View Full Version : 1000 стипендии 2008-2009
Мерси. =)
И аз пожелавам на всички успех! \:D/
Ох милата,успех!!!
Кажи после какво са те питали 8-)
Много ми е притеснено,много!
При мен интервюто е лично...и направо нз 8-)
prinkstan_girl
10-21-2008, 15:41
Bebssityy ти отде знаеш, че интервюто ти ще е лично? Обаждаха ли ти се? Щото и аз кандидатствам с проект, ама не знам дали съм одобрена за Великите 100, дай малко инфо :oops:
Ау, и аз участвам.. Минах 1ви кръг.. Ся сигурно пак ще се изложа на интервюто (като миналата година).. И тогава жената беше мила, ама аз от притеснение забравих българския език.. Ужас ! Много почвам и аз да се притеснявам.. Даноо тоя път успеяя.. Късмет и на другитее :-)
Bebssityy ти отде знаеш, че интервюто ти ще е лично? Обаждаха ли ти се? Щото и аз кандидатствам с проект, ама не знам дали съм одобрена за Великите 100, дай малко инфо :oops: 8-) Ами знам ли...... :D По-принцип пише ,че ще е лично....
Funky_Jazzist
10-21-2008, 19:35
На мен ми се обадиха в петък, за да се разберем за интервюто - ще бъде в сряда около 18.00 часа. Жената, която ми се обади беше много мила ... Ох, много се притеснявам ... :(
Какво стана??? :( :( :(
На мен ми се обадиха в петък, за да се разберем за интервюто - ще бъде в сряда около 18.00 часа. Жената, която ми се обади беше много мила ... Ох, много се притеснявам ... :(
Какво стана??? :( :( :(+1
pisiiito
10-22-2008, 15:19
pfff i az sum prieta i chakam obajdane, no ne6to go nqma i zatova kazvaite kakvo se sluchva pri vas za da sum po orientirana koga 6te mi zvannat i na men :?
Мина ...
Имам чувството, че говорих пълни глупости, ама мама каза, че не е толкова зле ... :(
Питаше ме за неща от ученото миналата година по биология ... Аз нищо не помня, защото сега съм 8 клас в ЕГ и тази година не уча биология ... :? Говорих за някакви риби и някакви глупости ... :lol: Това беше най - гадния въпрос по мое мнение ...
Funky_Jazzist
10-22-2008, 15:55
Малко подробности, не може ли? :? :? :?
Ами говорихме за есето ми, какво ще правя с парите, за биологията и ... това беше ... Беше около 15 минути интервюто. Бяха две жени - едната задаваше въпроса и после двете слушата какво говорех аз ... Чувах си ехото. :-s Това беше. Горе - долу същото като нещата, които са писали миналата година в другата тема ...
Funky_Jazzist
10-22-2008, 16:05
10x, но какво точно за есето?
Ами попитаме защо съм избрала тази тема ....
Funky_Jazzist
10-22-2008, 16:12
С чингел ли трябва да ти се вадят думите? :D :D :D
Знам че е нахално от моя страна, но искам подробности за ЕСЕТО.Само това ли те пита по него.
С чингел ли трябва да ти се вадят думите? :D :D :D
Знам че е нахално от моя страна, но искам подробности за ЕСЕТО.Само това ли те пита по него. :razz: :razz: :razz: Не притискаи момичето :D
И аз съм удобрен за интервютата. До кога се предвижда да станат ясни победителите или няма такава информация. И мога ли да видя дали съм удобрен за обикновенна или за специална стипендия? Иначе аз съм с математика. Успех.
И аз съм удобрен за интервютата. До кога се предвижда да станат ясни победителите или няма такава информация. И мога ли да видя дали съм удобрен за обикновенна или за специална стипендия? Иначе аз съм с математика. Успех. За съжаление на този момент няма начин да разберем за коя от стипендиите сме одобрени. Аз също съм кандидатствала и с проект. Иначе по мои сметки.....гледай какво става: Стипендийте са 100, г/д има около 10 предмета които са важни....и на коите може да се отдели по-спецялно внимание. Следователно..... ще има по ОКОЛО 10 човека на предмет...... Това прави шанса ни малък, затова на интервюто трябва да сме блестящи..... :oops:
Ох, какво съм седнала да обяснявам на математик,моите сметки 8-)
DeePurple
10-23-2008, 12:27
Удобрени сте за стипендиЙте? Да, бе, добре... Дано само да не е с БЕЛ...
Удобрени сте за стипендиЙте? Да, бе, добре... Дано само да не е с БЕЛ...
Как няма да са одобрени, та те пишат толкова грамотно! Вижда се какви хора трябва да вземат стипендиите... :-o
П.П. Аз кандидатствах с чужди езици, но не ме одобриха.
passion1
10-23-2008, 16:23
И аз съм одобрена за интервю и мн се зарадвах като си видях името там. :wink: Аз кандидатдтвах с физика но от това което прочетох май тук няма др с физика :?:
Iria
Слушай какво!!! Задръж си заядливите коментари за себе си!
И да-одобрени сме! Сигурно сме малко сме по -добре от теб за да сме в списъка. Егати и пиклата...... ако те е яд ,аз не съм ти виновна!!!!
А и междодругото не ми дреме за колко грамотна ме вземате. Има достатъчно други хора ,които са дали 3 пъти по-компетентно мнение от вашето.....тъй че..... оправяйте се!!!!!!!
П.П. Око за око,зъб за зъб.
Iria
И да-одобрени сме! Сигурно сме малко сме по -добре от теб за да сме в списъка. Егати и пиклата...... ако те е яд ,аз не съм ти виновна!!!!
А и междодругото не ми дреме за колко грамотна ме вземате. Има достатъчно други хора ,които са дали 3 пъти по-компетентно мнение от вашето.....тъй че..... оправяйте се!!!!!!!
+1
Funky_Jazzist
10-23-2008, 18:25
Iria
Браво BeBsI, разкажи и играта на тая :D :D :D
Хахаха мерси, то живота сам ще и го разкаже ...... то човешката ,особено женската злоба край няма . :D :D :D
Междодругото мислех ,че и вие ще ме оплюете :D 8-)
Хаха, изключително са ми смешни разни комплексарчета, които избиват комплекси по този начин. Какво като съм объркал в 23ч. някоя дума - едно е да я пиша на компютър, а съвсен друго - на лист. Както и да е, относно съмненията ти за одобрените мога да ти кажа, че съм постигнал освен отличен успех в училище (с което ти, предполагам, си кандидатствала) имам и приз на международно ниво в областта, с която кандидатствам. Иначе ти пожелавам успех в каквото се захванеш, защото самия факт, че си участвала в този конкурс показва, че имаш възможностите да постигнеш много неща с живота си.
Funky_Jazzist
10-23-2008, 19:08
Хаха, изключително са ми смешни разни комплексарчета, които избиват комплекси по този начин. Какво като съм объркал в 23ч. някоя дума - едно е да я пиша на компютър, а съвсен друго - на лист. Както и да е, относно съмненията ти за одобрените мога да ти кажа, че съм постигнал освен отличен успех в училище (с което ти, предполагам, си кандидатствала) имам и приз на международно ниво в областта, с която кандидатствам. Иначе ти пожелавам успех в каквото се захванеш, защото самия факт, че си участвала в този конкурс показва, че имаш възможностите да постигнеш много неща с живота си.
+1
Още един умен и свободомислещ човек.
Sparkle_diamond
10-23-2008, 19:26
браво Мацка, то да ти кажа, 23 ч-аз по това време окончателно се събуждам :lol: :lol: :lol:
8) Въпрос към всички :С какво кандидатствате? :) :)
ми аз кандидатствах с литература. Писах есето си на философска тема и. всичко е не както трябва :D
но факта, че съм преминала на втори кръг показва, че съм се справила добре :grin:
пожелавам успех на интервюто на всички, които като мен са взели конкурса на сериозно и си скубят косите дали ще се представят добре на интервюто :-D
Iria
Не ме е яд! Какво като не съм одобрена? В този форум всеки може да изразява свободно мнението си, няма да си задържа коментарите! Познавам лично хора, които са одобрени и са неграмотни и не заслужават стипендиите, но както и да е.
Даже ме обиждаш, та ти не ме познаваш и не можеш да кажеш, че съм пикла! :lol:
Iria
Не ме е яд! Какво като не съм одобрена? В този форум всеки може да изразява свободно мнението си, няма да си задържа коментарите! Познавам лично хора, които са одобрени и са неграмотни и не заслужават стипендиите, но както и да е.
Даже ме обиждаш, та ти не ме познаваш и не можеш да кажеш, че съм пикла! :lol: Също така ти не ме познаваш и не можеш да изразяваш мнение каква съм аз, още по-малкото да слагаш под общ знаменател всички!
mm na men sa mi zvynqli 3 pyti v chetvyrtyk,no az bqh togava na u-shte i koga li i dali shte mi se obadqt pak..na sledvashtiq den (dnes) ne mi zvynnaha :?
Sparkle_diamond
10-24-2008, 19:16
buff , не се тревожи, ще се обадят.Те първо уточняват с теб час, в който да си вкъщи, няма как да знаят коя смяна си.
mm mersi! oh no mai vsichki ot tova pritesnenie napravo nzn veche kakvi mi se vyrtqt v glavata...vse pak hah kogato i da se obadqt nadqvam se da se spravim
ми аз кандидатствах с литература. Писах есето си на философска тема и. всичко е не както трябва :D
но факта, че съм преминала на втори кръг показва, че съм се справила добре :grin:
пожелавам успех на интервюто на всички, които като мен са взели конкурса на сериозно и си скубят косите дали ще се представят добре на интервюто :-D
и аз кандидатствах с литература :) мислех да канддиатствам с чужди езици, но там нали имаше едно подусловие чуждите езици да са цел на бъдещето ти образование, а при мен по-скоро са средство ( сега съм 12 клас и искам да кандидатствам в университети в чужбина 8-) вече минах изпитите TOEFL и SAT, но ще видим какво ще стане) за това се отказах и реших да пиша български език и литература.
Пожелавам успех на всички. На мен все още не са ми звънняли за интервюто :)
Muse_of_Madness
10-25-2008, 16:41
Абе аз съм одобрена, ама съм адски съгласна с твардението, че може да запретнат ръкави и да заприбират по-осъзнати индивиди. Правописът пък е показател колко често четеш и колко думите и пунктуацията ти се набиват в очите.
DreamCatcherbs
10-26-2008, 09:00
Хахаха мерси, то живота сам ще и го разкаже ...... то човешката ,особено женската злоба край няма . :D :D :D
Спокойно, ще те "оплюем". :wink:
1. Особено след (поне) втория път когато написа "между другото" като "междодругото":
"А и междодругото не ми дреме за колко грамотна ме вземате" - виждам че сериозно си го имала впредвид. Истински човек на думата си, ако трябва да бъдем иронични.
