Влез

View Full Version : унифоми в училище

isenceto
06-11-2008, 13:07
Кажетеми Вашето мнение. Според Вас трябва ли да ходим на училище/в гимназията/ с униформа. Какви са предимствата или недостатъците на това предложение, наложенo ни от МОН. Дайте ни и някякви по-приемливи и хубавки скици или снимчици на униформички. Благодя Ви предварително! :)

nailana
06-11-2008, 13:15
не съм против униформите,защото примерно тези,които са по - богати,постоянно парадират с парите си,но има и деца,които са в мн затруднено положение,и им се налага сами да си изкарват парите

и малко или много ,униформите поне до някаква степен ще премахнат тези различия.

comics
06-11-2008, 13:21
не съм против униформите,защото примерно тези,които са по - богати,постоянно парадират с парите си,но има и деца,които са в мн затруднено положение,и им се налага сами да си изкарват парите

и малко или много ,униформите поне до някаква степен ще премахнат тези различия.
Именно затова, когато се наложат униформите в дадена училище, то получава 40 000 лв, за да покрие голяма част от разходите за тези униформи.

LadyCarameL
06-11-2008, 13:30
Не

Loshotia
06-11-2008, 13:30
Аз съм "за" униформите. Писна ми да гледам разни момиченца дето изглеждат така сякаш отиват на дискотека, а не на училище.

MartyParty
06-11-2008, 13:35
Нищо против.Писна ми постоянно учителката по математика да прави забележка на момичетата от предния чин:"Корегирай деколтето!" А като дойдат с едни къси поли...Неска едната ни чалгарка дойде с потник и мини пола. :shock: Е не можах да го преживея това.Простотията ходи по хората,обаче това вече беше прекалено.Категорично съм "за" с две ръце и два крата.

eXciTeD
06-11-2008, 13:37
Против!!! Според мен всеки човек трябва да е свободен да изразява себе си, независимо в стил на обличане или друга област. Живеем в демократична държава, за мен не е приемливо слагането на всички под 1 знаменател. Дори и с малко пари пак може да се облечеш стилно, повярвайте... Ама да гледаш напред и да виждаш само 1 и същи хора за мен е психясало... :D твърдо против

ludisuvurshen
06-11-2008, 13:37
Да ги въвеждат да им е гадно, охх добре че вече не уча :D :D

him4e_f
06-11-2008, 13:41
Ami v1v moeto u4ili6te ve4e uniforma.. ama kvo da se pravi.. sq 6te q nosq makar 4e s1m protiv.. :? :? :? :(

PlayeRR
06-11-2008, 15:18
Лично аз нямам проблем с униформите,даже съм за тях,защото ще доведат малко приличие в училище(не че имам против да гледам мадами с големи деколтета и къси полички,но понякога се чудя къде съм-в даскало или в някой стриптийз бар).Ако униформите са готини и се харесат на учениците ще бъдат добре приети,защото ще поставят учениците на едно ниво(няма единия да ходи с дънки за 300лв.,а другия да се чуди как да изкара до края на седмицата с останалите във Вторник 5лв примерно).При това ще изчезнат и отвратителните ЕМО-та и найгнусните метали(харесвам метали и имам такива приятели,но всичко трябва да е с мярка)

WaterLilly
06-11-2008, 15:33
И за, и против съм. "За", защото и на мен ми е писнало тъпи лигли да идват с къси поли, токчета като кокили и какви ли не фешънски облекла. Против съм също, защото НИКОЙ, ама напъъъълно никой не може да ме принуди да обуя пола, ако я има в униформата! Ако е по-приемлива униформата, може (нещо семпло, примерно черен панталон и бяла риза). :-P

Lorein
06-11-2008, 16:39
Еми в нащо даскало въведоха униформите и да ви кажа няма голяма разлика от преди, много хора не си носят униформите, пак си се обличат както си искат и само дето дадохме около 50 лв за две ризи, една вратовръзка и две тениски, приличащи на пижами...

SunShinePearl
06-11-2008, 17:21
ami i za i protiv,za za6toto nqkoi hora sav zatrudneno polojenie i t.n sa6tite ne6ta sa pisali i dr.Protiv za6toto ako sa nqkakvi prestilki ot edno vreme ujas,a i vseki si ima individualnost i ne vseki primerno iska da nosi pola ili edi kakav si pantalon,ako vavedat uniformi navsqkade to pone da sa sveji i hubavi,takiva 4e i u4enicite i u4itelite da gi odobrqvat,za6toto ako sa nqkakvi pijami mn qsno 4e nqma da iska u4enika da gi nosi

slun4ice_90
06-11-2008, 17:37
Аз съм против,НИКОГА няма да нося униформа...въпреки,че от една страна е добре,но не аз не искам.... :? 8) :-P :grin:

glupacheE
06-11-2008, 17:42
az u4a v NTBG i oshte ot zimata imame uniformi ot edna strana sam ZA ot druga NE no..............

beiho
06-11-2008, 18:27
Абе аз съм за униформите, защото момичетата от класа идват полуголи в топлите месеции заради тях не мога да се концентрирам върху часа-възбуждат ме! :P Не искам в школото да мисля за секс! :-P

DieselBlood
06-11-2008, 18:36
ец ец
по темата-ПРОТИВ

miss_asi
06-12-2008, 06:29
И аз бях "ЗА" преди да ни ги въведат ако бяхме като бабички нямаше да имам нищо против.

VerryBerry
06-12-2008, 07:48
Нямам нищо против-нека ги въвеждат,но като ги въвеждат-нека поне да са нормални и що-годе сносни а не да ми тупнат некви ужасни дрехи..Все пак по униформите ще се различават учениците в отделните училища..

