View Full Version : Лъжите и родителите...
Qni4ka666
07-02-2008, 10:38
Лъгали ли сте родителите си? Ако да за нещо голямо ли е било или просто сте им замазвали очите? Или сте прикривали истината? А смятате ли, че трябва да споделяме на родителите си за грешките, които сме допуснали или така само ще ги нараним? Е...? :?
Pedigree
07-02-2008, 10:51
Заглавието е яко. 8-)
Ми, не е като да съм казвала винаги истината, случвало се е да послъжа, но за много големи работи, нямам спомени да съм лъгала. А и ние се разбираме прекрасно, имам голяма свобода, не ми се налага да лъжа, поне не често. А каквито и грешки да съм допуснала, не съм ги обсъждала с никого. Не мога много да споделям, предпочитам това, което съм разбрала, да си остане за мен. :)
Но като се замисля, хубаво е да се споделя с родителите. Има такива деца, като мен, които просто не умеят да споделят. А е по - хубаво, когато споделиш какво ти се случва.
По-хубаво трънки. Много по-добре се чувствам като си пазя проблемите и си намирам сам решенията. Кой знае колко народ ще скочи да ме джафка сега заради изказването ми ^^
Както и да е, не съм лъгал за нещо голямо, най-вероятно защото не е имало такова нещо, за което да излъжа. Иначе и за малки работи не лъжа, по простата причина, че не ми пука. Най-много да се опитат да ми четат конско, но те си знаят, че сам си преценявам нещата. Твърдоглав съм и това си е :-P
sexy&crazy
07-02-2008, 11:53
oo da az neprekasnato maja ama ne zashtoto iskam a zashtoto nashte za darjat gadno s mene i 4esno da si kaja mn mraza maika mi i za tfa mn laja i za malki i golemi neshta i ne smqtam 4e trqbva da nay4avat za vsi4ko :(
sladkish_14
07-02-2008, 12:18
Ммм,да.Лъгала съм,когато съм знаела,че ще е по-добре да им спестя истината.
Sensuality
07-02-2008, 12:22
И аз съм ги лъгала,но за някви дребни неща :-D
em lugala sum da..i za golemi ne6ta i za malki..az ne smqtam 4e trqbva da spodelqme na roditelite si VSI4KO! :)
FiRe_LaDy
07-02-2008, 14:11
Лъгала съм ... хващали са ме .. но продължавам понякога пак да си лъжа за дребни неща.Когато мини известно време се е случвало да си призная,ама то вече късно да ми се карат и т.н.Но избягвам напоследък да ги лъжа.Тъпо е .. а и се чувствам гадно...
BrokenInnocence
07-03-2008, 09:16
Не бих го нарекла лъгане... в повечето случаи просто не съм им казвала нищо.
sexa_na_kompleksa
07-03-2008, 10:01
Лъгала съм много пъти. Не ми е приятно, но просто се налага. Особено пък за момчета... Баща ми, ако разбере, че си имам приятел, ще ме убие едва ли не. :D Просто е много ревнив. И почти нищо не споделям с него - така съм свикнала, а и знам, че няма да го приеме.
Seducti0n
07-03-2008, 10:18
Случва ми ги да излъжа и то главно майка ми, защото е страшно любопитна и упражнява върху мен контрол, който ми идва достааа, достааа в повече.
А съм на принципа, че просто спестявам някой друг факт, така де премълчавам, но никога не лъжа нагло, много е грозно. :?
sladkъ_mackъ
07-03-2008, 10:28
za 90% ot нещата,които правя или имам ги лъжа :( Не се гордея,но такова е положението :o
ice_cream_f
07-03-2008, 10:34
Sly4valo se e da gi izluja,ama vinagi e bilo za dreboliiki.
chocoleptic
07-03-2008, 11:21
Не се е случвало.
Лъжата не е решение на проблема.
А и аз не мога да лъжа.
Нещо отвътре ме човърка.
sasha_90
07-03-2008, 12:23
Лъгала съм ги,да.А след това,понякога,съжалявам за постъпката си.
__SuNshInE__
07-11-2008, 11:46
Лъгала съм ги,да.А след това,понякога,съжалявам за постъпката си.
И аз така :wink:
WaterLilly
07-12-2008, 17:39
За дребни неща само, никога не съм лъгала за нещо голямо. Най-вече задълженията вкъщи. :-D
karitooy
07-12-2008, 17:47
Лъгала съм ..
V1k1tYyY
07-12-2008, 17:51
лъжа ги мн често като се замисля,но пък само за дребни неща :) признавам си само тогава,когато има някакви сериозни последствия от това,което съм направила,иначе мисля,че няма смисъл да ги тревожа..все пак вече малко или много отговарям сама за постъпките си,освен ако не е нещо наистина сериозно :)
firegirlll
07-12-2008, 18:05
Разбира се, че сме ги лъгали! Или поне сме ги заблуждавали за някакви малки неща(което е адски безсмислено), мислейки си, че така най лесно можем да се измъкнем от дадена ситуация. Хора, стегнете се ! Родителите са единствените хора, които винаги са ви обичали, винаги са били до вас и са искали най-доброто а вас! И те определено най-малко заслужават да ги лъжете! Да, признавам, че и аз съм го правила, но по-важното е, че навреме съм го осъзнала и от доста време съм в много добри отношеноя с наще.
