View Full Version : Карат ли ви да чистете вкъщи?
Ми за това не ми се карат,а ме молят да правя,защото майка ми не може да смогва с всичко.И аз си чистя и подреждам у нас всяка седмица.Мързи ме де,ама знам,че иначе няма как и просто го правя. :)
slavito007
07-09-2009, 11:49
Рядко, но се случва.
Моята стая само аз си чистя, че майка ми като почне после не знам кое къде е 8-)
addicted2y0u
07-09-2009, 12:48
Рядко, но се случва.
Моята стая само аз си чистя, че майка ми като почне после не знам кое къде е 8-)
и при мен е така 8-) ама мойта ме тормози, даже имаше 1 период всяка събота чистехме и подреждахме и УЖССССС 8-)
Не ме карат. Задължението ми е да си оправям стаята и да си прибирам нещата, но когато по цял ден съм сама вкъщи не мога да седя в кочина и чистя. :wink:
stealthyGirl
07-09-2009, 17:36
Налага се естествено, все още не съм станала принцеса!
С майка ми чистим всяка неделя и не си чистя само стаята, ами целия апартамент с прахосмукачката и понякога масата с Медикс. А майка ми чисти праха и минава с мокрия парцал, ама понякога се сещам, че ме кара и аз да чистя с парцала... А преди няколко дни ме разплака с един скандал, щото за "нищо" не съм и била помагала, а тя само работела... Еми работи, ама и аз да не съм си завряла ръцете в т'ва, Я! ( :D )
Рядко ме карат, защото в повечето случаи сама се сещам и го правя по собствено желание.
desito_love
08-03-2009, 15:48
Това лято не ме тормозят толкова много :D Ама трябва да се помага :) Миенето на чиниите ми и задължение още от 1 клас :D :D :D Иначе от понеделник до петък само аз почиствам, в събота и неделя не ме карат да върша нищо 8-)
ifilin4ica
08-03-2009, 18:22
Това лято не ме тормозят толкова много :D Ама трябва да се помага :) Миенето на чиниите ми и задължение още от 1 клас :D :D :D Иначе от понеделник до петък само аз почиствам, в събота и неделя не ме карат да върша нищо 8-)
+1
m1nich3t0
08-03-2009, 18:24
Попринцип не ме карат,защото сама го правя :P
Newsgirl
08-03-2009, 20:39
:x no az 4istq vsi4ko i poda i 4iniite i prosiram ne tolkova 4esto de 8) i byrsha prah i bla bla ..samo az li imam toq problem
Не си само ти и аз върша абсолютно всичко без готвенето. :?
rachel_billson
08-03-2009, 20:40
Когато майка ми каже го правя без протести.
Освен да си оправям стаята, майка ми някой път ме кара да избърша прах или да полея цветята...ей такива неща :)
мхм непрекъснато прехвърлят техните задачи на горките нас :Д:Д
когато се налага.. чистя. Не ми е любимото занимание, но го правя. То вече ми е навик :-D . Когато бях по-малка въобще не се трогвах от въпросите за чистотата, но всичко идва с възрастта. Иначе още мразя да мия чинии :D
tonity95
08-05-2009, 19:39
Не ме карат , сама се сещам :)
Определено даа :( а сестра ми не я карат почти нищо :-x понеже я мислят за малкааа и винаги всичката вина когато се караме пада върху менее :Д:Д:Д... едва ли има някой който да не го карат нищо :)
Ми да чистя, кво да се прави в мръсотия и боклуци ли да тънем :) .