Gothique♫
06-12-2008, 08:30
Абе ако не са прекалено бабешки,с някой доуправяния ще станат супер,но просто в бг са супер бабешки тъй че съм против засега...
примерно ако беше нещо подобно (http://farm3.static.flickr.com/2196/1787508104_32abcc4833.jpg)

sunset_light
06-12-2008, 10:39
Ако са белички и хубавички ,с никви грозни бабешки райета ии дълги вълнени чорапи :shock: ок,ама иначе съм против! :-x :-x

babylove
06-13-2008, 09:32
ako vyvedyt uniformi ve4e nqma da ima typi momi4eta, koito se pravqt na emo ili momi4eta, oble4eni kato prostitutki... no ako vyvedyt uniformi sigurno 6te sa nqkoi super grozni i vsi4ki 6te sme ednakvi...zatova sam i "za" i "protiv"

pcdollsmimi
06-13-2008, 09:34
znachi az sam za uniformite zashtoto mislq che vsqko edno uchilishte trqbva da e s uniformi kakto v drugite darjavi ili voabshte zashtoto ne nqkakvi golemi ot 11 ili 12 ili 10 klas da hodaqt razgoleni i grimarani s tokcheta kakto hodqt na diskoteka!!! takiva ima v nasheto uchilishte a kato doide nqkoi v uchilishte koeto i da e shte si pomisli che tova e civilizovano uchilishte zashtoto ima uniformi taaka che az mislq che sma napalno prava za tova sam za "ZA" uniformite... a i za sajalenie nqkoi bqgat ot chas koeto izobshto ne e hubavo :(

Slun4evko
06-13-2008, 09:54
ЗА при условие, че са хубави. Нашите не са особено лоши,ама мен ме дразнят-едни розовеникави ризи/все едно мръснобяло прано с червено пране-ей такъв е цвета/ и за зимата червени торбести пуловери без ръкав. Само вратовръзката ме кефи. При нас са задължителни,който е без униформа не го пускат в даскало сутрин,а следобеда,записват ако някой е без и после докладват на класния. Гот,поне има някакъв ред. Е,аз завърших тази година,така че вече не ме грее особено. Дано продължат.

kartoffcho
06-13-2008, 10:42
много ясно че против..няма да ме карат да се обличам както те искат.. 8) :)

krisiiiiito
06-13-2008, 17:28
ами аз съм 50 на 50 ... :D :D ние имаме униформи но никой не ги носи защото с тях приличаме на бабички :D:D с някви шибани поли :o иначе ддз все пак не всички могат да си позволят хубави дрехи или пък някви вчерашни пикли да се праят на фолк певици 8) :razz: :razz: :razz:

Sashakiss
06-13-2008, 17:38
Аз съм за униформите. Момичетата идват с все по-къси и по-къси полички. Момчетата(в това число и аз) пък обичат да носят тениски, добре прилепнали по телата им, за да подчертаят мускулите им. Вярно е - по-секси са така(момичетата), но е крайно време да се поспрат. Желани са и без да показват бедрата си.
Ние - момчетата, също трябва да идваме с по-нормално облекло.

st1ka
06-13-2008, 20:24
Аз имам униформа и честно казано въобще този факт не ме притеснява, ако не съм искала униформа, да не съм влизала точно в това училище.

shadow_
06-14-2008, 19:33
"унифоми" :razz: :razz:

siXt_senSe
06-14-2008, 19:44
Защо не, ама да не е някоя сервитьорска(като в моето училище-бели ризи, червени вратовръзки с логото на училището и черен/а панталон/пола) или бабешка(както се изразиха в по-горните постове), а нещо по-сносно. И ако ще се носят униформи, да се носят, уж го въвели, но малко училища го спазват

vesito13
06-15-2008, 12:57
Ако униформата е хубава , аз определено съм " за " , не виждам нищо лошо в това :)

N0_feAR
06-15-2008, 13:32
Против! НЕ мога да го приема това някой да ми казва как да се обличам. Наистина не е подходящо за ующе да идват натокани мацки с мини поли и гигантейшани деколтета....може би ако има някакво ограничение...но въпреки това си оставам против. Лично мнение.
пп:а пък това че ако се въведат униформи щяло да има вече равенство е пълна глупост. Могат да спрат да се фръцкат с дрехите си, но нали за тва ще имат телефони по 500 лв, маркови обуща, скъпа козметика и разните там други подобни.

Kurvata
06-15-2008, 15:04
Аз съм твърдо против :x Всеки трябва сам да си избира с кво да ходи,вярно е,че има някои които прекаляват ама тва си е техен проблем.С въвеждането на униформите пак няма да има равенство-по-богатите пак ще се отличават-примерно със скъп телефон,обувки,маникюр и т.н.

mhmhmhmhm
06-15-2008, 15:12
Аз съм "за" униформите. Писна ми да гледам разни момиченца дето изглеждат така сякаш отиват на дискотека, а не на училище.
абе,те,ако са решили да си изглеждат така,едни унифрми няма да ги спрат ;)
щото ние като имаме униформи ги слагаме първия час и после ги събличаме
друг е въпроса,че са само горнища

ici_pi4a
07-31-2008, 16:28
sporet men vsiko elitno u4ili6te trqbva da ima uniformi kakvoto e NTBG i da ako te sa krasivi nqmam ni6to protif tqh ama sa ako kato ot pogrebalna agenciq po-dobre da si gi zadurjat za6toto nqma da oble4a podobno ne6to i da se pravq na 6ut :D

ludo_momiche
07-31-2008, 16:33
Недостатъка е,че всички ще бъдем еднакви и така ще е доста скучно,ако някой въобще ги носи..предимството е,че малките фръцли ще останат недоволни,че не могат да си показват..прелестите и новите ултраскъпи дрешки :D ...извинете ме,че злобея! 8-) абе дано ни отърват от тях./.... :)

agapiseme
07-31-2008, 16:35
Protiv.6te mi typ4at te vkusa i 6te se obli4am kato kloning.A ne,blagodarq vi mnogo :?
Nie 6te imame badjove - sire4 ne6to kato etiket s imeto i klasa mi.Ne stiga 4e ot 4-5 god ne se predstavqm s istinskoto si typo ime,a sega dori tezi,koito ne me poznavat,6te go znaqt ;(

ludo_momiche
07-31-2008, 16:39
Protiv.6te mi typ4at te vkusa i 6te se obli4am kato kloning.A ne,blagodarq vi mnogo :?
Nie 6te imame badjove - sire4 ne6to kato etiket s imeto i klasa mi.Ne stiga 4e ot 4-5 god ne se predstavqm s istinskoto si typo ime,a sega dori tezi,koito ne me poznavat,6te go znaqt ;(

