Влез

View Full Version : Как да убедя майка ми да пия противозачатъчни?

DevilWish
06-07-2008, 20:35
Izvinyavam se ,4e ne pi6a na kirilica ,no nyamam na komput1ra ;)
Taka . . . v1prosa mi e malko po-razli4en ot vsi4ki temi do tuka ,koito s1m pro4ela . . .
mayka mi znae ,4e pravya sex s priyatelya si ,kazah i da si kupya protivoza4at14ni ,za6toto s prezervativ nikoga ne moje6 da si 100% siguren ,pri koeto otgovora be6e 100% kategori4en - te ne sa polezni za zdraveto ,nyama da ti vzema :shock: :shock: ujasss :# :# ne moga da go razbera tova. . . 1 p1t 6te stane gaf i neznam kakvo 6te pravim . . . kak da ubedya mayka mi?

т.7
krem4et0

MiSs_DioR_CheRiE
06-07-2008, 20:38
Ami pomoli q da otidete na ginekolog i toi da i obqsni , che protivizachatuchnite ne sa vredni za zdraveto ili neshto podobno ...

136179
06-07-2008, 20:41
otidete na ginekolog toi da i obqsni , che protivizachatuchnite ne sa vredni za zdraveto ...

svetlidim
06-07-2008, 20:43
Защо молиш нея да ти вземе ?? Нали се изписват от гинеколког ! :?

DevilWish
06-07-2008, 20:49
Da ,daje az kadeto se namiram /ne s1m v BG/ ot aptekata mi se polagat bezplatno . . . ama ne 6ta da pravya ne6ta bez da znae ,za6toto i kazvam vsi4ko po princip. . . :-o

svetlidim
06-07-2008, 21:00
Ееее друго си е да си живуркаш в Белгия :grin: А пък информирайте се с майчето и няма да е такъв проблем ;)

Lady_B_
06-07-2008, 21:03
хехеехех дай ми само да разбера, за що си милиш, че не е права ?! Противозачатаяните наистина са вредни, но трябва да се консултираш с лекър, който ще ти препоръчи някакви ;)

Freeminded
06-07-2008, 21:07
Много правилно постъпва жената като не ти купува, аз на нейно място и секс ще ти забраня да правиш! А за да не кажеш, че ми липсва обосновка и само се заяждам - противозачатъчните не са просто като дъвки или бонбонки за оправяне на дъха, а си имат противопоказания. Пък и на 16 организма ти не е напълно развит, колкото и зряло да изглеждаш физически. Предстоят му още много важни промени до края на тийнейджърството ти, по време на което не е много полезно да взимаш точно такива средства за контрацепция!

veile
06-07-2008, 21:16
Много правилно постъпва жената като не ти купува, аз на нейно място и секс ще ти забраня да правиш! А за да не кажеш, че ми липсва обосновка и само се заяждам - противозачатъчните не са просто като дъвки или бонбонки за оправяне на дъха, а си имат противопоказания. Пък и на 16 организма ти не е напълно развит, колкото и зряло да изглеждаш физически. Предстоят му още много важни промени до края на тийнейджърството ти, по време на което не е много полезно да взимаш точно такива средства за контрацепция!
напълно съгласен :)

WaKo
06-07-2008, 22:05
Майка ти е "old school" и е на принципа "едно си баба знае, едно си баба бае" :) Трудно ще я убедиш, че новите хапчета не са като тези от нейно време ( когато и да е било това ). Но можеш да й дадеш няколко статии за съвременните контрацептиви да прочете, пък дано се убеди, че й е малко остаряла информацията. Но на 16 ако си действително не е много добре да се взимат все още, защото организма все още преминава през стадии на саморегулация и не е много добре все още да му се месиш, освен ако не е предиписано по медицински причини. Все пак презервативите са доста сигурни. Изчакай още някоя година да си регулира организма и тогава вече няма проблеми да почнеш да взимаш.
А пък хората отгоре дето толкова категорично заявяват, че са "вредни" само искам да ги питам как ще си обосноват твърдението - ама да не ми говорят наизуст какво са чули оттук или оттам, ами обосновано и с цифри - предизвикват това и това в толкова случаи и това и това в толкова случаи. Неграмотници. Вредно значи само да вреди и да няма никакво полезно действие, а две от основните изисквания за едно лекарство да бъде допуснато за употреба, на който и да е пазар са ефективност и безопастност. Останалото са странични ефекти, които за да бъде оценено едно лекарство като "безопасно" са малко и несъществени спрямо основния ефект. Ама какво ли ви говоря като знам, че такива като вас са като талибан с бомба - иди го разубеждавай, че не е прав

A_Loving_Girl
06-07-2008, 22:53
От една страна е права ,защото си много млада и организма ти може да се обърка...но ако настояваш вземи я накарай да идете на гинеколог ,за да я убеди в обратното на това което тя си е маумила...

