PDA

View Full Version : Поредната любовна история..

duci
06-24-2008, 12:57
Здравейте на всички 
Първо нека ви предупредя, че това ще е поредната история, която ще прочетете, но имах нужда да я споделя, така че ако не ви се губи време в четене на писанията на още една объркана тийнейджърка, която не разбира момчешкия мозък :D направо можете да излезете от темата. Мисля, че имам нужда повече от това да си излея чувствата някъде, отколкото от съвети, защото опитах всичко възможно, което приятелите ми ме посъветваха, но не проработи.
Аз съм на 15 години, момчето, което харесвам също. Запознах се с него някъде към началото на учебната година, още първите дни. В самото начало знаех, че е различен от останалите и скоро се оказа, че не бях грешала. Беше един от най-забавните хора, които някога бях срещала, имаше невероятно чувство за хумор и винаги ме разсмиваше. Пишели сме си по цели нощи, през които не съм могла да заспя от смях. Само се шегувахме и ни беше много добре заедно. Въпреки че се познавахме от няма и месец, го чувствах като някой, с който съм отраснала и вечно съм познавала. Естествено в началото имах само приятелски чувства към него – бях приключила една връзка точно преди учебната година и не я бях превъзмогнала още. Още тогава ми казаха „изглежда свестен, сигурна ли си, че не го харесваш, а самата ти още да не го знаеш?”. Бях убедена, че грешат и продължих да го възприемам като „новият ми най-добър приятел”. Дните минаваха, продължавахме да си пишем в скайп и да си говорим в училище, и не си спомням дали поради някаква конкретна случка или едно от моите внезапни прозрения, но помня, че един ден отидох на училище наясно, че го харесвам. Не много, бях едва в начален стадий, и може би ако той изпитваше само приятелски чувства към мен, щеше да ми мине толкова бързо, колкото и беше дошло и отново да го имам за един страхотен приятел. Да, обаче нещата не се развиха така както смятах и аз все повече и повече започвах да хлътвам по него. Свети Валентин дойде, но той беше болен на същия ден. На следващата седмица се появи и ми подари цветя като ми каза, че са били за празника със малко закъснение. Може би седмица и половина две по-късно решихме да излезем и се видяхме, ходихме на кино. Убедена съм, че ако бях поела някаква инициатива на това кино, щеше да се случи нещо между нас, но бях изключително стресирана.. Не знам какво ми стана, но за момент краката ми се подкосиха, езикът ми се завърза и стоях като препарирана през цялото време. Той ме питаше какви ли не неща, а аз стоях и отговарях с по една дума. Толкова се бях притеснила, че ще кажа нещо не на място, че съвсем млъкнах. Знам, че много от вас ще ме упрекнат за това, аз самата осъзнавам, че това ми беше грешката, но не мога да върна времето назад. Та тъй като прекалено много се разпрострях, ще довърша с няколко думи. След това кино продължихме да си пишем по скайп и си говорихме така както и дотогава, но нямаше развитие. Бяхме си на същото положение, на което бяхме винаги и излизането ни все едно не се беше случило, просто продължавахме нашите приятелски отношения. Накрая, около два месеца по-късно може би малко по-малко, не се сдържах, казах му в скайп (още една грешка, но тази не вярвам да е била фатална. Много по-добре щеше да е да говоря с него наживо, но както сами се досетихте, съм доста притеснителна в такива моменти, а и когато говорихме, той изглеждаше твърдо решен с позицията си, така че начинът на разговор нямаше голямо значение.) за чувствата си, как не разбирам какво се случва и много искам да си изясним нещата, защото всичко беше прекалено объркано.. А той просто ми отговори, че преди ме харесвал наистина, но това било минало.. Била съм „асоциална” и не съм могла да контактувам, което било фундаментално за една връзка, така че нямало да се получи, въпреки че ме ценял много като приятелка. Не ме разбирайте погрешно, няма толкова общителен човек като мен, има дни, в които не спирам да дърдоря, а пък в крайна сметка много обичам да контактувам с хора. С тази негова реакция, ако не го познавах, би ме накарал да твърдя, че е повърхностен, но не е така. Не знам на какво се дължеше тази негова реакция.. Дотогава през 90% от случаите го заговарях аз, а след като ме отряза, около 30 пъти той ме заговаряше пръв, но всеки път си намирах извинение да се отделя от него, защото гневът още не ми беше минал. Пробвах се да го забравя, запознах се с много хора, голяма част, от които изключително забавни и привлекателни момчета, но явно просто не съм такъв човек. Продължавам дори още по-силно да го харесвам и не знам вече какво ще правя. За съжаление границата „приятел-нещо повече от приятел” е малко размита при нас и когато той направи нещо мило за мен (а напоследък такива има много) не мога да определя дали просто иска да се чувствам както преди без да се притеснявам от него или все пак продължава да ме харесва. В такъв случай не мога да предприема нищо, без риска за изглеждам като пълна глупачка :d Чувствам се дори по-объркана и преди и вече не знам какво да мисля. Както казах, не е някой повърхностен глупак, който след като види, че може да те има, те зарязва, така че още не разбирам на какво се дължеше внезапната промяна в чувствата му. Не съм психолог, няма да тълкувам, че се е изплашил или не знам и аз какво, но ви моля за съвет. Вие какво бихте направили в такава ситуация, защото честно казано не съм със всичкия си напоследък. Казват, че старата любов ръжда не хваща, а пък той тогава наистина доста силно ме харесваше, но вече започвам да се съмнявам във всичко.. Малко дълъг ми се оказа постът, но вече е късно да ви предупреждавам да не го четете. Нямам намерение да ви оставя с впечатление, че съм още една заблудена тийнейджърка, която няма с какво да си уплътнява времето и си излива душата на хора, чието време губи, докато й дават съвети какво да направи, но ако се намери доброволец, който да си предложи услугите и съответно съвета, с удоволствие ще го прочета. Това не е първата такава изписана тема, няма да е и последната, но затова пък е раздела „Любов” във форума. Прегледах началните страници и не видях подобна тема, така че ето ви я :D Дано някой се отзове..