Ще ми издадеш ли голямата си тайна..как се казваш?

soul1199
07-31-2008, 16:44
i za i protiv sum,za6oto,ako imame nqkoi hora 6e prestanat da se fukat,ama nie nqmame 8)

Forest_girl
07-31-2008, 16:46
Няма начин да облека униформа! ТИя не са добре!
Дано не въведат при нас... Искате хората да са равни!? Еми хубаво равни ще са, ама еднакви, което не мисля, че е по-хубаво.
Според мен да си различен от останалите и всеки да си има стил е мноого по-добре от колкото сички да сме еднакви! Тия хора в кой нек живеят??? :shock:

Isabelle
07-31-2008, 18:53
Не мисля че са нужни

ThePowerOfLove
07-31-2008, 19:00
От една страна добре, че някои нямат мн пари за дрехи,но пък всички да сме еднакви :? Нали трябва да си имаме няква индивидуалност нз.. Аз съм по скоро против ама от втория срок тая година ще трябва да носим. Поне се надявам да има избор м/у пола или панталон :(

Forest_girl
07-31-2008, 19:26
Абе, айде сега - нямали паре за дрехи! За униформата не се ли дават пари??? С тях вместо униформа могат да се купят дрехи...

ludo_momiche
07-31-2008, 19:35
От една страна добре, че някои нямат мн пари за дрехи,но пък всички да сме еднакви :? Нали трябва да си имаме няква индивидуалност нз.. Аз съм по скоро против ама от втория срок тая година ще трябва да носим. Поне се надявам да има избор м/у пола или панталон :(

Amiii....to vse zle,koeto i da e...mnogo ne obicham poli,a pak pantalon..dynkito si e dynki vse pak...ujas...zashto ima tolkova gadni hora na tozi svqt ,be?!!

eminemims
07-31-2008, 20:14
униформи съкс ... според мене достатъчно е някоя значка или шал за различия между училищата...всеки си има собствен стил и не може лятото да ходиш с вълнена униформа (както в някои училища)... :smt021

hiphopDancing
07-31-2008, 20:24
dori da ne e valnena, za6to vseki da gubi svoqta identi4nost!!!
A i ako naistina celta e da nqma razli4ie m/u bednite i bogatite deca v u4ili6te, po logi4no bi bilo, vmesto da se davat pari za uniformi da se dadat na po-bednite deca da si kupqt drehi...

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
07-31-2008, 20:34
Такаа ...

Положителни страни:
1. По-добро име на училището
2.Учи на подреденост и организираност
3.Децата чиито родители не могат да си позволят "готини" дрешки не се чувстват по начин който би ги смутил и би отклонил от основната цел на училището - а именно усвояване на знания
Отрицателни страни
1.Не е приоритет униформата да бъде хубава... (да я има ама каква е на сички им е през фара...)
2. Несъобразяване с климатичните условия
Бележка
Либсата на индивидуалност не може да бъде причина за отричане, защото ще ме извинявате ама ако са ви нужни парцалките за да сте различни... не ми се мисли...
а и + това училището не е за да се показват новите парцалки.... усилията който хвърляте за да си търсите дрехи бихте могли да използвате за да понаучите нещо....

hiphopDancing
07-31-2008, 20:47
Vsa6tnost lipsata na individualnost e dosta golqma pri4ina... Ne znam za6to q podcenqva6 taka. :? Predi 30 godini sa bili taka vsi4ki s ednakvi drehi, pri4eski...dori ne znam kvo ima da go komentiram...vseki ima pravo da nosi kakvoto si iska, jiveem v demokraciqta! I ako naistina tva se pravi zaradi bednite deca po-dobre da im se dadat parite, kakto ve4e kazah!

sladkata_bebz
07-31-2008, 20:58
Ами аз съм за,но да не е цяла униформата,ами просто отличителен елемент на училището ,като шалче или вратовръзка

lenito_sf
07-31-2008, 21:03
mi az pak sam protiv uniformite naistina trqa vsi4ki da sme ednakfi i da nqma razli4iq v vida ni no 4ak pak do takaa stepen a i samo ako ste videli nakfo prili4at uniformite moje da govorite a plus tfa sa okolo 300 lv za ena tapa grozna riza qke pak grozno i pantalon ili pola da ne zabraa da spomena 4e sa grozni i dvete kfoto i da e :shock:

beautiful_lass
08-01-2008, 07:00
Vsa6tnost lipsata na individualnost e dosta golqma pri4ina... Ne znam za6to q podcenqva6 taka. :? Predi 30 godini sa bili taka vsi4ki s ednakvi drehi, pri4eski...dori ne znam kvo ima da go komentiram...vseki ima pravo da nosi kakvoto si iska, jiveem v demokraciqta! I ako naistina tva se pravi zaradi bednite deca po-dobre da im se dadat parite, kakto ve4e kazah!
i az sum na su6toto mnenie razbira se ima niakoi deca koito ne razgrani4avayt u4ili6te ot magistralala ama tva si e tehen problem dano ne slagat uniformi za6tot individualnostta kum koiato na6iat sviat se stremi 6te iz4ezne! :)