twilight4ety
08-07-2009, 08:48
az mn mrazq da 4istq kakvoto i da bilo maika mi e mania4ka na tema 4istota i iska da sam kat neq a az 6e poludeq 4istq samo kogato az iskam samo 4e maika mi 6e me otepe imam 2 kotki i te se biqt cqlata ku6ta stava kosmata ottqh posle obvinqva men az nqmam ni6to protiv ko4inata
kamucheto0
08-07-2009, 12:06
Да, понякога много ме мързи,но когато няма какво да правя по цял ден чиста прахта и с прахосмукачка :D Ненормалница :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
babystar
08-08-2009, 13:40
многууу :Д
babystar
08-08-2009, 13:41
усобенуу .. мамаа 8) 8) :-) :D :-D :-D :grin: :grin: :grin: :grin: :) :)
Dimana99
08-08-2009, 15:16
Не, аз сама си правя чисто
Scr3amerka
08-08-2009, 15:18
Не ме карат, аз сама изявявам желание,защото не мога да стоя на разхвърлено. :D
awes0mEe
08-08-2009, 17:13
Не ме карат-сама се сещам..ама голям зор докато почна :lol: . Когато съм ядосана най-лесно хващам прахосмукачката,парцала и "облизвам" целия апартамент..луда работа 8-)
twilight4ety
08-09-2009, 19:14
Не ме карат, аз сама изявявам желание,защото не мога да стоя на разхвърлено. :D
emi ti nes i kat mene az moga da stoq na mrasno dokato mi pisne... mn stranno nali?
bloodylips
08-09-2009, 19:49
е то не трябва да те карат а ти сам да го направиш за да ти е приятно като ти е чисто :)
PurpleDream
08-09-2009, 22:28
еми карат ме и аз чистя кво да правя 8-)
Не ме карат, сама поемам инициативата. Все пак майка ми не е робот, така че когато съм свободна и мога да й помогна - защо не?! :)
защото е ГАДНО!!! 8-)
и мене ме карат даже повече от вас! Не е чесно момчетата нищо не правят .....
Сам се сещам да си чистя стаята. :-D
Карат ли ви да чистете вкъщи? Амии :oops: често 8-) :D
Еми да от време на време, но и да не ме карат се ше трябва да си изчистя като се усетя, че е мръсно 8-)
twilight4ety
08-10-2009, 20:30
kfoto i da kazvate 4isteneto pak si ostava gadno... :-o :shock: :-x
miminkaa
08-23-2009, 21:51
Ами няма нужда да ме карат,за да изчистя.. Въпрос на възпитание
=D> =D> =D>
funky921
08-23-2009, 22:06
Аз сама се сещам така че никой не ме кара :D
eatmybrain
08-23-2009, 22:21
Ами сама си чистя стаята,понякога е малко разхвърлено но мръсна не я уставям.Инъче чистя да .. понякога по собствено желание,друг път мама ме моли и така :)
PurpleDream
08-23-2009, 22:29
майка ми я нямаше 1 седмица- всеки ден съм чистила и готвила :shock: и честно да ви кажа,когато я няма майка ми да ми крещи, че не правя нещо както трябва дори ми е забавно да чистя 8-)
Преди ме караха ... после се отказаха ... 8-)
А иначе ... веднъж на месеца м исе случи да измия и някоя друга чиния ил ида изхвърля боклука ... а моята стая е "моето царство" ии там само аз решавам какво да е!!! :lol: :lol:
vikatavili12
08-24-2009, 06:03
ами не ме карат,но на мен ми доставя удоволствие да си подреждам стаята и да мия чиниите.........само това а на мен ми е приятно дда чистя не съмо това а и други неща от значение и кога ме карат :)
iiordanova
08-24-2009, 07:24
Не ме " карат " , аз сама си чистя. :)
И не само моята стая , а също така и целия апартамент. :razz:
Но понякога ме мързи толкова много , че и леглото ме мързи да си оправя. :lol:
Gerrard93
08-24-2009, 07:42
чистя,пера,готвя,бърша прах,мия чиниите,хвърлям боклука-даа това определено не съм аз 8-) преди ме караха,сега по-рядко само чат-пат да хвърлям боклук и да зимам разни дребни неща от магазина 8) е в стаята ми не е безпорядък обаче има доста храна по пода и на леглото :D
alexandraloui
08-24-2009, 07:57
ами не ме карат,но на мен ми доставя удоволствие да мия чиниите.........само това
боже мили мог да не дава,мразая да мия чиний ! :?