P.S. Емо не съм.. Надявам се няма да прочета коментари от типа „отиди да се нарежеш”, защото тези вече не мога да ги трая :D С две думи, ако има някой, прикован вкъщи от жегите и чудещ се какво да прави вторник следобяд, може да сподели идеята си.. 

Благодаря ви предварително.. 

Blab
06-24-2008, 13:21
Понеже сама каза, че темата е по-скоро да споделиш к'во те "мъчи", ще си позволя да споделя какво ме тормози мен.(попринцип не съм от хората, които си пишат болежките по форуми, но за всичко има първи път)
Не мога да се влюбвам. Или поне не лесно. Умея да обичам, но не и да се влюбвам. Но направих грешката да допусна въображението си да строи въздушни кули. За жалост, станаха прекалено високи и с лекота се сгромолясаха върху ми. Още съм отдолу. Дори не се мъча да изляза изпод останките, не знам дали го искам... По-лесно е да избягаш... далеч! Направих го преди 2 години, по друг повод, сега изпитвам същата нужда.
От хората, които се раздават, съм. Загубеняците, да. Застрашеният вид... И той се възползва, естествено. Но, явно е толкова откровено тъп(това е думата), че дори няма нужния такт(за каквото и да било).
Не вярвам на някой да му харесва да бъде употребяван. Бих му го казала в прав текст, но смятам, че това ще му вдигне и-без-това-хвърчащото-в-небесата его. Приемам съвети.(които вероятно няма да послушам) А, да, "тъп си" не върши работа, неколкократно опитах. О, и за предпочитане е да не оставаме с лоши чувства(доколкото е възможно), тъй като ще ми се налага да го виждам.

Бля бля, бих се изсмяла на пост, като моя. :D Но, шанс, както е модерно да се казва. Който си няма проблеми, сам си създава... И така. Усмихвайте се!

SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
06-24-2008, 13:22
c'mon sucker ... lick my battery

crazy_girl96
06-24-2008, 13:27
Понеже сама каза, че темата е по-скоро да споделиш к'во те "мъчи", ще си позволя да споделя какво ме тормози мен.(попринцип не съм от хората, които си пишат болежките по форуми, но за всичко има първи път)
Не мога да се влюбвам. Или поне не лесно. Умея да обичам, но не и да се влюбвам. Но направих грешката да допусна въображението си да строи въздушни кули. За жалост, станаха прекалено високи и с лекота се сгромолясаха върху ми. Още съм отдолу. Дори не се мъча да изляза изпод останките, не знам дали го искам... По-лесно е да избягаш... далеч! Направих го преди 2 години, по друг повод, сега изпитвам същата нужда.
От хората, които се раздават, съм. Загубеняците, да. Застрашеният вид... И той се възползва, естествено. Но, явно е толкова откровено тъп(това е думата), че дори няма нужния такт(за каквото и да било).
Не вярвам на някой да му харесва да бъде употребяван. Бих му го казала в прав текст, но смятам, че това ще му вдигне и-без-това-хвърчащото-в-небесата его. Приемам съвети.(които вероятно няма да послушам) А, да, "тъп си" не върши работа, неколкократно опитах. О, и за предпочитане е да не оставаме с лоши чувства(доколкото е възможно), тъй като ще ми се налага да го виждам.

