Влез

View Full Version : Споделихте ли с приятелки , когато "станахте жени "

TheNewReligion
06-14-2008, 21:22
Здравейте ! Онзи ден една приятелка ми сподели , че вече има менструален цикъл . Аз и казах , че това е хубаво , но тя ме опроверга и започна да ми разказва подробности (как миришело и как НЕ сменяла превръзката , защото не знае как точно :shock: :shock: :shock: ) изапочна да ми се повдига ! :?
Та сега въпросът ми към вас е : споделихте ли с приятелка , когато "станахте жени " или решихте , че е това е прекалено лично ? Аз лично смятам , че е отвратително да споделяш подробноси за менструалния си цикъл както в подробности , така и само да споменеш , че вече имаш . Прекалено е лично ! Когато "станах жена " казах единствено на мама , но никоя моя приятелка не знае , че вече имам менструален цикъл , тъй като сметнах за излишно да споделям толкова лични неща ! Вие как смятате ?
П.П Извинете , че ви занимавам с глупости , но реших , че трябва да ви попитам тъй като аз останах погнусена ! Искам само да помоля , хората които не искат да отговарят на темата да не спамят излишно . Благодаря предварително ! :)

Cherlotte
06-14-2008, 21:25
Е, много ясно, че не трябва да разправя в подробности и то по-скоро даже да се излага. Иначе дали само ще споделиш, че вече имаш менструация е въпрос на личен избор. Аз също на никоя приятелка нищо не съм казвала, въпреки че това беше много отдавна, вече след като сме на 18-19 е ясно, че всяка си има. :)

LadyCarameL
06-14-2008, 21:31
Фука се.Чудо голямо станало като и дошло..Само с най-близките ми приятелки съм споделяла(говоря само за приятелките,а не като цяло;) ) И когато сме си сговорили не сме се впускали чак в такива подробности на какво миришело и на колко часа се сменя превръзката 8-)

Jamalska
06-14-2008, 21:33
Ъм...ние още в 6-7кл там като ние идвало сме си споделяли,разбирали сме се когато някоя не може да направи нещо щото я боли и тн...Никога не сме го смятали за тема табу.Напротив.

Briseis
06-14-2008, 21:50
Разбира се, че споделих. Нали са ми приятелки...
Все едно да криеш, че и секс правиш.

kaliiiiii
06-14-2008, 22:03
пффффф,се едно е голям кеф да се хвалиш.. не съм говорила с никой,след време се подразбира,или само се вмята в разговора с лафовете 'на червено','червен картон ми вдигнаха','имам гости' и т.н.... подробностите са излишни и гадни

PepElqShKaAa
06-14-2008, 22:07
На мен никоя приятелка не ми се е хвалила че и е дошло за пръв път..мисля че и аз не съм казвала..те сами са разбрали в последствие

Seducti0n
06-14-2008, 22:14
Много си ми сладка с тази твоята детска наивност. :)
И за да не кажеш, че е спам-Считам менструалния цикъл за нещо напълно нормално.Това дали ще споделиш с приятелките си или не е, е въпрос на личен избор.Важно е майка ти да знае. :)
С времето като поотраснеш ще осъзнаеш, някои неща. :)

Spider4eto
06-14-2008, 22:41
Естествено, че казах, спомням си тогава бях на село с една фр, и ми дойде и си се измих в банята и си сложих превръзка, и всеки път като си легнехме си говорехме и аз "Ей да ти се похваля, дойде ми"

Escarina
06-14-2008, 22:55
Разбира се, че споделих. Нали са ми приятелки...
Все едно да криеш, че и секс правиш.

Аз криех :lol: Тъпо но факт. А за цикъла - разбира се, аз с най-близките ми приятелки споделям всичко :) Е.. не чак такива подробности но.. :D

[B]a[N]D[i]T[k]a
06-15-2008, 00:06
ъъ когато ми доиде от 2 месеца живеехме в нов град (=>нямах приятели.. ) така че на никои не казах ... но години след това като си намерих фрс и с момичетта ссме си споделяли кога ни е било дошло за 1 път как гадно сме се чувствали .. а като ни доиде знаем само че една от нас е така и е леко по чувствителна да внимаваме кфо говорим .. г/д само тфа.. не споделяме как ни изглеждат превръзките или колко е неудобно да се носят.. но с братовчедка ми сме си говорили за тампоните и изобщо .. всичко свързано с тях .. абе разлчно е има си хора с които можеш да говориш за това и други с които не аз просто внимавам на кои какво ще кажа .. :-o

white_chik
06-15-2008, 07:15
Ами доста отдавна беше.Не съм пуснала обява,като ми дойде,но си спомнях,че казах на най-добрата ми приятелка да дойдес мен до тоалетната и там от чантата си извадих превръзката и си я смених и тя така разбра.И аз смятам,че това е нещо лично и не е редно да се говори много.Но въпреки това с приятелки обсъждме различни видове тампони и тм подобни неща,които не са чак толкова лични.

