View Full Version : В мен ли е вината ?
partychild
07-06-2008, 22:01
Здравейте! За първи път пиша тук и ми е леко странно...но просто ...искам да го споделя ..ще е много дълго ии...се надявам да го прочетете.
Та всичко започна от 8-ми клас ..първи учебен ден никой непознаваш ..в този ден седнах по случайност с едно момиче ,което ми беше симпатична (като за приятелка) и така си останахме ..мина цяла година.. осми клас ние бяхме неразделни .. аз бях едно срамежливо момиче...но всичко мина...обичах да общувам с хората..обичах да се смея...обичах да се срещам с нови хора....веселбата....Девети клас дойде..почнаха деленията в клас..всичко се градеше на лицемерие..всеки се преструваше че харесва някой..,а в следващия миг..му забиваше нож в гърба ..само ние бяхме единствените момичета ,които не се лъжеха и предаваха от целия клас (и по точно момичетата) .През това време аз правех всичко за нея...била съм винаги до нея..плакала съм нея ..радвала съм се с нея...тя ме разбираше и подкрепяше...През това време си имах и още 4-ри приятелки , с които се виждах по рядко , защото бяха от друго даскало и нямаше как да се виждаме през седмицата..имах си и приятел и още съм с него..голямата ми любов...,който учи в софия.. и си идва през седмица...Та дойде 10-ти клас...стачките отминаха..един октомврийски ден дойде нова ученичка..беше хубава..всички комплексарки я нямразиха още от първия ден..дори и да не са си говорили нито думичка..ние с мойта приятелка решихме да я приютим...,защото знаехме кфи подли планове и кфи грозни работи говореха за нея...Малко по малко я опознавах... оказа се че е една от най-големите лигли които познавам...винаги си налагаше мнението..винаги искаше да и се угажда..на нас това не ни харесваше...Аз не я харесвах и не си говорех с нея..неисках да съм една от лицемерките в класа затова я отбягвах...Малко по малко мойта приятелка започна да става като нея...но аз пак бях до нея....През това време гаджето и й изневери...беше съкрушена..аз плаках с нея..постоянно бях при нея...Един ден когато трябваше да си чака рейса поиска да остана с нея...винаги го правех..но тогава неможех..тя ми се развика и се направи че не ме познава зареди най малката глупост.. аз се ядосах и си тръгнах...когато се прибрах ми се обади...Чудно!Започна да ми се извинява...като ми каза че повече няма да прави така..след което започна да ми крещи”обичам тее...много те обичам”...На другия ден разбрах каква е била работата..оказало се е че бившия й бил до нея и тя искала да го ядоса... това го обесняваше на новото момиче...но реших да не правя кавги..кфото..Но компромисите от моя страна продължаваха..., а от нейна страна нямаше..сърдеше се за най малките неща...постоянно преовеличаваше.... аз много страдах...Но някак си се оправихме..докато един ден не писа на приятеля ми в скайп.. и се заговорили...Тя започнала да му говори как тя ме обичала повече от него..че тя ме целувала повече пъти от него..и как всеки ден съм си брояла дните които не съм правила секс (КОЕТО ТФА Е ПЪЛНАТА ИЗМИШЛЬОТИНА!) Той не я харесваше..и казал сичко което мисли..как ме е измъчвала...при което на мен ми писна...нямаше право да му говори така! При което тя каза че той си измислял и че искал само да ме настрои срещу нея .... НО ТОВА НЕ Е ТАКА..той ми копира всичко което са си писали...От тогава.. аз съм просто едно самотно момиче..нямах никой в класа...нямах желание да съм с нея...тя не ми е нужна...по добре сама отколкото с лицемерка до себе си...Тя се залепна до новото момиче и още една лигла.....и трите са лицемерни ..и трите са тъпи.... Всеки ден гледах докъде могат да стигнат с тяхната тъпотия..отчайвах се...не ми се ходеше на училище..станах слаба и скептична за абсолютно всичко..нямах желание да уча....но приятеля ми ми беше единствената опора за мен..за борба..През това време се виждах с другите си приятелки..но пак много рядко.. с две от тях съм отраснала още от детската градина сме заедно...и съм силно привързана..никога не съм се карала с тях... Но рядкото виждане..все повече ме отдалечава от тях...вече месец не сме се виждали..