-годишно момиче са по-подходящи светли, едвазабелязващи се цветове, според мен. Не крещящо оранжево на безкрайно дълги изкуствени нокти. Но тя си решава, ноктите са си нейни.
_FaShIoN_
06-09-2008, 11:30
Ми а мене тея са ми много смешни и не мога да разбера как един нормален родител ще пусне детето си така... :grin:
BlackWings
06-10-2008, 19:00
Да , наистина при всеки е имало един такъв период на кич и безвкусица. Нищо ненормално. Просто момичето започва да се чувства девойка и иска да започне да изглежда като такава. Друг е въпроса , че не успява да го прави много добре :-D Но ще се научи с времето.
И в отговор на някой , който писа преди , 12 годишните момиченца са си МОМИЧЕНЦА, в съвсем детска възраст , и това си е факт! Те ако на 12 не са момиченца кога са?
nicolepcd
06-10-2008, 19:20
Никога не съм харесвала ярките цветове и до сега съм била с прозрачни заздравители или някакви много светли лакове, почти сливащи се с цвета на нокъта... Веднъж си сложих черен лак, но мисля да не слагам пак :lol: И да, определено е смешно малки момичета да слагат шарении... :?
cLaDyRcHe
06-10-2008, 19:48
mi sme6no e momi4e na taq v1zrast da si slaga izkystveni nokti i to v qrki cvetove.spored men podxodq6ti sa po bledite cvetove(kato rozovo naprimer) :)