scanadal
06-15-2008, 07:39
Ами когато ми дойде на мен за първи път бяхме на лагер и аз трябваше да поискам превръзки от едно момиче,което вече си имаше цикъл.И така се започна,и май повечето момичета там разбраха,че ми е дошло :D

t!nchety
06-15-2008, 07:53
Ами когато ми дойде бях у нас и казах само на майка ми.После и на няколко приятелки..според мен няма за какво да криеш

LovePoisoned
06-15-2008, 08:02
Аз сред тогавашните си 2 приятелки бях първата, така че да, споделих. ;]
И не съм имала ник'ви смешни изпълнения, знаех си всичко нужно.

preichetoy
06-15-2008, 08:26
Едва ли, щом ти дойде ставаш жена... На мен ми дойде малко преди 10-тия ми Би-дей, но не бях жена ... и сега не съм.

t!nchety
06-15-2008, 08:30
Едва ли, щом ти дойде ставаш жена... На мен ми дойде малко преди 10-тия ми Би-дей, но не бях жена ... и сега не съм.
8-) Съгасна съм.И на мен ми дойде на 9 и не бях единствена от класа и се съмнявам дете 3-4 клас да се нарече жена

Nadelina
06-15-2008, 08:37
Az smqtam, che e normalno da se spodeli s priatelka za tova. Az obache, kogato mi doide, ne uspqh da sybera smelost da go spodelq s nai-dobrata si priatelka, a si spodelqhme vsichko...

plamka
06-15-2008, 09:26
М не, поне 1 година никой не знаеше от приятелките ми... после вече взеха да ме разпитват и казах имам си цикъл и тва е. Дори не съм казвала от кога и т.н. Другите си споделяха и какви превръзки използват... Иначе след тва съм споделяла някой път примерно като трябва да ходя на фитнес с някоя фр, че не мога защото съм неразположена и с най - добрата ми приятелка съм си говорила за тампоните и как се нервя, че ми е дошло в някъв кофти ден, дето трябва да ходя някъде и така. :-D

In4iTu_
06-15-2008, 09:53
Първо кой те излъга, че когато имаш менструален цикъл ставаш жена? На някои момичета им идва още на 10-11...жени ли са вече?! :shock:
По темата, аз споделих с най-близките си приятелки, но определено не е много хубаво да разказваш на този и онзи за мензиса си. Зависи от това колко е ти е близка приятелката ти и т.н. А според мен се гнусиш от напълно нормални неща. Е да, не е приятно, но чак да се гнусиш...А, и кажи на приятелката ти да си сменя превръзките по-честичко.Ако не знае как ти можеш да и помогнеш(е не да си навреш главата в гащите й..)..нали затова си и приятелка..

Baby_b
06-15-2008, 09:59
Ами аз не им бях казала "Ейй да знаете дойде ми", в някои ситуации-примерно по физическо ако ни карат да тичаме или нещо такова и тогава споделяме. За мене тва си е съвсем нормално и даже и с момчета си сме говорили за тва, не е нещо ненормално все пак. А и все едно не се знае, че имаш менструация, даа ти не си момиче и никога не ти е идвало 8-)

fiama
06-15-2008, 10:32
Ами станах жена (ако идването на меструацията ти те прави жена) едва на 10 години, и в началото май освен с мама с приятелки не споделях. Ама иначе с цялото си семейство май говорех за менструацията си, включително брат ми и баща ми. Не го намирам за нередно или за табу.

barbie_94
06-15-2008, 11:18
Фука се.Чудо голямо станало като и дошло..Само с най-близките ми приятелки съм споделяла(говоря само за приятелките,а не като цяло;) ) И когато сме си сговорили не сме се впускали чак в такива подробности на какво миришело и на колко часа се сменя превръзката 8-) +1

NH3
06-15-2008, 11:33
:lol: :lol: темата за менсиса е най яката :) мое си говорите и за лайна ако искате също е гот ..

i'm so excited!
06-15-2008, 11:47
хаха, спомням си на мен като ми дойде за пръв път ,беше много забавно всъщност. първо и дойде на братовчедката на тогавашната ми най-дбра приятелка, на следващия ден на въпросната приятелка и на третия ден на мен :D
всъщност ми беше много гот, чувствах се много голяма и мноооого важна 8) после постепенно започна да ме дразни. и така до ден днешен :D

Glezanka
06-15-2008, 12:53
Не съм споделяла с приятелки,за това "невероятно" събитие.Казах на майка ми.