когато и да ги потърся казват че имат работа..или неискат да излизат през деня защото пече слънце ...днеска и писах ..при което тя се изпусна че досега спала..и че трябвало да излиза на кафе с едно от момичетата на кафе в 7...няколко пъти съм ги питала дали искат да излезнем по рано например 7..но те казваха че е много рано за тях...и искали в 9..но на мен не беше удобно защото приятеля ми ме чакаше на компа да си пишем и е уморен ...при което си ляга в 11...зареди работата всеки ден...Тогава осъзнах че нямам място там..че нямам приятелки....единствения близък човек е приятеля ми..който е на 200 километра от мен..и който виждам през седмица...Незнам какво да правя...чудя се дали в мен е вината....Всеки ден ставам все по затворена в себе си..все по депресирана.....и знам че това не съм аз..това не е момичето което бях...веселото момиче..което помагаше на всеки... и с всеки общуваше..дори и с непознати....От няколко дена си мисля дали да се примиря със самотата,макар и да знам че това ще ме погуби...или да говоря за преместване в друго даскало ...друга обстановка...Надявам се това да не го преживее никой...пожелавам всеки да има любов и приятелство до себе си...и ви благодаря много на всички които са прочели написаното от мене ...БЛАГОДАРЯ!
Spider4eto
07-06-2008, 22:13
Милата, историята, която разказа много ме трогва. Тази твоя "приятелка" въобще не заслужава сълзите ти и самообвиненията ти. Не си виновна за нищо. Просто за нея и другата лигла важи поговорката "Търколило се гърнето и си намерило похлупака" Според мен в 11ти клас не е много удачно да сменяш училището. Ам си помисли, ако обичаш музиката и танците се запиши на някакви уроци по танци или ддз и аз в някаква група, така че да срещнеш нови хора. Или пък си намери работа, тамън ще има какво да равиш по цял ден, а не да се самосъжаляваш. А и толкова ли няма момичета на горе долу твоята възраст в твоя блок. Ние например цяла тумба излизаме. Ако пък не си се запознала- запознай се, нищо не губиш. Успехчета :-)
GreenFairy
07-06-2008, 22:13
За жалост или пък не, и аз съм попадала в същата ситуация, даже и сега не мисля че мога вярвам на никого освен на една приятелка, която все още не ме е предала ако мога така да се изразя. И аз като теб стигнах до извода, че хората колкото и добри да изглеждат винаги могат да те подведат. Съвет за жалост не мисля че мога да ти дам, просто не знам как може да се постъпи в такава ситуация, може би трябва да се запознаеш с нови хора и дано те да се окажат по-истински :)
partychild
07-06-2008, 22:18
Благодаря много и на двете ви :-)
Spider4eto
07-06-2008, 22:20
Най-важното е да не се отчайваш :)
Някой иска ли да резюмира?
Spider4eto
07-06-2008, 22:28
^^Била приятелка с една от класа й, докато не се появила някаква лигла и приятелката й я заебала заради лиглата.
Излизай с момчетата от класа си...
Chrissie
07-06-2008, 22:32
Дали си виновна?За какво да си виновна?Че всички са те предали и са се превърнали в други хора?Или защото не си могла да понесеш това и си се затворила в себе си?Господи,не!Къде ти е на теб вината за всичко това?!Проблема не е в теб,а в хората около теб.Изведнъж,без видима причина,най-добрата ти приятелка се е променила и се е превърнала в нещо,в което не е.И то защо?Заради момиче,което е свикнало да получава всичко на тепсия и да тропа с крак,докато не получи това,което иска.И от всичко това,естествено ти си изгубила вяра в хората,защо си мислила,че всички могат да се променят така бързо и ти отново да си сама.Но знай,че всъщност не си сама.Имаш хора до себе си,които държат на теб и които те обичат.Както сама отбеляза,приятелят ти.От всичко това се опитвам да ти кажа,че не всички хора са такива.Не всеки ще ти обърне гръб и ще промени същността си,само защото сега всички го правят.Казваш,че мислиш за преместване в друго училище.Да,според мен това е доста добра идея.Стига да си сигурна,че самата ти си готова да смениш обстановката около себе си и да поставиш едно ново начало.Ако мислиш,че си готова за това,направи го!Няма какво повече да чакаш,нито да губиш.Така че давай!Рискувай и според мен всичко ще се оправи.
