Влез

View Full Version : моля за идеи в тази ситуация :)

agapiseme
07-04-2008, 19:58
Zdraveite.Molq vi da mi dadete ideq kak roditelite mi da me pusnat za nqkolko dni da otida na gosti na priqtelq mi v drug grad.Kak vie bihte ubedili vashite 4e ni6to lo6o nqma da stane za tezi nqkolko dni i t.n. Priemam idei v 4ist vid :)

SeaEatsShips
07-04-2008, 20:05
освен да говорят с родителите му ии незнам... едва ли те биха пуснали за няколко дни

jghgh
07-04-2008, 20:05
не вярвам твоите да са толкова гадни
направо си гипитай и им се подмажи като ден-два преди това им помагаш с всичко, или директно се уговори с тях няколко дена да им слугуваш и т.н а в замяна да заминеш за ден-два ;)

а ако не стане стягай куфари и го направи.. аз така си пробих джуката например, или отидох на концерт.. и даже да ти се заричат едва ли ще сторят нещо
да живее спонтанността
тва е истинското усещане да се чувстваш свободен ;)

Rofl4e
07-04-2008, 20:07
Ми поговори с тях обясни им как стоят нещтата ако не позволят питаи го той да доиде у вас

TinkyWinky
07-04-2008, 20:08
освен да говорят с родителите му ии незнам... едва ли те биха пуснали за няколко дни

+ 1 ако не го познават и му нямат доверие още по-трудно :(

jujit0
07-04-2008, 20:11
ами нз дали мога да помогна защото аз маи имам късмет с родителите :) например мен ме пуснаха една ваканция на селото на една моя приятелка...въпреки 4е мислех 4е няма да ме пуснат...единстжения ти шенс е просто да ги помоли6 и те да ти се доверят ! стискам палци да те пуснат ! :) успех4ета! :-)

anitTyYy
07-04-2008, 20:27
mda..da goworqt s roditelite mu..za da sa sigurni..ti sedni i pogowori s tqh che mogat da ti imat dowerie :) :)

maybelline
07-05-2008, 04:07
Зависи на колко години си. Ако си под 16, забрави да те пуснат.
родителите ти се притесняват, че там ще правите секс. И имат право, дори първоначално да нямате такова намерение. Съветвам те да им покажеш, че напоследък порастваш и ставаш по-отговорна и зряла. Опитай с подходящи ситуации да направиш така, че те да разберат колко зрели решения взимаш сама за себе си. Спри да ги питаш за всяка дребна глупост (например "Може ли да отида до магазина?" или "Ще ми купиш ли това/онова?" или "Може ли да отида на басейн с приятелки?"), а ги информирай за готови (и приемливи все пак) решения (например "Отивам до магазина", "Ще си купя това/онова", "Отивам на басейн с приятелки"). Свикни също сама да се справяш с повечето неща и да се обръщаш към родителите само в извънредни случаи. Те трябва да разберат, че ти си личност и живееш своя живот, а не техния, както и че не си просто допълнение към техния свят, а имаш свой собствен.
Друга идея е да запознаеш родителите си с приятеля си. По-вероятно е него да го пуснат да гостува у вас, отколкото теб да те пуснат у тях. Покани него (като първо го обсъдиш с родителите си - това е едно от нещата, за които е добре да ги попиташ) и като се опознаят, родителите ти ще видят че (надявам се!) е свястно момче, че няма да ти навреди, че е уверен, забавен и т.н. След това биха били много по-склонни да те пуснат. добра идея е да запознаеш неговите родители със своите - така всички ще имат "контрол над децата" като имат връзка помежду си (дори и телефонна да е, пак е нещо).
Безсмислено е да им обясняваш, че няма да правите секс (да не говорим, че май в семейството ти избягвате думата "секс" като гледам как си написала поста, спко и в моето я избягват). По-добре им обясни че не си бебе и знаеш как да се пазиш, а също така гледай тонът ти да не е лигав/детски (повечето момичета като мрънкат звучат с такъв).
Успех и пиши как се развиват нещата ;)

П.С. Когато бях на 16 ме пуснаха за една седмица на море с 22-годишния ми приятел. сега с него се разделихме, но това лято пак ще ходим на мрое и сега подготвям почвата за да не мрънкат много (а че ще ме пуснат, то е ясно).

agapiseme
07-05-2008, 04:14
Благодаря на всички и на Мейбълин за изчерпателността :)

kPuCkA
07-05-2008, 09:10
Мммм...миналото лято имах подобен проблем...приятеля ми беше от Пловдив и бях реши;а,че каквото и да стане ще отида при него за няколко дена...е отидох,наще все още не знаят ;)

__SuNshInE__
07-11-2008, 14:44
Ами аз не виждам решение на проблема освен да поговориш с тях и да им кажеш че си станала по отговорна и няма да вършиш глупости.
За да не се повтарям просто ще кажа че съм съгласна с майбълин :)

TheNewReligion
07-11-2008, 14:48
Зависи на колко години си. Ако си под 16, забрави да те пуснат.
родителите ти се притесняват, че там ще правите секс. И имат право, дори първоначално да нямате такова намерение. Съветвам те да им покажеш, че напоследък порастваш и ставаш по-отговорна и зряла. Опитай с подходящи ситуации да направиш така, че те да разберат колко зрели решения взимаш сама за себе си. Спри да ги питаш за всяка дребна глупост (например "Може ли да отида до магазина?" или "Ще ми купиш ли това/онова?" или "Може ли да отида на басейн с приятелки?"), а ги информирай за готови (и приемливи все пак) решения (например "Отивам до магазина", "Ще си купя това/онова", "Отивам на басейн с приятелки"). Свикни също сама да се справяш с повечето неща и да се обръщаш към родителите само в извънредни случаи. Те трябва да разберат, че ти си личност и живееш своя живот, а не техния, както и че не си просто допълнение към техния свят, а имаш свой собствен.
Друга идея е да запознаеш родителите си с приятеля си. По-вероятно е него да го пуснат да гостува у вас, отколкото теб да те пуснат у тях. Покани него (като първо го обсъдиш с родителите си - това е едно от нещата, за които е добре да ги попиташ) и като се опознаят, родителите ти ще видят че (надявам се!) е свястно момче, че няма да ти навреди, че е уверен, забавен и т.н. След това биха били много по-склонни да те пуснат. добра идея е да запознаеш неговите родители със своите - така всички ще имат "контрол над децата" като имат връзка помежду си (дори и телефонна да е, пак е нещо).
Безсмислено е да им обясняваш, че няма да правите секс (да не говорим, че май в семейството ти избягвате думата "секс" като гледам как си написала поста, спко и в моето я избягват). По-добре им обясни че не си бебе и знаеш как да се пазиш, а също така гледай тонът ти да не е лигав/детски (повечето момичета като мрънкат звучат с такъв).
Успех и пиши как се развиват нещата ;)

П.С. Когато бях на 16 ме пуснаха за една седмица на море с 22-годишния ми приятел. сега с него се разделихме, но това лято пак ще ходим на мрое и сега подготвям почвата за да не мрънкат много (а че ще ме пуснат, то е ясно).
И аз щях да кажа същото .

nefchi_bs
07-13-2008, 08:17
ако не е пуснат взимай си партакешите и заминавай при свъшен факт няма да те върнат...