FucKtheSyStem
06-15-2008, 13:10
Казах на двете си най-добри приятелки които също имаха от скоро,но без подробности ест :shock: Тфа дето ти го е казала твоята фр ме уби :(

o0ps
06-15-2008, 13:43
Когато ми дойде не, но вече съвсем спокойно си разговаряме по тези теми. Не виждам нищо срамно, но това което ти е казала че не си сменя превръзките е меко казано отвратително. Малко странни приятелки имаш. Тая да не е същата с разхвърляния гардероб? 8-)

mysterious93
06-15-2008, 14:13
Когато ми дойде не, но вече съвсем спокойно си разговаряме по тези теми. Не виждам нищо срамно, но това което ти е казала че не си сменя превръзките е меко казано отвратително. Малко странни приятелки имаш. Тая да не е същата с разхвърляния гардероб? 8-)

ХАХА..и аз това щях да питам..изпреварила си ме :) бях на 13 като ми дойде..и казах само на майка ми(тя пък каза на баща ми.. :-D )а за френдките...просто веднъж ми дойде докато бях на даскало и не бях подготвена(нямах превръзка)и просто питах едната фр дали има и такам..не е ставало кой знай ква суматоха :P :)

TheNewReligion
06-15-2008, 16:42
Първо кой те излъга, че когато имаш менструален цикъл ставаш жена? На някои момичета им идва още на 10-11...жени ли са вече?! :shock:
По темата, аз споделих с най-близките си приятелки, но определено не е много хубаво да разказваш на този и онзи за мензиса си. Зависи от това колко е ти е близка приятелката ти и т.н. А според мен се гнусиш от напълно нормални неща. Е да, не е приятно, но чак да се гнусиш...А, и кажи на приятелката ти да си сменя превръзките по-честичко.Ако не знае как ти можеш да и помогнеш(е не да си навреш главата в гащите й..)..нали затова си и приятелка..
Не съм казала , че когато вече имаш менструален цикъл непременно си жена . Просто реших , че това е най-добрия начин по който , мога да се изразя , защото все пак това е заглавие на тема . :) А относно приятелката ми : аз я познавам от 2 месеца , и според не е особено хубаво да споделя на човек , който познава от скоро за толкова лични (според мен) неща . Пък на всичкото отгоре и с подробности и се изразяваше доста просташки , което беше главната причина да се погнуся . Иначе е напълно нормално да имаш менструален цикъл . :) :) :)

TheNewReligion
06-15-2008, 16:46
За съжаление е същата . Тя е единствената толкова странна и я познавам от 2 месеца , та малко трудно мога да я нарека приятелка , но все пак ще се опитам да я опозная по-добре и няма да си вадя странни заключения , защото 2 пъти е "сгафила" пред мен . :)

Jessika_MG
06-15-2008, 16:49
Обикновено, когато ни се случи това сме прекалено малки и незрели, за да си позволим да обсъждаме подобни неща. С времето почваш да обменяш недовоство от ужасните болки, после превръзки, после тампони и всичко си минава по реда :D
Аз не си спомням да съм разказвала на някой/я конкретно кога/кво/що станало. Когато бях 11кл, трябваше да ни правят някакви здравни картони и аз бях позакъсняла за реда си. Та тъкмо бяха почнали да минават момчетата от съседния клас и ме питаха сестрите кога ми е бил 1я цикъл. Отговорих си както му е реда, а момчетата се спогледаха 8-) Може би това ми беше най-странната реакция, която съм получавала при "коментиране" на тази тема.

Thoughtless
06-15-2008, 16:56
...

Pedigree
06-15-2008, 17:38
Ох, то не беше вчера, че да помня какво точно е било тогава, но не съм тръгнала да разправям как ми е дошло... твърде лично е. Казах само на майка, както и на 2 - 3 мацки. Разбира се, не съм се впускала в подробности, а и е ... гааадно... какво ги засяга другите, предпочитам да запазя информацията за себе си. 8-)

LadyDy
06-15-2008, 17:55
Ами да. Споделих с най-добрата ми приятелка. Не виждам нищо лошо в това. Все пак сме момичета. :)

CataclysmicAbyss
06-15-2008, 18:06
Ми точно когато ми дойде..не, щот' още не си говорехме по такива теми.Но сега си говориме напълно спокойно, ест не с подробности, а просто относно болките и това дали ще се падне да сме по едно и също време 8-)

foreverr
06-15-2008, 18:35
Ами тва с подробностите наистина е много гнусно :( Аз съм споделила на приятелките си, но само им казах "дойде ми" и тва е не съм обяснявала подробности.Друго единствено нещо дето сме си говорили с приятелките за цикъла е какви превръзки ползваме и по колко дни ни е цикъла и тва е и то така примерно за 1 мин си говорим и сменяме темата.

tItEufFf
06-15-2008, 18:42
Да, казах на най-добрите ми фр .. но само "Дойде ми", при което получих тговор "честито" и това е, нищо повече