_FaShIoN_
08-01-2008, 11:21
Аз съм против тези униформи....Според мен всеки човек им право на личен вкус и има право да бъде свободен да се облича както иска....аз никога не съм парадирала с това че имам много и хубави дрехи...да имам,защо да не си ги нося?-Някой деца нямат пари....не съм егоист,ама аз имам и имам възможност да се обличам добре,не всеки я има тази възможност,но този който я има защо да не я използва.Никога не съм се присмивала и не сум се подигравала на дете което няма много и хубави дрехи,всеки има различни възможности...Не мисля че всички трябва да сме еднакви,за тфа защото някой имат повече възможности от други... :)

darking
08-01-2008, 11:24
Аз съм за, стига да са хубави :)
btw Как щях да забравя - и момичетата по полички :P

Izzy_
08-01-2008, 11:40
А ако не искат момичетата? :D

dark_wings
08-01-2008, 11:46
Аз харесвам учиформите/поне в моето училище 8) /.Ако са стилни и добре измислени защо не?!На днешно време като чуем училищна унифорна не трябва да си предстаняме тези от типа''карирана поличка и черни обувчици'' за момичетата!Сега униформите не са чак толкова лоши... :wink: Единственото,което ме дразни в униформата,която трябва да нося,е розовата ризка :D ще свикна :)

dark_wings
08-01-2008, 11:48
А ако не искат момичетата? :D

А да как щях да забравя :-D Няма да нося полата :wink: само панталона 8)

Baby_b
08-01-2008, 12:27
В нашто уч-ще миналата година въведоха униформите, които за жалост са мн неудобни, а и за някои ученици нямаше подходящи размери. На всички момичета от нашия клас най-малкия размер ни беше голям, а и материите бяха ужасни. Да не говорим, че след въвеждането им, половината ученници продължиха да си носят други дрехи и нямаше никакъв ефект. Само на празници ни задължаваха да сме всички с униформа , тей че съм против униформите, защото не оказват ефект

KaLcHo
08-01-2008, 12:43
НИКОГА!По бих предпочел да умра отколкото да я нося тая гад :booooomb:

stelenceto1
08-01-2008, 17:46
Нищо против. И да има и да няма все ми е едно, все пак няма да дойде края на света с една униформа! А и на мен вече ми писна да гледам някви келеши да се размяткват по кабинетите като чалга певачки :?

miss_disgrace
08-01-2008, 20:46
Аз харесвам учиформите/поне в моето училище 8) /.Ако са стилни и добре измислени защо не?!На днешно време като чуем училищна унифорна не трябва да си предстаняме тези от типа''карирана поличка и черни обувчици'' за момичетата!Сега униформите не са чак толкова лоши... :wink: Единственото,което ме дразни в униформата,която трябва да нося,е розовата ризка :D ще свикна :)

:D :D :D СпорЕд Мен в НаШатА унИфОрМа тоВа е нАй-ХубавОтО :D :D :D Мен Не мИ ХаресВа пУловЕрЧето... :? :P :oops:

dark_wings
08-02-2008, 06:53

:D :D :D СпорЕд Мен в НаШатА унИфОрМа тоВа е нАй-ХубавОтО :D :D :D Мен Не мИ ХаресВа пУловЕрЧето... :? :P :oops:

Пуловерчето на мен ми харесва,ама ризатааа :booooomb: :evil:

Май малко преувеличавам :D

miss_disgrace
08-02-2008, 08:33

Пуловерчето на мен ми харесва,ама ризатааа :booooomb: :evil:

Май малко преувеличавам :D

Ми..Нз...Сиг след един месец носене няма да имаме такъв проблем-изобщо няма да ни се иска да ги погледнем :-D

velma
08-02-2008, 08:37

Да това донякъде е така,но богатите ще парадират не с облеклото ,а с поведението си и ще имат повече джобни от другите ученици,ще имат по-хубави раници,нови учебници....И мисля ,че ако наистина парадират с поведението си,ще стане още по-зле и по-бедните ученици ще се чувстват още по-гадно.Децата на богати родители винаги ще намират начин да парадират с това и ще е много по-добре ако го правят чрез дрехите си.Така,че най-добре е без униформи.

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-02-2008, 10:49
i az sum na su6toto mnenie razbira se ima niakoi deca koito ne razgrani4avayt u4ili6te ot magistralala ama tva si e tehen problem dano ne slagat uniformi za6tot individualnostta kum koiato na6iat sviat se stremi 6te iz4ezne! :)
Абе вие сте луди !!! дрехите ви ли са ви индивидуалността!?!??!?! абсолютно некомпетентни мнения!!! :booooomb:

Pliok0019
08-02-2008, 13:41
Кажетеми Вашето мнение. Според Вас трябва ли да ходим на училище/в гимназията/ с униформа. Какви са предимствата или недостатъците на това предложение, наложенo ни от МОН. Дайте ни и някякви по-приемливи и хубавки скици или снимчици на униформички. Благодя Ви предварително! :)

Не може предложение да се налага.

Аз не харесвам униформите. Просто не искам цялото училище да бъдем облечени в едно и също всеки ден. Скучно е и "елегантния стил" не ми е по вкуса. Ще е фрапантно зимата да ходя с яке за сноуборд и отдолу със сако или официален панталон с кецове...

hiphopDancing
08-02-2008, 17:18
Абе вие сте луди !!! дрехите ви ли са ви индивидуалността!?!??!?! абсолютно некомпетентни мнения!!! :booooomb:
Да бе ти ще кажеш кое е компетентно и кое не, много си смешна...и тъпа...Да не си върха, тя ще казва кое е компетентно и кое не...пффффф!!! :-x

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-02-2008, 19:48
Да бе ти ще кажеш кое е компетентно и кое не, много си смешна...и тъпа...Да не си върха, тя ще казва кое е компетентно и кое не...пффффф!!! :-x
ми да ест ти ли да казваш искаш.... не може.... ти си тъпа и НЕКОМПЕТЕНТНААААААААААААА 8) 8) 8) 8) :booooomb:

hiphopDancing
08-03-2008, 10:41
ми да ест ти ли да казваш искаш.... не може.... ти си тъпа и НЕКОМПЕТЕНТНААААААААААААА 8) 8) 8) 8) :booooomb:
Ооо да, ти пращиш от компетентност :lol: Смях, дето дори не може да си изрази мнението без да се скара с някой...Това, че не можеш да пишеш грамотно е отделна тема, ама айде!!! А и това, че изглеждам тъпа в очите на човек, който не може да схване каква индивидуалност дават дрехите, за мен е комплимент!!! И да не забравиш да продължаваш в същия дух, че да имам на кво да се смея ;) :lol:

