Влез

View Full Version : Човешко е да се греши, а божествено да се прощава!!!

t1n4e7o
06-19-2008, 14:14
Човешко е да се греши, а божествено да се прощава!!!

Ако някой може да ми намери едно есенце на тази тема, много ще си го обичкам да знаете.... :-) :-) :-) :-) :oops: :oops:
п.с. и по кратичко :)

Arc7ic
06-19-2008, 14:15
Ако седнеш и само можеш да го напишеш.Просто изкажи мнение по тази тема

cunt
06-19-2008, 14:19
Да се греши е човешко, да се прощава – божествено!

На този свят има много и различни хора, но всички те правят грешки, били те малки и незначителни, или големи и фатални. Всеки човек е правил грешки по своя жизнен път. Но едно е сгрешиш, а съвсем друго е да простиш. Защото е много лесно да направиш грешка, по трудно е да си признаеш за нея, а още по- невъобразимо трудно е да простиш.
Според мен, да се греши е човешко, но да се прощава е просто божествено. Прошката е нещо, което трябва да се извоюва, ако си сгрешил, нещо, което трябва да е от сърце, ако я даваш. Много малко хора владеят изкуството да прощават и аз искрено им се възхищавам.
Мисля, че още от деца трябва да се научим да прощаваме, защото това е качество, което ще ни бъде от голяма полза в живота. Трябва да се научим да прощаваме както за малки неща, така и за големи. Защото е по – добре вместо да подтиска,е гнева си , да простим и да забравим злото , причинено ни от друг. Ако се научим отрано да даваме прошката си , това ще ни направи по – силни и неуязвими.
Както знаем всеки се нуждае от прошката на друг, било то за незначителна подробност или за по – голяма грешка. Дори на смъртния си одър човек търси опрощение. Защото прошката е като животворна сила, която вдъхва енергия. Ако са ти простили, само тогава можеш спокойно да напуснеш този свят. Това е още едно доказателство, колко значима е прошката за чуждата душа.
Друг е въпросът, колко добре ще се почувстваш, ако простиш на някой. Прошката е признак на великодушие и възвишеност. Да простиш на най-големия си враг, е знак не на малодушие, а на човечност и доброта. По този начин доказваш на света, че си по-добър и по-възвисен от своя неприятел.
„Да се греши е човешко, да се прощава- божествено”- е казал А. Поуп и аз напълно споделям мнението му. Всеки греши- това е нормално, но не всеки прощава чуждите грешки. И ние трябва да се стреним, както да правим по- малко грешки, така и да прощаваме по- често.

t1n4e7o
06-19-2008, 16:42
Знам, че мога и сама обаче точно сега хич не ми се мисли щото след няколко дена завършваме иии.... :) просто не ми се заминава ся с тея глупоти и затова ако в нета се намери нещо... :)

astralized
06-19-2008, 17:17
Знам, че мога и сама обаче точно сега хич не ми се мисли щото след няколко дена завършваме иии.... :) просто не ми се заминава ся с тея глупоти и затова ако в нета се намери нещо... :)

сякаш на някого му се занимава, а?
"ако нещо се намерело в нета"....и не можеш сам/а да го намериш .... Пфф, айде мислете малко..

kuklichka_bg
06-19-2008, 20:50
nqkoi ad ti nameri 4e princesa daqna q marzi to na gotovo nai lesno q sedni i si go nameri sama be oshte malko da dishash shte te marzi

TheNewReligion
06-19-2008, 20:58
Абе , за да напишеш това есе не е нужно дори да си отвориш учебника ! Просто сядаш и изказваш лично мнение по въпроса ! Престанете все да чакате всичко на готово , ще свикнете така и цял живот ще сте с впечатлението ,ч е някой ви е длъжен за това , че сте мързеливи и глупави ! :-x