2. "Има достатъчно други хора ,които са дали 3 пъти по-компетентно мнение от вашето.....". О, я стига. Тези хора (нищо против тях) не могат да щракнат с пръсти и да променят правописа на езика. Тук става дума за ОБЕКТИВНИЯ ФАКТ (ей как ги обичам главните букви) че правописът ти, така да се каже, не е съвсем както си му е реда, и за компетентност на мненията не може да става и дума. Разбира се, от няколко грешно написани думички тук и там (някои повече от веднъж) не можем да направим това толкова тежко заключение което някои се изкушиха да направят, а именно че си неграмотна. Не знам как стоят нещата в действителност. Както ще да е, това с правописа ще го преживея някак. Да беше само то.
3. "Егати и пиклата...... " Да скачаш да обиждаш хората (което в наши дни изглежда е модно, съдейки по някои от отзивите) които те критикуват - белег за арогантност и вътрешна несигурност в собствените качества ( в този случай качеството ГРАМОТНОСТ). Вместо да наричаш другите пикльовци и прочие можеше да им покажеш че грешат. При условие, че грешат, разбира се.
4. Хората се съдят по действията си ТУК и СЕГА, не по списъците в които са. Така че по-спокойно със "Сигурно сме малко сме по -добре от теб за да сме в списъка. "
5. ...И, ако след излизането на СПИСЪКА със стипендиантите и ти присъстваш в него ("Опази Боже", ще си кажат някои) мога да те посъветвам как да използваш кредита си за книги. Има една хубава книжка, нарича се "Буквар". В нея, сигурен съм, ще намериш много нови и интригуващи неща :wink:
mm sorry ako smenqm temata malko(neshto ste se zaqli), no ako nqkoi moje da mi kaje dali ima vyzmojnost da se syobrazqt "izpitvashtite" s tova, che predmeta,s koito uchastvam,ne sme go izuchavali edna godina v podgotvitelniq klas i sig sym pozabravila nqkoi neshta...
bih bila blagodarna,ako mi otgovorite :-)
Според мен е редно просто да им кажеш.Не вярвам да са толкова не разбрани ,че да ти правят проблем.
Funky_Jazzist
10-26-2008, 14:40
Спокойно, ще те "оплюем". :wink:
1. Особено след (поне) втория път когато написа "между другото" като "междодругото":
"А и междодругото не ми дреме за колко грамотна ме вземате" - виждам че сериозно си го имала впредвид. Истински човек на думата си, ако трябва да бъдем иронични.
2. Има достатъчно други хора ,които са дали 3 пъти по-компетентно мнение от вашето.....". О, я стига. Тези хора (нищо против тях) не могат да щракнат с пръсти и да променят правописа на езика. Тук става дума за ОБЕКТИВНИЯ ФАКТ (ей как ги обичам главните букви) че правописът ти, така да се каже, не е съвсем както си му е реда, и за компетентност на мненията не може да става и дума. Разбира се, от няколко грешно написани думички тук и там (някои повече от веднъж) не можем да направим това толкова тежко заключение което някои се изкушиха да направят, а именно че си неграмотна. Не знам как стоят нещата в действителност. Както ще да е, това с правописа ще го преживея някак. Да беше само то.
3. "Егати и пиклата...... " Да скачаш да обиждаш хората (което в наши дни изглежда е модно, съдейки по някои от отзивите) които те критикуват - белег за арогантност и вътрешна несигурност в собствените качества ( в този случай качеството ГРАМОТНОСТ). Вместо да наричаш другите пикльовци и прочие можеше да им покажеш че грешат. При условие, че грешат, разбира се.
4. Хората се съдят по действията си ТУК и СЕГА, не по списъците в които са. Така че по-спокойно със "Сигурно сме малко сме по -добре от теб за да сме в списъка. "
5. ...И, ако след излизането на СПИСЪКА със стипендиантите и ти присъстваш в него ("Опази Боже", ще си кажат някои) мога да те посъветвам как да използваш кредита си за книги. Има една хубава книжка, нарича се "Буквар". В нея, сигурен съм, ще намериш много нови и интригуващи неща :wink:
"Хората се съдят по действията си ТУК и СЕГА" - именно, хората се съдят, не от правописа в някакъв фотум, а по това какви хора са, зад какви идеи застават, какво и кого подържат.Не можеш да съдиш човек по правопис.Тук сме за да даваме информация за проекта "1000 стипендии", не да критикуваме правописа си!
Muse_of_Madness
10-26-2008, 15:55
Ти ме пускаш, когато си сам, аз излизам, когато те е срам.
Не е въпрос на умуване над правописа, езикът е нещо, което се влива в мисълта, хем променяйки я, хем ставайки неразделна част от нея, съответно видиш ли дума, която не съвпада с предствата ти за нея, ти боде на очите. Представата се оформя от многократно гледане на думата, което пък ме кара да се запитам колко често чете бъркащият я.
Нищо лично бтв, просто си дискутирам за кеф и откриване на слаби места в тезите.
Много обичам дървени философи.Неразбирам какво те интересува теб моят правопис? Влиза ли ти в работата? Наистина е много глупаво да коментираш човек който не познаваш,затова аз ще си спестя коментара.
П.П. Това е форум, пиша с кирилизатор и ако искам мога и на арабски да пиша.......има модератори за тази работа. Ако не им изнася,ТЕ ЩЕ МИ НАПРАВЯТ ЗАБЕЛЕЖКА.....
По темата: На някой друг вече обаждаха ли му се? Видяхте ли съобщението в сайта им?
На мен ми се обадиха днес и се уговорихме за петък...аз съм с биология.След като мине,ако имате желание,бих могла да ви кажа някои въпроси. :? Хм честно да си кажа се притеснявам,ако някой е минал вече и по-конкретно с биология,ако може да сподели нещичко,бих му била благодарна :)
На мен ми звъннаха преди малко и се уговорихме за петък. Аз участвам с математика и ще съм много благодарна, ако някой със същия предмет, когото вече са интервюирали да ме светне какви са горе-долу въпросите. :) Като ми мине интервюто ще ви усведомя какво са ме питали. :P
pisiiito
10-27-2008, 10:42
хора аз съм с български език и нямам обаждане, вече започвам да се притеснявам. Хайде ако някой с български са му се обаждали да пише, защото ще полудея вече от притеснения ! :(
passion1
10-27-2008, 11:32
И на мен ми звъняха днес но бях в час и нямаше как да вдигна (класната е мн строга и не посмях да я питам да ме освободи) :lol:
Мн съжелявам че не вдигнах дано да ми звъннат пак!
Относно притесненията ви дали ще ви звъннат пак-изобщо недейте.На мен са ми звъняли единия ден през час около 3-4 пъти и изобщо не им бях вдигала(отново поради същата причина) и също си мислех,че може да са ме отрязали,но днес ми се обадиха пак и...А бе след ден,два или
на следващия пак ще ви потърсят.Спокойно!
Днес ми се обадиха.Бях в час и затова не вдигнах. После звъняха 2 ри път.Обясних на учителката си ,но тя не позволи да изляза. След това реших и им се обадих.....както знаете всички,аз кандидатствах за 100 те стипендий, но тъй като не съм от София интервюто май ще бъде по телефона. Разбрахме се за петък....между 10-12. Аз попитах човекът от другата страна за коя от двете стипендий съм се класирала, а той ми каза ,че незнае и в петък ще ми звъннат. Като цяло много лоша организация....... :x
Sparkle_diamond
10-28-2008, 18:11
Днес ми се обадиха.Бях в час и затова не вдигнах. После звъняха 2 ри път.Обясних на учителката си ,но тя не позволи да изляза. След това реших и им се обадих.....както знаете всички,аз кандидатствах за 100 те стипендий, но тъй като не съм от София интервюто май ще бъде по телефона. Разбрахме се за петък....между 10-12. Аз попитах човекът от другата страна за коя от двете стипендий съм се класирала, а той ми каза ,че незнае и в петък ще ми звъннат. Като цяло много лоша организация....... :x
Хрис, ти с литература и история ли си ?
Хрис, ти с литература и история ли си ?Ами с история кандидатствах.....иначе чесно казнао има и литературна нотка...... :D
Здравейте!
Най-после ми звъннаха и на мен. Интервюто ми е на 5 ноември (другата сряда) в 16.00. Първо ми звъннаха на мен, но аз бях в час, а даже не го бях и чула. После се оказа, че са звъннали на майка ми и те са се уговорили :) Майка ми каза, че жената била много мила. Дано е така и на интервюто. Аз кандидатствах с български. Трябва да си намеря есето да го попрочета да си го припомня. :-D Стискайте палциии!! :)
DeePurple
10-29-2008, 13:08
И кво сега, дори и хората, които кандидатстваме с проекти, по телефона ?! :O Дъъъ..
И кво сега, дори и хората, които кандидатстваме с проекти, по телефона ?! :O Дъъъ..Оказа се ,че не!
Днес ми звъннаха пак, и ми казаха,че са се объркали.....и се извиняват. Резултатите за това кой къде се е класирал още не били мн ясни.....и трябвало ние с 100 те да изчакаме,те ще ни се обадят да оточнят какво ще става по-нататъка. Ние се движим по различен план.....така казаха поне на мен. Ееее....сега остава отново да чакаме.....
П.П. Тези на които им мина интервюто нека да сподеялт...... ако обичат :oops:
Здравейте.
За да запазя анонимността си (страхувам се от екипа на 1000 стипендии да не четат тази тема, защото може и да ме дисквалифицират, защото разпространявам такава информация :) )
Та така. Интервюто ми мина преди няколко дни. Не бяха точни - звъннаха с известно закъснение. Не помня и дали жената се представи, май не :-o По предмета, с който кандидатствате, не задават много въпроси. По-скоро общи. Освен това:
задават въпроси, свързани с това, което казвате вие, нямат готови пред тях. Това са го усетили и още няколко приятели! Интервюто ми продължи 15-20 минути, жената беше приятна и не се заяждаше.
Това се сещам да ви кажа. Освен това питат дали сте кандидатствали миналата година и малко задълбават в това.
Ако ви интересува нещо конкретно от интервюто - питайте ;)
Здравейте.
За да запазя анонимността си (страхувам се от екипа на 1000 стипендии да не четат тази тема, защото може и да ме дисквалифицират, защото разпространявам такава информация :) )
Та така. Интервюто ми мина преди няколко дни. Не бяха точни - звъннаха с известно закъснение. Не помня и дали жената се представи, май не :-o По предмета, с който кандидатствате, не задават много въпроси. По-скоро общи. Освен това:
задават въпроси, свързани с това, което казвате вие, нямат готови пред тях. Това са го усетили и още няколко приятели! Интервюто ми продължи 15-20 минути, жената беше приятна и не се заяждаше.
Това се сещам да ви кажа. Освен това питат дали сте кандидатствали миналата година и малко задълбават в това.
Ако ви интересува нещо конкретно от интервюто - питайте ;)
ти с какъв предмет кандидатства? По есето питаха ли разни въпроси и какви г/д? :-o А за материала от предишната година? :) Мерси за информацията :-)
Аз съм с литература. За есето питаха защо точно тази тема съм избрал :) И да обясня едно изречение от него, може би за да се уверят, че съм го писал сам :)
За материала абсолютно нищо не са питали.
