PDA

View Full Version : Руска [ЕГ Иван Вазов] или Английска [ЕГ Пловдив]

Glamoroussss
07-03-2008, 15:14
Abe gledam dosta sa pusnali u-6tata mejdu koito se dvoumqt i rekoh da vi pitam..spored vas koe e po dobre angliiskata[eg plovdiv] ili ruskata [eg ivan vazov] ? az mnooogo se 4ydq...nz...s angliiski ezik i dvete /btw otnasq se za plovdiv :) / o4akvam mneniq i da glasuvate :-D

Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!

07-03-2008, 15:38
колко измаш на изпитите

Glamoroussss
07-03-2008, 16:39
balut mi e 32.356
ako sa kato minalata godina minimalnite balove bi trqbvalo da me priemat i v dvete...zatova se 4udq koe ot dvete da pisha na 1vo mqsto?

mimi_00
07-03-2008, 16:48
Не съм от Пловдив и нз нищо за у-щетата,но щом ще учиш английски много по добре в английска гимназия отколкото в руска.Дано да съм ти помогнола поне малко. :P :D :P

AnIcHkAtA
07-03-2008, 16:52
Аз бих казала руска, защото английския при всички положения би трябвало да го научиш.Няма смисъл да тъпчеш само на едно място :)

amazonkata90
07-03-2008, 16:59
Иди в английската. Аз съм от Пазарджик, но имам представа за пловдивските гимназии. И да не забравяме, че пловдивската английска е в първата петица на училищата с най-високи резултати от матурите. Така че подготовката при всички положения е добра.

Glamoroussss
07-03-2008, 19:05
ama vie sigurno greshno ste razbrali .. tova 4e i kazvat ruska ne zna4i 4e se u4i v neq ruski :-D prosto taka i kazvat..ina4e tam ima angliiski,ispanski,nemski,italianski i frenski. V angliiskata ima angliiski i nemski i uj govorqt 4e e po-prestijna i dobra oba4e nqkoi mi kazvat 4e ima po-dovolni ot ruskata koito sa izlqzli...i sega nz .. zatova iskam pomosht nqkoi ako e ot pld da kaje kakvo misli :)

deo<3
07-03-2008, 19:12
Мила сестра ми е завършила Руската и от 9 клас там задължително се учи руски сигурна съм, объркала си се нещо. :)

deo<3
07-03-2008, 19:14
Според мен Английската по-добра е 100% :)

07-03-2008, 19:46
аз знам какво се учи в руската..... :-D
ми както си решиш...зависи ти в руската с изпански ли или немски или....

deo<3
07-03-2008, 20:11
аз го казах за момичето пуснало темата :)

Glamoroussss
07-03-2008, 20:28
e nqma purvi ezik ruski .. toi e nqkakyv vtori ili nz ama purvi ne e nali...?
a ina4e iskam s angliiski i ako ne stane s angliiski ispanski :)

07-03-2008, 20:50
e nqma purvi ezik ruski .. toi e nqkakyv vtori ili nz ama purvi ne e nali...?
a ina4e iskam s angliiski i ako ne stane s angliiski ispanski :)

имам приятелка която ще подавая с испански :)

stealthyGirl
07-04-2008, 09:39
И аз съм си харесала езиковите в Пловдив, но найстина някой може ли да каже как стоят нещата с езиците в Руската?? Роднини са питали и са им казали, че се учат ТРИ езика един от който е Руски... Но той ли се учи най-усилено (не ми се иска..)?