Не точно ме "карат", но знам, че моята стая няма кой друг да я чисти освен мен (и сестра ми би могла, ама е на 8 и я считат за малка). Та ... ако аз не си изчистя, трябва да стоя в неразчистената стая, а за мен това е достатъчна мотивация
само мойта стая чистя :-D доста ме мързи ама ся няма да тъна в кочина и прахоляк :-o :lol: 8-)
нее .
много обичам да чистя .
:)
и честно да ви кажа,когато я няма майка ми да ми крещи, че не правя нещо както трябва дори ми е забавно да чистя 8-)
и аз тей 8-) 8-)
harabelka
08-24-2009, 19:49
Не ме карат. Аз помагам на майка ми, защото тя е да 9 часа на работа, понякога работи и през почивните дни, и татко ми също е зает.
Бърша прахта вкъщи и пускам прахосмукачка- един път в седмицата. Простирам дрехите, събирам ги от простора, сгъвам ги- през 3 дни.
Ходя до магазина- през 3 дни
Мия чиниите и раздигам масата- всеки ден
Като започна училище имам за учене и не мия чиниите ( в съдомиалнята) , не раздигам масата (всеки си раздига) и не ходя до магазина ( 1 път в седмицата мама и тате ходят да пазауват), а другите неща в домакинството с майка ми заедно ги вършим.
Dimana99
08-24-2009, 19:58
Не ме карат, защото няма кой
NeverTheSame
08-25-2009, 07:44
Еми..ако забравя да.
Напомням ми просто да си изчистя стаята.
Или пък да избърша праха...различно.
Не ме карат ама ми се налага... щото знам, че ако аз не изчистя няма кой :(
Помагам, все пак не мога да чакам всичко да е чисто и оправено.... Все пак имам и куче, а от там започва голямото чистене :D Чинии (слава богу :D ) не съм мил от .. ъм ... 3 години ^^ Dishwasher ftw :D
sunshine1
08-25-2009, 22:16
Всеки ден чистя с прахосмукачката и мия чиниите, а стаите ако са разхвърляни ги оправям, но те ме караха преди 2 год сега вече ми е собствена мания и не мога да гледам къщата мръсна и разхвърляна...
Priceless
08-25-2009, 22:28
Ми само моята стая .. ама толкова и я чистя, де 8) 8-)
Когато е разхвърлено из къщи много се дразня сякаш съм в депресия, а когато праехме ремонт и всичко си беше наопъки..беше ужас за мене! Не чистя майка ми чисти стаята, но разхвърлена не я оставам.
twilight4ety
08-27-2009, 20:25
Не ме карат, защото няма кой
kak taka nqma koi
MaRiQn4eTYyY
08-28-2009, 09:02
o0o0o pri mene me karat.maikami iska vseki den sadovete da sa izmiti,da puskam prahosmuka4ka,da bar6a prah,da sabiram praneto,da si 4istrq staqta i t.n.
monkata95s
08-28-2009, 21:03
Ами Да . Майка ми ме моли , а баща ми ме кара . Гузно ми е да знам , че майка ми от сутрин до вечер си скъсва гъза от работа за да нося обувки на етнис и да имам какво да ям . Ходи на 5 работи в буквалния смисъл и ако не съм аз в къщи ще стане кочина . Гадна е домакинската работа , но в крайна сметка все някой трябва дая върши :) .
bebe7o0oyYy
08-28-2009, 21:45
еми различно ... попринцип татко е на мнение, че всеки ден трябва да се върши нещо пълноценно ... и ако забравя да направя нш, той ме подсеща .. иначе като се сетя си оправям стаята, той ми дава зор само да си оправя леглоту и да избърша прахта .. иначе не иска да ми е идеално почистено ... 8) 8) Обаче съм имала случай да ме хване мания да чистя.. тогава става лошо ... :-D :-D почвам да се карам, когато някой си остави нещо не където трябва :-P :D :D