Надявам се да помогнях :) И успех на всички!
П.С. Чакам още въпроси, защото точно такъв човек като мен сега търсех преди няколко дни :D
Мале ще ме убиеш бе...хах то ми се струва почти невъзможно да не задават въпроси по предмета ни.Дали и по биология ще мина без въпроси по материала?(утре ще ми звънят в 2 и 30) :?
DeePurple
10-30-2008, 13:53
А аз пак питам.. ква файда да си разпространяваме информация за интервютата, при положение, че всички сме конкуренти, бе, гении?
passion1
10-30-2008, 14:03
Syjelqvam 4e ne pisha na kirilica
Na men mi se obadiha v Vtornik i se razbrahme za 3 noemvri (ponedelnik) za 14.40 chasa. Jenata, s koqto govoreh kaza che shte mi zadavat vyprosi otnosno eseto i oblastta, s koqto kandidatstvam(pri men e fizika) :)
Iskam da popitam guest2 dali zadavaha vyprosi izvyn oblastta na kandidatstvane, naprimer vyprosi ot obshta kultura :?:
guestsum
10-31-2008, 09:11
Така днес мина и моито интервю.Относно въпросите те се задават спонтанно и най вече са свързани с есето което сте писали.Интервюто трае около 20-30 минути.Не е кой знае колко трудно.Както са написали и в саита на 1000 стипендии все едно говориш с приятел по телефона. Хората които ме интервюираха бяха много приятни. Така че на тези които са след мен успех и не се притеснявайте интервюто е супер :) :) .
Така днес мина и моито интервю.Относно въпросите те се задават спонтанно и най вече са свързани с есето което сте писали.Интервюто трае около 20-30 минути.Не е кой знае колко трудно.Както са написали и в саита на 1000 стипендии все едно говориш с приятел по телефона. Хората които ме интервюираха бяха много приятни. Така че на тези които са след мен успех и не се притеснявайте интервюто е супер :) :) .СУпер! Надявам се и при мен да мине добре.... :razz:
^ Аз пък се надявам да не умра преди да дойде моето :D
^ Аз пък се надявам да не умра преди да дойде моето :D :D :D :D Черен хумор.... :razz:
TikvenaElhichka
11-01-2008, 09:14
^ Аз пък се надявам да не умра преди да дойде моето :D :D :D :D Черен хумор.... :razz:
Хаха, тамън и аз си мислех същото като taffy... :)
EvilBrunette
11-01-2008, 10:46
Хаха, тамън и аз си мислех същото като taffy... :)
Още една чакаща... :) И напрежението се увеличава с всеки изминал ден... :(
ImmortalForever
11-01-2008, 16:53
Хора и аз съм одобрена и чакам и нямам писмо и ..и.. се побърквам..ми ако не ми се обадят..оф... :o
pisiiito
11-02-2008, 07:27
Обадиха ми се в петък :grin: и се разбрахне за след 2 седмици. Обаждат се по телефона, а не чрез писма за тези, които не са разбрали.
ПП. Аз съм с български език.
Обадиха ми се в петък :grin: и се разбрахне за след 2 седмици. Обаждат се по телефона, а не чрез писма за тези, които не са разбрали.
ПП. Аз съм с български език.За лично интервю или по телефона?
Юпиии! Обадиха ми се! Като ми звъннаха направо изскочих от стаята без да искам дори разрешение (имахме Литература, а с г-жата сме в екип). Толкова дълго чаках да ми се обадят и бях започнала да си мисля само нягативни неща. И моят ред дойде.
Пожелавам успех на всички и наистина съжалявам хпората (между които мога да бъда и аз) които притежават нужните качества, но поради високия критерий и малкото неща ще отпаднат.
EvilBrunette
11-03-2008, 12:31
Някои да има идея какви въпроси задават, когато кандидатстваш с интерес към езици? :(
ImmortalForever
11-03-2008, 14:09
Хора притеснявам се... Една приятелка от даскало също е одобрена и е с "Б" името й и още не са и звъннали..Аз съм със "С" ..-има време, ама знам ли...Ще се пръсна.. :o
Хора притеснявам се... Една приятелка от даскало също е одобрена и е с "Б" името й и още не са и звъннали..Аз съм със "С" ..-има време, ама знам ли...Ще се пръсна.. :o
спокойно.. те не вървят по азбучен ред. В сайта има съобщение по какъв ред на предметите звънят. Има време за всички ;)
Само дано не се проточат нещата много.. дано наистина на 15.12 излязат крайните резултати :) Успех на всички! :)
Моето интервю вече мина. Според мен интервюиращата не беше особено мила. Забиваше ме с въпросите си. Аз кандидатсвах с математика. Искаше да й обяснявам почти всяко изречение от есето си и върху всеки мой отговор се градеше нейният следващ въпрос. Много се притеснявах и тя успя да ме обърка. Накрая ми задава и въпроси свързани с математиката. Всичко това за 40 мин. Но така е лесно пари не се дават. Успех на всички. Моят съвет е да не се притеснявате, а да се съсредоточите и да мислите.
amazonkata90
11-03-2008, 16:43
спокойно.. те не вървят по азбучен ред. В сайта има съобщение по какъв ред на предметите звънят. Има време за всички ;)
Само дано не се проточат нещата много.. дано наистина на 15.12 излязат крайните резултати :) Успех на всички! :)
Butty, можеш ли да напишеш реда на предметите, по който звънят или да дадеш линк точно към това съобщение, че нещо не го намирам?
Заповядай :)
Уважаеми кандидати, първото класиране вече е обявено. Поздравяваме успешно представилите се и благодарим на всички за проявеното търпение! Успех! || Посоката, в която образованието поведе човека, ще предопредели бъдещия му живот. (Платон) || Започна провеждането на интревютата с участниците, преминали първия кръг, които са кандидатствали само за стипендията за високи умения. В момента се провеждат интервюта по биология, химия, история, литература и математика. Следват физика, география и икономика, информатика и информационни технологии и чужди езици. Участниците, кандидатствали за стипендията за изключителни умения, както и тези с интерес в изкуствата, ще защитят кандидатурите си в лично интервю. Графикът и мястото на провеждане ще бъдат допълнително уточнени, в разумен срок. Благодарим Ви за разбирането! Пожелаваме успех на всички!
amazonkata90
11-03-2008, 17:32
Mimilia, мерси много! :-) Аз, както съм си с чужди езици, бая ще си почакам...
спокойно, споменават разумни срокове, а и така или иначе не могат да се забавят много, до 15 декември трябва да са свършили с всичко :)
*˚ەLad
11-03-2008, 18:19
Моето интервю вече мина. Според мен интервюиращата не беше особено мила. Забиваше ме с въпросите си. Аз кандидатсвах с математика. Искаше да й обяснявам почти всяко изречение от есето си и върху всеки мой отговор се градеше нейният следващ въпрос. Много се притеснявах и тя успя да ме обърка. Накрая ми задава и въпроси свързани с математиката. Всичко това за 40 мин. Но така е лесно пари не се дават. Успех на всички. Моят съвет е да не се притеснявате, а да се съсредоточите и да мислите. Божеее, се едно говориш за мен :shock: Всичко беше меко казано УЖАСНО!!! Нямах търпение да приключи разговора..... :shock:
Sparkle_diamond
11-03-2008, 18:36
Моето интервю вече мина. Според мен интервюиращата не беше особено мила. Забиваше ме с въпросите си. Аз кандидатсвах с математика. Искаше да й обяснявам почти всяко изречение от есето си и върху всеки мой отговор се градеше нейният следващ въпрос. Много се притеснявах и тя успя да ме обърка. Накрая ми задава и въпроси свързани с математиката. Всичко това за 40 мин. Но така е лесно пари не се дават. Успех на всички. Моят съвет е да не се притеснявате, а да се съсредоточите и да мислите. Божеее, се едно говориш за мен :shock: Всичко беше меко казано УЖАСНО!!! Нямах търпение да приключи разговора..... :shock:
Ужас какво им става , пак като миналата година :-x :-x :-x , дано да не се повтаря, изобщо не е честно според мен.
goldgirl
11-03-2008, 18:39
zdr vav vrazka s 1000 stipendii i na men mi se obadiha makar moqta bukvu4ka da e edna ot poslednite :) iskam da popitam interwuto po gsm li proti4a ili se obajdat na domashniq telefon :) molq vsi4ki koito dosega sa imali interwu da spodelqt
*˚ەLad
11-03-2008, 18:51
А може ли някой от стипендиантите от миналата година да разкаже как е протекло интервюто му и подсказали ли са му, че продължава... Как са се държали с него? :shock:
Д-р_Менгеме
11-03-2008, 19:06
По-интересното в случая е защо от публикувания в сайта им списък отсъства философията и дали някой гений не е решил, че може да я приравни с литературата.
FallenAngel_
11-03-2008, 19:09
Миналата година спечелих стиппендията, тази година съм минала на втори кръг.
колкото до интервюто предния път беше доста зобре. Жената беше любезна и интервюто не отне много време -около 20 минути.
goldgirl
11-03-2008, 19:16
s risk da se povtorq po gsm li provedohte interwuto ili vi se obadiha na domshniq telefon
time2rock
11-03-2008, 19:31
На никой ли с чужди езици не са му звънели?Знам,че ние сме от последните,но някой който е класиран от миналата година с чужди езици да сподели въпросите,задавани му. Ай как завързано написах изречението :lol: Дали ще ме питат за падежите или превод на думи,или граматика :-o О, Боже мой!
На никой ли с чужди езици не са му звънели?Знам,че ние сме от последните,но някой който е класиран от миналата година с чужди езици да сподели въпросите,задавани му. Ай как завързано написах изречението :lol: Дали ще ме питат за падежите или превод на думи,или граматика :-o О, Боже мой!По-скоро ми се струва ....че ще те питат какъв език учиш.......защо си го избрала и ще проведете кратък диалог.......така ми се струва :-P
Аз съм утре в 4 следобед..стискайте палциииииииииии :)
Мисля че интервюто се провежда по мобилния.. поне на мен ми звънняха на мобилния преди- за да си уредим час и дата :)
На мен ми мина и ми бяха звъннали по GSM-a.Пожелавам успех на всички,които тепърва ще бъдат интервюирани! :)
И моето интервю мина. Беше вчера. Според мен мина горе долу добре. Закъсняха с обаждането с около половин час. Обадиха ми се по домашния телефон. Не бяха особено мили, но не чак и груби. Опитват се да те объркат с въпросите си, за това трябва много да се внимава какво да кажеш и да си сигурен в това, което казваш. За есето не ме питаха нищо, питаха повече за самата мен.. и за предмета, с който кандидатствам- литература. Не се притеснявайте! И да сгафите нещо, не е провал! Все пак това е просто един конкурс! Успех на всички! :grin:
ImmortalForever
11-06-2008, 14:07
Заповядай :)
Уважаеми кандидати, първото класиране вече е обявено. Поздравяваме успешно представилите се и благодарим на всички за проявеното търпение! Успех! || Посоката, в която образованието поведе човека, ще предопредели бъдещия му живот. (Платон) || Започна провеждането на интревютата с участниците, преминали първия кръг, които са кандидатствали само за стипендията за високи умения. В момента се провеждат интервюта по биология, химия, история, литература и математика. Следват физика, география и икономика, информатика и информационни технологии и чужди езици. Участниците, кандидатствали за стипендията за изключителни умения, както и тези с интерес в изкуствата, ще защитят кандидатурите си в лично интервю. Графикът и мястото на провеждане ще бъдат допълнително уточнени, в разумен срок. Благодарим Ви за разбирането! Пожелаваме успех на всички!