Ellie
07-04-2008, 12:22
На мен пък ми казаха, че в руската се учат три езика, единият задължително е руски, но не се набляга сериозно на нито един, както в английската, където е с доста засилено обучение. Не съм сигурна дали е точно така, но все пак.. :)

Моето мнение е да влезеш в ЕГ Пловдив, но както си решиш :)

Glamoroussss
07-04-2008, 12:48
ami az zatova sum pusnala temata,zashtoto ne moga da resha koe da pisha na 1vo mqsto .. mersi za otg :)

AFT
07-04-2008, 13:08
В руската след 8 клас учиш задължително руски + още един език по избор, без да бройм тоя, с който си влязла.
И в двете училища е голямо учене, но според мен в руската е малко по-трудно. Плюс т'ва, те са само първа смяна (руската). Ти си реши, но аз съм за английската. =)

sladkish_14
07-04-2008, 15:19
Ми аз доколкото съм чувала от приятели от Пловдив всичките са ми казвали,че руската гиманзия е много по-добра от английската.Казват,че се учели 3 езика-това е хубаво!Руски,испански и английски можеш да запишеш така ще е най-добре.Та аз съм за Руската.А ти каквото и да решиш все е Езикова Гимназия

Canis_Dirus
07-05-2008, 14:43
Абе кой ви излъга, че в Руската се учи руска? Учил съм в Английската. немски ми беше първия език. В момента имам един колега от Руската - първи език немкси, след това руски и английски. Е никой не говори както трябва. Английски хич не знае. А моя руски от 6-7 клас е по-добър. Но така, или иначе вече не е като едно време с подготвителен клас - 40 часа език на седмица.

А Руски се учеше задължително и до випуск 2002 в Английската. Третия език в руската е 2 часа на седмица :)

То не е до училището, а до човека.

Night_ruNNer
07-05-2008, 16:37
Преди три години и на мен ми се наложи да правя този избор, в началото се колебаех дали да пиша английската с английски на първо или второ след руската с английски, а после след като събрах информашия писах руската не на първо, не на второ, а чак на трето място, след англ. с АЕ и англ. с НЕ. Просто разликата между двете училища е доста голяма. В руската ще научиш първи език на едно много високо ниво, но не и такова както в англйската. Другото което е важно, защо ти е да учиш руски, когато можеш да научиш на едно задоволително до доста добро ниво немски /зависи си от теб/. За третия език в руската забрави, той се учи като СИП, тоест въобще, ама въобще не се учи. Материалната база на ЕГ "ПЛОВДИВ" е много по-добра, особено ако говорим за кабинети по немски език или информатика... Общо взето руската е като утешителна награда, всички предпочитат английската, а ако изберат руската то е защото някой приятел учи там или просто искат да им е по-лесно, всеки знае че там шестици доста повече се пишат... Все пак не забравяй, че ЕГ "ПЛОВДИВ" е на трето място по оценки от матурите в България, а ЕГ "ИВАН ВАЗОВ" дори не фигурира в топ 10! А това че руската учат повече в подготвителния клас въобще не е вярно, следобед просто си пишат домашните при друг учител, нещо като занималня. Иначе в някои отношения да си в английската с немски, не с английски, даже е по-добре - учат немски в класове по десетима, имат и учители от Германия! При всички положения се приготви първата година да ти е мн гадно ако не си учил езика както трябва преди това, освен това ще учиш в общежитията, а те са пълни с хлебарки!!! :D /това се отнася и за двете гимназии/

schhhhhhh
07-05-2008, 17:24
На мен пък ми казаха, че в руската се учат три езика, единият задължително е руски, но не се набляга сериозно на нито един, както в английската, където е с доста засилено обучение. Не съм сигурна дали е точно така, но все пак.. :)

Моето мнение е да влезеш в ЕГ Пловдив, но както си решиш :)

Моля?! И кой,ако мога да знам,ти каза,че не се набляга на езиците?!?! Първи език - 26-27 часа седмично ( 5-6 на ден ).От 9 клас - руски (задължителен ) и трети език по избор от останалите ) като от тази година е по желание да се учи трети език ) и определено се набляга върху тях. За първия език ти гарантирам,че ако през годината учиш ще го научиш,а след една година мога да ти кажа как е положението с втория и третия език. :) Питай някой 10-11 клас от Руската да ти каже как е положението с тях. :)

П.П. Едно съветче-като не знаете как стоят нещата по-добре не пишете.