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-03-2008, 10:52
тъка е исфинявай нъистинъ сие права дриехитие давът такъва еиндифиетуальост... напримиер ас ние обштувам с хуора който носиат сведло син цфят и виолиет заштото тиехнатъ интивитоалнос ние ие иасно исразенъ... да така е човек не може да бадие сабавиен ръзличиен и интириесин ако ие облиечин еднакфо със фситчки.... :) мнуогуо сие омнъ стъвъщ ми идул... напрафу интифитуалнусттЪ и гулиемия набур от тиеми и мнения от които строи знаниие и мадруст мие васхиштафад!

hiphopDancing
08-03-2008, 11:03
Точно така, не очаквах да ме разбереш. Но няма проблем, трябват умствени възможности за тая цел ;)

GetNasty
08-03-2008, 11:08

с зърната отвънка и наистина в нашия клас това става всеки ден!

TikvenaElhichka
08-03-2008, 11:08
о.О Присмял се хърбел на щърбел гледам. :D

Vsa6tnost lipsata na individualnost e dosta golqma pri4ina... Ne znam za6to q podcenqva6 taka.
И аз така казвам... липсата на индивидуалност е голяма причина да въведат униформи, въпреки че аз не съм голям фен. :P Mи тъй де, аман от еднаквост в мисленето - трябва индивидуалност, ма не в дрешките. Еднаквост в парцалките изглежда доста добра предпоставка за нагъване малко на сивото вещество.

dano ne slagat uniformi za6tot individualnostta kum koiato na6iat sviat se stremi 6te iz4ezne! :)
Aй, към такъв тип индивидуалност ли се стреми нашият свят... В такъв случай работата много на зле отишла. На втория етаж - гараж.

П.П. Мили сладки девойки, колкото и да се пънете на тези униформи, последните оказват невероятно влияние върху мъжките мозъци в повечето случаи...

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-03-2008, 11:09
иеми ние муожие вситшки да смие умние катуо тебие ... :-)

hiphopDancing
08-03-2008, 11:17
Абе вие кво толкова не разбирате , че човек може да изразява себе си и чрез дрехите си, ама не казвам, че само чрез тях, както се опитват да и изкарат някои хора!!! Да, те подсказват за неща , които харесваме...
А и ето ви друг довод над , които да умувате...защо човек да не се облича така както се чувства добре и така както се харесва!!!??? Що трябва нещо да го спира да се чувства удобно!!!???

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-03-2008, 11:23
ЗА да се учим на дисциплина!!! няма цял живот да си правиш квото искаш!! а и + тва така всички сме равни разбираш ли никой няма да парадира със скъпите си дрехи

вместо пари за униформи да дадем на по бедните за дрехи Ти би ли казала аз съм много бедна ще ми дадете ли от събраните пари... БИ ЛИ ?!

Slivi
08-03-2008, 11:44
Абе Кали...макар Пуканка да е кучка и не мога мн да я търпя...съм на нейна позиция...според мен...трябва всяко у-ще трябва да има нещо като униформа...и то различна за всяко у-ща ...така да се различаваме...

А и това, че изглеждам тъпа в очите на човек, който не може да схване каква индивидуалност дават дрехите, за мен е комплимент!!!

Комплимент за теб е да ти кажат че си тъпа коза...така ли?

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-03-2008, 11:46
А и това, че изглеждам тъпа в очите на човек, който не може да схване каква индивидуалност дават дрехите, за мен е комплимент!!!

Представам си кво е Обида за теб... :razz: :razz: :razz:

TikvenaElhichka
08-03-2008, 11:50
Абе вие кво толкова не разбирате , че човек може да изразява себе си и чрез дрехите си
Това идеално го разбирам. Може да изразява цели идеи. И точно такава е идеята на стила на обличане в някои субкултури, но не вярвам, че 90% от хората в училище изразяват нещо с начина, по които се мъкнат (освен "Вижте ме колко съм куул". ;)

Що трябва нещо да го спира да се чувства удобно!!!???
A защо униформите трябва да бъдат непременно възприемани като неудобни, това ли е тяхната цел според теб? ;) И носила ли си униформа, че да знаеш що е то, или вярваш на мнението на някое мрънкало? Аз лично не съм носила, признавам си, и не ми е твърде ясно, но ще нося и знам, че ако нещо не е удобно може да се прекрои, а ако не е "very cool" - да бъде "разкрасено" и разнообразено. :P

а и + тва така всички сме равни разбираш ли никой няма да парадира със скъпите си дрехи И един мармот увива шоколадът в станиол... Вярваш ли го? :)

Slivi
08-03-2008, 12:02

И аз :razz: :razz: :razz:

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-03-2008, 12:10
Абе вие кво толкова не разбирате , че човек може да изразява себе си и чрез дрехите си
Това идеално го разбирам. Може да изразява цели идеи. И точно такава е идеята на стила на обличане в някои субкултури, но не вярвам, че 90% от хората в училище изразяват нещо с начина, по които се мъкнат (освен "Вижте ме колко съм куул". ;)

Що трябва нещо да го спира да се чувства удобно!!!???
A защо униформите трябва да бъдат непременно възприемани като неудобни, това ли е тяхната цел според теб? ;) И носила ли си униформа, че да знаеш що е то, или вярваш на мнението на някое мрънкало? Аз лично не съм носила, признавам си, и не ми е твърде ясно, но ще нося и знам, че ако нещо не е удобно може да се прекрои, а ако не е "very cool" - да бъде "разкрасено" и разнообразено. :P

а и + тва така всички сме равни разбираш ли никой няма да парадира със скъпите си дрехи И един мармот увива шоколадът в станиол... Вярваш ли го? :)

Да вярвам го .. била съм в даскало с униформи и то не лоши и знам как е.... имах една фр на която родителите не са много заможни и не могат да и купуват ФЪН дрешки и мога да ти кажа че след налагането на униформите нямаше подмятания от рода "тези парцали от коя кофа ги извади" макар че дрехите и не бяха скъсани или мръсни но просто си бяха по стари и не толкова хубави !!! Да вярвам че ще е много по добре с униформи! :?