ми мамка му аз съм в тъча пак, щото с философия... :-k
time2rock
11-06-2008, 14:08
Ау мале,хора!Обадиха ми се в час по литература.Докато изляза и дигна ми бяха затворили вече.След това напрао цялата треперех.Още като видях че са те,сърцето ми се сви.Знаете ли горе-долу кога ще ми звъннат пак? :-o
Аз кандидатствах с визуални изкуства (фотография) и значи ще трябва да ходя с София. Така ли? Пак се набутах :D
EvilBrunette
11-06-2008, 18:44
rocking_time и на мен ми се обадиха вчера. И аз съм с езици. Не се ли разбрахте за дата? Бтв, ти в езикова ли учиш ми е интересно?
time2rock
11-06-2008, 20:31
rocking_time и на мен ми се обадиха вчера. И аз съм с езици. Не се ли разбрахте за дата? Бтв, ти в езикова ли учиш ми е интересно?
Не,нямаше как да се разберем,защото аз тъкмо вдигнах и те затвориха.Очаквам утре пак да ми звъннат.В езикова съм,да :) Защо :oops:
EvilBrunette
11-07-2008, 14:00
Просто ми еше интересно до каква степен се занимават с език, останалите, кандидатстващи с езици (много объркано изречение xD) Чудно ми е, какво ли ще включва интервюто. Вчера бях изключително нервна и ях сигурна, че няма да се справя... днес... по-доре съм, но все още не съм много уверена. ;[ Просто не знам какво да очаквам...
Моето интервю беше само 10 минути жената беше много любезна с мен. Пита ме как съм разбрала за конкурса, какво ме е мотивирало да участвам, с какво мисля да продължа образованието си, малко за есето ми, също така и какво обичам да чета, какво уча в момента по литература и това. Успех на всички !!! :)
time2rock
11-07-2008, 18:05
Просто ми еше интересно до каква степен се занимават с език, останалите, кандидатстващи с езици (много объркано изречение xD) Чудно ми е, какво ли ще включва интервюто. Вчера бях изключително нервна и ях сигурна, че няма да се справя... днес... по-доре съм, но все още не съм много уверена. ;[ Просто не знам какво да очаквам...
Може да ни питат какви езици знаем, и да направим някакво диалогче на съответния език, или да ни питат за граматика.Примерно колко падежа има.. :-o И всичко това са предположения.Като ти мине интервюто,ако искаш сподели така какви въпросчета е имало :oops: Моето е на 27 от 15 часа :)
EvilBrunette
11-07-2008, 20:22
Може да ни питат какви езици знаем, и да направим някакво диалогче на съответния език, или да ни питат за граматика.Примерно колко падежа има.. :-o И всичко това са предположения.Като ти мине интервюто,ако искаш сподели така какви въпросчета е имало :oops: Моето е на 27 от 15 часа :)
Ти какви езици учиш?
И на мен ми се обадихаа.. В понеделник.. Жената беше мила.. Разбрахме се за 17-ти ноември. С психология съм. Има ли някой друг с психология, на който му е минало интервюто?? Мен ако ме питат защо съм я избралаа.. Леле майкооо.. =[[[[ Умирам !
ImmortalForever
11-08-2008, 13:47
И на мен ми се обадихаа.. В понеделник.. Жената беше мила.. Разбрахме се за 17-ти ноември. С психология съм. Има ли някой друг с психология, на който му е минало интервюто?? Мен ако ме питат защо съм я избралаа.. Леле майкооо.. =[[[[ Умирам !
Аз съм с психология и не е минало и не са се обаждали..Ужасс....
сигурно е много хубаво да кандидатстваш с психология. Аз сега я изучавам за първа година (маи ще е и единствена), но проявявам голям интерес и мисля да се занимавам по-задълбочено.
О Боже, аз никога не съм учила психология ! И все пак я писах.. Ужасен интерес имам към нея. Сега разбирам, че съм поела огромен риск.. Ако ме питат нещо, което да ее.. "по-навътре"... неезнам..
П.С. И аз мисля по-нататък да се занимавам доста с нея.. Ще видим..
The_iMMortal_f, искам само да те попитам препоръката ти от кой учител е? Понеже моята е от госпожата ми по литература, и ме е страх да не стане някоя грешка.. Ако това от кой учител е тя има значение де.. =[
ImmortalForever
11-09-2008, 12:06
The_iMMortal_f, искам само да те попитам препоръката ти от кой учител е? Понеже моята е от госпожата ми по литература, и ме е страх да не стане някоя грешка.. Ако това от кой учител е тя има значение де.. =[
Ами моята си е от учителката ми по психология...
Widqhte li v saita....novinata.....
ImmortalForever
11-10-2008, 15:08
Widqhte li v saita....novinata.....
?
Уважаеми кандидати, първото класиране вече е обявено. Поздравяваме успешно представилите се и благодарим на всички за проявеното търпение! Успех! || Посоката, в която образованието поведе човека, ще предопредели бъдещия му живот. (Платон) || Започна провеждането на интервютата с участниците, преминали първия кръг, които са кандидатствали само за стипендията за високи умения. В момента се провеждат или са приключили интервютата по биология, химия, физика и астрономия, история, литература, математика, информатика и ИТ, география и икономика. Следват психология, философски дисциплини и чужди езици. Проектите на участниците, кандидатствали за стипендията за изключителни умения по математика, история, информатика и ИТ, етнография, биология, химия и изкуства са вече класирани и тези, които остават да се състезават за изключителна стипендия, ще имат възможността да защитят представянето си в лично интервю. Ще бъдат допълнително уведомени. Тези, чиито кандидатури за изключителната стипендия отпадат от предварителното класиране, ще бъдат уведомени за провеждането на интервю по телефона за стипендията за високи умения. Кандидатурите за изключителни стипендии по останалите предмети все още се оценяват. Участниците с интерес в изкуствата, ще защитят кандидатурите си в лично интервю. Графикът и мястото на провеждане ще бъдат допълнително уточнени, в разумен срок. Благодарим Ви за разбирането! Пожелаваме успех на всички!
Sparkle_diamond
11-10-2008, 16:42
Мисля, че това съобщение е вече от около 5-6 дни.Значи затова бързат да проведат всички телефонни интервюта, за да проведат и личните. 8)
Мисля, че това съобщение е вече от около 5-6 дни.Значи затова бързат да проведат всички телефонни интервюта, за да проведат и личните. 8)АЗ вчера го видях....ужас.....ох още не ми званят,а на една фр и званнаха да и кажат ,че е удобрена за 100 те стипендий.....пфф....мн ми е напрегнато.
Кели, на теб мина ли ти интервюто?
time2rock
11-11-2008, 14:37
Ти какви езици учиш?
Английски и немски :)
Sparkle_diamond
11-11-2008, 15:11
Мисля, че това съобщение е вече от около 5-6 дни.Значи затова бързат да проведат всички телефонни интервюта, за да проведат и личните. 8)АЗ вчера го видях....ужас.....ох още не ми званят,а на една фр и званнаха да и кажат ,че е удобрена за 100 те стипендий.....пфф....мн ми е напрегнато.
Да, края на предишната седмица.Хрис ,не се тревожи стискам палци да те одобрят :-) :-) :-)
Да, края на предишната седмица.Хрис ,не се тревожи стискам палци да те одобрят :-) :-) :-) :-) super mersi
ImmortalForever
11-12-2008, 14:11
Аз се отказвам да ги чакам..Паяжинясах...Отказва се..да чакам да звъннат...Една приятелка вика:Прецакаха ни!Приеми го! и мисля че започвам да й вярвам..
Аз се отказвам да ги чакам..Паяжинясах...Отказва се..да чакам да звъннат...Една приятелка вика:Прецакаха ни!Приеми го! и мисля че започвам да й вярвам..ti za koq stipendiq ot 2 te si. Na men o6te ne sa mi zvannali...a sam za 100 te.....pffffff a na edna ot moq klas zvannaha. I dvete sme s istoriq ;(
Пффф не сам удобрена за 100 те..... а за останалите 1400..... ;( туко що ми се обадиха......пффф мн се ядосах ,но както и да е. В Понеделник ми е интервюто....
amazonkata90
11-14-2008, 16:24
А аз чакам ли, чакам... Ох, дано се свърши вече всичко по-бързо, защото ми омръзна това чакане! И миналата година си беше бая, ама сега направо вече не издържам.
Какво става хора...забравихте темата..... :D
Хехе не сме, но изглежда на повечето хора им е минало интервюто и .. :) Дано да не се забавят с резултатите тази година.. Успех на всички! :grin:
EvilBrunette
11-16-2008, 10:35
Ужас... с всеки изминал ден напрежението расте, а моето интервю е чак на 24... умирам от притеснение - просто съм си "паника" открай време. На някой с интерес езици да му е минало интервюто? Знам, че съм конкуренция, но много ще съм Ви лагодарна да кажете поне като цяло за какво сте говорили и какво са Ви питали... :(
Пффффффффффффффф днес трябваше да ми е интервюто и 3 часа съм циклила сама.....в стаята,без тв без нищо да правя.....само да се съсредоточа...да ми се обадят.....ох..................И ТЕ НЕ СЕ ОБАДИХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!откача :-x :-x :x :x :-x :? :? :-x
Мале и на мен не са ми се обадили аз съм с психология - докога ще чакаме хораааа ще експлодирам :booooomb:
Пффффффффффффффф днес трябваше да ми е интервюто и 3 часа съм циклила сама.....в стаята,без тв без нищо да правя.....само да се съсредоточа...да ми се обадят.....ох..................И ТЕ НЕ СЕ ОБАДИХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!откача :-x :-x :x :x :-x :? :? :-x
наистина ли? :shock: ужас... е това вече е върхът.. да чакаш и накрая да не се обадят.. дано се обадят пак и да се извинят.. :o
наистина ли? :shock: ужас... е това вече е върхът.. да чакаш и накрая да не се обадят.. дано се обадят пак и да се извинят.. :oОх преди малко ми званнаха.....човекът се извини.Беше мн мил....мн добре се държа. Той ми задава въпроси само за историята. ПФФ мн добре мина. Относно историческата част... се справих определено. Даже поспорих с него малко......после той каза ,че сам права и т.н.
