PDA

View Full Version : Ужас с тоя английски



DoomShadow
06-08-2008, 11:11
здравейте. искам да се пооплача тука и ако може да получа съвет. Първото което е уча английски и цяла година изкарвам само шестици. НО ся на класното се издъних и имам 3 ( 2 то4ки не стигнаха за да имам 4). И даскалката вика и ако на изпита изкараш така 6е ти остая 4 за годината. И как така ве цяла година се шестици и са за една издънка???????? на тва отгоре не мога мн добре да прая reading i gramatikata, kakto i writinga. Как да е ся уж ше се стягам, даже тука почнах да търся из сайтове. обаче на изпита 6е има listening a тва изоб6то не го мога-седя и гледам кат олигофрен. Ай плс ако имате някви идей, коментари или квото и да е драснете 6от вече и аз нз. И ако знаете някой онлайн сайт за reading i gramatika ( nqkvi testove) postnete go

Boyd
06-08-2008, 11:23
LDOCE - Longman Dictionary of Contemporary English
Изтегли тая програма там има много упражнения - то е тълковен речник като цяло изобретението.

Колкото до writing - чети повече новини както аз правя. Влизай по чужди сайтове и т.н.
Listening-a се оправя най-вече с честото слушане на английски - препоръчвам ти да гледаш филми, сериали, новини и каквото се сетиш на английски БЕЗ субтитри. Най-добре си пусни ВВС.
За да разбираш какво ти говорят НЕ ТРЯБВА да си превеждаш дума по дума каквото ти казват или пише, а просто да знаеш всяка дума какво значи. Знаенето на език не се състои в превод! Всеки може да превежда с речник. Трябва да можеш да вникваш в контекста.
Аз уча от 10 предмета 5 на английски в училище и съм забелязал, че повечето си пишат преводи на български език - това не ти помага да научиш езика.

laracools
06-08-2008, 16:14
iztegli si primerni izpiti i deistvoai!koeto neznae6 go y4i6.garanciq 6te ypee6 pone 4-5 da vurje6

gorska
06-08-2008, 16:20
Е като не си добър във reading-a, listening-a, writing-a, пък и граматиката ква шестица искаш, моля, моля?! :?

RottenFlesh
06-08-2008, 17:17
Може да ви се строи глупаво, но най-доброто за мен е Cartoon Network.Още от малък го гледам и още от маълк започнах да си превеждам чисто сам какво говорят там.Гледай Cartoon Network или Boomerang и ще видиш сам резултата :)


Точно :wink:

CaSsIe
06-10-2008, 06:41
ami uprajnqvai se. Listening-a primerno si puskai nqkfi pesni na angliiski ezik po bavni i se zaslushvai v tekstovete za gramatikata si iztegli nqkakvi testove a za reading-a 4eti nqkfi prosti statiiki i btw kak o4akvash da imash 6ca za godinata kato ti ne znaesh osnovnite neshta v angliiskia ezik..ta ti po4ti nishty ne znaesh i ne umeesh... uprajnqvai s epove4e ako izkarash 5ca pak dobre no 4estno ti kazvam az na tvoe mqsto nqmashe da pretendiram za 6ca pri polojenie 4e teq neshta ne gi vladeesh