View Full Version : Книги за през лятото (= ?
sladkish_14
07-04-2008, 17:17
Еми тъй като тука всички теми станаха само за изпитите след 7 клас на мен ми доскуча :( Та я кажете най-интересната книга която сте чели,коя е?Че съм решила утре да ида в книжарницата или библиотеката и да си взема някоя интересна книжчица,която или да обогати знанията ми в някоя сфера или общата ми култура или пък нещо интересничко просто за да не скучая.Благодаря предварително :)
Ами "Убийство на игрището за голф"-мнооооооого яка книжка,но не можах да я дочета,защото липсваха страници :lol: :-# :cry: А от БГ литература-разказите на Елин Пелин и още мн други,но не се сещам сега :-o :o :D
afrodizia4ka
07-04-2008, 17:59
Ми най-интересните книги,които сам чела са Шифърът на Леонардо,Тартюф, Задната къща, а в момента чета Дон Кихот и е много интересна :)
"Птиците умират сами"-Колийн Макълоу :P :P :P
maybelline
07-04-2008, 18:10
Любимите ми книги (някои от които чета в момента):
:arrow: "КОСМОС" от Карл Сейгън
:arrow: "Вселената в орехова черупка" от Стивън Хокинг
:arrow: "Илюзии" от Ричард Бах
:arrow: "Алхимикът" от Паулу Коелю
:arrow: "Еманципирана магия", "Малки богове", "Крадец на време", "Ерик" от Тери Пратчет
:arrow: "Позитивно възпитание за деца в предучилищна възраст", "Позитивно възпитание за тийнейджъри", "Позитивно възпитание за самотни родители", "Позитивно възпитание в класната стая" от Джейн Нелсън
:arrow: "Фаталните сили" от Ник Арнолд
:arrow: "Айнщайн и раждането на голямата наука" от Питър Коулс
Препоръчвам книгите на Тери Пратчет - страхотен автор, описва невероятно истински неща с хумор и очарование, книгите са за интелигентни хора с широки възприятия ;)
Moжеш да четеш препоръчителната литература за 8 клас(аз ще съм 9 клас и чета старогръцка литература ), но има и много интересни други книги. Книгите, които са ми направили най-голямо впечатление и са ми харесали са: "Публични тайни"- Нора Робъртс, "Портретът на Дориан Грей"- Оскар Уайлд, Разкази от Йордан Йовков, Разкази от Елин Пелин, има и други, но не се сещам за заглавията
Ами аз смятам да си зема да чена някоя книга на Толкин :grin: Като неговите фентъзита няма никъде :grin:
LovePoisoned
07-05-2008, 12:12
Обичам, но нямам време.. (засега). Много стресове в последния месец (не само от изпитите! (wait)), не мога да се отпусна нормално. ;;
sexa_na_kompleksa
07-05-2008, 14:19
Чета предимно през ваканциите. Напоследък чета английски книжки. А на български само някакви по-тинейджърски. :)
durotar12
07-07-2008, 05:35
The children of Hurin на Толкин
Yancheto
07-07-2008, 06:58
О,има много интересни книги!Препоръчвам ти:
-Властелина на пръстените
-Императорската перла
-Да спасиш свидетел
-Шифъра на Леонардо
-Интервю с вампир
-Черната стрела
-Можеш да прочетеш и някои от книгите на Джералд Даръл,пише много увлекателно. :)
MidnightCreep
07-07-2008, 08:50
"Под игото",чела съм я поне три пъти засега.
qg0dkata
07-07-2008, 13:27
Ами чета, но понякога доста ме мързи..Значи аз имам 4 книги за лятото...но сега съм на първата на 36 страница от 3 седмици :D Обичам да чета, но тази жега..и изобщо не ми се сяда, иначе ако почна и ми се чете много мога да прочета цял роман..Сега чета Немили-недраги на Иван Вазов..За мен най-интересната книга е Пипи Дългото Чорапче и Децата от улица "Тряскаджийска" просто ме влечат такива детски романчета..Кефят ме.. :-) :)
Ми аз чета само детски(тип Пипи дългото чорапче), фентъзита(главно) от рода на Толкин(и Дж.К.Р. ме кефи :D ) и такива с истински случки или пък гайдове(how to) :? Та тва за жанровете, иначе от тях квот ми падне(ама хубаво). Сега чета Astral Dynamics на Робърт Брюс(на английски) относно не толкова известното сред младежта, но според мен както и много други напълно осъществимо OBE(Out of Body Experiences).
Сега чета на Артър Хейли - Летище, на английски, но адаптиран вариант, лесничък, че не ми е особено високо нивото :D
kuklichka_bg
07-07-2008, 22:42
ne 4eta parvo zashtoto nqmam vreme vtoro 6toto i ne mi se 4ete :}} pak knigite ot lqtnata vaknciq nikoga ne sam gi 4ela :}} 4ela sam malko knigi predpo4itam spisaniq i redonvo si kupuvam spisaniq bravo ana elle cosmopoitan joy ;]]] jurnal be sqkfi
__SuNshInE__
07-08-2008, 19:37
Ми да обичам да си чета по някоя книжка . :P
В момента чета Хари Потър мисля че третата част :oops: :)