TikvenaElhichka
08-03-2008, 12:17
Значи онези просто не са били достатъчно изобретателни в обидите. ^^ Винаги има начин да покажеш колко по-богати са мама и тате :P

Izzy_
08-03-2008, 12:17
Хора,не мога да разбера какво се карате, при положение че нас никой не ни пита искаме ли униформи или не.Кажат ли ще носите-носим,кажат ли няма да носите-няма да носим.

SimonE
08-03-2008, 13:57
Не мога да разбера..какво е значението дали ще си с униформа или не.. тази уноформа какво променя..не може да промени нито успеха нито поведението ни в училище .. аз съм против.. цяла година с едни и същи дрехи..скука бляя :(

Forest_girl
08-03-2008, 14:19
Аз също не искам униформи, но може би наистина от една страна така ще е по-добре, за по-бедните деца. И наистина ако ги направят готини и удобни може би няма да е толкова лошо.
И все пак, няма да ми е много приятно, защото така няма да имаме свободата да бъдем различни от другите (поне по начина на обличане) и сами да решаваме какво да носим, някакси ще ми е гадно всички да са облечени като мен...

hiphopDancing
08-03-2008, 15:38

И аз :razz: :razz: :razz:

Леле, гениите те, незнаещи да общуват с подтекст... Бравооо, умницииии!!! :razz: :razz: :razz:

Forest_girl
08-03-2008, 16:58

Вие верно не сте много умни...
Нека ви разясня казаното от нея, тъй като очевидно сами не можете да се справите. Кали се опитва да ви каже, че надали някое тъпо момиче може да определи дали тя е тъпа, просто защото не може да схване кво казва, заради тва го приема като комплимент. Тва, че не разбирате кво ви казва, не значи че тя е тъпа, както вие си мислите, а обратното!

na1xn
08-03-2008, 17:46
bqgaite tes sme6nite uniformi wee!Twardo sm protiv

KVI_SA_TEQ_TUPOTII_BE
08-03-2008, 18:56

Нека ви разясня казаното от нея, тъй като очевидно сами не можете да се справите. Кали се опитва да ви каже, че надали някое тъпо момиче може да определи дали тя е тъпа, просто защото не може да схване кво казва, заради тва го приема като комплимент. Тва, че не разбирате кво ви казва, не значи че тя е тъпа, както вие си мислите, а обратното!
оОоООоо Схващам си аз много добре :lol: мерси все пак за услужливостта... ама кали изразява мнение което греничи с идиотизъм.... индивидуалността на хората е в обличането..... е тва ако не е тъпоооооооооооо 8-) 8-) 8-) :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Forest_girl
08-03-2008, 20:44

оОоООоо Схващам си аз много добре :lol: мерси все пак за услужливостта... ама кали изразява мнение което греничи с идиотизъм.... индивидуалността на хората е в обличането..... е тва ако не е тъпоооооооооооо 8-) 8-) 8-) :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Само не ми казвай, че не ти пука как си облечена! Айде да бъдем честни. :Р И е права - всеки се облича както му харесва (някои дори според музиката която слушат) и това е начин да изразиш себе си, да покажеш на света кой си. И затова смятам, че ще е гадно да ни лишат от тази възможност. Вярно е, че не само по дрехите можеш да си различен, но и това е начин, нали. Това е един вид свобода. Аз лично искам да имам право да избирам с какви дрехи да ходя на училище или където и да било.

hiphopDancing
08-04-2008, 11:45
Ей тва е истината и аз тва се опитвах да обясня^^^ 8) 8) 8)

А и btw ,Пуканка, не си личи да схващаш много добре, защото в такъв случай щеше да осъзнаваш, че с тва изказване се поставяш в едно много тъпо положение ...

EJI4eTy
08-12-2008, 13:50
iskam da gi vidq teq yniformi :D

sladkish_14
08-12-2008, 15:04
Абе все ми е тая .. И аз имам униформа и кфо?Приличаме на изпаднали германци буквално !!! 64 лв за какво? За 2 тениски от магазин за втора употреба (поне така изглеждат) , една значка и едно сако , ама сакото ако баба ми извади нейното сако ,когато е била на 15 (преди 50години) ще е по -хубаво от тези ... Абе пфффф , различния и тем подобни глупости , кой както си иска да се облича !!! :( Бях "За" униформите , но след като видях нашите какво представляват .. Кажете как ще изглеждам с тениска от втора употреба,значка,и сако толко голямо,че ми е почти до коленете (е не е до коленете,но съм като в чувал) + тфа можели сме отдолу да ходим с каквото решим :-D Аххх лелеее, ще си облека за капак една къса пола по къса от сакото става много яко :shock: :o :o :o Така поне всички ще изглеждаме бедни ,за да няма различия ... ГЛУПОСТИ :-x :-x :-x

_InSaNe_
08-12-2008, 16:07
не!..много против тфа съм... секи си има право да носи тфа което харсва а не другите да мъ казват и избират кфо да носи... а и самите униформи са яко шит и тфа е някфо нечистоплътно въпреки че аз мойта си я пера често ама се пак.. нз според мен тряа се спрат тия униформи.... :-x :-x :-x

Chawder
08-12-2008, 16:35
За! За мен да нося униформата на училището е престиж..Знам цената на услията, които съм положила, за да влезна и се гордея с това. А още по-голяма гордост ще е и да му нося униформата.
Пък и няма да ми отнема час и половина време за избиране на тоалет за деня.. :oops:

us5_fenche
08-12-2008, 18:38
az sym protiv mn ednoobrazni 6te stanem a puk moje bi e dostaty4no prosto da ni zabranqt vulgarnite i drehite prez koito moje da ti se vidi belioto ili ne6to takova

buffalo88
08-12-2008, 18:43
Твърдо против..Времето на комунизма отдавна е минало.Живеем в 21ви век,където всеки си има индивидуален стил на обличане.