П.П.2. Руската е по-добрия избор ( най-добрия ) 8) :) 8)

Canis_Dirus
07-05-2008, 17:42

П.П.2. Руската е по-добрия избор ( най-добрия ) 8) :) 8)[/b]

Бала е достатъчно красноречив ;)

Glamoroussss
07-05-2008, 19:09
Преди три години и на мен ми се наложи да правя този избор, в началото се колебаех дали да пиша английската с английски на първо или второ след руската с английски, а после след като събрах информашия писах руската не на първо, не на второ, а чак на трето място, след англ. с АЕ и англ. с НЕ. Просто разликата между двете училища е доста голяма. В руската ще научиш първи език на едно много високо ниво, но не и такова както в англйската. Другото което е важно, защо ти е да учиш руски, когато можеш да научиш на едно задоволително до доста добро ниво немски /зависи си от теб/. За третия език в руската забрави, той се учи като СИП, тоест въобще, ама въобще не се учи. Материалната база на ЕГ "ПЛОВДИВ" е много по-добра, особено ако говорим за кабинети по немски език или информатика... Общо взето руската е като утешителна награда, всички предпочитат английската, а ако изберат руската то е защото някой приятел учи там или просто искат да им е по-лесно, всеки знае че там шестици доста повече се пишат... Все пак не забравяй, че ЕГ "ПЛОВДИВ" е на трето място по оценки от матурите в България, а ЕГ "ИВАН ВАЗОВ" дори не фигурира в топ 10! А това че руската учат повече в подготвителния клас въобще не е вярно, следобед просто си пишат домашните при друг учител, нещо като занималня. Иначе в някои отношения да си в английската с немски, не с английски, даже е по-добре - учат немски в класове по десетима, имат и учители от Германия! При всички положения се приготви първата година да ти е мн гадно ако не си учил езика както трябва преди това, освен това ще учиш в общежитията, а те са пълни с хлебарки!!! :D /това се отнася и за двете гимназии/

mersi mnogo za dulgoto i smisleno mnenie :) az dnes po4ti re6ih angliiskata i s tvoq post okon4atelno reshih :) :) ina4e za hlebarkite znam go tozi problem :( sestra mi e na obshtejitie i mi e razkazvala za tqh blqxxx....
p.p mersi i na drugite mneniq

nikemilov
07-05-2008, 20:21
Моля?! И кой,ако мога да знам,ти каза,че не се набляга на езиците?!?! Първи език - 26-27 часа седмично ( 5-6 на ден ).От 9 клас - руски (задължителен ) и трети език по избор от останалите ) като от тази година е по желание да се учи трети език ) и определено се набляга върху тях. За първия език ти гарантирам,че ако през годината учиш ще го научиш,а след една година мога да ти кажа как е положението с втория и третия език. :) Питай някой 10-11 клас от Руската да ти каже как е положението с тях. :)

П.П.2. Руската е по-добрия избор ( най-добрия ) 8) :) 8)

И аз съм в Руската, 8ми клас завърших тази година. Първи език - немски. От догодина задължително руски и СИП - английски съм записал.

Emery
07-13-2008, 15:55
Знам, че вече малко късно, ноооо искам да си кажа мнението :)

Относно балът- вярно е красноречив е, но ако се поровите малко ще видите къде тази година е по- висок балът- В Руската :)

Друго, което ми направи впчечатление- руският език.Естествено, че с по 4-5 часа седмично език не може да се научи перфектно. Пък и зависи от учителите и учениците, ако не ти се учи много ясно, че няма да го научиш... Но все пак ще имаш някаква представа от руския. Един език повече- още по добре, повечв отворени врати.

Колкото до т'ва кой има повече часове в осми клас- Руската. Седмично по 26 часа и няма никаква занималня.