TheGirlNextDoor
07-12-2008, 18:17
аз не ги лъжа-просто не им казвам цялата истина или им казвам само час от истината :D
все пак някой неща е по-добре да не ги знаят :)
WaterLilly
07-12-2008, 18:26
Разбира се, че сме ги лъгали! Или поне сме ги заблуждавали за някакви малки неща(което е адски безсмислено), мислейки си, че така най лесно можем да се измъкнем от дадена ситуация. Хора, стегнете се ! Родителите са единствените хора, които винаги са ви обичали, винаги са били до вас и са искали най-доброто а вас! И те определено най-малко заслужават да ги лъжете! Да, признавам, че и аз съм го правила, но по-важното е, че навреме съм го осъзнала и от доста време съм в много добри отношеноя с наще.
Не съм съгласна, че е безсмислено да лъжа за някои дребни неща. Например вчера когато баща ми ме попита дали съм си мила чиниите след като съм яла или съм чакала няколко минути преди да си дойде от работа, излъгах, че е първото. Спестих си мрънкане, мусене, натякване, а в крайна сметка чиниите бяха измити. Значи не е било съвсем безсмислено. :oops:
sweet_baby_cool
07-12-2008, 19:13
Да лъгала съм ги, но за малки неща. В 87% от случаите за да защитя/прикрия близък човек.
п.с. После си признавам иначе ми е гузно. :o :-D
mhmhmhmhm
07-12-2008, 19:43
За повечето неща ги лъжа или просто не ги казвам напълно
хах
summer_love_f_
07-18-2008, 09:50
оОо така лъжа и мажа, че понякога и аз самата си вярвам :-D :-D :-D но не лъжа за кой знае какви неща ... :)
Slave4You
07-18-2008, 15:51
Честно казано моите родители са такива, че каквото им кажа те вместо да ми дадат съвет почват да ме критикуват :? Вече съм се отказала да им казвам каквото и да е от проблемите си, няма смисъл. А относно лъжите- за дребни работи се е случвало да ... прикрия истината, но за по-сериозни работи-не се е и налагало.
SeXyL[!]Nk@
07-18-2008, 17:43
Честно казано моите родители са такива, че каквото им кажа те вместо да ми дадат съвет почват да ме критикуват :? Вече съм се отказала да им казвам каквото и да е от проблемите си, няма смисъл. А относно лъжите- за дребни работи се е случвало да ... прикрия истината, но за по-сериозни работи-не се е и налагало.
И аз съм почти така,но с малки изключения. :D :D
fall_out_girl
07-18-2008, 18:14
Да лъгала съм,но само за дредни работи...Не бих лъгала за сериозни неща,защото знам,че мога да намеря подкрепа от страна на майка ми...
е па аз не ги лъжа :twisted: , само им спестявам някои неща :D
Случва ми ги да излъжа и то главно майка ми, защото е страшно любопитна и упражнява върху мен контрол, който ми идва достааа, достааа в повече.
А съм на принципа, че просто спестявам някой друг факт, така де премълчавам, но никога не лъжа нагло, много е грозно. :?
+1 и аз съм така донякъде..лъжа,мажа ама рядко и то по малко ..просто мама като ме пита за момчета,баща ми като се намеси и наппаро си съчинявам 8-) досадни са повече от необходимото,а преди специално по тази тема като споделях и после целия род научи и бъзици,ауе не правя тази грешка,спестявам доста неща,съкращавам ги,но иначе за всичко останало страшно много споделям с мама :) ( като изключим момента с- аз се напих мн 8-) ама си беше весело ).. :)
SunShinePearl
07-18-2008, 22:28
Ми не ги лъжа просто спестявам някои неща които не е нужно да знаят
viketuyu
07-19-2008, 07:03
мдам и тва се е случвало и ще продалжава да се случва последно ги излагах че няма да си прая пиарцинг на езика а сам с него от месец и полувина а те още не знаят :grin: :grin: :-P почертавам че сам през целия ден при тях засхтотъ работя при тях но още не са забеляза ли :razz: кви са ми наблудателни нали :D :D :D :D :D :grin:
+1 :(
maigeri08
07-19-2008, 19:14
+1 :(
+2
Canada_Bulgaria_girl_
07-20-2008, 02:14
ами да но не се гордея с това гадно ми е ама като знам че само ще се ядосват решавам да смекча положението или да си премълча защото ако им казвах всичко през ден щеше да е скандали за какви ли не глупости ама какво да се прави налага се, дори и да е неприятно :? :(
Spider4eto
07-20-2008, 02:14
Ми не ги лъжа просто спестявам някои неща които не е нужно да знаят :D
TheNewReligion
07-20-2008, 02:31
Само един път , след който си взех поука и от тогава не съм лъгала . Всичко си казвам и лошо и хубаво . В крайна сметка родителите са за да поучават децата си . :)
А ето и за какво излъгах (не е точно лъжа , ами премълчаване) 8-) : бях в първи клас и мразех да пиша по пет реда ченгелчета и лулички . И не си бях написала домашното . Г-жата ми беше написала в терадката , че редовно ходя без домашно и аз реших да скрия тетрадката под килима и да си взема нова . В събота майка ми чистеше килима и намери тетрадката . Много ми се кара , но до бой не се стигна . :lol:
mArMaLaDkA
07-20-2008, 04:48
Спестявам разни неща,които могат да ги докарат до инфаркт. :D По тоя начин не се налага да ги лъжа.
GotTheLife
07-20-2008, 11:06
те нищо не ми споделят а очакват аз на тях....