Притеснява ме само това,че към края на разговора започнах да пелтеча. Дано вземе предвид това ,че се притеснчвах....иначе мина добре......дано да стане!!!!
Успех на малкото останали.
ImmortalForever
11-18-2008, 14:19
Обадиха ми се. На 24-Понеделник ми е интервюто.. :grin: Стискайте палци...
EvilBrunette
11-18-2008, 17:24
Обадиха ми се. На 24-Понеделник ми е интервюто.. :grin: Стискайте палци...
Пф, и моето е на 24... майка ми ще има имен ден и кой знае каква лудница ще е у нас... Де да можех да се радвам като теб, че наближава...
ImmortalForever
11-19-2008, 10:41
Е, недей така.Ще мине. :) Амм в колко часа си..Мен ме притенсява факта, че били груби?Верно ли е така?Айде като мине в понеденик пиши да видим при теб как е минало.. :-D
Звъннаха мии! Тази сутрин една жена ми се обади и се уговорихме интервюто да е на 25 - стискайте палци! Иначе жената ми се стори печена, дано тя да ме интервюира!
Здравейте!
Успех на всички!! Ами не, не може да се каже, че са груби, но просто се опитват да те объркат- да видят дали ще успееш да се усетиш кое е правилното. Аз така се обърках на един въпрос..но .. :) След интервюто бях доста зле.. даже се разревах :-D не мисля че мина добре, но.. ще видим. Наджедата умира последна
Е, недей така.Ще мине. :) Амм в колко часа си..Мен ме притенсява факта, че били груби?Верно ли е така?Айде като мине в понеденик пиши да видим при теб как е минало.. :-D Другите казват,че са груби.....заради това,че се задават объркващи въпроси. Всичко е въпрос на интелект и подход в случая. Иначе е възможно наистина някакъв въпрос на които да нямате отговор....всичко е възможно.Притеснението си казва думата.Поне при мен....
П.П. Тези които се обаждат, не са интервюиращите. Интервюиращите са разни служители-доценти и професори (повечето) от СУ. Поне при мен и познатите ми е било така.
Sparkle_diamond
11-19-2008, 15:05
Хах ,ако наистина са били от СУ леле майко, че това си е чисто самоубийство :-D :-D :-D и аз на един два въпроса сгреших, но за радост не съм доизмисляла нова география (засега) :D :D , иначе не бих казала, че бяха груби, просто аз се бях паникьосала както всички.Butty, не се тревожи за интервюто, винаги трябва да има надежда и да не се подценяваш и моето не беше идеално, много работи можеха да се кажат, но те ако тръгнат да ни слушат да им покажем всичко, което знаем, дни няма да стигнат.В края на краищата това е състезание, за всички е важно, но не бива да си съсипваме спокойствието.Ще видим на 15 декември какъв ще ни е късмета, трябва да вярваме 8-) 8-) 8-) :-) :-) :-)
Хах ,ако наистина са били от СУ леле майко, че това си е чисто самоубийство :-D :-D :-D и аз на един два въпроса сгреших, но за радост не съм доизмисляла нова география (засега) :D :D , иначе не бих казала, че бяха груби, просто аз се бях паникьосала както всички.Butty, не се тревожи за интервюто, винаги трябва да има надежда и да не се подценяваш и моето не беше идеално, много работи можеха да се кажат, но те ако тръгнат да ни слушат да им покажем всичко, което знаем, дни няма да стигнат.В края на краищата това е състезание, за всички е важно, но не бива да си съсипваме спокойствието.Ще видим на 15 декември какъв ще ни е късмета, трябва да вярваме 8-) 8-) 8-) :-) :-) :-)Напълно съгласна....... 8-)
time2rock
11-21-2008, 09:50
Я кажете въпроси, които са ви задавали, защото немога на добия НИКАКВА представа какво ще ме питат. Цитирайте някой въпрос,плс :-o
Какви математически открития е направил Нютон?
Какво е мнението ти за руската математическа школа?
verdjitO
11-22-2008, 14:15
Аз кандидатствах! Но сигурно пак ще ги получат връзкарите или децата на ''големците'' :?
verdjitO
11-22-2008, 14:22
П.С. Не мога да развера защо задават въпроси, това означава ли че не толкова добрите ученици нямат нужда от пари за тетрадки, учебници и т.н. :?
*˚ەLad
11-23-2008, 06:44
Мен пък ме питаха за езика за програмиране С++, за теореми в комбинаториката, за факти от живота на Питагор... и за всякакви неща, които не съм учила... :shock: Много се издразних, че задаваха въпроси извън учебния материал, който е включен в моята програма за обучение... :-x :-x :-x
Sparkle_diamond
11-23-2008, 10:53
Мен пък ме питаха за езика за програмиране С++, за теореми в комбинаториката, за факти от живота на Питагор... и за всякакви неща, които не съм учила... :shock: Много се издразних, че задаваха въпроси извън учебния материал, който е включен в моята програма за обучение... :-x :-x :-x
Съгласна съм с теб, но те проверяват общата култура.Надявам се, че са наясно, че не сме роботи. :o :o :-x Мен ме питаха за неща, които съм учила преди 2 и 3 години и много неща от обща култура, които въобще нямаха връзка и между другото ти с какво кандидатстваш?
time2rock
11-23-2008, 11:53
Е аз като съм с чужди езици дали какво ще ме питат :-o Сигурно какво значи полиглот, може да проведем накой диалог на чужд език.ОМГ,та те могат да ми зададат всакакъв въпрос,трябва да си взема речника до мен. :lol:
Е аз като съм с чужди езици дали какво ще ме питат :-o Сигурно какво значи полиглот, може да проведем накой диалог на чужд език.ОМГ,та те могат да ми зададат всакакъв въпрос,трябва да си взема речника до мен. :lol:Повярвай ми паниката е толкова голяма......че изобщо няма да можеш да си служиш с речника+ което се чува....че шумиш.
Иначе наистина,тези стипендии са спецялни и трябва да си мн навътре в нещата. В противен случай се задоволяваш с ученическата...21 лв.
Наистина....трябва...да зн вс по предмета. Мен ме разхождаха яко из историята...и си говорехме за мн неща,включително и за видни изторици...допринесли за развитието и.....
ImmortalForever
11-24-2008, 16:05
Мина!И смея да твърдя, че мина добре!Интервюто ми беше от порядъка на 18 минути.Питаха ме за философията в ренесанса, моля ви се!Ама те не знаят!Аз правих проект в училище за философията през това време!! :lol: и си казах всичко..Питаха ме ккава е разликата между теология и философия?Питаха ме, какво значи философията...и майка звънна в този момент по домашния.. :-x И аз като ми тръгне мисълта,някой засече ли ме не мога нататък...бях много зле..Човека беше мил, успокояваше ме ала бала... подкрепяше всичко , което казвах... Това възможно ли е? А да и ме питаха къде ще канидатсвам?Защо?Нищо не ме питаха за есето?Тфа също нормално ли е?Също и защо съм искала да участвам в прокета...Не ме питаха за парите какво ще правя с тях, ако ги спечеля и така... :oops:
EvilBrunette
11-24-2008, 17:27
И моето мина... И не беше нищо такова, каквото очаквах. 0.о През по-голямата част от времето аз говорех. Искаха да кажа нещо за себе си и аз направо им "надух главите" (за пръв път говоря толкова много). Питаха ме защо искам да знам чужди език, нещо друго, което искам да допълня за себе си и кой е Климент Охридски... и това беше. Мина много добре според мен - дано не съм се държала идиотски, заради притеснението... Успех на останалите! :-D
Съгласна съм с последните два поста.Човек разбира ли си нещата-нищо не му е трудно! При мен също мина мн добре,но и аз имам притеснение като вас да не би от притеснението.......да сам си объркала словореда примерно....ама каквото стане-стане.Аз дадох най-доброто от себе си.
Sparkle_diamond
11-24-2008, 18:56
Много се радвам за вас :) :) .Май вече не останаха много неинтервюирани.Надявам се да имаме добър коледен подарък на 15 .
Аз сега като се загледах, то остават около 20 дни , които пак бързо ще литнат :-D :-D
TikvenaElhichka
11-24-2008, 20:00
Това интервю ме изкара от релси! И моята съученичка както ме успокояваше, че всичко ще е ОК, че ще са мили.... Друг път. Явно аз съм госпожица "Липса на късмет"! Наистина мацката беше доста тросната. Малко ми оставаше да си глътна граматиката т.е. това се случи, но събрах последните останали мисли из главата си, стиснах зъби и минах в нейн стил. Не обичам троснати хора!
Това интервю ме изкара от релси! И моята съученичка както ме успокояваше, че всичко ще е ОК, че ще са мили.... Друг път. Явно аз съм госпожица "Липса на късмет"! Наистина мацката беше доста тросната. Малко ми оставаше да си глътна граматиката т.е. това се случи, но събрах последните останали мисли из главата си, стиснах зъби и минах в нейн стил. Не обичам троснати хора! За твое успокоение ще кажа ,че едно момиче от моя клас ходи на лично интервю в Сф. по история, и е имало някаква жена..която мн така...грубо се е държала според нейните думи. Незнам до колко е така...но с две думи...затапвала я е. А момичето е супер интелигентно....наистина...м е умничка...не е зубар..... а мисли с главата си. Тъй че наистина има малко доза късмет .......в цялата тази работа.
Sparkle_diamond
11-24-2008, 20:50
Това интервю ме изкара от релси! И моята съученичка както ме успокояваше, че всичко ще е ОК, че ще са мили.... Друг път. Явно аз съм госпожица "Липса на късмет"! Наистина мацката беше доста тросната. Малко ми оставаше да си глътна граматиката т.е. това се случи, но събрах последните останали мисли из главата си, стиснах зъби и минах в нейн стил. Не обичам троснати хора! За твое успокоение ще кажа ,че едно момиче от моя клас ходи на лично интервю в Сф. по история, и е имало някаква жена..която мн така...грубо се е държала според нейните думи. Незнам до колко е така...но с две думи...затапвала я е. А момичето е супер интелигентно....наистина...м е умничка...не е зубар..... а мисли с главата си. Тъй че наистина има малко доза късмет .......в цялата тази работа.
Леле ужас, много гадно, от една страна наистина сме късметлии, тези добре си играят картите и е нормално да имат високи критерии при положение, че всяко следващо поколение е все по-неграмотно и необразовано.Абе те и от миналата година се оплакваха , но все пак ще кажа на Циндил-Пиндил да не се тревожи, че са били такива, все пак не го решава един човек дали да я вземеш, а цяла комисия.