-/-
06-07-2008, 23:54
Пробвай да я убедиш, чрез хипноза

xSaShEtOx
06-08-2008, 05:04
Za hipnozata moga da ti sudeistvam :D

rUffLes
06-08-2008, 05:07
otidete na ginekolog toi da i obqsni , che protivizachatuchnite ne sa vredni za zdraveto ...

nejnaDROGA
06-08-2008, 05:09
Противозачатъчните са ВРЕДНИ!!!Най-вече при подрастващите момичета!!!Най-малкото ако са с висока стойност на хормони ще качиш някой друг килограм!!!Ако не ти понасят може да лепнеш гъбички!!!Макар да ви се струва смешно това е самата истина!!!Моя приятелка вече 2 седмица се лекува от гъбична инфекция заради високото количество ... (забравих как точно се казваше).А и като за капак има вероятност (макар и процента да е малко под 50) да си овредиш организма :x и след време да ти се появят проблеми с яйчниците и в един по-кофти случай да станеш стерилна!!!Така,че много внимавай с тези хапчета!!!Най-добре с приятеля ти си използвайте презервативите и се пазете повече!!!

DevilWish
06-08-2008, 10:00
Майка ти е "old school" и е на принципа "едно си баба знае, едно си баба бае" :) Трудно ще я убедиш, че новите хапчета не са като тези от нейно време ( когато и да е било това ). Но можеш да й дадеш няколко статии за съвременните контрацептиви да прочете, пък дано се убеди, че й е малко остаряла информацията. Но на 16 ако си действително не е много добре да се взимат все още, защото организма все още преминава през стадии на саморегулация и не е много добре все още да му се месиш, освен ако не е предиписано по медицински причини. Все пак презервативите са доста сигурни. Изчакай още някоя година да си регулира организма и тогава вече няма проблеми да почнеш да взимаш.
А пък хората отгоре дето толкова категорично заявяват, че са "вредни" само искам да ги питам как ще си обосноват твърдението - ама да не ми говорят наизуст какво са чули оттук или оттам, ами обосновано и с цифри - предизвикват това и това в толкова случаи и това и това в толкова случаи. Неграмотници. Вредно значи само да вреди и да няма никакво полезно действие, а две от основните изисквания за едно лекарство да бъде допуснато за употреба, на който и да е пазар са ефективност и безопастност. Останалото са странични ефекти, които за да бъде оценено едно лекарство като "безопасно" са малко и несъществени спрямо основния ефект. Ама какво ли ви говоря като знам, че такива като вас са като талибан с бомба - иди го разубеждавай, че не е прав
Ama tya samata gi izpolzva ,ama si e kazala "Ne" i v1rvi da ya obedi6 sya . . .
kazvate ,4e sa vredni - predpo4itam ne6to malko vredno ,otkolkoto sled 9 meseca koli4ka ;)

hottie
06-08-2008, 10:20
Абе ало аре стига с това - вредни били ! Вие пък откъде знаете, че са толкова вредни?Да сте лекари?Да ги пиете???????
Първо хапчетата се предписват от гинеколог, който ти взима хормонални изледвания ИМЕННО за да ти даде правилните и да не ти се отразят зле. За съжаление в България лекарите много не го правят това, но Секси бейби - щом си в чужнбина так сигурно го правят.
Истина е, че има момичета които не им понасят. Но това не е задължителнод а се случи при всяка. И ако ти се случи просто ги спираш. На мен противозачатъчни ми поднесоха само хубави неща - по лек и кратък цикъл без болки, чисто лице, гърдите също ми се оголемиха ;) (лошо няма!). Никакви странични ефекти за мен.

Просто трябва да накараш майка ти да отидеш на лекар и той сам ще си прецени кое е добре за теб и кое не.

pinkdiamonds
06-08-2008, 10:50
Ох,след време ще се молите гафа да стане.......... :smt018

DevilWish
06-08-2008, 11:46
Ох,след време ще се молите гафа да стане.......... :smt018
Da ne se opitva6 da kaje6 ,4e nyama da imam posle deca zaradi hap4etata :shock: :lol: :lol: 8-) :razz:

the_hottie - tuk te teglyat kolko teji6 ,gledat kolko si visok ,na kolko si godini i ti davat podhodya6ti za teb hap4eta

hottie
06-08-2008, 12:01
Така ли?Ее значи и на други места не взимат хормонални изследвания. Във Франция например е задължително.
Но ти винаги можеш да си ги направиш и да покажеш резулатите.Аз така правя.И може би затова съм от момичетата, които не са имали странични ефекти.

TheBlackStranger
06-08-2008, 13:49
Добре, сега едни казват, че са вредни други не. На кого на вярвам сега ? Обърках се тотално :-s

ПС:Момче съм, но все пак искам да знам ;Д

Love_Is_The_Answer
06-08-2008, 15:52
Щом там хората си вършат работата и ти предписват каквото трябва защо майка ти е толкова твърдоглава?!?!?! :? Обясни и всичко и може и да се навие :) Успех!

