PDA

View Full Version : Предай нататък!

Love_Is_The_Answer
06-09-2008, 17:04
Моята тема е пряко свързана с тази за насилието в училище, но и не само с това!Знам, че това е раздела за "Училище и приятели", но въпреки това се надявам на темата ми да бъде обърнато внимание колкото и да не се отнася пряко за това... :)

Възможно ли е една наивна детска идея да промени света?Защото точно това се опитва да направи едно момче във филма "Предай нататък" ...
Може би на доста хора темата ще им се стори безмислена, защото сме свикнали да се примиряваме с негативното и да не се борим за постигане на нещо по-висшо и по-добро ... Дано поне тези, на които им пука за другите прочетат информацията и ми кажат мнението си ... МОЖЕМ ЛИ ДА ПРОМЕНИМ НЕЩО ако последваме примера на едно хлапе с огромно сърце?!?!?! Ако някои обича да помага на другите нека "предаде нататък" нещо добро и стойностно!!! Най-отдолу ви предоставям информация, я който един човек разказва за идеята на филма и това, че можем ЗАЕДНО да променим нещо... или по-скоро много неща :)

Има един вълнуващ филм – “Предай нататък”. Учител дава на своите ученици задачата: „Измислете начин да промените света и го направете!” На “първо четене” звучи непостижимо. Така изглежда и за петокласниците във филма, но само преди да се замислят.

Измислете начин да промените света и го направете!

На едно от децата му хрумва идеята за проекта “Предай нататък”. Измисля начин да промени света – всеки трябва да намери трима души, за които да направи по едно добро дело. Но това трябва да е нещо, което ще му отнеме време, усилия. Нещо, което ще го затрудни… И после? После трябва да помоли хората, на които е помогнал, „да предадат нататък”, да помогнат безкористно на трима други нуждаещи се. Така за кратко време светът ще бъде променен.

Може би ви звучи утопично и твърде невъзможно. И все пак думите на това домашно кънтят: Измислете начин да промените света и го направете! “Предай нататък” е един добър начин да бъдеш полезен на някого, да направиш добро дело, да промениш света... поне своя свят – хората около теб. Нека се замислим... човек може да се промени ...
Може да бъде променено неговото настояще и бъдеще.
Признавам си, че в миналото не вярвах, че промяната на човека е възможно нещо, но сега… ВЯРВАМ!!!

П.П. : Благодаря за вниманието и моля, без глупави коментари, защото това не е поредната несериозна тема!!! :)

splendour
06-09-2008, 17:37
ideqta e spr ama malko ne cepnax tva film ili tvoq ideq e

nightelf4e
06-09-2008, 17:39
мисля че това звучи прекрасно..но не ми харесва идеята това да е някакво нещо което "трябва да направиш защото някой те е помолил"..в смисъл ако някой ми помогне и ме помоли да продължа нататък..за мен се губи идеята за добро тъй като смятам че трябва да правим добро всеки ден за всички защото така го усещаме отвътре..не защото има даден проект.. просто е хубаво да помагаш :) инициативата е хубава с добри подбуди..но не мисля че би свършила работа в голям мащаб.. дано греша

Love_Is_The_Answer
06-09-2008, 17:44
ideqta e spr ama malko ne cepnax tva film ili tvoq ideq e

Идеята е от филма със същото име и няма да съжаляваш ако го гледаш :-)

Love_Is_The_Answer
06-09-2008, 17:50
мисля че това звучи прекрасно..но не ми харесва идеята това да е някакво нещо което "трябва да направиш защото някой те е помолил"..в смисъл ако някой ми помогне и ме помоли да продължа нататък..за мен се губи идеята за добро тъй като смятам че трябва да правим добро всеки ден за всички защото така го усещаме отвътре..не защото има даден проект.. просто е хубаво да помагаш :) инициативата е хубава с добри подбуди..но не мисля че би свършила работа в голям мащаб.. дано греша

Ооо, в никакъв случай не казвам, че една темичка в едно сайтче е "работа в голям мащаб", но ако тези,които намират идеята за добра се постараят да разпространят това мислене ... :) А ти казваш, че по принцип е хубаво да се прави добро ... НО аз тук ти говоря за нещо малко пооовече от например да подскажеш на някого или да напишеш есето на приятел/ка ... Както пише по-горе в темата този вид помощ изисква да отдадеш време и усилия и резултата да бъде не просто добър :wink:

nightelf4e
06-09-2008, 18:55
разбирам те :) ама и аз не говоря за подсказвания и такива..просто самата идея да сме добри трябва да залегне в човешката психика още от най-ранни години..ама някакси като гледам повечето хора наоколо..идеята за добротата някъде се губи..и ми е много болоно че е така.. просто трябва да се борим за един хубав свят :)

Love_Is_The_Answer
06-09-2008, 20:32
разбирам те :) ама и аз не говоря за подсказвания и такива..просто самата идея да сме добри трябва да залегне в човешката психика още от най-ранни години..ама някакси като гледам повечето хора наоколо..идеята за добротата някъде се губи..и ми е много болоно че е така.. просто трябва да се борим за един хубав свят :)

Абсолютно! Но колко хора го осъзнават :-# :-# :-#