Влез

View Full Version : Въпрос...

malkata_kukli4ka
07-06-2008, 10:10
Въпросът ми е следния:някой може ли да ми каже дали има лекари,които да казват как да станеш по-висок или колко има още да растеш.Ако има как се казват и къде мога да ги намеря?Моля ви помогнете хора,съвсем се отчаях вече. #-o

GabisiTa
07-06-2008, 10:16
Мисля, че няма такъв доктор :-o Попринцип растеж на височина до към 20 годишна възраст, а иначе мисля че някой спорт и по-точно от баскетбола се издължаваш, също така и от Нескуик :D ;)

TinkyWinky
07-06-2008, 11:15
досега не бях чувала за такива лекари... :-|
ако има такова нещо, ще ми е интересно да разбера и аз малко повече за тях :D

Presley
07-07-2008, 12:25
Няма.

qg0dkata
07-07-2008, 13:09
Няма или аз не съм чувала.Не мисля, че някой доктор може да ти го каже това..смисъл т'ва да му е специалноста..Иначе могат да те премерят..личния лекар, но да ти каже колко още имаш да растеш...кхъмм не ми се вярва..може би това е най-новия вид медицина..може още да се изследва..Може..един Бог ли знае? :? :)

swords1010
07-07-2008, 13:13
Не мисля, че някой може да ти помогне. Растежът е индивидуален процес и никой не може да предвиди как той ще протече. Можеш просто да се храниш здравословно. Известно е, че приемането на опиати, наркотици и други вредни за тялото вещества могат да попречат на норамното протичане на този процес (растежът де).

ss
07-07-2008, 14:21
Спорт...

Yancheto
07-07-2008, 15:15
Не мисля, че някой може да ти помогне. Растежът е индивидуален процес и никой не може да предвиди как той ще протече. Можеш просто да се храниш здравословно. Известно е, че приемането на опиати, наркотици и други вредни за тялото вещества могат да попречат на норамното протичане на този процес (растежът де).

sunshineee
07-07-2008, 17:01
то на 19-20 години спира растежа ама лекари с тая специалност незнам да има :D иначе волеибол и баскет ако искаш по бързо до поснеш

batkodoki
07-07-2008, 18:06
Въпросът ми е следния:някой може ли да ми каже дали има лекари,които да казват как да станеш по-висок или колко има още да растеш.Ако има как се казват и къде мога да ги намеря?Моля ви помогнете хора,съвсем се отчаях вече. #-o

да промениш генетично предопределеният си ръст поради суета е клоняща към невъзможност задача, опитите за реализирането на която с фармакоактивни средства завършват драматично катастрофално!

ЕНДОКРИНОЛОЗИТЕ са специалистите, които могат да дадат медицинска преценка дали релацията възраст-ръст при индивида е в границите на нормалното за популацията или има някакво отклонение подлежащо на лечение.
ЕНДОКРИНОЛОГ може да се намери на практика във вс ДКЦ, клника, болница....като консултацията е безплатна когато е по пътя на НЗОК, т.е с "талон" от ОПЛ.

ако случите на добър и грамотен колега, няма да ви изгони от вратата :) ще ви прегледа, ще ви поразпитва доста за отвлечени на пръв поглед неща и в краен случай ще ви назначи изследване на 1-2 до мах 3 хормона. после ще ви посочи резултатите от тях и търпеливо ще ви обясни, че ви няма нищо (дай Боже!), че се радвате на отлично здраве и че Природата е изградила съвършенството в миниатюрния финес и функционалност на мъничката пчела, а не в гигантските планини от кости и плът в динозаврите, които точно заради неистовият си стремеж да стават все по-Големи и Големи са изчезнали... :)

хайде успех :)

dimanushka
07-08-2008, 11:34
mi nqma kak da se promeni .. to e geneti4no... e primerno ako ot malka si se setila da po4ne6 nqkakuv sport (basketbola mn pomaga ili pone vseki taka kazva) pone s nqkolko sm 6te drupne6.
nz dali se interesuva6 ot futbol ama ima edin mn izvesten futbolist... Leo Messi.... toi e 170 nqkude i kato e bil maluk sa mu davali nqkakvi hap4eta za rastej i drupnal malko ot tqh ama bili mn skupi...
puk nqkude bqh 4ula 4e v qponiq pravili nqkvi ne6ta da izduljavat krakata na horata nezavisimo na kakva vuzrats si. ama i tva est bilo mn skupo i posle imalo nqkakvi strani4ni efekti. ne mojelo da se pazi razvnovesie mn dobre ili ne6to takova..
ne se ot4aivai za rusta si.. az sum na 18 po4ti i sum 150 :) nz ti kolko si ama se svikva :)