бай дъ уей аз съм kelly/clarkson/93, просто трябваше да си сменя ника. :) :)
EvilBrunette
11-25-2008, 11:30
Не знам как ще дочакам 15... Вчера всичко ми се стори прекалено хубаво, за да е истина, но сега, като погледна по-критично, си мисля, че може би съм се издънила... :(
TikvenaElhichka
11-25-2008, 12:29
Мерси, хора! Но не ми пука много. По-скоро се дразня и ядосвам на някои хора. Колкото до затапването - това й е работата! :) Но тонът беше доста хладен. И на момента ти изглежда неприятно ;)
EvilBrunette, не се притеснявай, де ;) Само си тровиш нервите :P То май и ти беше с чужди езици, ако не греша?
time2rock
11-25-2008, 14:24
И моето мина... И не беше нищо такова, каквото очаквах. 0.о През по-голямата част от времето аз говорех. Искаха да кажа нещо за себе си и аз направо им "надух главите" (за пръв път говоря толкова много). Питаха ме защо искам да знам чужди език, нещо друго, което искам да допълня за себе си и кой е Климент Охридски... и това беше. Мина много добре според мен - дано не съм се държала идиотски, заради притеснението... Успех на останалите! :-D
ОМГ :shock: Кви са тия въпроси е?Кой е Климент Охридски.Остаа и да ме питаи кои са помощниците на Кирил и Методии :О Малеее,ще се изложа.Наплаших се :shock: :booooomb: :-o
EvilBrunette
11-25-2008, 17:10
ОМГ :shock: Кви са тия въпроси е?Кой е Климент Охридски.Остаа и да ме питаи кои са помощниците на Кирил и Методии :О Малеее,ще се изложа.Наплаших се :shock: :booooomb: :-o
Предполагам, че ме попитаха кой е Климент Охридски, защото училището ми се казва така. Така че не се притеснявай, а се подготви за предполагаеми въпроси - например името на улицата ти, на училището, защо изучаваш ЧЕ, какво ще ти помогне, какво искаш да учиш, нещо съществено за самата теб и т.н. Опитай се да не забелязваш и по студения тон - все пак трябва да им влезем в положение на хората - представете си колко ученици са интервюирали за един ден...
Предполагам, че ме попитаха кой е Климент Охридски, защото училището ми се казва така. Така че не се притеснявай, а се подготви за предполагаеми въпроси - например името на улицата ти, на училището, защо изучаваш ЧЕ, какво ще ти помогне, какво искаш да учиш, нещо съществено за самата теб и т.н. Опитай се да не забелязваш и по студения тон - все пак трябва да им влезем в положение на хората - представете си колко ученици са интервюирали за един ден...to4no taka
Много ясно, че ще ви питат някакви неща от обща култура .. като кандидатстваш с български трябва да знаеш кой е написал българската азбука .. като кандидатстваш с математика трябва да знаеш поне повърхностно кой е Ойлер, Нютон. Те проверяват точно това - знаеш ли нещо за тях, каквото и да е, т.е. дали си се интересувал от това или просто си следваш нещата от учебника и се смяташ за 'специален' и дори не ходиш по състезания и т.н.
MagnetiC
11-26-2008, 18:38
Моето интервю мина в Понеделник. Беше в София. Участвах за стипендията за свръх постижения с проект по история :) Интервюто беше добре, поне според мен.. В стаята бяха 1н мъж и 1на жена, мъжът беше доста сериозен, но жената се държа много добре :)
amazonkata90
11-27-2008, 06:40
Моето интервю пък е днес. Стискайте палци. :)
Успех amazonkata90 :grin:
И аз кандидатсвах по този проект, а що се отнася до интервюто ми, интервюиращата (която дори не се представи) се държа изключително злобно (да, това е правилната дума!) и некомпетентно. Каза, че Гео Милев не използва натуралистични похвати в 'Септември', а великия Йовкоя НЕ Е майстор на късия разказ. Който поне малко разбира от литература ще разбере колко глупаво съм изглеждала опитвайки се да убедя тъпата ку*ка в неща, които са си неоспорими истини. Тая също ми заяви, че ако искам да кандидатствам с литература трябва да си изясня някои понятия за българската литература, защото цитирам "са ти доста размити". Ма*ка й :shock: Макар, че минаха 2 седмици още побеснявам като се сетя. Сигурна съм, че няма да получа стипендията.
Успех на неинтервюираните :)
time2rock
11-27-2008, 08:22
И моето интервю е днес от 3 часа.В Силистра интервюира жена,която ми казаха че била адски злобна.Защо на някой градове са мили,а точно при нас злобни е :booooomb: Аз да питам: Абсолютно официално ли трябва да говоря?Ако кажа примерно "амиии", "значии" като говоря?Трябва ли да мисля всяка дума която казвам или прощават селския говор 8-)
И моето интервю е днес от 3 часа.В Силистра интервюира жена,която ми казаха че била адски злобна.Защо на някой градове са мили,а точно при нас злобни е :booooomb: Аз да питам: Абсолютно официално ли трябва да говоря?Ако кажа примерно "амиии", "значии" като говоря?Трябва ли да мисля всяка дума която казвам или прощават селския говор 8-)Аз лично си говорих нормално.....както си говоря по принцип.
Амазонке,стискам палци и да кажеш как е миинало после :grin:
time2rock
11-27-2008, 13:25
Мина минаааа!!! Не беше много строга,пита ме това което казахте,но най-тъпото беше че спорихме дали ДЕПЕШ МОУД свирят Алтърнатив рок.Аз казвах,че свирят,защото навсякъде го пише.Те свирят и ню уейв,но от притеснението забравиих как се казваше и се извиних че съм го забравила. Тя ми вика "Имаш абсолютен грешен източник на информация".Казах й - Напротив, в най-известните сайтове пише,че свирят.И тя-свирят НЮ УЕЙВ(ма напро ми се скара).И аз се засмях и викам-да,свирят нали ви казах че ми излезе от главата.Искаше да и кажа последователността на албумите на Ред Хот Чили Пепърс и понеже ги слушам 7 год. и ги казах. 8-) Не беше строга,но когато я помилвах да им разясни въпроса,понеже го казваше объркано,се едно ми се караше.Иначе е пичка-вика ми,че слушала 20 год. Депеш Моуд,начи ми е колежка :grin:
П.С.Бузите ми са ЧЕРВЕНИ!!! :oops:
EvilBrunette
11-27-2008, 22:30
Мина минаааа!!! Не беше много строга,пита ме това което казахте,но най-тъпото беше че спорихме дали ДЕПЕШ МОУД свирят Алтърнатив рок.Аз казвах,че свирят,защото навсякъде го пише.Те свирят и ню уейв,но от притеснението забравиих как се казваше и се извиних че съм го забравила. Тя ми вика "Имаш абсолютен грешен източник на информация".Казах й - Напротив, в най-известните сайтове пише,че свирят.И тя-свирят НЮ УЕЙВ(ма напро ми се скара).И аз се засмях и викам-да,свирят нали ви казах че ми излезе от главата.Искаше да и кажа последователността на албумите на Ред Хот Чили Пепърс и понеже ги слушам 7 год. и ги казах. 8-) Не беше строга,но когато я помилвах да им разясни въпроса,понеже го казваше объркано,се едно ми се караше.Иначе е пичка-вика ми,че слушала 20 год. Депеш Моуд,начи ми е колежка :grin:
П.С.Бузите ми са ЧЕРВЕНИ!!! :oops:
YEEY! Много се радвам за теб!
radinaradini
11-30-2008, 10:59
И аз кандидатсвах по този проект, а що се отнася до интервюто ми, интервюиращата (която дори не се представи) се държа изключително злобно (да, това е правилната дума!) и некомпетентно. Каза, че Гео Милев не използва натуралистични похвати в 'Септември', а великия Йовкоя НЕ Е майстор на късия разказ. Който поне малко разбира от литература ще разбере колко глупаво съм изглеждала опитвайки се да убедя тъпата ку*ка в неща, които са си неоспорими истини. Тая също ми заяви, че ако искам да кандидатствам с литература трябва да си изясня някои понятия за българската литература, защото цитирам "са ти доста размити". Ма*ка й :shock: Макар, че минаха 2 седмици още побеснявам като се сетя. Сигурна съм, че няма да получа стипендията.
Абе, Деница, не ти ли стига, че си се изложила на интервюто, ами и тук се излагаш! За информация - Гео Милев е експресионист, а майстор на късия разказ е Елин Пелин.
Абе, Деница, не ти ли стига, че си се изложила на интервюто, ами и тук се излагаш! За информация - Гео Милев е експресионист, а майстор на късия разказ е Елин Пелин.[/quote]
И Йовков, и Елин Пелин се водят за майстори на късия разказ!
radinaradini
12-01-2008, 06:19
моето интервю беше много яко, говорихме си за Бранислав Нушич и Иво Андрич и беше супер
Абе, Деница, не ти ли стига, че си се изложила на интервюто, ами и тук се излагаш! За информация - Гео Милев е експресионист, а майстор на късия разказ е Елин Пелин.
И Йовков, и Елин Пелин се водят за майстори на късия разказ![/quote]
Ееее, Елин Пелин си е баш къс разказ. Йовков, не съвсем :-P
Fantasmo
12-02-2008, 08:42
За изключителни с физика съм! Интервюто беше миналата седмица! Жената, която ме посрещна беше невероятно дружелюбна. Предполагах, че ще се панирам, защото вече ми се е случвало, но всичко мина блестящо! Успях да ги провокирам да ми зададат точните въпроси и съм много доволен! Бяха трима, но нито един от тях не се заяждаше! Само веднъж леко се заплетох, но ми помогнаха да се оправя. Беше страхотно. Съжалям, че не със всички е било така!
Sparkle_diamond
12-02-2008, 14:31
Няма за какво да съжаляваш, просто си е до късмета 8-) 8-) , иначе се радвам за теб :), а някой да знае дали вече всички телефонни интервюта са свършили?
Амазонке какво става??? Мина ли интетрвюто?? :oops:
passion1
12-05-2008, 16:51
За всички, които не са видели- крайното класиране на конкурса е вече обявено! :grin: :grin: 10 дни по- рано от очакваното! Дано и вие като мен си видите името в списъците .
Funky_Jazzist
12-05-2008, 17:08
Oh My God!!!!! Спечелих я! ААаааааааааааааааааааааа!
:grin: :grin: :grin: :grin:
Геееееееееееееееее и азззззззз!!!!!!!!!!!!!!!!! Иееееееееееееееееееееееее еееееееееееееееееееееееее ееееееееееееееее!!!!!!!!!!!!! Зех яяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя
EvilBrunette
12-05-2008, 19:35
И аз я взеееееееееех!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grin: И забележете - 970 стипендии. Справихме сееее! :grin:
:grin: :grin: :grin: И аз я взех. И съм много щастлива. :grin: :-P :grin:
Fantasmo
12-05-2008, 20:18
Поздравления на всички, които успяха да минат! :) И аз успях!
Браво на всички!! И аз съм сред щастливците! :grin:
dani_kaulitz
12-06-2008, 10:03
Взех я. :)
Брей ма умници сме се събрали в тоя форум :D 8-) 8-) :D
EvilBrunette
12-06-2008, 11:35
Май така излиза :-D
Sparkle_diamond
12-06-2008, 17:07
E, не е съвсем така, както и да е честито на спечелилите :) ..
