View Full Version : В кои ВУЗ-ове ?
Въпросът е следният:
В кои виши учебни заведения смятате да кандидатствате и кои специалности ? между другото може да споделяте и оценките си от ДЗИ.
Аз съм харесал в СУ и ТУ специалности компютърни науки/системи и информатика. На ДЗИ по БЕЛ имам 4.32(55.5 точки) а по Математика 5.98 (94 точки от 95 нагоре е 6.00)
П.П. УСПЕХ на ВСИЧКИ КАНДИДАТ СТУДЕНТИ
otka4ena
06-22-2008, 12:44
И аз съм си набелязала СУ и МУ в София,с биология.Оценките ми от ДЗИ са по БЕЛ 5.18 (75 точки май) , а по Биология 6.00 (95.5 точки )
абе аз съм 9 клас...догодина 10 ти..... ама от сега сам си набелязала...колкото и да ви е смешно :D С История.....в СУ ;) Дори съм сигурна ..че ще вляза..... :) гоня целите си от рано и то дълго време..но докрай ;)
RoyTheReaper
06-22-2008, 16:20
Въпросът е следният:
В кои виши учебни заведения смятате да кандидатствате и кои специалности ? между другото може да споделяте и оценките си от ДЗИ.
Аз съм харесал в СУ и ТУ специалности компютърни науки/системи и информатика. На ДЗИ по БЕЛ имам 4.32(55.5 точки) а по Математика 5.98 (94 точки от 95 нагоре е 6.00)
П.П. УСПЕХ на ВСИЧКИ КАНДИДАТ СТУДЕНТИ
Избери СУ. 8-)
И аз искам в СУ ама като си пресмятам бала във СУ ще ми е 26.05 което за там е нисък бал докато във ТУ ще ми е 28.22 А да ви питам някой знае ли евентуално ако се запиша в ТУ след това дали ако ме класират в СУ мога да се махна от ТУ и да ида в СУ. Аман от тия съкращения :D
в ТУ може и да не влезеш с тая оценка :X
имам 6.00(100от100) по математика и си искам само в ТУ,та матурата доста ми помогна и няма да се напъвам за редовния :)
бтв бала тая година e оценката от математика и оценката от физиката от дипломата + 2 пъти оценакта от ДЗИ или изпита
Аз защо разбрах, че е 3*математиката от дипломата + физиката + ДЗИ или някои от изпитите. Ако е както ти казваш, следователно сега максимума е 24, а аз ще имам 23.21
http://priem.tu-sofia.bg/
Правилник-->5 страница 8)
Скъсват ги от учене във ФМИ /СУ/, но си заслужава. Поздрави за избора, аи самата сграда/място е страхотно :) успех
PoLiToOo
06-23-2008, 00:10
в СУ единствено ги бива правото и журналистиката що годе....аз съм се насочила към строителния :grin:
в СУ единствено ги бива правото и журналистиката що годе....аз съм се насочила към строителния :grin:
А ти сигурно си минала през всички специалности и знаеш кое,как къде и защо :) Най се радвам на неподготвени изявления от тоя род :)
^ Раче, спокойно! Блажени са вярващите! http://emoticons4u.com/happy/025.gif
И макар че темата е за кандидатстващи тази година, все пак ще отговоря - догодина, живот и здраве, СУ - ФКНФ и ФФ са желаните дестинации. http://cheesebuerger.de/images/smilie/figuren/a040.gif
PoLiToOo
06-23-2008, 23:11
А ти сигурно си минала през всички специалности и знаеш кое,как къде и защо :) Най се радвам на неподготвени изявления от тоя род :)
ами имам приятели в СУ и те ми ги препоръчаха..ама какво съм ти се заобяснявала.. просто дадох насока :o :o
:razz: :razz:
п.п. съжалявам за поредното "неподготвено изявление" :P :P :P няма да се повтори :razz: :razz:
amazonkata90
06-24-2008, 11:08
Аз ще кандидатствам догодина. Насочила съм се към международни отношения в СУ и към МИО в УНСС.
VerryBerry
06-24-2008, 15:55
То и аз кандидатствам след 2 години..насочила съм се в Му-Варна или Медицинския в Пловдив
durotar12
06-24-2008, 16:13
Аз догодина ще съм 12 клас и ще кандидатствам с английски и история.Набелязал съм си СУ Японистика,но не знам дали ще успея ,защото бала е много висок.Иначе историята ще я готвя за всеки случай.Исках медицина,но се отказах.
УАСГ или Любен Каравелов ?