Влез

View Full Version : Лятно влизане във "форма"

JustBecko
06-19-2008, 12:33
Гледам имало е бекъп на форума...

Та да пробвам пак:

Преди 5-6 години благодарение на 1 изключително тъпа докторка, която реши, че с инжекции (вярвам е имало бая глюкоза вътре) ще успее да постигне резултат, по-късно постигнат с хирургическа намеса (за проблемът не ми се говори...).Та тъпчеше ме тя в продължеение на 1 година с инжекции, а аз дебелеех ли...Дебелеех...

И ето сега: 13 год. 163-60...Това лято съм решил да отслабна!Бягам 3 обиколки по тревата на стадиона и правя 2х20 коремни преси на пода.Искам да сваля поне 5-10 кг, че да заприличам малко на човечец...При яденето, съм спрял пърженото, мазното и сладкото (донякъде), хляб не ям.Та имам ли шанс!?Или някакви препоръки да дадете..Абе не знам к'вото се сетите ;)

nejnaDROGA
06-19-2008, 12:49
Като за начало 2х20 са МНОГООО малко!!!По принцип се правят 3х20 за първите няколко дена!!!Аз от седмица правя редовно преси и само първия ден сутринта правих 3х20,но вечерта направих още толкова :) Сега вече правя на серия по 35 (т.е. 3х35) и са ми малко :( ,но нали не трябва рязко да се сменя броя във серията ... :roll: Ако целта ти е само да отслабнеш продължавай така,но увеличи серийте или поне повторенията :) А ако искаш и да си пооправиш мускулите може да правиш като мен: загряване с въжето :) 100 скачания (отначало може и по-малко),после веднага 1х20 (аз правя 1х35 бързи,но щом си свикнал с 20...),след това пак 100 на въже...И така докато имам сили :) Много обичам когато чувствам напрежение в мускулите на стомаха и пръсците :) защото това значи,че съм ги раздвижила добре :) Не се очудвай от мускулната треска - нормална ще е първите 3-4 дена :) Проблема идва след като вече не чувстваш мускулна треска :( Това означава,че трябва да увеличиш сериите ... в противен сличай няма да имаш голям напредък :)
П.П. Моля без нападки от рода "не е хубаво толкова да си натоварваш мускулите" и т.н. :) Тялото си е мое,мускулите също :)

Kassu
06-19-2008, 14:43
Ако правиш коремни преси всеки ден няма да има полза, по-добре ги прави по 2-3 пъти на седмица.

sexa_na_kompleksa
06-19-2008, 14:55
Може да започнеш да ходиш на фитнес - така ще тренираш цялото си тяло.

JustBecko
06-19-2008, 15:11
Ако правиш коремни преси всеки ден няма да има полза, по-добре ги прави по 2-3 пъти на седмица.
Къде е логиката?Смисъл аз като бягам приемам, че горя мазнини, а при коремните преси, си овеличам мускулната маса...Май..

niquetamere
06-19-2008, 15:22
Много движение.. освен тичането наблегни и на ходенето пеш.
За храната добре си се ориентирал.. Риба,пиле , плодове , зеленчуци , нискомаслено мляко и сирене и МНОГО вода (мин. 2-3 литра за деня). успех !

П.С. всеки мускул има нужда от почивка.Всекидневното правене на коремни преси няма да ускори процеса (когато се претренира даден мускул той се стресира и процеса протича в обратна посока).
П.С.2. Коремните преси НЕ топят мазнините на корема, те го стягат.
П.С.3. След като правиш коремни преси изчакаи да минат 30-40 мин. преди да хапнеш.

MidnightCreep
06-19-2008, 15:35
Натоварването се увеличава постепенно.Като за начало добре.

JustBecko
06-19-2008, 17:52
В 1 сайт четох следното:

Малко теория - една калория енергия се изразходва за повишаването на температурата на един грам вода с един градус.

И след това:

пийте изстудени напитки. Помните ли какво е една калория? Покачването на температурата с 1 градус на 1 грам вода. Ако на ден пиете по 2 литра вода с температура 5 градуса, организма ще трябва да я загрее до нормалните 36 градуса. 2000 грама * 31 градуса (разликата) = 62000 калории = 62 ккал. Ей така, от нищото. Далавера, а?

nejnaDROGA
06-19-2008, 18:10
Според мен това по-горе е простутия :? Как ще изгаряш 62000kkal при условие,че на ден се приемат по 1600-2000kkal (е ако тъпчеш като прасе ще са повече де :D )?! :?

zvezdichkaaa
06-19-2008, 18:17
Според мен това по-горе е простутия :? Как ще изгаряш 62000kkal при условие,че на ден се приемат по 1600-2000kkal (е ако тъпчеш като прасе ще са повече де :D )?! :?

62000 калорий,а иначе 62 килокалорий!

Kassu
06-19-2008, 18:41
Ами да, това със студената вода го има и в диетата на Пиер Дюкан, даже също се споменава, че студените душове помагат, пък и студената вода е къде къде по вкусна ^о^

TheNewReligion
06-19-2008, 19:36
Аз пък ще кажа , че да броиш калория по калория е супер тъпо ! Момиче да го прави е тъпо , камо ли момче . Храни се здравословно и спортувай .

JustBecko
06-20-2008, 06:44
Знам, аз не си броя калориите!Поглеждам ги само когато съм навън и ми се наложи да ям нещо готово от магазина (солети, кроасан & етц.), ама вече и това не правя.А отностно онова за водата...Просто исках и други да го видят ;)