Нормално е да ми харесва повече Руската, там уча ;D Но не ми харесва това, че казвате че тя е е '' утешителна '' награда. Всяко училище си има предимства и недостатъци. Смятам, че поне почти всички са влезли тук не защото не им е стигнал балът, а защото искат да учат точно там. Вие не можете да знаете...

П.С. Може да ни пишеш къде са те приели :)

Violenza
07-14-2008, 12:10
В руската ще научиш първи език на едно много високо ниво, но не и такова както в англйската. Другото което е важно, защо ти е да учиш руски, когато можеш да научиш на едно задоволително до доста добро ниво немски /зависи си от теб/.

Материалната база на ЕГ "ПЛОВДИВ" е много по-добра, особено ако говорим за кабинети по немски език или информатика... Общо взето руската е като утешителна награда, всички предпочитат английската, а ако изберат руската то е защото някой приятел учи там или просто искат да им е по-лесно, всеки знае че там шестици доста повече се пишат... Все пак не забравяй, че ЕГ "ПЛОВДИВ" е на трето място по оценки от матурите в България, а ЕГ "ИВАН ВАЗОВ" дори не фигурира в топ 10!

А това че руската учат повече в подготвителния клас въобще не е вярно, следобед просто си пишат домашните при друг учител, нещо като занималня.

1. Мога да ти гарантирам, че зависи от човека. Като си тъп, ако щеш и 5 подготвителни в английската карай, пак няма да знаеш езика.

2. Английската си погледнете дъртата мазилка и после пак ми говори :-o Вътре също не е нищо особено, така че не се изхвърляй чак толкова.
Да да, пишат се 6ци.. ела да видиш как се пишат и после ми говори пак.
Каква утешителна награда като в Руската с английски е по-висок балът???

3. Като не си карал подготвителен в Руската по-добре не се излагай да коментираш.
Аз съм минала подготвителен в Руската, скъсаха ни задниците от учене и НИТО ВЕДНЪЖ не сме си писали домашните през 8те и 9те часове! Те се караха като нормални часове. Никаква занималня не е.

elz_baby
08-19-2008, 12:30
учат се задължително 2ва езика...в 8ми клас езика който си избрал...в 9ти клас влиза задължителен руски плюс езика който си учил в 8ми клас а в 10ти клас ако искаш влиза СИП по един от останалите езици но той е само по 1н час седмично така че тва не може да се нарече учене...най-трудно приемат в руската с испански от всички допустими езици...мойта bf влезе тази година с испанси с бал 33.00...иначе мен ме приеха в английската с английски...btw ако има още някой заек от там да ми пише ако иска да се запознаем :-P :D

kinoman
07-03-2012, 07:45
Матури 2012
БЕЛ ЕГ"Пловдив"-5,62 ЕГ"Иван Вазов"-5,46
Математика ЕГ"Пловдив"-4,78 ЕГ"Иван Вазов"-5,20
История ЕГ"Пловдив"-5,53 ЕГ"Иван Вазов"-5,02
География ЕГ"Пловдив"-4,69 ЕГ"Иван Вазов"-4,69
Философия ЕГ"Пловдив"-5,92 ЕГ"Иван Вазов"-4,82
Биология ЕГ"Пловдив"-4,70 ЕГ"Иван Вазов"-5,83
Англ.език ЕГ"Пловдив"-5,74 ЕГ"Иван Вазов"-5,66
Немски ез. ЕГ"Пловдив"-5,42 ЕГ"Иван Вазов"-5,24
Искам да кача резултатите и от матурите по езиците,които се учат само в Руската("Иван Вазов"):
Испански език-5,64
Италиански език-5,47
Френски език-5,32
Руски език-5,66

anonymous708973
07-03-2012, 07:50
Ще съм последна година в английската (с немски).
Какво да ти кажа... Въпреки ексцесиите с ръководството, по-добри сме. В 8-ми клас руската учат 26 часа език, ние - 19, но сме по-добри на външното оценяване в края на годината.
Съвет... ако искаш да научиш и немски, пиши го първи език, иначе няма да стане.