Успех! :) Дано да имаш късмет.
ПП:За малко да забравя.Направи ми впечатление,че си написала,че откакто се е появила новата ученичка,от самото начало комплексарките не са я харесали.Не вярвам,че са били комплексарки,а просто момичета,които са свикнали да гледат такива около тях и са разбрали за какво става въпрос.Аз също бих се отдръпнала,ако я видя как се държи с околните и самото й поведение.
partychild
07-06-2008, 22:34
Излизай с момчетата от класа си...Половината година седях с едно момче от моя клас...който беше голям веселяк...разбрах че момчетата са много по добри от момичетата в моя клас... плюс още 2/3 ..другите се мислят за плейбойчета :)
Spider4eto
07-06-2008, 22:37
Момчетата са по-добри за приятели, защото в тях я няма женската злоба :D
partychild
07-06-2008, 22:38
Дали си виновна?За какво да си виновна?Че всички са те предали и са се превърнали в други хора?Или защото не си могла да понесеш това и си се затворила в себе си?Господи,не!Къде ти е на теб вината за всичко това?!Проблема не е в теб,а в хората около теб.Изведнъж,без видима причина,най-добрата ти приятелка се е променила и се е превърнала в нещо,в което не е.И то защо?Заради момиче,което е свикнало да получава всичко на тепсия и да тропа с крак,докато не получи това,което иска.И от всичко това,естествено ти си изгубила вяра в хората,защо си мислила,че всички могат да се променят така бързо и ти отново да си сама.Но знай,че всъщност не си сама.Имаш хора до себе си,които държат на теб и които те обичат.Както сама отбеляза,приятелят ти.От всичко това се опитвам да ти кажа,че не всички хора са такива.Не всеки ще ти обърне гръб и ще промени същността си,само защото сега всички го правят.Казваш,че мислиш за преместване в друго училище.Да,според мен това е доста добра идея.Стига да си сигурна,че самата ти си готова да смениш обстановката около себе си и да поставиш едно ново начало.Ако мислиш,че си готова за това,направи го!Няма какво повече да чакаш,нито да губиш.Така че давай!Рискувай и според мен всичко ще се оправи.
Успех! :) Дано да имаш късмет.