Бля бля, бих се изсмяла на пост, като моя. :D Но, шанс, както е модерно да се казва. Който си няма проблеми, сам си създава... И така. Усмихвайте се![/quote]

Princess_of_the_darkness
06-24-2008, 14:42
interesno.... razbiram 4e ti e spr kofti i iska6 mom4eto pak da izpitva su6toto no naitina e moje6 da si sigurna 4e toi vse o6te ne te xaresva.... a xrumvalo li ti e 4e se e po6eguval za tova 4e si asocialna ili nz si kakva 8) za6to prosto ne mu obqsni6 za6to si se durjala taka [bez da se opravdava6] i ne mu kaje6 [bez da mu se natqga6] 4e naistina mn durji6 na nego i ne moje da ti izleze ot glavata i sled kato ti e razbil surceto ako moga taka da se izrazq :) probvai da bude6 otkrovena s nego i preglutni sramejlivostta si za malko 8) puk ako toi pak ti kaje su6toto zna4i naistina ima izvestno razminvane v interesite vi i tova koeto xaresvate... za6toto ti ne bi sprqla da xaresva6 daden 4ovek samo za6toto ne e mogul da obeli i duma na purvata vi sre6ta nali :)
P.P. uspex i zapomni 4e trqbva da bude6 sebe si kolkoto i da se pritesnqva6 8) i ako ne se polu4i s tozi,mainata mu, ima o6te mn zabavni mom4eta s koito sig si podxojda6 :-P 8) 8) :-P

MonSitY
06-24-2008, 16:25
„приятел-нещо повече от приятел” ето това от цялата ти тема най-много ми напомня за мен и едно момче с което уж щеше да стане нещо голяяямо но като тебе така се спекох на срещата че на човека му мина мерака. :D :D немога да кажа че съм влюбена в него но няма и да отрека че не ми е безразличен.... :?

kuklichka_bg
06-24-2008, 20:33
pro4etoh goooooo mn e dalgo em koftti kaf savet iskash ne razbrah tei kat gledam st si ostanali fr tei 4e :}}}} i nevqrvam da stane ne6tu drugo

cinderella_gugutka
06-24-2008, 20:43
ли4но аз ако бях на твое място нямаше да издържа да харесвам някого толкова мн и да си бъда просто пр с него с ясното съзнание 4е не може да има нещо м/у нас. :? ако бях на теб щях да се отделя от него и да му кжа 4е не мога да продължавам така.ако той все още мехарсва ще предприеме нещо и няма да ме остави.ако не ме харесва просто ще ми е по лесно да го забравя като не се виждам с него(поне не мн 4есто)

Div_angel_f
06-24-2008, 21:50
duci, аз лично веднъж направих грешката (казвам "грешката" защото за мен е/беше грешка) да тръгна с едно момче (той много ме харесваше, дори беше лудо влюбен в мен, а аз не бях наясно какво изпитвам, защото наскоро бях приключила дълга връзка, от което страдах много, макар че не го показвах...) Та... това момче ме е виждало в най-лошата ми светлина, беше най-добрия ми приятел и въпреки всичко ми призна, че изпитва нещо повече от "приятелски чувства" към мен... Реших да опитам, дали за утеха след всичко, което преживях преди това, или защото и аз изпитвах нещо към него, не знам, но съжалявам много за това, защото след 5-6 месечна връзка се разделихме и сега дори не си говорим... Много ми липсва като приятел, но след всичко случило се между нас, не можем да сме отново заедно, нито като приятели, нито като нещо повече... Съжалявам, че изгубих един от най-добрите си приятели по този начин, затова съм си казала, че повече няма да имам повече от приятелски отношения с момчета, които имам за много добри приятели, които напоследък станаха доста :)

С това не искам да ти кажа да не искаш да бъдеш с момчето, което обичаш, или пък (с последния ми коментар) да те убеждавам, че ще си изтъвеш шанса да бъдеш с човека, когото обичаш... Ти си на 15, тепърва навлизаш в живота и ти предстоят толкова много радости и раочарования в любовта, че просто си нямаш и на идея... Желая ти всичко хубаво и дано решиш какво да правиш с чувствата си! ;)

Pliok0019
06-25-2008, 07:56
be_true Понякога да избягаш е най-добрия вариант. Най-вече заради теб самият. Егоистично...но е е ли собственото ни щастие, това, което ни трябва в живота?

duci Според мен, ако му докажеш, че не си притеснена от него, когато излизате на кино или на някаква по-специална среща...всичко ще си дойде на мястото. Щом преди те е харесвал много, трябва да има една по-сериозна причина. Не може заради една липса на разговор той да разбере, че вече не е влюбен в теб, но да продължава те търси и да иска да бъде близо до теб. Няма ли да е по-лесно да си поговорите...да се опиташ да му обясниш как си е чувствала преди...какво е положението сега. Не направо, а по един заобиколен начин. Може той също като теб да не се е отказал. Може тогава просто да е бил огорчен от срещата в киното.

Моят съвет е да продължиш да се бориш за него. Успех.