L0LiPoP
06-08-2008, 16:00
Каквото ти каже гинеколога, това ще е!!! Но, ако си малка няма да ти изпише в никакъв случай, освен ако нямаш някакъв проблем с хормоните.. :-o

hottie
06-08-2008, 16:43
ако бяха толкова вредни нямаше да ги продават свободно!помислете малко :)

Просто някои момичета не ги понасят добре, както майка ми например не понася добре аналгин. Толкова ли го прави вреден?

DevilWish
06-08-2008, 20:38
Sega pak i kazah i may gore-doly ya obedih ama ako ne kaje dobre otivame na doktor si hva6tam parcalkite i sama otivam ,za6toto ne iskam da se pritesnyavam naprazno vseki mesec ;)
Mersi na vsi4ki nay-ve4e na the hottie

WaKo
06-08-2008, 21:25
Противозачатъчните са ВРЕДНИ!!!Най-вече при подрастващите момичета!!!Най-малкото ако са с висока стойност на хормони ще качиш някой друг килограм!!!Ако не ти понасят може да лепнеш гъбички!!!Макар да ви се струва смешно това е самата истина!!!Моя приятелка вече 2 седмица се лекува от гъбична инфекция заради високото количество ... (забравих как точно се казваше).А и като за капак има вероятност (макар и процента да е малко под 50) да си овредиш организма :x и след време да ти се появят проблеми с яйчниците и в един по-кофти случай да станеш стерилна!!!Така,че много внимавай с тези хапчета!!!Най-добре с приятеля ти си използвайте презервативите и се пазете повече!!!

Това пък откъде си го съчини - приятелката ти може да е хванала гъбичната инфекция от всичко друго, ама не и от хапчета? И от кой зор ще пие хапчета с висока доза хормони, които вече се ползват почти само за хормонална терапия. Тези, които са само с противозачатъчна цел са с много ниски дози хормони, надебеляване и т.н глупости са само митове и легенди. И как пък го измисли това със стерилитета като тия хапчета се предписват основно за проблеми с яйчници и хормонални проблеми, които водят до стерилитет? Абе стига говорихте с приятелки за такива важни неща, ами вземете се образовайте малко. Непростимо е всяка за една съвременна жена/момиче да не е наясно с тия работи и да ми практикува "прекъснат полов акт", пък после защо сме били първи в Европа по аборти на малолетни

gotodasho
06-08-2008, 22:23
кажи и мамо вече направих 1 аборт може ли да пия противозачатъчни

Felis_Dirus
06-08-2008, 22:31
Taka . . . v1prosa mi e malko po-razli4en ot vsi4ki temi do tuka ,koito s1m pro4ela . . .
mayka mi znae ,4e pravya sex s priyatelya si ,kazah i da si kupya protivoza4at14ni ,za6toto s prezervativ nikoga ne moje6 da si 100% siguren ,pri koeto otgovora be6e 100% kategori4en - te ne sa polezni za zdraveto ,nyama da ti vzema :shock: :shock: ujasss :# :# ne moga da go razbera tova. . . 1 p1t 6te stane gaf i neznam kakvo 6te pravim . . . kak da ubedya mayka mi?

т.7
krem4et0

Майка ти е права. Не ти трябват тези лайна. А, ако си пушачка, да не говорим... :?

marina star
06-09-2008, 03:31

т.7
krem4et0

kvo ob6to ima pu6eneto?

Майка ти е права. Не ти трябват тези лайна. А, ако си пушачка, да не говорим... :?

Felis_Dirus
06-09-2008, 09:39

т.7
krem4et0

kvo ob6to ima pu6eneto?

Увеличава се рискът от образуване на тромби, както и рак на шийката на матката.
На всичкото отгоре отнемаш функцията на организма сам да си произвежда хормони, тъпчейки го с такива.

Но, ако оставим пушенето настрана, аз няма да казвам колко килограми качих от шибаните хормони. Игубих всякакво, ама всякакво желание за секс (около 2-3 месеца, докато ги пиех, не се сещах изобщо за секс - хах, определено предпазват от бременност..).
Ако нямах здравословни проблеми, въобще нямаше да ги пия, ама трябваше... :?

Wrathchild
06-09-2008, 09:44
Майка ти е "old school" и е на принципа "едно си баба знае, едно си баба бае" :) Трудно ще я убедиш, че новите хапчета не са като тези от нейно време ( когато и да е било това ).Не са, не са, ама действат като тях ако не се изпишат правилно. Сестрата на приятеля ми живее във Франция и уж пие най-добрите противозачатъчни, които ги има там, а резултатът беше качване на килограми и увреждане на яйчника.
Така че майка ти може би има право.
А не е да кажеш да е на 15-16...