ПП:За малко да забравя.Направи ми впечатление,че си написала,че откакто се е появила новата ученичка,от самото начало комплексарките не са я харесали.Не вярвам,че са били комплексарки,а просто момичета,които са свикнали да гледат такива около тях и са разбрали за какво става въпрос.Аз също бих се отдръпнала,ако я видя как се държи с околните и самото й поведение. Да права си..от тогава нямам на никой вяра..и затова с никой не съм била толкова близка..имам много познати но не и истински приятели.. И относно комплексарките си беше така..защото те не я харесваха че е хубава..и че ще откъсне от тях вниманието..те живееха за вниманието..искаха момчетата да им обращат внимание макар че никоя от тях неходеше с някой от нашия клас... Мерси много за съветите :-)
partychild
07-06-2008, 22:39
Момчетата са по-добри за приятели, защото в тях я няма женската злоба :D :-D правилно
Rosenrot_f
07-06-2008, 22:42
Ооо милата тя :( Като прочетох това което си написала все едно е част от моя живот..аз съм горе доло в подобна ситуация!От толкова много приятели накрая сама..и само гаджето е до теб без да иска нищо в замяна макар и на много километри!Колкото и да се самосъжаляваш,да си мислиш къде си сбъркала с какво си заслужила това..няма да промениш нищо,защото само на теб ти пука,само ти се мъчиш и си блъскаш главата,за да намериш отговора..на никой друг не му дреме за теб,за това което чувстваш..трябва да бъдеш силна,щом се държат така..значи знаят че ти няма да станеш като тях и са предпочели да ти обърнат гръб(по-лесния за тях вариант)..главата гора НАПУК на тях,напук на всички тъпи лицемери..както каза един приятел(или по скоро познат)-"Сам съм се родил и в ковчега пак ще бъда сам"...няма нищо честно в тоя скапан живот,но трябва да се научиш как да отминаваш ударите и болките с високо вдигната глава и да гледаш само напред!Няма човек,който да не лицемерничи или поне веднъж да го не е правил...свиквай!!! Не го мисли повече..някой ден "приятелката" ти ще се осъзнае..всички се осъзнават(някой рано,други пък късно)...стегни се и давай напред [!] \:D/ :mrgreen: :-|
dark_angel_7813
07-06-2008, 22:45
:) Темата ти наистина ми направи голямо впечетление... и единственото което мога да те посъветвам е да не се затваряш в себе си .... има доста лицемери в днешно време ... но има ги и истинските приятели които се намират и доста трудно де ... най добре забрави за станалото и за начина по който са постъпили с теб... забрави за тази твоя "приятелка" скоро ще попаднеш и на точните хора ... имаш до себе си един прекрасен приятел а тва не е никак малко .... може би трябва да изчакаш малко (охх лесно ми да го кажа аз самата немога да чакам нищо :-D ) но имай малко търпение и вяра и нещата ще се оправят просто не се затваряй в себе си ... защото скоро ще се запознаеш с нови хора които ше те оценят и няма как да ти покажат че няма да те прецакат ако се криеш така и те видят затворена .... просто внимавай много добре какви френдове си подбираш ...... пожелавам ти само хубави работи от сега нататък и да намериш твойте хора... СаМО не Се откАзваЙ :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Spider4eto
07-06-2008, 22:45
"Сам съм се родил и в ковчега пак ще бъда сам" о това е от една песничка, мн добра
Whyniser
07-06-2008, 22:47
Не е в теб вината естествено.Просто твоита приятелка не знае къде се намира.Мой опит:на мен от моя клас грам,песъчинка не ми дреме за тях.Просто разпусната работа.Затова там съм "длъжен" да съм лицемерен.Но въпроса е,че просто няма с кои да общувам.Никои не ме разбира :(
Rosenrot_f
07-06-2008, 22:52
"Сам съм се родил и в ковчега пак ще бъда сам" о това е от една песничка, мн добра
Хихи честно казано не знам...едно момче ми го каза(явно от песента която казваш) :) :) :)
Spider4eto
07-06-2008, 22:53
http://vbox7.com/play:9b4bf046
Rosenrot_f
07-06-2008, 22:54
Не е в теб вината естествено.Просто твоита приятелка не знае къде се намира.Мой опит:на мен от моя клас грам,песъчинка не ми дреме за тях.Просто разпусната работа.Затова там съм "длъжен" да съм лицемерен.Но въпроса е,че просто няма с кои да общувам.Никои не ме разбира :(
В моя клас е същото..длъжна съм да съм с тези хора през половината ден,но няма такъв за който да ми пука както казваш ти!Не разбирам защо трябва да стават такива неща и хората да се държат по този намин един с друг? (май беше риторичен въпрос) :(
MoNiIiTo
07-06-2008, 22:55
Ами ... и аз съм в същата ситуация. В класа сме разделени на няколко групички , като аз не попадам в никоя от тях. Имаше едно момиче с което си споделях и общувах повече, но... в крайна сметка и то се изкуши да влезе в една от групичките на "куул" момиченцата. Във старият клас имах доста печени приятели , но както и ти ,и аз вече не се срещам често с тях. Абе... общо взето ситуацията е същата , даже по-зле съм , защото нямам приятел. Тей че, не се отчайваи :?