E, не е съвсем така, както и да е честито на спечелилите :) ..Съжалявам,но с това не исках да кажа,че който не я е взел е глупав. Просто се избъзиках :) Наистина честито на класираните и успех следвашата година на останалите :)
MoMoXiXi
12-06-2008, 18:07
И аз исках да се явя тази година, но не събрах смелост, защото по принцип не пиша добри есета и се отказах.... честито все пак на всички, които са я получили!! :-) Колко парички ще вземате на срок? :)
И аз исках да се явя тази година, но не събрах смелост, защото по принцип не пиша добри есета и се отказах.... честито все пак на всички, които са я получили!! :-) Колко парички ще вземате на срок? :) За годината: едни ще вземат 500, др те 1000 :)
MagnetiC
12-07-2008, 07:45
и аз я взех :)
Честито на печелившите! :grin:
Сега в главата ми възниква следният въпрос относно поръчката на книги, по-специално на абонамент за списания. На сайта пише, че ако искаме да се абонираме за някое списание трябва да им пишем до 10 януари. Но ние откъде да знаем каква точно е цената на абонамента и за кои списания може да се абонираме, освен изброените по-долу в текста National Geographic (Kids) и още две, на които не помня имената :-o ? Имате ли представа къде може да се провери това след като писмата ще пристигат чак в края на януари с потребителското име и паролата? :-o
Благодаря много за помощта! :-)
Честито на печелившите! :grin:
Сега в главата ми възниква следният въпрос относно поръчката на книги, по-специално на абонамент за списания. На сайта пише, че ако искаме да се абонираме за някое списание трябва да им пишем до 10 януари. Но ние откъде да знаем каква точно е цената на абонамента и за кои списания може да се абонираме, освен изброените по-долу в текста National Geographic (Kids) и още две, на които не помня имената :-o ? Имате ли представа къде може да се провери това след като писмата ще пристигат чак в края на януари с потребителското име и паролата? :-o
Благодаря много за помощта! :-)Можеш да си направиш абонамент само за изброените....
Иначе просто влез и потърси в гоогъл колко е цената на абонамента за 1 година :) И сметни дали ще ти е изгодно . След което им прати е-мейл на дадения адрес.Разбира се,там трябва да напишеш личните си данни и за кое списани (или весник) искаш абонамент.
time2rock
12-07-2008, 13:36
Честито на всички! Мен ме няма,за съжаление. А мислех,че не се представих баш тооолкова зле. :-o
MoMoXiXi
12-07-2008, 16:42
Извинявам се за флууда, но BeBsItO, защо вече не влизаш в раздела козметика и диети? Преди беше редовна и ми харесваха мненията.. също и подписа ти където се беше гримирала беше много готин ;) ;) :)
Извинявам се за флууда, но BeBsItO, защо вече не влизаш в раздела козметика и диети? Преди беше редовна и ми харесваха мненията.. също и подписа ти където се беше гримирала беше много готин ;) ;) :) 8-) Хех.... незнаех ,че някой е забелязал. Просто напоследък нямам много време..... и влизам само тук...и в култура...... Но ще се завърна 8-) :-)
Някой знае ли, картите които ще ни изпратят на наше име ли са или на родителите ни?
Чак сега виждам коментара на моето откровение. Първо по-леко с фамилиарностите. Второ - не смятам, че съм се изложила на интервюто (порати гопрепосочени причини.) нито, че се излагам и тук. И трето, явно не си забелязала, твърдя "натуралистични похвати", а не " Гео Милев е натуралист". Да изясня - натуралистичните похвати се изразяват с принизяване на човешкото до животинско, изтъкване на низкото и пошлото. И ако някой, който ми каже, че в "Септември" отсъстват подобни мотиви..хаха. Толкова по темата. Нямам честта да съм сред спечелилите, но не съжалявам, защото знам, че съм се представила добре и с естето и с представените документи и с интервюто.
На спечелилите честито!!!
Предполагам, че картите трябва да са на наше име.. все пак ние печелим стипендията, не родителите. Но не съм сигурна :)
RogerSanches
12-08-2008, 16:12
Здравейте,всички и аз участвах тази година но не се управям с този техния глупав сайт и немога да разбера дали сам класиран :o
Здравейте,всички и аз участвах тази година но не се управям с този техния глупав сайт и немога да разбера дали сам класиран :o Как се казваш?
RogerSanches
12-08-2008, 16:24
Казвам се Пламен Цветанов Димитров :-o
Съжалявам мисля,че никъде те няма.... За всеки случай виж тук http://1000stipendii.org/?p=2&m=14&sm=82&s2m=183 :) И успех за напред :)
Sparkle_diamond
12-08-2008, 18:11
Извинете, че пиша в темата, след като не съм от стипендиантите, но нещо в сайта им ми направи впечатление:
Следващата конкурсна кампания ще започне в началото на втория учебен срок, така че следете за повече информация сайта на „1000 стипендии”.
Някой знае ли какво искат да кажат?
Извинете, че пиша в темата, след като не съм от стипендиантите, но нещо в сайта им ми направи впечатление:
Следващата конкурсна кампания ще започне в началото на втория учебен срок, така че следете за повече информация сайта на „1000 стипендии”.
Някой знае ли какво искат да кажат? Разбира се. То е мн ясно написано. Значи някъде февруари месец ще започне следващата кампания. Обявява се наново конкурса....теми за есета....документи...различн стипендии... и т.н Ако исаш да участваш ,трябва....тогава да се поинтересуваш :)
Sparkle_diamond
12-08-2008, 18:26
Някой знае ли какво искат да кажат? Разбира се. То е мн ясно написано. Значи някъде февруари месец ще започне следващата кампания. Обявява се наново конкурса....теми за есета....документи...различн стипендии... и т.н Ако исаш да участваш ,трябва....тогава да се поинтересуваш :)
Благодаря много, и аз така си мислех, но ми се стори много странно да е толкова рано и затова.
... не се управям с този техния глупав сайт и немога да разбера дали сам класиран :o
Ми пич, като като не можеш да се Управяш с един сайт, ко да те праим :P
П.С. Не виждам нищо сложно със сайта, ама.... :D
_SilveR_MooN_
12-10-2008, 18:12
Взех я. А някой с музика?
ImmortalForever
12-10-2008, 18:46
Хора, наближава 15-ти!Успех на всички! :)
за нас вече не е толкова важно, че наближава 15-ти, защото резултатите излязоха още преди няколко дни. :-D
Хора, наближава 15-ти!Успех на всички! :) :D Лелеее горката...ние си знаем резултатите от ехеее 1 седмица..... бързо влизай в сайта ! :oops:
ImmortalForever
12-11-2008, 17:40
Аз както винаги не съм разбрала.
Не съм одобрена.Who cares?
Пак ще се опитва.Вие как сте?
Аз както винаги не съм разбрала.
Не съм одобрена.Who cares?
Пак ще се опитва.Вие как сте? Estestveno 4e 6te se opitva! Nqma da se predava6!!!
Sparkle_diamond
12-11-2008, 20:30
:) :) Ами да аз също няма 8-)
Няма да се предавате я ;) Имате още много шансове :) Аз се радвам, че ме одобриха, защото това е последната ми година в гимназията, тоест последният ми шанс да участвам. :)
Здравейте!
Днес другата стипендиантка от моя клас получи писмо,но в него нямаше карта. Имаше декларация която трябва да се попълни и върне отново на адреса на фондацията. След което те изпращат ли ти картата, или отиваш до съответната банка да си я вземеш?????? Някой знае ли? Аааа това МОМИЧЕ Е ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА СТИПЕНДИЯ. При останалите видове също ли е така?
_summer_girl_
12-17-2008, 17:23
Здравейте!
Днес другата стипендиантка от моя клас получи писмо,но в него нямаше карта. Имаше декларация която трябва да се попълни и върне отново на адреса на фондацията. След което те изпращат ли ти картата, или отиваш до съответната банка да си я вземеш?????? Някой знае ли? Аааа това МОМИЧЕ Е ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА СТИПЕНДИЯ. При останалите видове също ли е така?
Добре де, не четеш ли: Всички стипендианти за 2008-2009 година ще получат в края на януари уведомително писмо с детайлите по стипендията, с паролите за достъп до сайта и паролите за ползване на кредита за книги, както и дебитните карти, по които ще бъде превеждана ежемесечно стипендията. ... до края на януари, означава че от периода, в който е публикувана класацията до края на януари, всеки ще получи писмо и още нещо, твоята приятелка и тя ли не може да чете. Щом са и изпратили документи да си ги попълни и да ги изпрати, а след това те ще я уведомят дали ще си вземе картата от банката или ще и я изпратят, или там каквото и да е. Е, все пак четете малко, преди да задавате излишни въпроси. :) И честито на победителите.
Здравейте!
Добре де, не четеш ли: Всички стипендианти за 2008-2009 година ще получат в края на януари уведомително писмо с детайлите по стипендията, с паролите за достъп до сайта и паролите за ползване на кредита за книги, както и дебитните карти, по които ще бъде превеждана ежемесечно стипендията. ... до края на януари, означава че от периода, в който е публикувана класацията до края на януари, всеки ще получи писмо и още нещо, твоята приятелка и тя ли не може да чете. Щом са и изпратили документи да си ги попълни и да ги изпрати, а след това те ще я уведомят дали ще си вземе картата от банката или ще и я изпратят, или там каквото и да е. Е, все пак четете малко, преди да задавате излишни въпроси. :) И честито на победителите.Ти се замисли хубаво аз какво питам. Знам какво пише в сайта '' както и дебитните карти, по които ще бъде превеждана ежемесечно стипендията'' но и изпратиха писмо без дебитна картааааааааааааааа
Моето писмо пристигна. В него има: инструкции за ползване на форум, задаване на въпроси и поръчка на книги; писмо с потребителско име и парола; декларация от родител на стипендиант, при поискване на банкова карта.
Дебитната карта ще бъде изпратена след като върна тази декларация. Имайте търпение скоро ще пристигнат и вашите.
Весели празници! :)
Моето писмо пристигна. В него има: инструкции за ползване на форум, задаване на въпроси и поръчка на книги; писмо с потребителско име и парола; декларация от родител на стипендиант, при поискване на банкова карта.
Дебитната карта ще бъде изпратена след като върна тази декларация. Имайте търпение скоро ще пристигнат и вашите.
Весели празници! :)
С коя буква започва името ти (май с М) да знам колко още има да чакам :-D
Имате ли някакъв списък с книги, които могат да се поръчат?
Книгите от някакъв определен сайт ли са и трябва ли да се поръчват книги само от областта, в която сме участвали? :)
Книгите се поръчват онлайн от сайта на "Хеликон". Не е нужно да са само от областта с която учавствате. Освен книги могат да се поръчват CD-та и DVD-та. Кредита не може да се надвишава или доплаща, ако останат пари от кредита не се добавят към стипендията.
За mimilia- да името ми започва с М. :)
Здравейте!