M!M!T()
08-12-2008, 19:00
Тази работа с униформите не ми се нрави много.Както казаха всеки си има индивидуалност,която го прави различен.Неможе всичките овци в един куп.ПРОТИВ СЪМ!!!Пък и униформите не са хубави.Да беше нещо свястно(приемливо) да,но сега съм против.

`SunFlower`
08-12-2008, 19:05
абе ако е удобна-се тая,ама в мойто даскало униформата е супер непрактична...само поларчето мяза:)

fan_3dg
08-13-2008, 11:16
a znaete dali v 157 shet ima uniformi mnogo mi e interesnoo

bobka
08-13-2008, 16:59
а някой да знае нещо за 18то ?

letilili
08-13-2008, 17:12
az li4no sum "za" uniformite zashtoto poprincip imam vuzmojnost da si kupq normalni drehi oba4e figurata ne mi pozvolqva da si kupuvam vsi4ko kakvoto si haresam.kupuvam si kakvoto mi stane.ne mislq 4e uniformite ubivat individualnostta no tova si e moito mnenie :)

bobka
08-13-2008, 17:22
Аз съм "за" стига полата да не е прекалено къса. Имам предвид до коленете, но по къса не. И ако момичешките поли са по-дългички съм да. Иначе letilili и аз не съм слаба, но да не ти пука. :)
Ето тва е сайта на фирмата, която е одобрена да шие униформите за България.( поне аз така знам) :
http://www.bonitastyle.com/page.php?n=672&SiteID=74
Ето тук има още :
http://www.dakastylebg.com/index.php?lang=bg&page=10#5

SUNSHINEmags
08-13-2008, 17:31
Ми ся ме приеха в НТБГ и съм с униформа....а ве не са толкова лоши само дето полите не ми харесват много много ама и с панталон може да се хои...!
Иначе съм фифти фитфи ...и да и не ... :)

EJI4eTy
08-13-2008, 17:33
NIKOGAA NIKOGAAAA NEEE TFA 6TE E AD PROSTO !!!!!!!! KFI SA TIQ PARCALI ?! za boga :X

LucyFen4e
08-13-2008, 19:18
против

opasnosladka
08-15-2008, 19:16
В никакъв случеи Твъдо не! :-)

Witherspoon
08-15-2008, 19:21
Ми ходи и ти така,бе.Защото аз лично преди всичко си гледам външния вид,и независимо колко си богат/беден всеки може да направи нещо по въпроса да не прилича на селянин,винаги си ходя като на дискотека.Против униформите съм,5 дена в седмицата с едни и същи дрехи и в петък цялото даскало смърди на пот и неизпрано... И другото,което е,е изключително смешно,деца на по 13-14 да обходят целия град с костюм и вратовръзка !

alwinka
08-16-2008, 08:19
Ми ходи и ти така,бе.Защото аз лично преди всичко си гледам външния вид,и независимо колко си богат/беден всеки може да направи нещо по въпроса да не прилича на селянин.Против униформите съм,5 дена в седмицата с едни и същи дрехи и в петък цялото даскало смърди на пот и неизпрано... И другото,което е,е изключително смешно,деца на по 13-14 да обходят целия град с костюм и вратовръзка !
Напълно съм съгласна ... И въпреки това ми е интересно с униформи ама не и до края на 12 клас ... Че аз сега ще съм 8-ми ... Кво ще прая 5 години с тая униформа ... Тя ще стане на парцал ... :-D Искам като стана 12-ти клас тогава да ги пуснат да бъда само 1 година и .... Айде чао... 8)

xxxSnowflakexxx
08-16-2008, 09:03
Нямам нищо против-нека ги въвеждат,но като ги въвеждат-нека поне да са нормални и що-годе сносни а не да ми тупнат некви ужасни дрехи..Все пак по униформите ще се различават учениците в отделните училища..
+1

Sensuality
08-16-2008, 09:04
Против :-D

pandelka
08-16-2008, 09:52
При мен за сега няма :)
И се надявам да не я сложат...
Въпреки,че не съм против,но просто не ми харесва как изглеждат..
Задължително ли е момичето да е с пола?? :? :-o
Мен лично пък с пола на училище на ми е удобно...
Не мога да тичам и всякви такива...
Е ест има хора които са си свикнали с полите..
И другото е че чак ги знам кви ше са карирани...некфии от вълнаа или и аз нз напрао лошо ми станава....ако ги бяха направили за България някакви памучни по лека материя,с удоволствие,но за момента предпочитам,
на училище да си ходя както ми е удобно,а не както ми налагат 8)

ruskiq_fenka
08-17-2008, 13:08
Против много ясно тъпо е всички да сме еднакви!

st1ka
08-17-2008, 13:36
Аз имам униформа, не е болка за умиране, толкова половин ден не ни пречи да стоим с тях.

cHooOpiHka___
08-17-2008, 14:27
taka az ot edna strana s1m "za" 6toto naistina e sme6no da gleda6 momi4encata tr1gnali vse edno na diskoteka a ne na daskalo...no naistina da sa normalni...i haresvani... ot edna strana s1m "protiv" 6toto i az nqma da moga da si nosq parcalkite.... :D :D awe kfoto 6tat da praat nalojat li gi nqmame izbor... :shock:

SuNsEt
08-17-2008, 14:59
[quote=Witherspoon]Напълно съм съгласна ... И въпреки това ми е интересно с униформи ама не и до края на 12 клас ... Че аз сега ще съм 8-ми ... Кво ще прая 5 години с тая униформа ... Тя ще стане на парцал ... :-D Искам като стана 12-ти клас тогава да ги пуснат да бъда само 1 година и .... Айде чао... 8) Ха-ха-ха...Като станеш 12 клас няма да има нужда да ти дават уноформа,защото си последна година.Така,че мечтай си... :-D

Аз съм против.