Rosenrot_f
07-06-2008, 22:56
Мерси..много добра песничка,с доста истини !
dark_angel_7813
07-06-2008, 22:58
Мерси..много добра песничка,с доста истини !
:) дам и аз е чух ... мн е добра :) ;-) :wink:
Spider4eto
07-06-2008, 22:59
Дам много е добра. Иначе виждам как навсякъде има разделение по групички, и за жалост в нашия клас също е така, а си спомням в стария клас бяхме толкова задружни :cry: иначе в новия има 3 момичета, на които държа адски много и винаги са ме подкрепяли, както и аз тях
Rosenrot_f
07-06-2008, 23:02
Дам много е добра. Иначе виждам как навсякъде има разделение по групички, и за жалост в нашия клас също е така, а си спомням в стария клас бяхме толкова задружни :cry: иначе в новия има 3 момичета, на които държа адски много и винаги са ме подкрепяли, както и аз тях
И аз имах 3 момичета на който адски държах(и още държа),но нещата се промениха..изведнъж...интри ите се заплетоха още повече...и сега сме две(не в най-добрите си отношения,но още се държим)...боли ме,но няма как !!! :( :( :(
seduction1mplex
07-06-2008, 23:08
Ооо колко позната история..само дето в моя случай не беше ново момиче..Основната ти грешка е била,че си приела третото момиче..Те винаги правят мизерии и сякаш "придърпват" твоята приятелка към себе си и ти оставаш самичка.. :(
mrssmith
07-06-2008, 23:08
всеки би бил щастлив да има приятелка като теб! не се отчайвай заради хора които не те оценяват и не те заслужават! :-)
dark_angel_7813
07-06-2008, 23:09
Мм аз втория срок тази година се преместих в друго даскало тъй като не изтърпях лицемерието в предишното ми даскало и в новия клас намерих най най добрата фр която съм имала някога ..... просто само с нея така си паснахме по всичко и сега когато кандидатстваме тази година дано ни вземат и двете в едно даскало пак сме си набелязали едни и същи училища :D :D :D Дано си ни вземат двете щото тя ми е всичкооо не съм вярвала че мога да срещна човек като нея :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Spider4eto
07-06-2008, 23:11
Айде стискам палци :)
dark_angel_7813
07-06-2008, 23:14
Айде стискам палци :)
Мерси .... Айде хора аз ше ви напускам че утре е голям ден ше се излиза на някъде но не с кого да е :-D :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Лека и мека На всички от мен :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
partychild
07-06-2008, 23:16
Благодаря ви на всички за съветите и за пожеланията..всичко хубаво и на вас ! :-) :-) :-) олекна ми от толкова позитивни коментари... дадохте ми надежда :)
dark_angel_7813
07-06-2008, 23:17
:) Радвам се от името на всички че сме помогнали поне малко :-) :-) :-) :-) :-) :-D :-)
Spider4eto
07-06-2008, 23:18
Надеждата никога не трябва да се губи. Изгубиш ли надеждата, губиш всичко
Rosenrot_f
07-06-2008, 23:19
Благодаря ви на всички за съветите и за пожеланията..всичко хубаво и на вас ! :-) :-) :-) олекна ми от толкова позитивни коментари... дадохте ми надежда :)
Радвам се :) Не се отчайвай в живота има и хубави и лоши моменти... :) Късмет и дано всичко се оправи,за да забравиш по-скоро !!! :-)
Rosenrot_f
07-06-2008, 23:20
Надеждата никога не трябва да се губи. Изгубиш ли надеждата, губиш всичко
Ехх,колко правилно !!! :-)
Spider4eto
07-06-2008, 23:22
:-) Ами надеждата е... ъъъ как да кажа... като вид цел може би. Надяваш се да намериш нови хора примерно и това ти се превръща в цел, и почваш да се опиташ да я постигнеш
Rosenrot_f
07-06-2008, 23:31
:-) Ами надеждата е... ъъъ как да кажа... като вид цел може би. Надяваш се да намериш нови хора примерно и това ти се превръща в цел, и почваш да се опиташ да я постигнеш
Цел,но не за всеки! Побвам да се чудя тия хора до къде ще стигнат в лицемерието и надменноста си!!!Мацката ми отвори очие с тая тема..осъзнах отговорите за себе си,както и тя за нея!