Вчера и аз получих писмото и днес вече изпратих декларацията обратно :) Писмото идва чрез куриерската фирма "SPEEDY". В него е обяснено всичко много подробно!
Разпращането на писмата не е по азбучен ред.. по-скоро е по градове или не знам. Но вчера аз и една моя съученичка получихме писмото едновременно, а моето име започва с "А", нейното с "Ц".. така че.. :) Мислили ли сте какви книги ще си поръчвате? :)
prinkstan_girl
12-20-2008, 16:08
Здравейте, аз днес си получих писмото, но не можах да разбера нещо, понеже се казва, че ще са във ваканция от 20.12.2008 до 5.01.2009, това означава ли, че сега не мога да пратя обратно декларацията и трябва да изчакам до 5.01.2009? И втория ми въпрос от кога можем да започнем да си поръчваме книги през сайта?
Благодаря за вниманието :-D
passion1
12-21-2008, 06:57
Доколкото разбрах книги ще се поръчват едва след 10 януари. Ето какво точно пише в сайта:
19 декември 2008 г.
Стипендианти 2008/2009 и техните учители-наставници НЕ МОГАТ да използват формуляра за поръчка на книги, тъй като процедурата е променена. Всеки от вас ще намери подробни указания за това в писмо, което ще получи по куриерска фирма Speedy.
ВАЖНО!!! Книги по новата процедура ще могат да се поръчват едва след като приключи срокът за абонамент - 10 януари 2009г. Това е необходимо, за да се преизчислят лимитите за книги, които ще бъдат подадени към "Хеликон" за формиране на индивидуалните сметки на всеки от вас. Моля след 12 януари следете новините на сайта ни за повече информация по този въпрос.
Infinity
12-21-2008, 08:22
добре де някой ще ми каже ли каква е тая стипендия...пари ли се дават какво точно?
_summer_girl_
12-21-2008, 12:59
добре де някой ще ми каже ли каква е тая стипендия...пари ли се дават какво точно?
www.1000stipendii.org
ами аз си изпратих вчера декларацията. :) Когато и да я пратиш все ще я получат ;)
Аз не съм кандидатствала за тази стипендия, но ми стана интересно и може би ще се пробвам следващия път. Но някои неща неми са ясни:
1. Задължително ли е да се кандидатства с учител?
2. Какво трябва да изпратим за да участваме есе или нещо друго?
3. Колко трябва да ти е успехът за да можеш да участваш пълно 6 или над 5.50 или изобщо успехът има ли значение?
4. Каква награда дават само пари за книги или и други пари?
благодаря предварително :)
Моля нека някой който днае да ми отговори :)
Аз не съм кандидатствала за тази стипендия, но ми стана интересно и може би ще се пробвам следващия път. Но някои неща неми са ясни:
1. Задължително ли е да се кандидатства с учител?
2. Какво трябва да изпратим за да участваме есе или нещо друго?
3. Колко трябва да ти е успехът за да можеш да участваш пълно 6 или над 5.50 или изобщо успехът има ли значение?
4. Каква награда дават само пари за книги или и други пари?
благодаря предварително :)
Моля нека някой който днае да ми отговори :) В сайта всичко е описано мнооого подробно :)
I moeto pismo pristigna :)
и моето писмо пристигна вчера, но когато влязох в затворената част от сайта и се опитах да вляза във форума ми изписа, че нямам права. И при вас ли е така? :?
и моето писмо пристигна вчера, но когато влязох в затворената част от сайта и се опитах да вляза във форума ми изписа, че нямам права. И при вас ли е така? :?ДА....МОЖЕ БИ СЛЕД НГ ЩЕ ИМАМЕ :)
Весели празници на всички !!!
Имам няколко въпроса към вас:
1. Някой получи ли вече картата си?
2. Какво ще правите с парите?
3. Каква литература ще си поръчате,освен разбира се спецялизирана по избрания от вас предмет ?? ( може и списък да дадете)
4. Ще участвате ли следващата година и за коя стипендия? :)
Ееее вие сте.....
TikvenaElhichka
01-09-2009, 18:31
Имам няколко въпроса към вас:
1. Някой получи ли вече картата си?
2. Какво ще правите с парите?
3. Каква литература ще си поръчате,освен разбира се спецялизирана по избрания от вас предмет ?? ( може и списък да дадете)
4. Ще участвате ли следващата година и за коя стипендия? :)
Ееее вие сте.....
Аз ще се включа първа явно :)
1. Не, само декларация.
2. Ще си потърся свестен курс в моята област (и ще платя половината с тези пари, за повече няма да ми стигне).
3. Ами честно казано, няма да си поръчвам специализирана, имам си под ръка тонове такава и не ми трябва. Искам книжки за ИТ... :)
4. Разбира се, ами пак за високи. За изключителни чак не искам (:
ОХХХ КАК МОЖЕ В САЙТА НА ХЕЛИКОН ДА НЯМА НИЩО БЕ ХОРАА :-x :-x :-x :-x :-x :-x
На мен в сайта на "Хеликон" не ми приема паролата и потребителското име, което са ми дали. Кажете как влизате. Да не би да бъркам аз нещо.
prinkstan_girl
01-17-2009, 17:09
Здравейте! И аз не мога да влизам все още с потребителското си име и парола в сайта на Хеликон. От друга страна пък почти всички книги, които си харесах са в изчерпани количества, тогава какво правим? На някой дошла ли му е вече картата с парите? Хайде толкова от мене, дано всичко се оправи с тия сайтове, че вече изгубвам търпение 8) :oops:
_summer_girl_
01-17-2009, 17:13
Оффф, чудя се вие ли сте тъпи или тъпи. Хората го написаха в писмото си, ЧЕ ЩЕ НИ УВЕДОМЯТ, КОГАТО стане време да си избираме книги. ЩЕ ГО ПИШАТ В СЕКЦИЯ "НОВИНИ". Пък и като книгите, които искаш ги няма в сайта, то си избери други. А тези, които искаш си ги купи със собствени пари. И за картите, казаха КРАЯ на месеца, а сега е само средата ...... :D
Оффф, чудя се вие ли сте тъпи или тъпи. Хората го написаха в писмото си, ЧЕ ЩЕ НИ УВЕДОМЯТ, КОГАТО стане време да си избираме книги. ЩЕ ГО ПИШАТ В СЕКЦИЯ "НОВИНИ". Пък и като книгите, които искаш ги няма в сайта, то си избери други. А тези, които искаш си ги купи със собствени пари. И за картите, казаха КРАЯ на месеца, а сега е само средата ...... :D
Виж, ние не сме ТЪПИ, както ти ни наричаш! Просто аз разбрах, че ще можем да си поръчваме книги след като мине срока за записването на абонамент (10-ти януари)... :?
TikvenaElhichka
01-25-2009, 10:13
@_summer_girl_, я по-полека, момиче (;
Те може и да са го написали, но думи нямам как си спазват сроковете от "Комунитас".
Между другото, прее**ли са поредния срок както виждам - не ми е активен акаунт-а в Хеликон...
Някой да си е поръчвал списание и ако да, то какво?
_summer_girl_
01-25-2009, 11:29
@_summer_girl_, я по-полека, момиче (;
Те може и да са го написали, но думи нямам как си спазват сроковете от "Комунитас".
Между другото, прее**ли са поредния срок както виждам - не ми е активен акаунт-а в Хеликон...
Някой да си е поръчвал списание и ако да, то какво?
Извинявай, но аз също се ядосвах на Комунитас, че не си спазват сроковете, но им писах и те ми обясниха. Много по-лесно е да им пишеш, отколкото да се оплакваш по форуми, но както и да е...
Относно твоя проблем, пиши им, защото е възможно да са объркали паролата ти...
И за списанието, аз си поръчах National Geographic и съм много доволна.
TikvenaElhichka
01-25-2009, 17:06
И какво като им пиша, че не си спазват сроковете, ще се промени ли нещо? Освен, че един мейл отнема ценното време и на 2те страни :P, при положение, че подозирам какво може да е положението - 990-1000 акаунта не се създават лесно. Трябва време :)
А колкото до акаунта - предпочитам да изчакам 2-3 дни, тъй като мнозина са си поръчали абонамент за списание. И отново идва времевият проблем ;) Aко до четвъртък нищо не стане, ще им пиша. " Е, и грешки стават..."-казал таралежът и слязъл от четката за коса. (;
Колкото до National Geographic - добър избор! ;) Aма аз предпочитам National Geographic Kids :-D и много се чудих дали да не си го поръчам, ама в крайна сметка пак по PC-истории заплеснах ... (:
Здравейте, искам само да попитам ако кандидатстваш за стипендията за излкючителни умения с литература , какво трябва да представя (ако успея да мина 1 кръг :D ) :-o
Здравейте, искам само да попитам ако кандидатстваш за стипендията за излкючителни умения с литература , какво трябва да представя (ако успея да мина 1 кръг :D ) :-o
и аз бих искала да попитам това, само че с разликата, че проектите трябва да се изпратят на 1-ви кръг
Какво трябва да представляват? Има ли определен модел?
prosto_edin_chovechec
03-08-2009, 20:24
Гледат ти успеха от 7 клас така ли , че аз не разбрах ?!?
Гледат ти успеха от 7 клас така ли , че аз не разбрах ?!?
не, гледат успеха от първия срок
Sparkling
04-09-2009, 10:06
Може ли автобиографията и есето да са написани на компютър? В сайта намерих само, че есето трябва да е 2-3 ръкописни стр.
pifiella
04-10-2009, 10:08
Може ли автобиографията и есето да са написани на компютър? В сайта намерих само, че есето трябва да е 2-3 ръкописни стр.
Може на компютър!
А аз да попитам може ли препоръката да ми е написана от учител от предишното ми училище?Много е важно,да ми отговорите.............. :?
ivanstef
04-10-2009, 13:16
Темите тази година са направо -ЧУК- . Какво да напиша в едно есе по математика. :smt102 :smt100
pifiella
04-12-2009, 10:18
Ужасни са темите!Аз автобиографията си я написах и документите си подготвих но това есе......направо е ужасно.Дайте някакви идеи ще пиша ''Моята родина е там където е моята библиотека"-литература съм писала.....
а на темата "по-голям или по-малък става светът" кой предмет съответства? :)
pifiella
04-13-2009, 12:32
а на темата "по-голям или по-малък става светът" кой предмет съответства?
АЗ МИСЛЯ,ЧЕ Е ГЕОГРАФИЯ :shock:
Аз малко късно се сетих, но мисля да участвам.
Както не владея съчиненията много да видим к'ва ще излезе... :(
а на темата "по-голям или по-малък става светът" кой предмет съответства?
АЗ МИСЛЯ,ЧЕ Е ГЕОГРАФИЯ :shock:
E зависи за какво си писал има много различни гледни точки това че пише "свят" не означава че е география.Затова питам, ама очевидно ще излезе че е това. :?
dani_kaulitz
06-14-2009, 13:23
Успеха от първия срок какъв горе-долу трябва да бъде?