SuNsEt
08-17-2008, 15:00
Аз имам униформа, не е болка за умиране, толкова половин ден не ни пречи да стоим с тях. Я дай снимка...Ако може. :::

unicorn_f
08-17-2008, 17:27
хаха ако сложат униформи аз няма да ходя на даскало :D против униформите съм!изобщо не ми пука кой колко пари има и кви дрехи си купува...аз искам да си нося моите дрехи и да си ми е удобно с тях..момИче съм и ако трябва да нося пола-няма да ходя на даскало бе!!! всеки си има стил,не мисля че трябва да ни задължават да ходим с определени дрехи..да не сме в армията :o

ReBeL
08-17-2008, 17:33
и аз съм против, макар че ще бъда 12 клас и ми е все едно ..и да въведат ще изкарам една година някак :-D

nik4ooo
08-17-2008, 18:09
az sam ZA uniformite 6oto vse pak vsqko u4ili6te trqbva da e nqkvo takova s po dobri usloviq i spored men uniformite ili pone nqkuf znak na ujili6teto koito da go pritejava vseki u4enik ot tova daskalo sa nai dobriq na4in ............vse pak 4ujdite u4ili6ta i universiteti sa mnoo po prestijni kato vidime nqkoi s uniforma si predstavqme "toq sa u4i v ebati koleja" i sekvi e takiva i za tva sam ZA :) :) :)

boniboon
08-17-2008, 18:47
аз съм за
:)

st1ka
08-17-2008, 20:33
Аз имам униформа, не е болка за умиране, толкова половин ден не ни пречи да стоим с тях. Я дай снимка...Ако може. :::

http://www.prikachi.com/files/298011x.jpg
http://www.prikachi.com/files/298012U.jpg

Заповядай!
Снимала съм и лятната, и зимната!
Имаме и панталон,пола и жилетка, но те не са задължителни, затова не съм ги снимала!

LovelyGirl
08-17-2008, 20:34
Аз съм За униформите,само да не са мн гадни :-D .Според мен предимствата на униформите са повече.Ще спрат обсъжданията кой как е облечен,кво не му е наред,къв бил и т.н.
А и така си представяш даскалото :)
Не виждам нищо лошо в това да се носи униформа :)

Riot
08-17-2008, 20:56
ЗА !
ето в такава униформа трябва да са ученичките
http://store4.data.bg/morkedin/shhhh.JPG (момичето в ляво)

adi_crazy
08-17-2008, 21:22
еми и аз съм ЗА, но да са нормални, като по филмите (и в никакъв случай да не е задължително момичетата да са с поли, че... :o )

SuNsEt
08-18-2008, 12:35

http://www.prikachi.com/files/298011x.jpg
http://www.prikachi.com/files/298012U.jpg

Заповядай!
Снимала съм и лятната, и зимната!
Имаме и панталон,пола и жилетка, но те не са задължителни, затова не съм ги снимала! Абе бива... :o :)

Izzy_
08-18-2008, 15:18
Аз съм "за" стига полата да не е прекалено къса. Имам предвид до коленете, но по къса не. И ако момичешките поли са по-дългички съм да. Иначе letilili и аз не съм слаба, но да не ти пука. :)
Ето тва е сайта на фирмата, която е одобрена да шие униформите за България.( поне аз така знам) :
http://www.bonitastyle.com/page.php?n=672&SiteID=74
Ето тук има още :
http://www.dakastylebg.com/index.php?lang=bg&page=10#5
Предпочитам да умра,отколкото да облека нещо от сорта.
Иначе ти питаше за 18..Ами не,нямат униформи и до колкото знам няма да имат скоро. ;)

Forest_girl
08-18-2008, 15:21
Леле, няма да обличам такова нещо, а пък квото ще да става! :shock:
Тия хора нормални ли са???

TheOtherME
08-18-2008, 15:34
Ами по-скоро съм за...Но да не са някакви скучни все пак.Всъщност най-вече съм за, защото комбинацията риза+вратовръзка за момиче ме кефи.

Magichkaa_
08-18-2008, 20:21
Ami i da se nalojat ..ne na vseki y4enik 6te stoqt dobre i mnogo malyk procent ot y4enicite 6te gi nosqt..Do edna strana shte e dobre za6toto "qkite kaki " nqma da mogat da hodqt s potni4eta v koito edva im se sabirat balkonite i kasi polichki s koito im se vijda dypeto .. da ne stavam zlobna :D IiIi donqkade shte e mnogo dobre za y4ili6teto i decata v nego .. :) To pone ako se nalagat yniformi da sa dobre stilizirani .. da stoqt dobre na vsqka stryktyra i nai vajnoto da ima pravilo v y4ili6teto s koeto bez yniforma ne mojesh da vlezesh v nego !!!

blackvelvet
08-19-2008, 12:53
Аз не съм съгласна с униформите.Като оставим на страна това,че са доста скъпички,с униформа аз лично няма да се чувствам конфортно. :(

lsd43
08-19-2008, 14:32
Аз лично съм за,но съм и против,това да те задължават как да се обличаш си е гадно,но във всички престижни европейски училища има униформи,от друга страна,тези които нямат,чак толкова много пари,вече няма да се чувстват некомфортно сред по-заможните си съученици.
Според мен най-доброто решение се крие в нещо като правилник,в който неприличното и предизвикателно облеко да се забранява,по този начин всеки ще си носи негови си дрехи ,но предизвикателните облекла,ще остаянат за вън.

ludo_momiche
08-19-2008, 15:32
Само без пола!!!!! 8)

ice_queen_9
08-22-2008, 20:53
аз съм против униформите всеки си има свои собствен стил на обличане
8) както и аз :-P