Оххх разчувствах се..лошоо :(
немога чета такива сапунки но .. сигурно в теб е вината :-o
Rosenrot_f
07-06-2008, 23:35
Ами не чети ... иии съответно не пиши ! :)
P.S:да подчертая не се карам,просто казвам ! :)
Миленче, прочетох ти само първият пост и искам да ти кажа няколко неща.
Първо: Грешиш за Ива. Тя е много земно момиче, просто не си я видяла в правилната светлина или тя не е искала да се покаже такава пред теб. Не съм имала кой знае колко много виждания с нея, но досега не ми е направила лошо впечатление.
Второ: Откакто се раздели със Сисито си много по - добре и сама го видя. (не бях забеляза преди това, че си толкова добра по математика или просто наистина не си била)
Трето: Трите моми си имат общи теми на разговор и явно затова си допадат. Виж, аз немога да си представя как 24/7 ще говоря само и единствено за гаджето ми и за секс, но те явно успяват и да го осъществят. Досега никога не съм имала кой знае колко високо мнение за теб (не, че съм някакъв критерий), защото не те познавам, не за друго, но пък смятам, че това (гореспоменатото) поведение е неприсъщо за теб и е под нивото ти.
Четвърто: Не вярвам ако звъннеш на мен (ако още не си разбрала аз съм Надя :-) ), на Поля, на Елена... на който и да е от нас и ако нямам ангажименти винаги бих излязла с теб, не вярвам и с другите да е по - различно. Даже ако не бях банкрутирала преди няколко дни още сега щях да ти предложа да се видим. ;)
Пето: К'вото и да става ня'а да се отчайваш! Повярвай ми, нищо не си загубила! И все пак не забравяй за догодина, че хората в класа, от които трябва да се пазиш, не са се свършили! :-)
В случая аз съм обективната гледна точка, защото виждам нещата отстрани. Единствената и вина е, че не се откъсна по - рано от въпросното момиче.
Sunny_stz
07-07-2008, 10:43
Kakto ti kazaha horata po-gore,ne se ot4aivai!Shte sre6ta6 o6te mnogo hora.Priqtelstvata neprekusnato se skusvat i se namirat novi...po-dobri!!Kakto i s lubovta e taka.Skusa6 s edin,nameri6 drug po-dobur i taka dokato sre6tne6 tozi kogoto si tursila!!!No za licemeri i hora ,koito sa te nakarali da strada6 ne si struva da produljava6 da strada6 za tqh!!!Uspehi!!!
Freiheit
07-07-2008, 10:50
Отверка в окото за всички тъпи хора по света :grin: !
Al3ksandra
07-07-2008, 11:05
Не губи надежда всичко ще се оправи... Впрочем и аз бях така докато учех, в класа ми бяхме само момиче + 2 момчета...и толкова злоба и лицемерие.. че просто... всички на групички бяха.. аз си бях или сама или с една приятелка... но тя просто се правеше на такава..и след като завтърших пътищата ни се разделиха... имах и друга приятелка, която обаче ужаважам и винаги съм се опитвала да бъда добра с нея :) Тя ще ми остане приятелка найстина, не зависимо че рядко се виждаме :)
love_enrique
07-07-2008, 20:17
Ами виж сега,честно казано прочетох мнението ти до там докъдето приятелката ти е започнала да се превръща в разглезена надувка.Еми стават такива неща,хората се променят и нищо не може да се направи.Ако мислиш,че целия свят те е предал,това едва ли е точно така.Може би просто не си открила подходящите хора.Горе главата и успех